Отговори
# 75
  • Бургас
Здравейте и от нас с бебе Мария!
За съжаление при нас нещата са кофти - Мария е болна  Cry Вчера,след като цял ден плака, не спа , яде нон стоп и нервничи, най- накрая се светнах, че вероятно не става въпрос за колики или скок в растежа само. Измерихме температурата - 37,2 . Извикахме доктора вкъщи и той веднага каза, че я болят ушите и оттам става проблемът. А, каза,че и акото е рядко, а аз не бях забелязала. Но после се светнах, че поради обезводняването от разстройството е искала постянно да суче, за да наваксва течностите. Милата ми душичка сега е на антибиотик и капки в ушите  Sad През нощта беше спокойна, но днес пак се повтори същия сценарий, което пък било нормално за тези болки - по-силни били денем.

И аз смятам да сложа петвалентната ваксина, но първо трябва да се оправи детенцето.

Това е засега от нас, дано милата по-бързо се оправи, много ми е мъчно да я гледам да страда.  Praynig
Пазете децата в това променливо време, много е коварно , а и имало много болни дечица сега  Praynig

# 76
  • София
Алина стискам палци всичко да е оправи бързо с малката душичка. Praynig

И ние ще си купуваме пентаксима, по-пречистена е и дечицата я понасят по-добре.

Да ви попитам какви памперси ползвате, защото моя мъник се обрива от тях сменихме две марки но все същото, май ще трябва да минаваме на памучни пелени ooooh!./ Използвали сме Pampers, Daipers/

# 77
Алина   защо антибиотик Shocked направо съм шокирана Shocked
Бебе на 1м. и антибиотик - аз не пия ,а за бебче незнам ooooh!
Моя съвет е да го спрете и да смените педиатара, защото ако за всяко нещо изписва направо антибиотик-незнам горкото детенце Confused
А 37.2-37.3*С е нормална Т* за бебче до 2м Peace

# 78
Алина, мисля че dvv е права. Какъв е този антибиотик на едномесечно бебе??!! #2gunfire #Crazy #Crazy Бебешката температура е 37 даже и отгоре. А и винаги се махат 3-5 десети, за да е точно измерена- т.е. ако е 37,5 махаш 5 и остава 37, което е ок. Моят Хари не спи по цял ден. Само реве, даже се дере като магаренце при това със сълзи, чак хлипа. И ако му дам ще суче непрестанно. В момента, в който се наведа над него и чуе гласа ми и усети как ръцете ми го подхващат под мишниците и вратлето, без да съм го вдигнала още, спира да плаче и се ококорва любопитно. Просто бебчовците искат внимание- да ни чуват гласовете, сърцето, дишането, ако щеш къркоренето на червата. Това са правили 9 месеца- стояли са на адски шумно място. Искат да почустват топлината ни и да усетят прегръдка и милувка. Новият свят е все още супер стрес за тях. Ако твоето бебче спира да плаче, когато го гушнеш, значи просто му няма нищо, а иска да си до него. Ако плаче, гърчи се, почервенява, бута си ръчичките в ушите- ето тогава може би има проблем.
Пожелавам ти аз да съм права, а доктора ти да е за разстрел. Нека да ти е здраво бебчето. Вслушай се в неговите нужди и в твоя майчински инстинкт. Вярвай- имаш го!

# 79
Мили момичета, благодаря за пожеланията за нашия мини рожден ден! Отпразнувахме го с 5 часова разходка навън като 3 пъти минахме покрай розовите кончета. Заглеждаме се по всички майки с колички за познати лица и малки бебоци - сигурно ни взимат за луди. Crazy Валентин, би било чудесно някой ден да се съберем всички от цялата страна и да си направим нещо като септемврийски сбор. Може би ще имаме различни идеи в бъдеще, но отсега си мисля за годишен групов рожден ден в някое прекрасно кътче от страната. Планът може би е малко грандиозен, но не е неосъществим! Мислете по въпроса. Първа национална среща - 2007!   bouquet

Ние ползваме Памперс от 3-6 кг вече месец. Рядко пропускат, а аз полагам особено старание отстрани като ги слагам. Двете тънки хартийки припокривам идеално. Доволна съм засега. Ще пробвам и други. Така ще избера накрая най-подходящите. Утре сме на първа консултация. Започнах Вигантола на 20я ден, но сутрин съм като сомнабул и забравям и затова ги давам на Сашко когато се сетя.

Болните бебенца бързо да оздравяват! Много прегръдки и целувки от нас.  Hug Heart Eyes

# 80
Честит първи месец на Александър и Красимир !!! 
stes и Никол яде вечер по 2 часа и я местя от гърда на гърда, а тя пищи и понякога се дърпа. Мисля обаче, че това е от коликите и не е толкова гладна, колкото се успокоява. Със сигурност обаче има достатъчно кърма, защото като я прехвърля на др. гърда от първата понякога продължава да тече мляко.
viki81, за ранички на гърдите ми поммогна дефламол. Много бързо заздравя.
На нас ни изписаха не вигантол, а деавит. Давам го сутрин преди хранене по 1-2 капки в една лъжича с кърма. Има ли някой друг, който дава деавит?
cazo, нашата първа консултация беше на 20ия ден и тогава ни изписаха капките.
Desssy, на нас педито ни каза, че е по-добре да смуче биберон, от колкото пръстите си.
За хъркащото носле- и ние хъркаме и ръмжим, но ми казаха, че може да не е от хрема, а да й е сух въздуха.
Ирини, стискам палци бързо да оздравеете всички!

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 19:53 от tonitta

# 81
  • гр.Русе
Здравейте и от нас!  Grinning
Честит първи месец и от мен на Александър и Красимир!  Hug
За вигантола- на мен педиатъра ми каза да давам по една капка от 28-мия ден. Защо така? Чета, че на вас са ви ги изписали от 20-тия по 2 капки? И как ги давате?
Да ви се оплача и аз- педито каза, че на бебо храната му е много и ме накара да махна едното хранене-нощното. Как се справихте? Бебчо пищя цяла нощ от глад и на мен ми се къса сърцето. Денис ти как успя? А от 2 дни миличкото ми повръща след всяко хранене, оф направо ужасно.
Сега да ви кажа нещо, тъй като наближава сезонът на сополките и температурата.При охлаждане или започваща настинка се правят вани с морска сол-завира се 1л вода и се прибавя 1 шепа морска сол,после бебето се изплаква с вода! Прави се 1-2 пъти седмично.
Запарка с орехови листа- във вряща вода се слагат няколко листа от орех,ври няколко минути,престоява 1-2 часа и се прибавя във водата за къпане.
Много целувки нас!  Heart Eyes

# 82
Привет Мили мами,

Много се радвам да се среЩнем тук отново, след месеците на споделени радости и неволи.  Hug С балгодарност На Иринни за неотразимата теми4ка  bouquet , дано бързо се оправите от настинката и ве4е да сте по добре с беб4о  Praynig

ИзобЩо нека вси4ки беб4ета, които са болни4ки, бързо да се оправят Praynig

За памперсите_ и аз ползвам тези на Памперс от 3 до 6 кг. и съм мн. доволна: досега нито веднъж не са ми пропускали Peace А пък за помпи4ката: тази на Кикко може да се ползва оЩе от раждането (пиШе на опаковката) така 4е няма проблем. И аз я употребявам и съм доволна.

Целувки на вси4ки бебо4ета и до скоро Heart Eyes

# 83
Здравейте!
 Аз нямам много време да пиша,но пък редовно ви чета.Радвам се,че заедно извървяхме пътя до тук и продължаваме и занапред да сме заедно.С много благодарности на Ирини,която се грижи да има къде да се се съберем и да ни е уютничко(дано Спаси вече да се е излекувал Hug)
 Ние много сме кисели през деня и само се гушкаме и кърмим.Кърмя и от двете гърди,по препоръка на педиатърката,защото беше малко наддала.Днес сме пак на консултация да видим за една седмица колко сме качили.Имаме колики и за тях освен саб ни помага много и сешоара(не съм вярвала че има такъв ефект).Давах и чайче на хип,но повръщаше от него и сега аз го пия.Не пое вода,а и не иска залъгалка(аз сам в ролята на биба).
За памперсите-ние сме на памперс 3-6кг. и засега не са изпускали.
За вагинтола-даваме го от 20 ден сутрин към 9 часа по две капки дирекно в устата.Малко ми е трудно да и ги капя понеже много мърда.А две капки в лъжичка незнам дали ще ги приеме или ще ги изплюе.Вие как ги давате?
За зимафлорът-Педиатърката ми каза по 4 капки след първия месец.Решила съм да го давам,защото съм виждала дечица с много лош зъбки(за което са си виновни с немърливоста си родителите).Не бих допуснала с нищо живот и здраве зъбките на детето ми да са в лошо състояние.
За погачата-Ще я правим неделята преди 40 ден(на 22 октомври).Поканила съм само приятелки и няколко жени роднини.Ще има само сладки неща на масата и някакви ликьори за пиене(да и е сладък живота).Питката се прави от жена със живи родители(майка ми ще я направи) или се поръчва готова.Задължително трябва да има мед и много настроение Hug
За ваксината-Още нищо не ми е казала педиатърката,но щом е по-хубава,ще си купим петвалентната ваксина.
Много целувки на всички бебчета.Ще пиша по-често,защото от днес нашият тати се върна на работа,а аз съм доста по организирана като съм самичка с бебка.

# 84
здравейте и от мен,

много съжалявам да чуя, че има хремави бебета. Милите, дано скоро им отмине гадната хрема. Ирини, това което разкажваш, направо ме потресе, в положителен смисъл. Как будуваш мъника да не се задуши. Горкия Спаси, но и ти... Как издържаш, герой си. Съвсем сериозно.

Дас, благодаря ти за идеята с овесените ядки. Това не го знаех.

Денис, Ирини, благодаря ви за съветите относно даренията. Абсолютно прави сте. Аз реших да подпомогна талантливи деца от домове за сираци и социално слаби. Който знае за такива деца, моля ви да ми пише на лични.

И сега най-сетне имам честта да ви поканя на премиерата на книгата си. Ако успеете да се измъкнете поне за половин час, ще се радвам да ви видя. С вас прекарах последните 10 месеца и ви имам за по-близки от всичките ми приятели.
Който има желание, нека ми пише на лични да му пратя покана по е-майл.
Премиерата е на 17.10. 2006г. от 19.30 в Националната художествена галерия (Дворецът) на Батемберг 1 в Бялата зала.
Заповядайте!

# 85
  • София
Здравейте момичета!!!

Много е лошо, че вече има и болни бебета. Лекувайте се и бързо оздравяване на мъниците.
За вагинтола-даваме го от 20 ден сутрин, когато се сетя, обикновено към 9.30-10 преди хранене.
Зимафлорът го давам преди следващото хранене по 4 капки, разтворен в чайче.
За памперсите-и ние сме на памперс 3-6кг. Засега съм доволна.
Деян вече много нахитря. Иска само в нечии ръце да стои и то предимно в моите. Иначе плаче или по-точно се сърди. Аз не се оплаквам и дори ми е приятно, но таткото май ревнува. Казва, че изобщо не му обръщам внимание. А при вас има ли "татков" синдром?
Лек и усмихнат ден на всички

# 86
Ето ме и мен . Днес бяхме на консултация . По принцип трябваше да сме на 18.10 понеже тогава ще ни бият ваксината , но заради подсеченото й дупе бяхме днес .
До сега ползвах "Памперс" , но от вчера сме на Либеро , понеже кожата на дупето й прави някаква реакция от памперса ще пробваме с друг вид . Изписаха ни мехлемче и промивки с калиев перманганат. Милото - кожата му изглежда като огромно изгорено петно . Иначе сме наддали 800 гр. , което на мен ми се видя малко , но все пак ние стартирахме с доста килограми , а и сме изцяло на кърма .
За коликите ме посъветваха да отложа започването на соковете , защото те щели допълнително да усилят болките и спазите . Порастнала е с 3 см. и е в перфектно здраве. И ние от утре сме на вигантол по 2 к. преди хранене . Ще й слагаме и Пентаксим от следващия месец .
Мами , искам да ви се оплача - не знам за вас , но аз определено напълнявам . Няма как да мина на диета заради кърмата , но и не знам с този темп .... newsm45 newsm45 newsm45 до коледа ще се търкалям . Аз нямах толкова апетит докато бях бременна ...
И имам един въпрос към мамите с разграждащи се конци - имате ли усещането , че лохиите ви намирисват и дали това според вас се дължи на конците  . На мен ми казаха , че до 60-я ден ще са се реазградили , но никой не ми каза , че от тях може дасе промени миризмата на лохиите  . Много странно  newsm12 newsm12

# 87
  • Sofia
Мамо Капи Grinning  и при мен също промяна в миризмата на лохиите. Доста ми е странно и даже мислех да се обаждам да питам защо се получава. А за памперсите - и големия ми син направи обрив и подсичане, обясниха ни че е от алоето по пелините Памперс, получават се чести реакции. С Либеро не съм имала този проблем.
Леси браво на теб  bouquet Поздравления за успешния завършек на книгата  bouquet Ако мога с удоволствие ще дойда, дано да уговоря тати да постой на пост Heart Eyes

Да се похваля  -свалила съм 10 килограма и ми остават още само 4. А  си хапвам порядъчно, като за кърмачка Mr. Green Но шкембето си ми стой като желе, няма шанс да се смали докато не тръгна на спорт май newsm78

И да не забравя - черпя ви по една тортичка послучай рождения ми ден  newsm38 Купона малко ще го отложа, ще си направим малко, скромно семейно тържество.

# 88
И аз да се похваля. По време на бременността качих 13 кг., от самото раждане като се върнах в къщи кантарът показа - 5 кг., а сега една седмица по-късно още - 5 кг. Остават ми още 3 кг., но имам чувството, че мога да си вляза във всички дрешки от преди бременността.

Вчера имам чувството, че бебкото ми преяде. След като се нахрани и оригна няколко пъти, вместо да заспи започна да се свива и да пъшка, а после и да хълцука. Проверихме памперса, но беше ОК и единственото, което ми дойде на ум е че е преял, защото този път го държах 30 мин., а не 15-20 както пише в повечето книги. А и гърдите ми текат като река.
Днес малко под часовник работя, храня го 10-15 мин., през които доста активно суче, но пък започна да ми се буди на 2 часа. Вече и аз се обърках какво да правя, когато се събуди и плаче.
Най-интересното е, че различавам няколко вида плач - когато е гладен (реве и си хапе ръчичките и нервничи), когато е мокър (пъшка и маха с крачета), когато иска ласки - плаче и гледа умно....  Joy

Искам да ви се похваля. Днес ни падна пъпчето и малко ми олекна да ви кажа честно.

# 89
Момичета, много съм нещастна и притеснена - моята принцеса има запушено слъзно каналче, което от своя страна периодично причинява инфекции на очето и то обилно секретира до степен, че миличката не може да си го отвори. Сега сме на масаж, капки и мехлем.... но ако не се отпуши каналчето от масажа ще се наложи това да се прави със сонда  Cry  Cry
Много е ужасно да гледаш как най - обичаното от теб същество се мъчи... Sad

Общи условия

Активация на акаунт