Отговори
# 30
Здравейте и от нас ,
Като ви чета повечето от вас имате проблеми а ходенето по голяма нужда.Ние сме на кърма и акаме по 5-6 пъти на денонощие.Според вас нормално ли е това?
Акането 1 път на няколко дена ми се струва твърде малко.
Моля мамчета ,които кърмите споделете колко често сменяте памперсите.

# 31
Здравейте от нас със Сашко в този пореден дъждовен ден! Седим си вкъщи и спинкаме сладко (поне някои от нас).
Честитим на всички мини-рожденичета днес! Живи и здрави да са всички!
  newsm51

Деси, след кърмене давам на Сашко мъничко преварена вода БЕЗ захар с дребната лъжичка на Авент. Тя не му харесва и той я плюе като междувременно си изплаква устичката. Шевовете ми започнаха да падат на 7я ден, като "по учебник" започват да падат на 10я. Не ми опъва отдолу. Поне не забелязвам.  Mr. Green Седя нормално. Вече не се цедя. Давам на Сашко когато поиска - май по 8 пъти в денонощие. И ние си мием дупето със сапунче през деня, а през нощта ползваме мокри кърпи. Ивелинче, а пробвахте ли кремче "Бочко" срещу подсичане? Казо, ние сме изцяло на кърмене и сменям памперсите след всяко кърмене, включително нощем. Сашко успява понякога да намокри дрешките си странично - сигурно пишка нагоре.  Grinning Бебе Дунди, поздравления за питката! И аз ще направя на Сашко към края на месеца.
Добре завърнали се на ДилиПили и Вики81!   bouquet
Денис, предлагам следното място за среща: Като се тръгне от средния вход на парка - между централния вход и Гоце Делчев, има пункт за даване колелета под наем и колички. До него срещу мостчето има пейки и катерушка и пързалка.
Бихме могли там да се събираме. Какво ще кажете?
Афродита, не е нужно да са ти напрегнати гърдите, за да имаш достатъчно кърма.
Леси, поздравления за благородното намерение. Толкова много нуждаещи се има. Виждам, че момичетата са ти дали различни идеи.
Яни, още не возим Сашко в столчето за кола. Ползвам го понякой път вкъщи, за да го люшкам в него и по идея на Денис съм му постлала пелена, за да му е по-изправено гръбчето. Всъщност още не съм го возила в кола освен на изписването, но вече сме по-големки и мисля задължително да ползвам кошничката при превоз. Как е малката голяма кака?
Аз пак се олях - като седна да пиша... Приятна вечер на всички от нас!

Последна редакция: нд, 08 окт 2006, 17:59 от Ави

# 32
  • Русе
лелеееее,най-накрая Hug
все едно вчера писахме в първата тема за очакващи бебе през септември 2006 #Crazy #Crazy
много съм щастлива че всички сте живи и здрави и за съжаление имаме дни и същи проблеми Tired
искам да питам и аз за първият цикъл?ту имам жълто бели лохии после 5 дена нищо почти,после по червено после пак жълто -бяло........?и така днес е 48 ден от раждането и както е писала DENISS,знам че няма как да се сбърка истинският цикъл,но все пак Thinking
ема яде 6 пъти за 24ч (Аптамил) около през 4 ч.
коликите са от 20ч до 23ч и спи до 05ч после.
всеки ден сме на вън защото тя просто мрази да стои в нас,само да си покаже носа на вън и заспива. и така 4 часа нон стоп ! #Crazy
аз смятам всеки ден да я изкарвам независимо от времето,че на зима да си е по-калена.овивам я хубави и хайде в количката и на вън.
това е за сега от нас !
щях да забравя да благодаря на ИРИНИ за прекрасната страница..........отново 6+ ти пиша Joy

# 33
Ави, благодаря ти за думите. Аз вече имам идея как най-добре да постъпя.

Казо
, бебетата, които са 100% на кърма се изхождат почти след всяко ядене, както ти е казала Ави. Ако не е така, значи майката яде запичащи храни и трябва да мине на нещо по-разхлабващо.
Нали внимавате да не ядете газообразуващи храни - те водят до яки колики у бебетата  Naughty

Зия ви праща поздрави и целувки. Тя е в болницата при малката Софи, която все още се храни през сонда... Но вече наддава.
Ави и Асия имат специални поздрави от нея.

# 34
  • София
здравейте, момичета!
Ирини, благодаря за новата темичка и поздравления за оформлението!!!
Честит мини-рожден ден на всички днес.
Аз да ви питам за питката. Ние правим 40 дни другата събота и съм запланувала първо ходене до църквата за чиста молитва и следобяд женско парти с погача. Знаете ли какво трябва да има на масата? И трябва ли нещо по-специално да се прави?

За мамите,  имащи проблеми с акането един съвет - сварете овесени ядки и във прецедената вода разтваряйте АМ. Много помага, знам от личен опит. Аз проблеми засега с Деян нямям, но преди това с дъщеря ми така се оправих.

Утре или във вторник трябва да ходим за ваксината и на консултация. Дано всичко е наред.

Лека вечер на всички

# 35
Честита ни първа тема вече в Родили 2006 !
С благодарности на Ирини за отделеното време и за страхотната украса на уютното ни форумче ...   bouquet
При нас всичко е наред за сега, Филип е разкошно дете, буди се през 3-3 и половина часа, сменяме пампата и папкаме. За сега нямаме болезнени колики , само от време на време си свива коремчето и се гърчи, но положението е под контрол. Аз превантивно пия всеки ден чайче от копър, анасон и лайка. Не знам дали помага, но със сигурност не вреди.   chef
Пъпчето ни беше паднало на 3я ден,  но от няколко дни се получи кървене, което чистим със спирт и мажем с някакво червено мазилце - Еосин... 
Момичета, да ви попитам, случва ли ви се памперса да изпуска отстрани? Не знам дали аз не го слагам правилно, или му е голям , ползваме Baby Dry Mini за 3 6 кг. Днес сме сменили 4 ката дрешки, всичките попикани ...  Shocked
За храната при кърмене - доктора ми каза да избягвам портокали, чушки, лук и чесън ...

# 36
  • Munich
MariaF, на мен са ми пропускали памперсите, но рядко, може би два пъти. Аз ползвам Pampers New Baby 2-5 кг. Виктор е в момента 4300г. Току-що му сложих следващия размер 3-6 кг, имах един подръка, мостра, и ми се стори много голям и имам опасения, че ще сменяме тоалета следващия път при смяната на памперса. Може на това да се дължи пропускането при вас, да са му още големи?
Ивелинче, за подсечено дупе ми препоръчаха да го мия с отвара от смрадлика (тетра), мазах го с Бочко, специално майка ми го прати от България, но пък след мазането се обрина, но може и да не е от крема... Сега го мажа с един прехвален тук, Weleda, и вече се оправя. Но не знам на какво се дължи, на тетрата ли, на крема ли... И вече го мия след всяко акане под чешмата и после минавам с памуче, напоено с отварата. Дано мине скоро и при вас, доплака ми се като го видях първия път, като рана беше...

# 37
момичета , колко много сте изписали... а как нямам време да отговоря на всички ви  Sad Много ми е тъжно защото ние сме болни Cry Първо таткото, после аз и от тази нощ Спаси, който засега ес ужасна хрема, от която докато спи хърка и се стряска... Ниесме постоянно на щрек да н есе задуши  Sad Капем му физ. разтвор и още един тип капки... Аз едвам гледам от болестта. Абе ужас... Моля се само да н есе развие болестта при Спаси, а да си остане само с хрема, която да изчистим, но като гледам май няма да е скоро. За колко дни минава хремата при бебовците?
Вчера ваксината я понесохме геройски и денят беше страхотен - днес - точно обратното.
а сега само накратко:
Лесси, занимавала съм се дълги години доброволно с благотворителн адейност и от личен опит ти казва - по-добре дай средствата за 1 човек, за 1 кауза, а не на общности и домове. Peace
Памперсите ни изпускат - особено тези на Памперс. Важно е как се слагат около крачетата и колко на високо покриват кръстчето. Либеро нямат грешка.
Менструацията ми - явно не е дошла. Пак са лохии и се редуват различни видове кървения - както Муцката писа точно! А онзи ден така обилно и кърваво червено тече, че бях убедена, че е цикъл - е, вече не съм.
Погачата - организирала съм я за събота 14ти, но вече не мога да се зарадвам на празника. Толкова ми е притеснено за настинката ни  Sad Ритуалът е - първо детето и майката минават през църквата, з ада се представи малчо пред Господ. А после се прави тържество, на което присъстват само жени и деца. Чупи се сладка питка върху главата на мама и бебчо и в бяла кърпа орисницит еслагат парички за късмет- После кърпта се връзва и се слага нависоко /за да стигне висоти детето/ Менюто е предимно от сладки неща и партито се прави по светло. Това знам.
За парка и срещите ни - аз предлагам входа на Нишава - където има въртележки с розови кончета и зад тях е изпразненото корито на езерцето...

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ОСМО СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ НИ БЕБЧЕТА!!! ВСЕКИ МЕСЕЦ ВСЕ ПОВЕЧЕ РАДОСТ И ЛЮБОВ ДА НИ НОСЯТ!

Мацки, ще добавям към първа страничка още полезни статии. Ако имате някои предвид - давайте ги насам. Лека полека ще си спретнем супер уютна темичка, но по-бавно /По обясними причини/
Между другото - странно ми е, че вече не сме в "очакващи" Rolling Eyes

Стискайте ни палци, че много страдам за малкото ми измъчващо се момченце и се пазете!

# 38
Irini много съжалявам,че Спаси е с хрема,дано миличкия да се оправи по-бързо без усложнения.Вземи се помпичка за нос,аз с каката си бях взела и сега на Габи съм купила от тази на Чико,много съм доволна,всичко в нослето се изчиства с нея.По същия начин на моята приятелка  Лорекса(от августинките) малката й дъщеря Кари се разболя от хрема и се оправи с капки Сперсадекс за 2 дни,изписани разбира се от лекар-говори с педиатъра за нещо подобно,че с този физиологичен разтвор незнам дали няма да се проточат нещата.
P.S.Успях най-после да вкарам 2 снимки в албума.

Последна редакция: нд, 08 окт 2006, 22:55 от walentin

# 39
Добро утро!

Ирини, бързо да оздравявате със Спаси. Знам, че за да диша бебчето по-лесно когато му е запушено нослето се слага да легне така, че горната част на телцето да е по-високо от долната - например да легне върху голяма възглавница цялото, като единият и край да е леко повдигнат.

За срещите в парка, явно и аз съм имала предвид входа откъм Нишава. Нека тогава розовите кончета да бъдат сборния пункт на кръгъл час - който е в парка може да се отбие и така да се събираме.

Валентин, и аз съм си купила помпичка на Чико, но съм чувала, че се използва след 6-месечна възраст. Явно я прилагаш вече, а капваш ли физиологичен р-р преди да ползваш помпичката?

Обещаха валежите да започнат да спират - дано са познали!

Здрава, весела и успешна седмица на всички!  Heart Eyes

# 40
Ави,използвала съм я досега на Габи,а и на каката е използвах преди 6-я месец и не съм имала проблем,като преди това пръскам Стеримар и след това почиствам с нея.

Как искам и аз да съм в София,за да се срещна с вас в Южния парк

# 41
Добро утро,

Ирини, дано се разминете само с хрема и бързо оздравяване. Аз също съм на мнение като Ави, че за да диша по - добре бебето трябва главицата му да е малко повдигната - аз съм сложила под матрака една хавлия, която леко повдига горния му край и така наклона е съвсем плавен.

За памперсите - и на нас ни се случва да пропуснат. Когато обаче пропускането е на всяка смяна на пампера и хубаво да смените модела или марката, тъй като явно ползваните не са подходящи - при нас така се получи с номер 2 на Памперс. Смених ги с Либеро - също се случва да пропуснат, но значително по - рядко.

За питката - вече сте дали обяснение какво се прави. Важното е да има сладки неща на масата, за да е сладък животът на бебчето.
За църквата имайте предвид, че свещеника сам трябва да внесе бебето в храма т.е. не бързайте да влизате - аз за малко да направя тази грешка.
И мога да ви дам една идейка за партито - тъй като гостенките ще са един вид орисници на детето, можете да си подготвите албумче, в което всяка от тях да запише своите пожелания за бебето. Така този албум ще запеча един прекрасен спомен за след години.

# 42
Валентин,капките които пръска6 педиатър ли ти ги е предписал,какво съдържат?
На бебе Димитър му хърка нослето,но6тем е запу6ен и му е адски гадно.Тази но6т бе6е запу6ен,не мисля 4 е хрема,няма секрет ThinkingИмам аспиратора на Чико и капва физиологи4ен разтвор ,но не помага много.
Как да се справя се 4удя Thinking
Ирини ,хубава теми4ка  Grinning
Приятен и усмихнат ден на вси4ки

# 43
Муцката,про4етох 4е храни6 Бебка с Аптамил,за6то претпо4ете тази храна?
Аз дохранвам от в4ера бебе Димитър с Аптамил/до скоро с Миломил/,но се 4удя дали го заси6та Thinking,разбрах 4 е е по-малко маслено Thinking,но май му е по-леко от Миломила.

# 44
Ето ни и нас в новата темичка. Браво, Ирини! Не мога да повярвам, че вече сме в "Родени през 2006", толкова път извървяхме заедно, мили майчета! Hug
Ние сме добре, Яна е наддала 700 гр и 6 см за 26 дни. В сравнение с вашите бебчета май е малко, но доки каза, че е напълно нормално и е доволен. Аз все още се цедя... Rolling EyesЕх, нямам смелост да спра, все ме е страх да не ми намалее кърмата, ще чакам следващото мерене на бебка и ако е наддала повечко, ще спирам с цеденето, дано Praynig
Алина, Яна много разреди аканията от около седмица. Вчера е акала само веднъж, а преди на всяка смяна на памперса имаше ако. Доста се приресних да не би да не се храни достатъчно, а педиатърът каза, че след 1 м. разреждали бебчовците изхожданията. Но имам въпрос: Някой ползва ли Инфакол за коликите/май тук го няма, пратиха ми го от Англия/ и има ли проблем с акането? Дали пък бебка не се запича от него, започна да ака по-рядко когато започнах да давам ИНфакол.
Яни, ние се возим в столчето за кола, само че отдолу под дупето съм сложила една възглавничка, за да е полегнало бебето.
Ави, и аз ползвам помпичката на Чико, преди това слагам физиологичен разтвор, за да втечни секретите.
Ирини, дано се оправите бързо При Яна хремата продължи около седмица. Вземи си от аптеката физиологичен разтвор за бебета в пластмасови ампулки, много по-удобни са. После издърпвай секрета с помпичката за нос, за да може да диша Спаси, особено преди хранене. Но със сигурност извикайте доки, с такива малки бебета по-добре да не се рискува. А, и не се плаши ако започне да кашля, заради стичащите се секрети в гърлото е най-вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт