Отговори
# 60
Честит първи месец на Александър(на мама Ави) и Красимир(на мама Pepta),да са ви живи и здрави малките юнаци и само радости вкъщи да ви носят.
За памперсите-аз използвах досега Либеро и на Памперс,но по-доволна останах от втория вариант,при Либерото почти всеки памперс ми пропускаше от страни,до като на фирмата Памперс(3-6 кг.) Габи си стои сухичка до следващото сменяне и затова за сега ще си остана с тях.
За вигантола-мисля,че преди няколко дни споменах,че нашето джипи ни изписа по 2 капки сутрин на гладно-аз ги давам преди яденето в 6.00 часа.
За коликите-аз също съм на Саб симплекс,но не е купуван от тук,а ми го изпрати най-добрата ми приятелка от Германия-по този повод искам да ви кажа,че няма нищо общо с българския,нито като вкус,нито като гъстота и не предизвиква запек(поне на нас),само по опаковката са еднакви.Много съм доволна от него и давам в много редки случаи един път на вечер,както например. снощи,тъй като имахме зверски колики,но 30 мин. след приема детето се успокои и заспа.
За ваксините-с риск пак да се повторя,лекарката ме посъветва да си купя ваксина Пентаксим,тъй като най-добре се понася от бебетата и няма странични последствия от нея,цената й варира от 55-65 лева,зависи от къде я купувате(различни аптеки,различни цени).
Относно килограмите-и Габи за един месец е качила 1.5 кг,последния път тежеше 44кг.,а ни изписаха 2.500 и аз като Лулова,смятам,че малките бебета бързо покачват теглото и първия месец,за да наваксат и нямам намерение да спирам нощното хранене,(поне за сега).
Миналата седмица водих Габи на ортопед и ни изписа профилактично ортопедични гащи,с които стоим вкъщи,тъй като сме имали меки стави и за да не се получи луксация ни посъветва да стоим с тези гащи постоянно, другия месец на 09.11.сме на контролен преглед и се надявам този път всичко да е наред Praynig.

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 17:27 от walentin

# 61
Здравейте и от нас!
Искам да ви попитам от кой ден започнахте да давате капките за профилактика против рахита.Нас педито ни вика на консултация чак на 27/09 за ваксини (Дария е родена на 21/09) и не ни е казала да даваме нищо.Ако смята да ни предписва нещо ,ще е чак на консултацията ,когато бебка вече ще е навършила един месец.

# 62
Здравейте и от нас,толкова много сте изписали,че едвам ви прочетох,но пък с голямо удоволствие! Simple Smile
За Южния парк-съгласна съм с розовите кончета Laughing,дано да имаме повече хубави дни и възможности да се срещнем!
Ирини,надявам се Спаси да се оправи по-бързо! Peace
За вигантола-ние го взимаме сутрин на гладно,а вие как го давате т.е. с какво?
Нашата погача ще е в неделя,а в понеделник ще ходим до църквата!
Момичета не мога да се наспивам и постоянно съм изморена!Ние ядем последно в 00.00 часа,но после пъшка и плаче и не иска да заспи до 1.00,след това се буди към 4.30 ,а аз го храня чак в 5.30,но сънят ми е накъсан и се чувствам доста отпаднала!През деня спи само около 20-30 мин. между двете кърмения и то не винаги! Crazy
За памперсите-ползвам Памперс и досега само 5-6 пъти са ми пропускали!Иначе съм доволна!
Лек и успешен ден на всички,че ме вика.... Wink

# 63
Привет на всички в този слънчев предиобед!  newsm68 newsm44 smile3501 Днес ще има дъъъъълга разходка, по време, на която Хари ще спи! Иначе той не желае да затвори очи от 9.00 сутринта до 24.00. Дремва от време на време по 10 мин и това е. Притеснявам се, защото все пак му е нужен сън.
Въпрос за погачата- зная какво и как се прави и, че се канят само жени. Но мисля таткото да си е в къщи и да се грижи за бебчо, докато аз съм с гостенките като домакиня. Смятам да поканя и двамата си дядовци- прадядовци на бебчо Хари. Те милите са на по 83- 84 и броят всеки час живот. Много си ги обичам, а и тази сбирка ще им се стори феноменална на фона на скучния им старчески живот. Има ли някакво конкретно поверие, че ще е лошо ако присъстват все пак и мъже????

# 64
Здравейте от нас   bouquet
Честит първи месец на сладурковците Александър и Красимир !!!   bouquet  Hug   bouquet
За памперсите- от самото раждане сме на Канбебе, досега не ми се е случвало да пропусне.
За погачата- много благодаря за информацията която давате, аз изобщо нямам представа какво се прави и сега съм си записала подробно всичко, което сте написали. Искам да питам само точно на 40-ият ден ли трябва да се отиде в църквата и празненството, което се прави на същият ден ли се прави? Лулова много добър въпрос (на който нямам отговор), че и аз мисля нашият татко да е в нас и да помага. Който знае да пише  Grinning
За хъркащото носле- и ние много хъркаме и ръмжим, абе като малък мечо е  Crazy Имам чувството, че най-много му пречи когато се храни  Sad Преди малко пробвах с физиологичният разтвор и после помпичката, но няма ефект. Нищо не изсмука  newsm78
Това е от нас, много целувки на всички бебчета   bouquet
P.S. Ирини, стискаме ви палци за бързо оздравяване със Спаси  Heart Eyes

# 65
Здравейте и от мен, щастливи мами!

Най-накрая и аз имам възможност да ви пиша  Simple Smile Малката спинка сладко, сладко! Приревава от време на време, но сама се успокоява! Разбрах, че когато съм в нашата спалня при нея, тя ме усеща и започва да ме търси, плаче, за да ме накара да я гушна! А ласки определено не й липсват, но явно й харесват и свикна с тях! Нощно време сме спокойни и пропускаме едно ядене, но не е това в 3.00, а това в 0.00, което се надявам, че не е проблем!

За коликите аз пия копър и анасон три пъти дневно, което не знам дали й действа, но определено е по-спокойна  Simple Smile А и вече знам, че когато мама папка чесън, на бебе Ивана въобще не й харесва! Слагам й и едно шишенце, пълно с топла вода, на коремчето, което също действа!

За памперсите ние изполваме на Pampers 2-5кг и рядко имаме проблем /те се дължат повече на препълване/, но гледаме да не купуваме турски, защото тук из форума бях чела, че са по-големи боклуци от обикновени памперси! Купуваме полски или немски /немските са от гърция, не съм срещала такива в BG/

Вигантол ще даваме на бебчо от 20 ден, а ваксините - разбира се и на нас ни препоръча педито петвалентна, но подробности за сега нямам!

От нас двете с Ивана - лек и слънчев ден мами и бебешори!

# 66
Какъв прекрасен слънчев ден  Heart Eyes
Днес май повечето от нас ще щурмуват паркове и градинки  Grinning

По въпроса за погачата и присъствието на мъжете - аз съм чувала и четох, че мъже не присъстват на празненството. Но от друга страна според мен същината на този ритуал е посещението на църквата и въвеждането на бебето, а не самата почерпка, за която поводи винаги могат да се намерят.
Освен това миналата година бях на погача на бебче, което татко му гледаше в другата стая, докато ние жените се забавляваме.
Моят съвет е направете си хубав празник, който да достави удоволствие на всички ви, както на вас ви харесва  Hug

Лулова, радвам се, че идеята ми ти е допаднала. Аз също започнах да си водя дневник от момента, в който разбрах, че съм бременна (преди това никога не съм си водила). Идеята и при мен беше да записвам всеки един миг от това прекрасно изживяване, за да мога после да отговарям на водопада от въпроси на любопитното човече  Simple Smile
А за пожеланията по верме на погачата - аз използвах точно такъв бебешки албум - накрая обикновено има няколко празни листа за бележки.
Между другото имах подобна идея и за сватбата ми - бях направила страхотен албум с намерението да го пусна да обиколи всички гости, които да запишат вътре пожеланията си за младото семейство. В суматохата обаче.... забравих да го пусна и сега много ме е яд  Blush

# 67
Привет от нас със Сашко! От вчера нямахме интернет, но ще се върна да ви прочета по-късно. Потегляме на разходка към Южния парк. Вчера към 15 часа се завъртях край розовите кончета, но не видях никоя от вас. Ако има мераклийки, ще се радвам да се видим днес!

До скоро!   bouquet

# 68
Добро утро и от нас!

Денят наистина ще бъде слънчев и дано бебенчата с хремичка много бързо се справят с проблема и не притесняват повече недоспалите си мами. Ирини, при хрема хомеопатичното лекарство зависи от вида на секретите, общото състояние на детето, дали хремата се повлиява от влага, студено или топло и др. Но когато поне аз не зная какво     точно да използвам при хрема  взимам Коризалия- тя е съвкупност от няколко вида монопрепарата. Продава се на хапчета, които много лесно се разтварят в малко вода и са сладки на вкус и се дават с лъжичка 15-20 минути преди  или след ядене . ПРи големите се смучат на всеки 1-2 часа по 1-2 таблетки до отзвучаване на симптомите.  За помпичката - аз ползвам от известно време и смятам че е полезна. Първо си взех тази на чико, но направих голяма глупост- пуснах я в стерилизатора и гумената част се разтопи. Като отидох в магазина да си купя нова - видях помпичката на Нук, чиято долна част също е гумена и доста по-мека от останалите помпи които съм виждала и вероятността да нараниш нослето с нея е много малка.http://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=1033
Памперсите - ние ползваме само Памперс от самото раждане, пропускат понякога отстрани, а уж ги слагам всеки път по един и същи начин.
За ваксините- аз също се спрях на Пентаксим. Тя е пет валентна и предимството е , че полиомиелита не е жива ваксина, а има и противоменингитна. Проверих в най-близката аптека до нас струва 62лв и трябва да я поръчам един ден предварително. От следващата година ще отпаднат ваксините, които сега се използват по ЗК и мисля, че точно за Пентаксима говореха, че ще се въведе безплатно. Живата полио отдавна не се използва други държави.
Вигантола го пием сутрин около 9.  Хубаво е да се пие сутрин, защото след това детето излиза на разходка, а вит.Д се усвоява с помощта на слънчевата светлина.
За коликите - до сега ползвах Саб, в началото действаше, но след това не особено. Снощи купихме Еспумизан и чудо! Това вече наистина си беше моето детенце. Спокойно и усмихнато. А и аз успях да се наспя тази нощ. Дано и за напред да ни действа така добре. Не мога да разбера - уж всичките капки съдържта симетикон, а действат при различните бебенца по различен начин.
Дано малката София на мама Зия вече е по-добре и се храни нормално, за да се приберат по-скоро вкъщи.
Поздрави и целувки на всички на всичките ни бебчета, с пожелание да бъдат много здрави и радват своите мами!

# 69
Мами, забравих да ви напиша как ние се справяме със сополките! Използваме фитилчета от меки салфетки, навити по посока на часовниковата стрелка и със същото движение в нослето! Ако количеството е по-голямо, използваме не помпичка, а капкомер! Доста по-нежни са, не правят силен вакуум! Накрая с още едно фитилче, натопено в преварен зехтин, намазвам лигавицата на нослето! Последното го правим по-често, а и на Ивана й харесва!

# 70
Погачата- за тези, които не знаят как и кога се прави- пуснете търсачка тук във форума с думата погача. Излизат тонове неща. На кратко- колкото мами, толкова мнения-погачата се прави ДО 40 зен, НА 40 ден след църквата или сред 40. Има даже мами, които са отишли на 40 ден на църква за очистителната молитва за майката и представянето на бебчо пред Господ и след молитвата са разчупили питката и са я раздали на хората в Храма. Аз ще си я направя у дома в неделята след 40 ден. Преобладават мнеията, които казват, че: прави се сладка погача, която жена с двама живи родители разчупва над главата на майката и бебето и после топва малко залче в меда и го намазва по устенцата на бебето. Върху погачата се слага бяла кърпа и всички гостенки- жени в ролята на орисници, слагат символична сума пари, за да си купи бебчо сладък сън. Кърпата се връзва. Колкото е по-стегната, толкова по-малко ще харчи бебчо в живота. Кърпата се качва на високо- да му станат високи идеалите, да порасне голямо... Не пише обаче кога можем да похарчим парите за хубави дрешки за бебчо  Mr. Green Laughing Laughing Храната трябва да е предимно от сладки неща, за да му е сладък живота.
Но май наистина е важно, както каза bebe dundi, просто да си направим хубав празник!

# 71
За погачата - при нас свекърват казва, че се прави първата седмица от излизане на майката от болница за здраве, пък аз прочетох в сайта, че е на 40 ден. Малко ми е притеснено, но вече всички гости са поканени за 15.10. Просто с един ден закъснях да проуча и аз информацията. Дано не съм сбъркла много.

Ирини - дано да си права за пъпчиците. Днес ми се струват повечко по лявата му буза и по челцето.

Давате ли биберони на малките бонбони? Аз се излъгах онзи ден и му дадох и той много си го хареса. От тогава имам чувството, че след като се наяде започва да ми ползва гърдата за биберон. Захапва я и не пуска. Даже едното зърно малко ме понаболява. Дано да мине, че хич не ми се маже с мазила.

# 72
ПРИВЕТ МАЙЧЕНЦА ГРИЖОВНИ!
ЧЕСТИТА МЕСЕЧКА НА БЕБЧЕТА АЛЕКСАНДЪР И КРАСИМИР!
НИЕ СЛЕД 3 ДЕНА Я НАВЪРШВАМЕ. ОЩЕ НЕ ИЗЛИЗАМЕ НА РАЗХОДКИ ДО 40/САМО НА ТЕРАСАТА,/ ВЪПРЕКИ ЧЕ ВАНЬО Е МНОГО ВЕСЕЛ И КОТИЧЪК, НО И АЗ
 СИ ГО ГЛЕЗЯ Laughing КАКВОТО ИСКА ТОВА СТАВА.КАТО ПОЧНЕ ДА ПОМНИ И РАЗБИРА ЩЕ ТЪРСЯ ДРУГА ТАКТИКА.
НОЩЕМ НИ Е НАЙ ДОБЪР НО СИ ПОСПИВА И ПРИ МЕН В ЛЕГЛОТО.КОЛИКИ ГО СЛЕДОБЕДА, И ВЕЧЕ СЕ ОРИГВАМЕ ПОНЕ 3  ПЪТИ НА СУКАНЕ-ТАКА НИ НАМАЛЯХА.НЯКОЙ ПЪТ МУ КПВАМ НА ЗЪРНОТО 2-3 КАПКИ САБ АКО СЪМ ЯЛА ПО-ТЕЖКИ ХРАНИ.
ДЕНЕМ СМЕ ВСЕ ПО-БУДНИ И МНОГО ЧЕСТО ПАПКАМЕ ТА КЪРМАТА МИ ВЕЧЕР Е СИНО НАМАЛЯЛА, ЗА РАЗЛИКА ОТ НОЩЕМ КОГАТО ПРЕЛИВА И ЗА 8 МИН ТОЙ Е НАХРАНЕН И ЗАСПАЛ.
ИМАМЕ ОТ ПЪПЧИЦИТЕ ПО ЛИЦЕТО И СЕ МАЖЕМ НО ОТ КАКВО СТАВАТ НЕ ЗНАМ Thinking
ТЕГЛЯ ГО С МЕН НА ГОЛЕМИЯ КАНТАР И ВЕЧЕ СМЕ ОКОЛО 4.500КГ.ВОДА НЕ ДАВАМ ОСВЕН ЛЪЖИЧКА И ТОЙ Я ПЛЮЕ.НА 22 ГРАДУСА НАЙ МУХАРЕСВА ДА СПИ.ДАВА ДЕТСКИ ПЕСНИЧКИ ОБОЖАВА  ДА СЛУША.
АСЯ, КАК СИ ТИ И ГАБИ?
ЛЕСИ РАДВАМ СЕ ЗА ВАС ЧЕ ИМАТЕ ПОВЕЧКО ВРЕМЕ ВЕЧЕ, КАКТО И ЗА ТВОЯТА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ Hug
ЗА МЕН ВЕЧЕ СЪМ СВАЛИЛА КАЧЕНИТЕ КИЛОГРАМИ НО ОТ ПРЕДИ ТОВА ИМАМ ДА МАХАМ Sad
СТРИИ НЯМАМ ПЪПА Е ДОСТА ЗЛЕ-ТЪМЕН И  SadКАТО СПИХНАТ БАЛОН Confused
В БЕДРАТА СЪМ СЪЩО ДОСТА НАЛЯТА, А ОПЕРАЦИЯТА ОТДАВНА Я ЗАБРАВИХ.
С КОСАТА БЕБКОВЦИТЕ ВИ КАК СА
КОГА НОВАТА КОСИЦА ЩЕ СЕ ПОЯВИ?
ХУБАВ ДЕН ОТ НАС И ДО СКОРО Heart Eyes

# 73
Здравейте отново  Grinning
Забравих да ви питам (сигурно някъде го има написано, но съм го пропуснала), за какво давате вигантола  newsm78 ? На нас не са ни изписали и педито изобщо не е споменала, така че нямам представа за какво се дава, а гледам че повечето от вас го дават.
За ваксината- ние на 17-ти ще ходим, четох че някои от вас ще си купуват. Това за първият месец ли е или за следващата става въпрос  Thinking

# 74
вигантола го изписват от 20-я ден и той е за витамин Д и против рахит при бебчетата.Аз го давам сутрин в 9 преди хапването - 2 капки
1 месец ваксината е за хепатит Б и се понася много леко от бебетата
2 месец е чуденката за ваксината която отпуска здравната каса или тази пентаксим /5 валентна ваксина/
Звъняхме днес с една позната която има аптека в Търговска лига там я  има ваксината и струва 57 лв.В аптеките поне тези които аз видях започва от 60 лв. и нагоре.Аз я поръчах защото не искам да поемам рискове за Арен,а и моята педиатърка също,защото е имала миналата година 2 дечица разболели се вследствие на живата ваксина давана от Здравната каса.Знам че пентаксима се понася също леко и много деца не вдигат температура изобщо.Ние сме на 25 ти на консултация и ще знам повече след това.И ще питам за ортопед,че ние не сме ходили,а май е важно за тези луксации.

Общи условия

Активация на акаунт