Отговори
# 90
  • София
bebe_dundi, пробвай да капваш по 1-2 капчици кърма. Това е бабешки лек, който много помага за очи, даже и при възрастни.

Аз свалих само 6 кг от ражсането до сега и ми остават още 10. Много зле се чувствам и даже се депресирам от време на време. newsm45

# 91
  • sofia
Здравейте милички!
Явно нещо не мога да си организирам дните както трябва и времето ми стига само да прочета какво сте написали, но не и да пиша  Sad.Хубавото е че поне съм информирана за новините около вас. Ние иначе сме добре Габи се храни добре и е много кротичка и веселка, няма колики плаче само когато е гладна, само че и ние имаме проблеми с акането. Много се притесних, защото Ели пълнеше памперсите по 6 пъти на ден и сега с това изхождане по 1 път на 3-4 дни съм в потрес, говорих с педиатърката и четох та в общи линии ако бебето е спокойно няма проблем ако не се изхожда всеки ден Simple Smile
Явно при нас проблема е в мен та аз пия дуфалак с надеждата да я поразхлаби и нея и така Wink
Леси, поздравления за книгата дано има желания успех, много ми се искаше да мога да дойда на презентацията, но за съжаление никак няма да ми е възможно, все пак с най-голямо удоволствие ще си взема един екземпляр, и ще чакам следваща среща за автографче Wink колкото до идеята ти за благотворителността просто е чудесна, дано намериш подходящия формат, че сега вече е така трудно човек да разбере кой действително е нуждаещ се Sad колкото до даването на овесена водичка на толкова малко бебче те съветвам, както и всички останали, да се запознаете преди това със следния материал и тогава да прибягвате до този метод за разхлабване.
Мама Капи и Весито, може би е най-добре ако усещате странна миризма от лохиите действително да потърсите мнението на лекаря си  Peace
За погачата явно навсякъде е различна традицията, включително знам за традиция питката да се раздава още в болницата Wink, важно е представянето на детето в обществото Wink за избора на деня съм се спряла на тази събота. Хубаво било на погачата на момиченце да имало пуканки да се пукали ергените по нея   Mr. Green
Много съжалявам за болните дребосъчета пожелавам им скорошно оздравяване и по-рядко да боледуват всички дребосъчета.
Алина, далеч съм от мисълта да оспорвам лекарска диагноза само че Т до 37.2-37.3 е нормална за толкова малко дребосъче, колкото изваждането на 5 десети от измерените градуси става дума за Т премерена в дупето, т.е. ако в дупето е 37,5 в действителност е 37. Може би е добра идея да чуеш и друго мнение. Каквото и да решиш скорошно оздравяване.
Ами това е за сега целувки на целия отбор от септемврийски мами и бебоци!
Весито, без малко да забравя: Честит рожден ден!Да си жива и здрава много да те радват тримата ти мъже много да те слушат!   bouquet

# 92
Най-накрая и аз да се разпиша.
Благодарности на Ирини за хубавата ни темичка и за отделеното време.   bouquet Дано Спаси днес е по-добре.
Vesito, честит рожден ден ! Бъди здрава, много обичана майка и съпруга. 
Lessyy, поздравления за успешното завършване на книгата. Жалко, че съм толкова далече, иначе с радост бих дошла на премиерата. Много е благородна идеята ти. Българските мами тук в Торонто сме се организирали със събиране средства за детски дом Св. Параскева в София. Миналата седм. децата са получили подаръците от Канада и съм много радостна, че поне няколко деца днес са по-щастливи.
bebe_dundi, много неприятно се е получило при вас с оченцето на дечко. Аз също бях чела някъде, че е хубаво да капнеш няколко капки кърма в окото. Ако не помогне едва ли пък ще навреди.
mamaKapi, аз също съм с разлагащи се конци и забелязах някаква по-кофти миризма, че ми имат лохиите, едва ли не мирише на мърша (извинявам се, но как иначе да го опиша). При мен все още продължава отичането им.

С килограмите съм - 8 кг. Имам да свалям още 7 до изходната позициция от 47, но и 50 да стана пак ще съм доволна.
За памперсите - ние ползваме на Pampers - ot 4 до 6 кг. Случва се да пропускат понякога, но явно проблема е в мен. Сигурно не го слагам правилно. Много интересно, че само от лявата му страна на кръста се мокрят дрешките.
Нямаме колики все още. Пу-пу-пу, дано така да е и за напред. Иначе съм се запасила с Инфакол, Саб Симплекс, копър и анасон. Кърмя го на 3-4 ч, когато си поиска. Вече е качил 800 гр, а до първия месец ще мине килограм. Много лакомо суче, но не повръща.

Поздрави на всички. Ставам, че малчо се събуди.

# 93
Здравейте и от мен ,
Прочетох ,че обсъждате темата лохии и саморазграждащи се конци.И аз съм с такива и също имам неприятна миризма на изтичащите от мен неща.Бих казала ,че усещам миризма на загнило.Не се бях замисляла обаче ,че причината би могла да е от конците.А за тези конци сигурни ли сте ,че се разграждат чак до 60-тия ден.Аз предполагах ,че вече са се разградили отдавна.

# 94
привет момичета!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВЕСИТО!!!ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И ДЪЛГИ ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА СЕ РАДВАШ НА СЪКРОВИЩАТА СИ!!!
  bouquet  bouquet  bouquet
Плами, а ти даваш ли вода на беб?Денис имаше проблем с повръщането на Арен и беше писала, че по метода н аизключването е установила, че е от смяната н аводата /т.е. повръщане има когато се дава преварена чешмяна вода/ Дали не е това. за вечерното отбиване - ти си преценяваш дали да вярваш на педи или не. Аз не бих оставила детето си гладно да се съдира от плач през нощта каквото и да ми каже доктора  Naughty
Алфи, сигурна съм, че Ваньо ще е не по-малко артистичен от мама! За косичката - точно днес четох в книгата - светлите бебчета дълго време са гологлави. Имат някакъв вътрутробен период, при който им окапвала по-рано косичката и затова се раждат с голи главички.При бебчовците с тъмни коси - по-бавно става смяната. Спаси вече оплешивя откъм челцето - като някое старче е  Crazy

АВИ
- ЗЛО ДА ВИ ЗАБРАВИ! С тези болести на Спаси направо съм за убиване - ЧЕСТИТА ВИ МЕСЕЧИНКА, КОМШО  Wink!САШЕ, ДА СИ МНОГО ЗДРАВ И УСМИХНАТ, МИЛИЧЪК!Подкрепям те з асъбор 2007  Peace
Алина, каквото и да е - дано бързо отмине. Знам от личен опит колко мъчително е да гледаш детето си болно. за температурата вече са ти казали, че е съвсем нормална... БебеІдунди, от какв осе е получило това запушване на каналчето на бебчо? Ох...толкова ми е мъчно като чета за страдащи бебчета Cry
Лесси, толкова искам да дойда и да те уважа на този тка специален момент за теб... Но, не знам как ще стане. Ще пробвам при всички положения  Simple Smile
Дас ,за държането на ръце - и при нас е така, а както чета и при повечето септемврийчета. Всички нови книги казват, че трябва да гушим бебчовците толкова, колкото искат, за да им внушим сигурност и усещане, че не са изоставени, а напротив винаги сме до тях - тов през първите 2 месеца. След това да прилагаме възпитателно "негушкане". А за таткото - засега нямаме проблем - гушим се тримата, а и той  е луд по бебо /чак и аз мога да ревнувам/
Лохиите, за момент и на мен ми се стори, че имат по-специфична миризма... Rolling Eyes Конците уж са някакви супер специални и би трябвало вече д аса се разградили  Confused

Спаси лека-полека се оправя... Много ви благодаря за вниманието - няма да ви изброявам поименно. В събота ще е погачата и до тогава се надявам да сме напълно добре. При нас ще са само жени /даже и дечица много няма да има с тези грипове/, ще има и солено меню. Ще бъде по светло и тъй като ще е в заведение Спаси най-вероятно няма да присъства през цялото време. Аз бавно започвам д асе подготвям за празника - педикюр, маникюр, други ден - фризьор... Не знам как да се облека все още  newsm78. Изобщо не се меря на кантар, защото се храня ужасно нездравословно /днес - мекици, айран, сладък салам и Макдоналдс... Shocked/ Добре че поне коремът ми е почти прибран...
Извинете ако пропускам коментар на някой въпрос... По-късно ще гледам пак да вляза...

# 95
Здравейте, маменца и бебенца
Честит рожден ден на Весито, да бъдеш много обичана и обичаща майка и съпруга .
При нас започнаха коликите от няколко дни, всеки път вечерно време, от 6 до 12. Филип е доста неспокоен, присвива коремче и плачка.  Cry На мен ми предписаха чай от нещо от рода на копъра Венкъл, пия го а той се отразява на бебко чрез кърмата. Иначе  топя бибката в чайчето по малко и давам на детето. Но само държене на ръце и песнички помагат. Добре че майка ми все още е тук да помага. От другата седмица оставаме сами в къщи и трябва да се стягаме  Blush
За килограмите - от болницата се върнах - 8 , до сега съм - 12, но има още да свалям че дрехите не ми стават, нито бременните дрехи , нито нормалните и сега ходя по анцунг  Whistling

# 96
Честит мини рожден ден на Лидия, Мария и Николай! Здрави, весели и щастливи да растат!
Честит рожден ден и на теб, Веси! Много щастие и любов ти желаем със Сашко!
  newsm51

Ние имахме проблеми с нета, но мисля, че вече всичко е наред. Бяхме на консултация - 3950 грама и 52 см, а ни изписаха на 2700 и 49см. Папкаме добре. Боцнаха ни краченцето и така до следващия месец.

Леси, благодаря за поканата. Ако успея, ще дойда. Нека това е само началото на успешната ти писателска кариера!!!

А за лохиите, гинеколожката ми каза, ако им се промени миризмата да отида на преглед. Вчера се претеглих за първи път откакто ни изписаха от болницата - от 14те кг, които качих през бременността ми остават още 5, като не съм полагала абсолютно никакви усилия за целта.  Само дето като щура обикалям, че не ми се седи по пейките като сме на разходка.

Лека нощ и целувки на всички!

# 97
Здравейте,мами!
Пожелавам на всички бебчета да се справят с проблемите и да се усмихват на мама вместо да се измъчват.Колики,запушени нослета,слъзни каналчета,запек и какво ли още не.Не е лесно да станеш човек и да бъдеш такъв,нито порастването,нито остаряването са лесни,но това е пътя на всеки един от нас,важното е да прескачаме препядствията ,за да можем да се радваме на живота такъв какъвто е в целият му блясък. Heart Eyes  bouquet

Нас отново са ни нападнали гости от близо и далеч на които много се радваме и затова не съм минавала през парка.Но скоро ще ви засека Ави
За повръщанетодействително Арен повръщаше и го боля корем от преварената чешмяна вода.Така че ако някой има подобен проблем и държи да дава вода или бебо има нужда да преварява някоя изворна вода,аз ползвам Девин с розов етикет.
Но причини за повръщане има много:
Преяждане
практикувам да прекъсна яденето по средата ,да се уригне и после продължаваме с хапването
водата
коликите и това ,че се свива на кълбо бебо след като се е наял
запек и пак от напъването
проблем от друг характер за когото е хубаво да се посети гастроентеролог.
за отказването от нощното храненеслед като Арен качи много кг през първият месец бах твърдо решена да спра едното ядене.Но в никакъв случай не можах да изтърпя да плаче от глад,освен това той изпадна в стрес мислейки си ,че ще му давам вода вместо мляко и през деня беше супер гладен и неискаше да яде мислейки се,че ще е вода.Това го преживях 1 ден и спрях веднага ,след седмица нещата дойдоха от само себе си.Просто една вечер не се събуди за яденето си в 3 и направо стана за следващото ядене и така сега спи между 5 и 6 часа на нощ и само веднъж до сега 7часа.Моят съвет е да не ги насилвате децата!
Леси аз се надявам ,че ще дойда.Благодаря за  поканата!  bouquet
Спокойна нощ на всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 98
Здравейте момичета
Напоследък нямам време да пиша но вие знаете как е Пожелавам на всички бебоци с проблеми бързо да се оправят
Ние сме с ужасни колики и вече изнемогвам от изтощение Като капак на всичко от няколко дни реших че няма да се изчеждам повече и кърмата ми видимо намаля Сега се притеснявам че днес не му стига До вчера си ядеше на три часа а днес през 2 - 2,5 и реве като луд Не мога да разбера дали го боли или и е гладен
Иначе е качил 420 грама за 13 дни което за неговите кг е супер Само да ми тръгне пак кърмата
Сега си взрх Инфакол и му дадох за пръв път Дано има ефект Много е прехвален По цял ден сме навън С Дари имам страхотни проблеми Станала е невъзможна Днес така ме изложи В продължение на две седмици ми обяснява че тя не ходи на английски въпреки че ние сме платили да я водят от градината Днес аз бясна отивам там и питам госпожата защо Дарина не посещава уроците по английски и госпожата ми каза че няма такова нещо Аз се обръщам към нея и я питам защо ме излъга а тя ми се усмихва и ми казва извинявай Направо побеснях И това е само един пример Изключително непослушна направо не мога да се разправям с нея Все едно е друго дете Просто не знам какво да правя с нея

Е пооплаках ви се С кг аз съм 42 кг в момента което е с 3 по малко от преди да забременея но след всичко което ми се случи то е нормално Коремчето още не е мойто коремче но е доста добре за 20 дни не мога да се оплача И аз съм с някакви специални конци но не съм забелязала миризма А и те лохиите като чели ми свършиха Само едно хемероидче ми остана да ме мъчи Вие имате ли такива придобивки и как ги третирате
Поздрави и лека вечер 

# 99
Ави  благодарим за пожеланията  Hug

# 100
  • Русе
все не ми остава време да се разпиша и аз.тъкмо прочета какво сте написали и малката се събужда и хайде...моят отговор пак е прекъснат.
сега пак се разбужда но ще исдържи докато си драсна 2 реда.
долу-горе всичко си е нормално при нас.имаше някаква нервна криза милата и оная вечер се скъса от рев от 19ч до към 21ч не бяха колики,защото с нищо не можах да я успокоя.нито сушоари,нищо......изстерия просто,бях лудната.
за слъзния канал на моя близка детето имаше и канала се отпуши сам на 1 година 3 месеца.тъкмо щяха да ходят във варна да им го отпушват защото този канал можело да се пипа само след определена възраст.ако искаш да разпитам за повече инфо,но нещата бяха точно както ти ги описваш.
лелееее звярът се събуди съвсем-изчезвам.
целувки  на всички мами и на техните бебоци  bouquet Hug

# 101
Здравейте и то нас!

Изкарах една кошмарна нощ,толкова много плака,че с нищо не можах да го успокоя цели 3 часа,направо не знам какво му стана? newsm78През деня беше изключително спокоен!
За нощното хранене-аз не мога да го слушам как плаче от глад и по тази причина не съм се справила с този проблем,но той от само себе си го пропуска вече 10 дни,яде последно в 00.00 часа,след това заспива чак към 1.00 Wink и се буди да хапне пак в 5.30,т.е. пропуска храненето в 3.00 часа!
Искам да ви попитам,вашите бебчета всеки ден едно и също ли правят в определени часове? newsm78Например ние един ден спим от 12.00 до 15.00 часа,на другия ден-не?И постоянно всичко е различно всеки ден,няма никакъв режим,чудно ми е при вас как е? newsm78
За лохиите-аз от три дни вече съм добре! Simple Smile
За килограмите-не ми се говори,толкова много съм качила,че нищо не ми става,а имам чувството,че тазът ми се е разширил ShockedДано скоро успея да влезна в някакви граници!Коремът ми се е прибрал горе-долу,но далеч не е както преди 60 см? WinkМамите с втори дечица,нека кажат за колко време успяхте да се върнете към старата си форма предишния път?

# 102
Здравейте момичета!
Преди време бях загатнала,че има една хубава новина около мен,но след като стане сигурно,тогава ще ви споделя и ето,че нещата са готови и мога да ви кажа за какво става въпрос-Баща ми и мъжа ми ми направиха подарък като ми купиха кола-VW Polo по този случай всички ви черпя ,въпреки,че ми се иска да го направя наистина,а не виртуално party023 beer2 Wine Glass newsm38.Чувствам ви толкова близки,че имах нужда да споделя първо на вас радостната за мен новина.
Честито на Vesito за рождения ден,да си жива и здрава и много щастлива!

# 103
Честито Валентин със здраве да си я караш и без никакви ПТП.
За лохите и аз забелязах че имат някаква по странна миризма,но беше само за ден два.Мисля че вече са изчезнали.Шева ми се беше поотворил,или поне аз си мислех така,но сега и там всичко е ок.
За нощното хранене ние правим по няколко часа почивка,даже понякога по 6-7часа.Обаче има вечери,които се събуждаме да папкаме.
Вчера бяхме на консултация да ни мерят за да видим колко сме наддали за една седмица.Направо сме супер-360 грама,при положение че за 15 дни бяхме качили само 390 грама.Това стана откакто се храним и от двете гърди.Засега си оставаме само на кърма.Бях се уплашила че ще иска да минем на смесено хранене,а на мен ми се иска да си кърмя детенцето колкото може по-дълго.
За ваксините чувам различни мнения и ще чакам вие да спделите повече,защото съм сигурна,че всяка от нас иска най-доброто за своето дете.Петвалентната ваксина разбрах че се поставя в продължение на три месеца,но пък само един път боцкат бебето за пет болести.
Хайде до скоро че ме вика   bouquet

# 104
  • гр.Русе
Привет от нас!  Hug
Валентин, честито за колата!!!
Честит мини рожден ден на Мартин на мама Весито, Габи на мама Ася и Калина на мама е.т.!!!
Аз издържах само една нощ да не давам на бебчо храна и засега няма да пропускаме нощното хранене, надявам се да стане от самосебе си, когато малчо е готов. Ще пробвам вместо чешмяна вода да правя АМ с Девин-дано спре да повръща.  Praynig
Алексал и ние нямаме режим. Храним се на около 3 часа, будува, когато си иска, понякога спи непробудно 2 часа,груг път дремва за по 15-20 мин.
За килограмите аз да се похваля, че си ги върнах!  Grinning
Леси, поздравления и от мен!!! Желая ти много Успех!   bouquet
Синчето се събуди-чао засега!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт