Отговори
# 15
Леси намеренията ти са много благородни За съжаление не мога да ти дам съвет къде точно да насочиш помощта си но си мисля за формата на помощта Ако в крайна сметка се спреш на някой дом не мислиш ли че ще е по-добре ако се закупят да кажем дрешки и обувки а не се предоставят пари че мнооого недобросъвестни хора има по тоя свят Само като идея

Що се отнася до цеденето аз още цедя Все се притеснявам искам гърдите ми да са достатъчно стимулирани за да посрещат нарастващите нужди на бебчо Но все пак се чудя до кога
Аз след кърмене давам една глътка вода без захар за изплакване Не знам как е при нормално раждалите но аз все още си чувствам корема като чуждо тяло Но при мен това май е и от втората операция А коремчето ми почти се е прибрало но е някак отпуснато Не си спомням колко му отне миналия път да се оправи но се оправи напълно без спорт Дано и сега е така

Вие возите ли вашите бебоци в столчета за кола Ние още си изполваме зимния кош който също се прикрепва с колани  newsm78

Поздрави и лека вечер

# 16
Здравейте и от нас!
Ирини, поздравления и от мен за хубавата тема!
viki81 и аз мия през деня, а през нощта бърша с мокри кърпи. На малката много й харесва да й мия дупето.
Алина, по едно време бяхме разредили аканията, но последните два дни памперсите преливат почти всеки път. Даже се бях притеснила да няма разтройство.  newsm78
Desssy, отначало ползвах лъжичка, но напоследък ми е по-удобно от шишето – стискам задната част на бибата, за да се изцеди в устата и въртя отгоре да се измие небцето, повечето вода изтича и така надявам се изплаквам добре. Това го правя докато беба е на гърдите ми след като се насуче и е легнала настрани и много леко я навеждам напред. А водата приготвям 100 мл вода с 1 ч. лъжичка захар.
Аз не се изцеждам след кърмене, защото Никол си изсмуква добре.
 дилИпилИ, браво на вас много добре наддавате.
Лека нощ на всички!

# 17
Много се радвам на новата ни темичка  newsm68  newsm44
Ирини  smile3501
Сега малко за нас: За сега качваме добре, на консултацията правихме пробно кърмене и за 10 мин Светли изсука 110мл кърма  Mr. Green Педито ни каза, че много папкаме и да го държа по малко време на гърда. Колики имаме вечер, но положението за сега е търпимо. Като го гушна и полюшкам малко се укротява. Вода не давам  Naughty той си набавя всичко необходимо от кърмата. Докато имахме жълтеничка давах глюкоза, но много трудно ми беше- плюеше я. Сега пробвах чайчето на Хип за колики, но и него плюем, затова мисля аз да го пия и да се надяваме че чрез кърмата ще му подейства  Praynig
Сега да се оплача  Weary подсякохме се. Незнам как стана и ми е много мъчно да го гледам така зачервен и с тези пъпчици  smile3518 Педито ни препоръча кремче на Мустела, взехме го и сега се мажем, дано помогне. Някой ако има същият проблем, моля да даде съвет.
За изцеждането- аз вече не се цедя, той си е като помпичка и гърдите ми стават много меки след папкане.
За акането - малко поразредихме.
AFRODDITA - вече не е нужно гърдите ти да са напрегнати. Мен ме предупредиха, че може просто един ден като се събудя гърдите ми да са меки, като празни. Казаха ми да не се шашкам, че нямам кърма, просто се е регулирала. А пък съм и сигурна, че ако кърмата ти не е достатъчна ще разбереш веднага .
Yany ние днес за пръв път ползвахме столчето за кола. Мисля, че Светли се чувстваше добре, почти веднага си заспа и така по време на целият път  Peace
Това е от нас  Hug Лека вечер на всички и целувки   bouquet

Последна редакция: нд, 08 окт 2006, 01:01 от ive1ina

# 18
Ивелина, за подсичането пробвай с Дефламол. Той е за изгаряне, но на мен ми го препоръчаха когато Зари се изприщи и много ми помогна. Преди това бях пробвала с пенатен крем и с пиоканим но ..... без резултат. А дефламола ползвах още в родилното за зърната ми и имаше ефект. Желая ти успех и дано бързо да му мине на бебо.

# 19
Здравейте мили мамчета! Добре сме се заварили в новата ни темичка вече в Родили 2006!  Hug Дано всички ние и всичките ни свидни рожби сме живи и здрави, щастливи и усмихнати! Laughing Разбира се, хиляди благодарности на Ирини за срахотното оформление! Heart Eyes

Ние сме добре. От една седмица вече сама се справям с децата, досега мъжът ми ми помагаше, но отпуската му свърши, за съжаление... Свекърва ми идва по половин ден при нас, за да ми помага с извеждането на разходка. Още не съм отработила извеждането им навън сама, но ще трябва да измисля нещо... newsm78 Много ме е яд на времето, че заваля така... но дано скоро се пооправи, да става за разходки, че само вкъщи не си е работа Naughty
Денис, благодаря ти, че си се сетила за нас  Hug
Леси, успех в начинанията, с интерес очаквам повече за представянето на книгата ти  Peace А относно запичането, и ние сме със същия проблем. По два дни не се изхождаме и започва едно гърчене и напъване, последвано от рев обикновено, та и ние прибягваме до помощ, ама се притеснявам да не ги свикнем така и после да не могат сами да се изхождат... newsm78
Момичета, да ви се оплача... на мен още не са ми спрели лохиите  #Crazy Бях вече на преглед, докторът каза, че матката се е прибрала добре, но мен ме притесняват тези лохии още... Вярно, вече са много слаби, но все пак... доста време продължиха. Освен това коремът ми е още големичък Embarassed и просто не знам как ще го свалям... все едно съм си още бременна. Правя всеки ден упражнения, но нали не може да се пази диета заради кърмата, та въобще нямам идея как ще изчезне... Дайте съвет, моля Sad
Хайде да приключвам, че се разписах много, а не бива да ставам досадна... Wink
Чао и целувки на всички сладки бонбони (апропо, снимките в аблумчето са страхотни, много им се радвам на бебоците Grinning) !!! Heart Eyes

# 20
Здравейте мами .
Irinii , поздравления за темата . Радвам се да видя вснички ни тук след толкова много месеци на трудности и притеснения . Аз мога да си пожелая децата ни да растат  здрави , щстливи и много обичани , да ни радват и да ни карат всяка секунда да се гордеем с тях .
За нас - мога да споделя , че коликите намаляха и бебата стана по-спокойна . Лошото е обаче , че ние май привикнахме на ръце и сега плаче когато я оставя да си лежи . Много ме притеснява това като факт , защото аз съм сама през деня и няма кой да я държи , за да си върша аз работата. Въпреки това много съм щастлива когато я видя да се усмихва хитро когато я взема на ръце след дълъг плач и започна да й говоря . Нека ми е жива и здрава , ще намерим решение .
За гърдите - в началото умирах от болка , но след като спрях да се доизцеждам и мазах зърната си - вече всичко е ОК и даже кърменето ми доставя удоволствие . Малката наддава много добре и вече има бузки и гънки на бедрата .
Vesselka , моя съвет е да потърпиш още малко . Аз също в началото бях на косъм да се откажа , но се радвам , че не го направих .
Честито на мамите , които са се обебили скоро Simple Smile .

# 21
Честит първи месец на Мария на мама Catnadeen,Емма на мама Жана-Дарк,Ива на мама Вилитра,Хари на мама Лулова и Мария на Бон Есперанс-да са живи и здрави и да растат весели,щастливи и засмяни!

# 22
Ех Ирини отново успя да ни зарадваш с най-хубавата темичка,въпреки ангажиментите на мама,благодаря!
Честито за малките слънчица на Ева 78,Вики81 и Дилипили,пожелавам ви да са много здравички и да ви носят повече радост и по-малко тревоги.Наслаждавайте им се и ги обграждайте с любов и те ще ви я върнат двукратно.

Честит месечен ден на всички,които днес са пораснали с 1 месец!

Дилипили понеже се притесняваш за акото бързам да те успокоя,че може би е нещо нормално както се оказа при нас.И Мая вече поне 10 дена ака редичко и то често и аз се притесних че може би е разстройство и попитах док дали всичко е наред,той погледна акито и каза,че просто при някои деца е по редичко,но си е в реда на нещата,защото е златисто и не е с неприятен мирис или примесено със слуз.Сега ака по 5-6 пъти,допреди два дена винаги беше пълна пампата.
Афродита както и Ивелина ти е написала вече е нормално да не усещаш гърдите си напрегнати,защото отделянето на кърма се е регулирало според нуждите на бебчо и аз моите ги чуствам празни,но тя си цока.
 Мая за 1 месец е наддала малко като чета че вашите бебчовци наддават с 1 кг+ чак се притеснявам.Тя е наддала 800гр и 3см и се вместваме във всички норми,но все пак,явно ще е финна мацка.Може да се дължи и на това,че беше с по-силно изразена жълтеница и хапваше много малко и веднага заспиваше,но вече е пушка и се храни доста лакомо,даже съкрати времето за активно цокане от 40 на 15 мин.Голяма е хитруша,откакто я кърмя много и хареса да заспива на гърдата ми и сега като се нахрани и я оставя в леглото започва протест докато не я взема за да се приспи,всичко трае около 5 минути,но само не може да се приспи.Сега понеже се храни бързо и лакомо и се натоварва стомахчето и често въпреки че е оригната след като легне много пъшка и връща малко от храната и това ме притеснява,но нищо не може да се ноправи.
 Аз също все още имам похии,доста белезникави,но си ги има.

# 23
  • гр.Русе
Ето, че вече сме в родени 2006 !!!
Ирини, благодаря за новата темичка и поздравления за оформлението!!!   bouquet
И аз като останалите майки се присъединявам към пожеланията бебчетата ни да растат здрави и щастливи!!!
Честит мини рожден ден на всички, които празнуват днес!  Hug
Целувки на всички!

# 24
Мерци и аз много се притеснявам да не свикнат с помоща за изхождане. Моя Тино не е акал от Четвъртък и много се тревожа вече. Кажете ако знаете какво да правим.

Мерци ти щом си на кърма, яж нещо разхлабващо и то ще мине през кърмата. Ние сме на АМ и не мога да го правя. Иначе и моя корем е големичък все още. Гадост  ooooh!

# 25
Леси, ние във вторник сме на консултация и съм решила този път да поставя на педиатърката ребром въпроса за акането. После ще споделя.
А относно храненето... ами лошото е, че сме на смесено хранене - първо ги кърмя по 20 минути на гърда и после ги дохранвам с АМ, така че не знам дали ако ям нещо разхлабващо, ще помогне. А Денис беше писала, че при смесеното хранене се получавал запек 100 %. От друга страна, на Сашко акито не е гъсто, та не знам...

# 26
Здравейте майчета,

Страхотна темичка! Нека я изпълним само с положителни емоции и прекрасни споделени моменти  Hug

Вие правихте ли питка на бебончовците?
Ние заведохме Стефания на църква на 40-я ден и тя официално бе въведена от свещеника в църквата, а вчера правихме страхотно женско парти по случая!
Даже мога да се похваля, че сама омесих питката, но за съжаление докато се сетя да я снимам тя бе изядена  Laughing

# 27
Mertzy ,бебе Димитър съ6то е на смесено хранене,кърмя го по 30 мин. и го дохранвам с Милумил1.До сега не сме имали проблеми,като запек да 4укам да не се слу4ва.Преди няколко дни ака6е по 1 път на ден та се бяхме притеснили,но днес до обяд ве4е 3 пъти.С каква храна дохранва6 беб4овците?

# 28
Здаравейте, отново!
Благодаря за отговорите!
За гърдите - и аз вече не ги усещам напрегнати, но щом бебко папка и спинка, значи всичко е наред.
За пъпките по дупето на бебо - като се върнахме от родилния дом цялото му дупе беше червено и на пъпчици. Като го гледах направо ми се изправяха косите. Педиатърката ни предписа пастичка Банеоцин 20 гр е и  я мажем при всяко сменяне на памперсите, т.е. на 2-3 часа, т.е. преди всяко хранене на бебко. Днес вече са позатихнали, пъпчици няма. За около 3-4 дни са изчезнали от нея.

# 29
Сесилия, ние първо се дохранвахме с Фризолак за недоносени, докато не станаха по 3 кг. От него Ния се запичаше, а Сашко - не. После минахме на НАН хипоалергенно, но Ния пак си е запечена, а пък на Сашко му откриха алепгия към кравето мляко и сега е на Алфаре - резултат: и двамата не се изхождат по 2-3 дена. Педиатърката казва, че до 3 дни било нормално да не акат, ама аз като ги гледам как се напъват и двамата, хич не съм на това мнение - целите стават червени, даже на Сашко цялото му личице е със спукани капилярчета.

Общи условия

Активация на акаунт