Отговори
# 45
Добро утро!

Най- сетне и ние да се разпишем в новата темичка! Ирини - просто нямам думи, хиляди благодарности за чудесното ни ново място за срещички! Дано новите ни теми в "Родени през 2006" да са изпълнени само с хубави новинки за нашите бебчета!
 За хремичката на Спаси - наистина помпичката много помага, а и бебчо получава антитела от мама и вярвам, че много бързо ще се справи. Но ако имаш възможност пробвай и нещо хомеопатично. Хомеопатията е много по-безвредна от капчиците, които предписват педиатрите, а има и по-добър ефект. Една приятелка в събота ми се оплака за детенце, че има хрема и не е спал цяла нощ и с 1-2 хомеопатични монопрепаратчета , които му даваше разтворени в малко водичка през час вчера детето беше супер, без никакви признаци на хрема.
Рая е изцяло на кърма и все още ака при всяка смяна на памперса. До кога ще продължи да ака толкова често не зная.
Когато ни изписаха от болницата беше със супер подсечено дупе. На места кожичката и беше като свалена. Оправихме се за една седмица с хремчето за подсечено дупе на Бюбхен.
Столчето за кола го ползваме ежедневно и в къщи, в количката и в колата. Много помага при колики, защото бебчо е свит, а и като го полюшвам заспива доста бързо. В моята кола слагам столчето на предната седалка с гръб към посоката на движение, а в колага на тати - отзад  и обратно. Вие как ги слагата?
Тази вечер Рая заспа към 2 часа , при положение че я изкъпахме към 8. Вече се съмнявам, че кърмата ми не и стига, защото яде около 2 часа, като непрекъснато сменях гърдите. Тя почва да суче и след малко се дърпа и пищи. Направо луднах! После се събуди към 5 хапна за малко и заспа, после в 8 и сега се успа отново. Очаквам всеки момент включване.
За разходките в парка - ние ходим всеки ден в Борисовата граадина, има ли други мами от форума, които се разхождат там?
Южния парк ни е малко далечко, но мога да идвам с колата и да паркирам някъде наблизо. Иначе като е лошо времето в Моловете е добро решение за размотаване.

# 46
Добро утро мами и бебоци  Hug

Първо да напиша за запека ако няма с какво да се справите и познатите методи не действат и са минали доста дни без бебчето да се е изходило опитайте с прахче казва се Импортал/каза ми го една от августовските мами Лорекса /Разтваря се в 10мл.вода и се дава половината,т.е.5мл. ако  го дадете сутрин и до следобеда бебето не се изходи,давате и другите 5мл.
за столчето за колапътува в него Арен чак до Пловдив и до Родопите супер удобно е  Peace
В наддаването на кг.за сега гледам сме шампиони почти 2 кг за първия месец.Което ме беше притеснило супер много!Но сега не яде така лакомо и ненаситно като в началото,но си расте здраво.Ще видим.Поне започна Арен през деня да поспива на пресекулки от по 20 мин. и вечер като заспи към 23ч.и се събужда чак в 6ч. да хапне и пак заспива до 10ч. от там нататък ни започват заниманията.
за срещите съгласих се с мястото и розовите кончета  Laughing
Леси това което искаш да направиш е страхотно,но съм напълно съгласна с мнението на Ирини.Носила съм какви ли не неща по домовете и съм се сблъсквала с това,че не винаги стига по предназначение.Докато живеех в Холандия имах и все още имам приятелка стюардеса ,събирахме какво ли не за един интернат в Африка и тя ги носеше с пилотите и един ден придружила директорката до склада където оставяли пратките...Оказало се ,че там получават хиляди неща на които слагали цени и продавали,а децата пак боси.
Иринипърво за имунизацията радвам се ,че е минала по чудесен начин .Знам как се мъчиш като го гледаш мъничето ,че трудно диша и се дави  Cry Дано бъзро се оправи и да се радвате на празника от все сърце!
Муцката Отностно цикъла просто при мене имаше периоди в които лохиите изветляваха почти спираха и после пак започваха.После спряха напълно ...след това си имах няколко дни типичните за мене ПМС -гонеше ме глад за сладко,бях изнервена ,болеше ме коремчето,беше ми се подуло,гърдите ме боляха леко и събуждайки се сутринта започна си кървене и си беше така както си протича един цикъл,сега свърши и така!
за памперситенямах предпочитания никакви и затова в началото взех няколко вида - памперс,либеро,молфикс,дайперс.Резултата :памперс непрестанно пропускаха и гърба на Арен беше чисто мокър и се преобличахме по 10 пъти на ден.Молфикс -пълна отврат ,препълват се супер бързо и като са мокри миришат.Либеро ми харесват,но дайперс ни паснаха идеално нито пропускат,нито се зачервява,нито му стягат на крачетата,по него са изляти и не остават никакви топченца или незнам какво ми обясняваше една жена.Според мене всеки си намира вида и размера който му пасва.Ако тези който ползвате пропускат ги сменете с други  Simple Smile
за запушването на нослето освен от хрема,педиатърката каза че през ноща нослето може да се запуши и бебето да хърка и да се дави ако е станало задушно или много топло ,както и от смяната на влажността на въздуха. И аз имам от тези пластмасовите ампулки с физиологичен разтвор.Ние до тук веднъж имахме запушен нос ,още в началото и бях много притеснена и бях викала на пожар педиатърката,та в тази връзка предполагам какво ви е като са така бебоците
Дано Зия се справи с хапването на малката София  Praynig продължавам да се моля за тях   bouquet

Много усмихнат ден Желая на всички ви !

# 47
Но имам въпрос: Някой ползва ли Инфакол за коликите/май тук го няма, пратиха ми го от Англия/ и има ли проблем с акането? Дали пък бебка не се запича от него, започна да ака по-рядко когато започнах да давам ИНфакол. [/u]

hot chocolate, аз употребих една опаковка Инфакол преди седмица. Много съм доволна от капките! И при нас разреди бебчо аканията - веднъж на 1-2 дни. Отначало много се притесних, но педи ми каза, че е нормално ако вече се изхожда на 3-4 дни. Въпреки всичко, взех да й правя масаж на коремчето и с крачетата симулирах каране на колело. Ефект не забелязах... Но пък коремчето не беше напрегнато и  baby_neutral не се ядосваше видимо, че не е акал всеки ден  Blush   След Инфакола започнах опаковка Лефаксин /Лефакс/ и сега бебо ака всеки ден по няколко пъти  newsm78  От което съдя, че Инфакола леко е запичал. Обаче пък, беше доста по-добър резултата откъм колики. Дано съм ти била полезна!  Wink

# 48
Ние сме само на кърма и акаме доста често не съм ги броила но почти при всяко ядене понякога още докато яде. Почти винаги акането е доста  мъчително свива се почервенява мрънка ако е заспал се буди. Някои знае ли как да се справим дали трябва да ям по-течна храна  newsm78 .Сменям памперса преди всяко ядене и при нас също дрешките често са мокри ние сме с Памперс 2-5 кг но ще взема да пробвам други.
Ирини дано скоро се оправите напълно те разбирам защото и аз бях супер но вчера следобяд вдигнах температура почти 40 градуса. Едната гърда е с частично запушени канали. Правя горещи компреси и масаж и се изцеждам. Сега болката и твърдите обраувания намаляха но немога да сваля температурата. Пробвах с оцет парацетамол но под 38 не пада а сега пак се е качила на 38.5. Вчера през деня свекрва ми и сестра и която е джи пи ми помагаха но през нощта бяхме само с таткото а Кристи го мъчеше коремчето и бяхме на ръце. Почти не съм спала.
Давам по малко вода без захар с биберон ако се размрънка между храненията и не се залъгва с друго. Храним се през 3 часа като обикновенно през нощта издържа без да яде от 12 до 6 сутринта ако се събуди му давам вода но има и излючения
Дайте съвет за изранени гърди. Измазах почти цяла опаковка Гармастан но почти няма подобрение  Cry
Отивам малко да поспя че едвам гледам
Лек ден на всички   bouquet

# 49
vilitra, мерси за отговора. А този Лефаксин /Лефакс/ от аптеката ли го купуваш /за пръв път го чувам/?
Момичета, давате ли Вигантол и задължително ли е да се дава сутрин на гладно? Така каза личната лекарка, пък аз се чудя как ще стане сутрин на гладно, като ние и денем, и нощем си ядем на 2-3 часа, та се оказва все едно сутрин или вечер ще го давам. Може би важното е да е преди хранене, така ли е?
И за зимафлора - давате ли? На сина ми съм давала, но сега изчетох адски страхотии в нета и не смея да давам. Вие как се ориентирате?

# 50
За помпичката за нос - в болницата категорично ме предопредиха да  я използвам след 3я месец. За сега, ако имаме запушен нос, се поставя половин ампулка физиологичен разтвор в едната ноздра , другата половина в другата ноздра. Но не ни се е налагало  Praynig
За памперсите -  за съжаление тук не продават по единична бройка да взема да пробвам други видове, най-малките опаковки са 28 броя New Born 2 5 kg, сега купихме следващия размер 80 броя  newsm78 ... Но ще измислим нещо ...

Последна редакция: пн, 09 окт 2006, 13:22 от MariaF

# 51
  • Sofia
За Вигантола - не съм чула да е на гладно, по скоро е малко преди хранене, защото ако е след има по- голяма вероятност да повърне и да не се усвой.

Памперсите
-   и аз за пореден път се убедих, че Памперс пропускат. Дайперс - също. Единствено от Хъджис и Либеро съм доволна, засега ползвам и за двамата ми сина вторите.

Лефакс/Лефаксин - за съжаление ги няма в България, аз съм си ги поръчала от Германия. Ще ходя обаче днес да търся Инфакол, че Еспумизана хич не помага.

За помпичката - направих велика грешка да я ползвам вчера и без да се усетя дори съм изранила нослето на Марти. Явно още не може да се ползва, но като не чета навреме за нещата Sad

Вики81 - абсолютно те разбирам, бях така до миналата седмица. Зърната ги мазах с Лансинох, но само 5-6 дни и се отказах. След като ми се израниха ужасно изведнъж просто си се оправиха и сега нямам грижи. Въпрос на време е да свикнат с натиска от смукане.  А температурата ще спадне, просто бъди упорита с горещите душове, може да пробваш и зелеви листа намачкани да сложиш на гърдите (без зърното). Дръж листото докато омекне и се затопли. Прави го мах 2 дни, че може да ти намалее кърмата от това упражнение.

# 52
Здравейте и от нас!
Ние ползваме Памперс 2-5 кг, но и на нас ни се случва на няколко пъти да пропускат през дрехите. Да речем по 2 -3 пъти на денонощие, при което следва смяна на цялото бельо на бебко. Ние се кърмим, но преди това сменяме памперса, т.е. по 8-10 пъти на ден и му мием дупето, защото нашето пъпче все още не е паднало. Просто няма начин. По-добре честичко, отколкото да му се израни дупенцето. Сега сме купили Хъджис 2-5 кг, пък да видим те как ще са.

- По лявата бузка на бебко и по челцето са му се появили малки пъпчици като обрив. Дали не е от меда или гроздето, които ядох вчера?
- А как спирате хълцавицата на вашите бебковци?

За погачата на бебко - ние ще я правим на 15.10 в неделя. Друго, което мога да добавя е, че от къщата не се изнася нищо, нито подноси, нито сладки, за да бебето да не е крадливо и разхищник. А на майката се носи нещо сладичко.

# 53
Здравейте и от нас.
Днес бяхме на консултация, наддали сме 1кг и сме пораснали4см., а сме само на кърма.
За Памперсите- ползвам на Памперс за сега само няколко пъти ни е изпускал и за момента ще останем с него, но ако продължи да изпуска ще го сменим.
Педиатърката ни предложи за следваштата ваксинация да си закупим по-добра ваксина/Pentaxsin/.На вас предлагали ли са ви?
в сряда сме на преглед при ортопед - за вродена локсация.
За погачата на бебка - ние ще я правим на 15.10 в неделя
За Вигантола - ни предписаха сутрин на гладно по една капка.
Лек ден на всички.

# 54
здравейте милички!  Hug ето как мин анашата нощ...
Помолих таткото да спи в друга стая, за да си почине поне той, че от днес се върна на работа /след 1дномесечна бебешка ваканция  Simple Smile/ и ние със Спаси се разположихме на спалнята. Направих му импровизирано легълце от възглавници, така че горната част н атялото му да е по-изправена и секретите да се стичат надолу и цяла нощ  Shocked бодувах над него, защото от време на време много неприятно се дави и кашля от секретите и се стряска, а пък и ме е страх да не се задуши. За моя огромна изненада Спаси спа от 23 до 5 сутнринта - ЗА ПЪРВИ ПЪТ - за съжаление аз не се възползвах поради спомената вече причина. Храних го към 5, после към 8, към 12 и сега в 16... Такива огромни паузи никога не е правил! Свекърва ми го гледа, а аз поспах около 5 часа.
Много ви благодаря за съветите. Естествено, че още щом се разбляхме се свързах с педиатъра ни и той ни предписа следното за мама - ударни дози вит.С, парацетамол /и производните му - колдрекс, фервекс/, ехинацея форте и стрепсилс за гърлото. За бебчо - физиологичен разтвор преди и капки Резоксим 0.01, които се разреждат 1 към 1 с физ.разтвор и 3 пъти дневно се капва по 1 капка във всяка ноздра /15 мин след като са се изтекли секретите от физ рзтвор/. Помпичка не съм купила, защото всички около мен ме убеждаваха, че няма ефект, но сега като ви чета - вс епак ще взема 1 на чико. Нослето почиствам като след физ разтвор слагам Спаси малко по коремче, за да изтекат сополките и каквото остане го обирам с тънки клечки за уши. Също така като го кърмя събралите се секрети ги преглъща и е по-добре. Док каза да му правя по 2 топли вани на ден /само ако няма температура - ние нямаме слава богу/ Засега удържам положението - поне да не се влошава, пък дано до погачата сме в отлична форма Praynig
Вигантол - давам по 1 капка разтворена в кърма обикновено сутрин, но не защото така док ми е  казал, а защото е добре да се дава по 1 и също време.
Зимафлуор - убедиха ме в ползата му и ми предписаха 3-4 капки на ден разтворени в преварена вода. За съжаление досега съм дала само 1 път, защото тр да се дават между храненията, а това при нас е доста плаващо понятие.
Деси, не се тревожи за пъпчиците - бебчо се изчиства. Това е т.нар. бебешко акне и не бива да се третира с нищо. Минава само. За хълцането - също е нещо нормално - дихателнат асистема н абебчо все още се адаптира. Онминав аот самосебе си или ако продължи прекалено дълго му дай мъничко да посуче.
Вики81, както Вессито ти е писала - зърната ще ти загрубеят и ще се оправят отведнъж. моят съвет е да ги оставяш да дишат повече - след кърмен ене ги мий, а остави слюнката на бебчо заедно с млякото да изсъхне. Аз мажех кремчето на Авент - то е без отмиване и ми се отрази добре, н окато цяло нещата ще се оправят  без кремове. Внимавай и как поставяш бебчо на гърдата. Опитай се да го поставиш, така че да не дразни разранената част.
Стес, а какви са хомеопатичните прахчета против хрема?
ЗА СРЕЩИТЕ - подходящи места са Моловете и София Ленд. А за Южния парк значи остава РОЗОВАТА ВЪРТЕЛЕЖКА С КОНЧЕТАТА ОТКЪМ УЛ. НИШАВА НА ВСЕКИ КРЪГЪЛ ЧАС ПРИ ПОДХОДЯЩИ КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯ!
Бебе Дунди, идеята за албумче с пожелания е страхотна!!!!   bouquet
Лулова, радвам се, че се разписа и ще се радвам още по-често да споделяш емоциите си с Хари тук!  bouquet
Пожелавам ви страхотна седмица ,момичета и здрави, усмихнати бебешорчета.
Безкрайно съм щастлива, че имам такава страхотна септемврийска компания
! Heart Eyes

# 55
Майчета милички, нека тук отново заедно да преминем благословенни трудностите на слънчицата ни!!!
Ирини благодаря ти за труда и резултата  bouquet /оздравявайте барзо/
Сега само изчетох вс. и вече планирам по-активно да се включвам.
Галки бебковски Hug

# 56
Чудесна тема  irinii  Hug
нямам време да пиша затова само чета ,но ще се постарая да съм по активна Hug
Коликите ни хванаха още в родилния дом, бяха ни отпуснали за 2-3- дни ,но днес направо ми спря тока Crazy Tired Преди малко заспа и се надявам да спинка спокойно поне 2 -3 часа.
Вече сме големи цели 4220гр. и сме височки 54 см.  Но се налага да се дохранваме Cry
Това е засега от нас- Татито сготви /от както ни изписаха той се е заел с дом.задължения-много ни е добричък и много си го обичаме Heart Eyes/ и отивам да похапна Mr. Green

# 57
bebe_dundi искам да те поздравя за страхотната идея за албумчето, в което всички "орисници" да си напишат пожеланията на погачата. Много ми харесва! Аз съм малко емоциовнална за такива неща. Водя си дневник от момента, в който разбрах, че съм бременна с идеята като порасне бебе Хари да му го дам. А пък и не ми се иска през годините да забравя част от така прекрасните емоции. Моята майка например дори не помни в колко часа ме е родила. Е, простено й е- все пак сме три броя  Heart Eyes  Подариха ми и от тези прекрасни големи фото албуми- тип дневник. Бавно си го попълвам и него. По идея на моята съкилийничка в болницата си взех и един вестник от дата на раждането на Хари. Нека след години да види какви са били новините и събитията по света и у нас на тази дата.
Вигантол - моето педи каза "2 капки сутрин на гладно", като сутрин ще рече веднага пред първото кърмене за деня- при нас е около 6.00.
Памперси - опитах Памперс, Либеро, Канбейби, Хъджис, Дайперс. Всичките пропускат от страни. Мисля, че Либеро пропускат най-рядко. Също така смятам, че марката памперс не е от особено значение, а това колко се върти бебчо в леглото, на колко часа се сменя памперса (колкото е по-рядко, толкова е по-пълен и поема все по-малко). Аз се притеснявам, че винаги пристягам памперса много и затова след като го залепя пъхам пръст от горе, за да видя дали не е много стегнат. Един ден Хари се разплака и го гушнах. Така както памперса ми се струваше много стегнато залепен изведнъж видях, че има място направо за пет пръста- просто като го гушнах коремчето му вече не стоеше така разлято както е в легнало положение по гръб. Смятам, че като лежи на страни също някак си памперса се "отваря" повече. А пък и нали сме мъжленце с пишленце наместено нагоре  Grinning
Хъркащото носле - и при нас с помпичката нищо не става. Отново момичето, с което бях в една стая в болницата, ме посъветва да опитам с фитилчета- малко парченце тоалетна хартия или мека сълфетка се навива по часовниковата стрелка и после пак в тази посока се върти вътре в нослето и "закача" сополките. Действа. Също с нея видяхме един татко в Южния парк, който правеше това, но с обикновена клечка за уши- без ограничител. И това действа. И двете процедури са след физ. разтвор. Друг е въпроса, че Хари откача и реве като луд, докато му чистя нослето.
Капки за колики - и при нас Еспумизана не действа. Не съм пробвала Саб симплекс. Според нашето педи и според други теми тук във форума (пуснах търсачка за капките) Саб симплекса е със същите съставки като Еспумизана, но малко по-силен и причинява запек. Естествено не при всички бебчовци, тъй като всеки си е индивидуално човече. Същото важи и за Лефакса и Инфакола- при едни действат едните, при други- другите; с или без запек. 
Ваксината - ДТК, която ще се бие втория месец. Педито ни препоръча да си купим по-добра. Тази, която се бие безплатно е на 30 години. За съжаление въобще не мога да разчета какво ми е написала. Едната си е трикомпонентната ДТК и струва около 30 лв., а другата е 5 компонентна ДТК+ДП+аст- каквото и да означава това- запомних, че има и за менингит вътре. Тя струва около 60 лв. Нова, използва се в цяла Европа, а у нас от около 1 година. Тези дни ще мина през някоя аптека, за да проверя колко струват наистина и като им разбера имената, а и мнението на аптекарката, ще кажа.
Нашата консултация - днес ни беше първата. Качили сме 1,5 кг. и 5 см. Педито каза да махна едното нощно кърмене и да го заменя с вода, но нещо МНООООГООО се колебая. Ирини ми подаде 4-5 линка по темата тук от форума (благодаря ти, че ги потърси вместо мен и така бързо ми ги прати). Изчетох ги и мисля, че мамите там са прави- педиатрите си карат по учебник, но нашите бебчета - не. Щом като си искат, значи трябва да си получат. Било защото са гладни или просто имат нужда от прегръдка и гърда за успокоение. Мисля, че просто педито се уплаши от наддаването- било нормално през първия месец да се качат 800-900 грама, а не 1,5 кг. Да, но от друга страна бебчета, които се раждат малки (Хари се роди 2950 гр и го изписаха 2740) наддават повече в началото, за да "наваксат". Така че сегашните ни 4200 гр. са си ок за момченце на 1 месец.
Поздрави на всички!   bouquet

# 58
Здравейте,момичета!
Ирини,моля те смени данните на моята кукла в началната страница ако не те затруднява,тя се роди 2060гр. Да ти кажа и аз се притеснявам че малката е с хрема и вчера ака зелено  Sad  предния път (в петък) казах на педито за това че носа и е пълен и тя никак не реагира,вчера ходих при моята семейна която ще бъде може би педиатър на малката от лятото,и тя ми изписа едно кремче,което се маже в носа за да прочисти нослето и каза че лекарства се давали на бебчетата чак ако недайбоже вдигнат температура.Днес смятам да отида пак при педито и да настоявам,и после ще ти кажа резултата,а иначе физиологичния разтвор  не действа много,а за помпичките моята семейна каза че тя е много доволна понеже и тя има бебе,и аз си купих една но от обикновенните на "камера"
За цикъла и лохиите ,на мен някъде към 50-тия ден ми спряха лохиите,а снощи забелязах кавеникаво течение като пред цикъл ще видим дали ще излезе това.За подсичането,аз я оправих като и измивах дупето  с тампонче напоено с лайка всеки път при смяна на памперса,и има едни кремчета които ги правят в аптеките специално за подсичане.
Ирини какво имаш предвид под ударна доза вит.Ц-е?
Стискайте палци педито днес да измисли нещо!
ПОЗДРАВИ И ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ ВАС И БЕБЧЕТАТА

# 59
Добро утро от нас!
Днес времето ще е обещаващо.Ура! Hug
Lulova моят тигър наддаде не 1,5 кг ,а цели 2 кг,та и аз се бях втрещила.И го преследвах да махна 1 нощно хранене.Мъчих се доста и в крайна сметка то си дойде от само себе си.Просто една нощ спа цели 5 часа,после това стана постоянно,сега спи по 6часа нощно време и ако много е имал впечатления от деня мнооого рядко ги докарва и 7 и сам си пропуска яденето.Така че децата си знаят!
LIBBRA стискам палци да оправите тази хрема и вие.Ама от тук нататък трябва да сме готови за подобни неща идва зима,настинки и грипове/недай боже/но тепърва ще изграждат имунитет и ще боледуват мъниците.За това че ака зелено,най-честото предположение на педиатрите е ,че е понастинало бебето или му е студено,а ако има запек и не е акало повече от 3 дни също било зелено.С това се изчерпва моето инфо.Стискам ти много палци днес!

Желая ви един прекрасен ден изпълнен с малките ни съкровища   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт