Отговори
# 105
Честит автомобил walentine!Да си го караш дълги дълги години!
Какво ужасно време ,не мога да изведа бебка и тя милата се побърква в къщи.Изкарвам я на терасата за малко и там се успокоява.
Ние нощно време спинкаме като правим паузи от по 5-6 часа ,но след това през деня наваксваме като папкаме на всеки два часа.
Аз да ви се оплача отбих бебка.Давам и кърма ,но от шише.Бях притеснена ,че не суче достатъчно и реших да пробвам.Тя сега така свикна ,че съвсем я мързи да суче от гърдата.Малко ми е съвестно за тази моя постъпка ,но какво да правя?И без друго след една седмица ще трябва да се завърна на работа ,макар и на part-time и ще трябва да разчитам на някоя от бабите за папкането.Сега кат гледам шишето тя ми изяжда от 70 до 100 мл. на хранене.Дали не е много?мамчета с АМ -кажете ми за дозата.

# 106
Здравейте и от нас!
Първо честит мини рожден ден на Мартин на мама Весито, Габи на мама Ася и Калина на мама е.т,да са ви здравички малките мъници и да ви носят много радост!

Валентин честита кола да си я караш със здраве и голямо удоволствие!

Яни недей да си мислиш че на Сашко не му стига папуто,като съдиш по гърдите и това че точно сега иска да яде по-често също е нормално.Понеже имах проблеми с кърменето изчетох много инфо в кърмаческия и се успокоих.Значи обяснението е че през 3-6 седмица и т.н има скок в растежа и бебчо има нужда от повече храна и може да яде непрекъснато,това кара гърдите ти да произвеждат повече кърма според неговите нужди.Аз също се бях притеснила,защото Мая цяла седмица беше залепена за гърдата ми,будеше се през час и искаше да яде и аз и давах и резултат знаеш ли какъв е за 1 седмица е наддала 400 гр,при положение
че за месеца наддаде 800 гр.Сега нещата отново се успокоиха и продължавам да не си чуствам много напрегнати гърдите,но тя си взима необходимото.
 За памперсите пробвах много марки,но съм най-доволна от Хъджис,досега не са ми пропускали и не миришат.Либеро също не са пропускали при нас,но имат една особена миризма,която не ми понася.
 Лохиите ми свършиха-УРА.
 За килограмите,аз съм вече на нула.Още в болницата свалих 8 и сега 2.Кожата на корема само е малко по отпусната и тазът ми се е разширил,но си влизам в старите дрехи.
 Плами и Мая повръщаше след всяко хапване 2 дни и и давах едно сиропче натриев цитрат изписан от док разбира се и се оправиха нещата.При нас може и да е било от преяждене,защото тя си търсеше на всеки час.
 О мен ме викат отново.Ще гледам пак да се включа,че исках и друго да пиша.

# 107
  • sofia
Здравейте сладурки!
Момичета благодаря ви за вниманието и пожеланията, но Габи е родена на 13  Embarassed !
Честит мини рожден ден на Мартин и на Калина да са живи и здрави, да папкат, да спинкат, да пълнят памперсите  и да бъдат много усмихнати и спокойни бебчета!
Валентин, честито!Да си я караш с удоволствие и безаварийно   bouquet
Алекса, и ние нямаме режим на спането, надявам се скоро това да се промени. Колкото до килограмите предния път не отслабвах месеци на ред, хем не хапвах много и изведнъж, когато Ели беше на 5-6 месеца започнах да слабея ей така без усилия. Сега част от дрехите преди бременността ми стават, други не просто не знам от какво зависи. Все пак при желание ще си възвърнем формата Simple Smile
Яни, и Ели се държи по подобен начин като Дари, направо не мога да си позная детето, предполагам че има връзка с появата на малкото човече, най-вероятно ни изпробват търпението, вярвам че скоро ще отмине. Радвам се че за сега агресията е към нас не към бебето.
Ирини, радвам се че Спаси се пооправя дано е съвсем здрав за съботното първо парти Simple Smile
Момичета чух се със Зия. Вероятно утре ще ги изпишат стискам им палци. Хубавата новина е че при прегледа се е установило че е здрава, и проблема е отстранен, Сега остава само да трупа килца,за което и стискам палци да стане скоро, все още я дохранват със сонда, понеже няма силички още да спинка, но дано решат скоро и този проблем.
Целувки на всички!

Последна редакция: чт, 12 окт 2006, 20:41 от assia

# 108
  • Varna
Cazo,и аз така давам кърма.Изцеждам и с биберон,защото много ме боляха гърдите от сукането.Така бях и с големия ми син.Не е много.Красито откакто стана на две седмици започнах да му давам по 100грама,откакто стана на три минахме на 110.По толкова давам и сега.Според лекарката ми по толкова му се полага,така че спокойно,бебока не преяжда Wink

# 109
 За режима - бебко сам си го изгражда. При нас се храни толкова различно, но има и някои общи часове.

Започва от 3.00, 7.00, 10.00, 12.00, 14.00, 18.00, 23.00 - плюс, минус половин час.
Днес например започнахме от 4.00, 7.30, 10.30, 12.30, но изпусна това от 14.00 ч. и още го чакам да се събуди.
Според мен разстоянието между храненията се определя от количеството кърма, което бебето е изсмукало на предходното хранене и нейното качество, т.е. нейната калорийност (наситеност, масленост).

# 110
Честит първи месец на Мартин на Весито и  Калина на е.т.!!!
Честит втори месец на Михаил на Сладурче!!!

mamaKapi и аз нямах апетит през бременността и сега като мога да ям всичко.... След раждането имах да свалям 5-6 кг, но скоро сигурно ще станат 10. Ще се търкаляме заедно виртуално из форума по Коледа. Надявам се дългите разходки за сега да уравновесяват положението. Успокоението ми е, че стомаха ми се е прибрал почти напълно и затова не ми личат много килограмите.
bebe_dundi, дано оченцето на твоята бебка скоро се оправи!
Леси, поздравления за книгата!
alexal и при нас всеки ден е различен. Не мога да си правя никакви планове – за излизане, за срещи..
Най-много ме притеснява, че на 20ти имам изпит и не знам как ще стане. Ще оставя едно шишенце с кърма и дано изпита не продължи дълго, че миналия семестър бях на един изпит от 8.00ч. до 17.00ч.
walentin, честито за колата. Дано да нямаш никакви проблеми с нея и само на хубави места да те откарва.
Много се радвам, че София на Зия е добре!
Приятен ден на всички, без болести и колики!!! Hug

# 111
Здравейте и от нас!

Много се радвам за София и мама Зия! Важното е че всичко приключчи добре. Чакаме ги с нетърпение да се присъединят към нашата дружинка. Hug
Валентин, честита ти нова кола. Със здраве да си я караш и без никакви ПТП-та!
Яни, нормална е реакцията на каката. Тя се опитва по всякакъв начин да привлече вашето внимание. НО това е само период и ще отмине много скоро.

[b]Честит мини рожден ден на Марти на Весито и на Калина на е.т.! Честит втори месец ина Михаил на Сладурче! Да са ви живи и здрави и много да ви радват![/b]

А сега на бързо да ви се оплача - Рая я боли ушенце. Цял следобед плаче неистово. Когато се поуспокои и я натисна по ушетата започва да пищи отново. Имам съмнение, че снощи като я къпах и влезе малко вода. Педито си тръгна преди малко от вкъщи и каза, че има малкоповече ушна кал и даде капки, които са антисептични Otipax, дано да има резултат, защото болката от уши е ужасна. Не ни стигат гадните колики , ами и това! Успокоява ме това, че няма хрема и гърлото и е спокойно.

Спокойна вечер от нас!

# 112
  • Sofia
Благодаря ви за пожеланията  bouquet И аз от своя страна искам да поздравя малката Калина  на е.т. Heart Eyes

Новините за Зия много ме зарадваха  Heart Eyes Бързо да се оправя  малката Софи и желая   bouquet

Валентин, какъв страхотен подарък...Да я караш безаварийно  bouquet

На болните дечица пожелавам бързо оздравяване  bouquet То на това време гадно не знаеш откъде ще прихванат нещо.

Ася и Яни - и ние си имаме една хуна в къщи. Баткото ще ни побърка - станал е направо невъзможен за гледане, понякога до такава степен подивява, че стига до истерия. До вчера не беше проявявал агресия към бебето, но снощи искаше да скочи върху него докато го обличах след баня. Почти успя, едва го удържах предвид мазните ми от бебешкото олио ръце и неговите 14 килограма. Не иска да спи, да яде и всичко е "не". Вече съм се отчаяла, а и при бабите не иска да стой, залепен е за нас с баща му - което е разбираемо всъщност.

За бебе Марти - и там съм леко отчаяна. Не мога да преценя добре дали се е нахранил или не. Като посуче малко започва да плаче и да се дърпа от гърдата. И така до безкрай. Заспива за малко, после пак се буди с плач. Не знам вече от какво е, колики или непоносимост към силната струя мляко #Crazy

# 113
  • Бургас
Здравейте, милички!
За съжаление при нас се потвърдиха нещата - наистина е възпалено ушенцето и по-точно тъпанчето, което е много кофти  Cry Та си продължаваме антибиотика . Ходихме на УНГ и той взе ушен секрет и ако случайно /дано да не е така  Praynig /, възпалението не се повлиява от този антибиотик , ще трябва друг, ужас !
А температурата си е мерена под мишница и не трябва да се махат 0,5 . Знам ,че 37,2 не е много висока , но ние я следим и на 2 пъти вдигна до 37,5 и и слагах свещички за сваляне .
Благодаря на всички за пожеланията , наистина е много тъжни да гледаш бебето си болно , дано всички да са здравички  Praynig
 Чудесно, че малката и борбена София се е възстановила, отсега нататък нека носи много радост и щастие на всички около нея  Hug
stes , и ние ползваме Отипакс за ушите, то е безвредно за малките. Дано Рая бързо да се оправи  Simple Smile
bebe_dundi , има капки за очите ,които много помагат, както и често промиване с лайка. Но знам, че най-вече масажът е важен  Peace
alexal , за никакъв режим не става въпрос при нас. По едно време като че ли бяха по- канализиране нещата, но от болестта ли, от друго ли, вече е както се случи.

Искам да попитам вашите бебчета в кошарите ли си спят  newsm78 При нас с Мария нещо много зачестиха спанетата в нашето легло. Много обича да спи по корем върху мен  Simple Smile Така докато я вдигна да се уригне, те позаспала, че и аз покрай нея  Wink  Ако се пробвам мноого бавно да я сложа в кошарата, редовно се ококорва на втората минута  Joy

# 114
Благодаря момичета за поздравленията и за хубавите пожелания!
Ася,Vesito и Яни-нашата кака Нели се държи по същия начин,незнам вече как да се справя с нея,на моменти се чувствам супер безпомощна и незнам как да постъпя с нея,не става нито с добро,нито с лошо,снощи чак от инат си бръкна в устата и повърна,двамата с мъжа ми се шокирахме от поведението й Shockedпостоянно крещи,като не й е изгодно,дано да е период и да отмине след време.
Алина -стискам палци бебка да се оправи по-бързо!

# 115
Момичета бихте ли ми казали от къде се снабдихте с прочутите капки инфакол?Предварително ви благодаря.

# 116
Привет мамчета!
Ние си спретваме голяма програма с разходки и гостита и нямам време да нет-вам
И братовчедка ми роди на 04.10 и вчера празнувахме 1 седмица на бебока, направихме им първата среща с Ян: http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1371162Laughing

Днес обикаляхме Южния парк, но не знаех, че имаме "наше" местенце Sad
Бяхме на коснултация на 21-я ден, Яни е наддал 1 кг (от изписването - 3880, сега - 4900) и е пораснал с 5 см! Мн съм щастлива, даже ми се стори че е много за тези дни, но педиатърката каза, че засега няма да го ограничаваме. Странно, че на нас никакви капки (вит. Д и др) не са ни изписвали, другият път ще попитам (чета, че повечето от вас дават)
За режима - нямаме такъв Simple Smile Храним се когато поиска, на 3-3.5-4 часа, вкл и през нощта
За памперсите - Пробвахме Libero i Pampers, но последните повече ми харесват
Хей, болничките бебоци, бързо оздравявайте Hug
Мами, кривогледички ли са ви бебчовците, че ние все още сме?
Пожелавам ви нощ с хубави сънища

П.П Да ви кажа и една смешка, един приятел ни я сподели - когато децата ни са бебета, са толкова сладки, че ти иде да ги схрускаш, а когато пораснат - съжаляваш, че не си ги схрускал Grinning

Последна редакция: чт, 12 окт 2006, 20:24 от Chochy

# 117
Честити мини рождени дни на Калина, Марти и Мишо! Да са живи и здрави! Как бързо само се търкалят дните!  newsm51

Всички болни бебенца много бързо да оздравяват!  Heart Eyes

Чудесно е, че малката Софи се прибира у дома при мама и тате! Зия, ти си героиня!

Валентин, честита придобивка! Приятно и безаварийно да си я караш!

Чочи, Сашко понякога кръстосва поглед, но това било нормално до 6я месец - не се тревожи! И ние днес бяхме в парка, но така застудя изведнъж, че се прибрахме. Обещават, че ще има циганско лято - дано!

Алина, Сашко си спинка в кошарата. Много рядко е кисел и не успява да си задържи залъгалката и, ако искам да спя, го слагам до мен в леглото - хем дрема, хем му държа с един пръст бибата.

Утре мисля да заведа Сашко на ултразвуков преглед при ортопед. Педиатърът ни даде направление при последната консултация. Оказа се, че в ХХ поликлиника има специалист и няма да се наложи да ходим до Горна баня.

Лека нощ и много целувки от нас!   bouquet

# 118
Здравйте милички!
Липсвахте ни!
Ние досега се възползвахме от хубавото време и не спряхме да се разхождаме още от седмия ни ден Simple SmileА и периодът ни на опознаване беше толкова сладък,че някак си не стигах до интернета..
На фона на хубавото обаче имах и ужасно преживяване Sad Уж Мия си похапва сладко от гърдата ми и аз се изцеждам след това..Но една нощ открих зачервяване на лявата си гърда..Реших че е запушване на някой канал и си правих топли компреси да раздвижа кърмата  - така пише в големите книги..Денят след това уж мина нормално..до момента на адска болка на гърдата,и температура която за нула време шеметно се покачи на 39,4..Посред нощ извикахме нашите да пазят малката и хукнахме на дежурен лекар..Момичета,не си е работа да се занимаваш с лекари..От поликлиниката ни пратиха в Окръжна на дежурен специалист..Там на специалиста му се спяло и ни прати на хирург..Попрехвърляха ме един на друг като чувал картофи..Накрая събудената АГ дежурна ме погледна и "мило" ми каза че ще се режем..че е мастит и няма начин да продължа да кърмя..Няма да ви описвам как се чуствах..реването е само малка част..Добре че на хоризонта се появи хирург,който и се изрепчи и ми каза да действам с антибиотици..Спореха пред мен все едно не съм там..Таткото не го бяха пуснали с нас..Като му разказах щеше да ги разхвърля на всички страни..Добре че го успокоих..Решихме да идем за друго мнение и по нощите търсихме частна клиника..Там поне се почуствах непрокажена и се оказа че лек имало и не било за умиране..Сега съм на антибиотици,които взимам на специални интервали с изцеждане на кърма и слава богу малката си хапва.Няма смисъл да ви казвам че на фона на случилото се кърмата ми намаля наполувина и ми трябваха дни да се оправя..Сега съм тип-топ.
Така че момичета цедете се добре и при най-малки съмнения - на лекар и то адекватен!!!
Иначе малкото ми момиче расте и много ме радва.
Плачем от колики, но ги борим с инфакол - който ми се струва доста силен и го давам само в краен случай...и ,без да се смеете, най-добрия ни лек за колики е..сешуарът!Абсолютно сериозна съм.Затопляме добре коремче и  Мия заспива като целуната от Сънчо!Незнам дали вибрацията или топлината, но ефектът е поразителен. Shocked
Режимът ни е на по 3 часа, но понякога, за моя радост , пропускаме едно нощно хранене;)
Май вече ни е намерила цаката и доста време е на ръце..но се надявам да намерим начин да не се глезкаме толкова че да имам време и за къщурката и за себе си Wink
Толкова неща исках да ви напиша и прокоментирам, а сега като ви изчетох на един дъх и всичко забравих.
Но ..Да не забравя да поздрявя всички сладки бебешорчовци дето имаха вече първия си мини ден-ден и да им пожелая и на тях, и на техните мами да преоткриват света с усмивка и много радост!  bouquet
На всички пожелавам едно дълго и слънчево циганско лято та да се поразхождаме повечко !
А и слънчо ще помогне на малките запушени нослета като нашето!
Хайде мили мами -предстои ни папане и разходка Whistling До скоро!

# 119
За погледа и очичките и аз съм чела, че първите месеци бебета са кривогледи, после всичко се оправя. Ние за сега само кокорим очи и ги забелваме.
Нещо тази нощ бебко беше много непослушен. След като го накърмих в 00.00 ч. до 2.30 само мрънкаше, плачеше и червенееше. Дадох му водичка, смених му пелените и накрая след усилена борба заспа. Сутринта беше също кисел. Сега отново се изпъва. Дали не са колики или просто иска внимание!?
Но най-обича да спи с бибка и като си я изпусне....... да му мисли мама.
Моите гърдички от вчера ги усещам по твърди и на бучки и съм започнала по малко и аз да се изцеждам. Това става обикновено вечер след последното ядене на Жорко, но може сега и през деня да се принудя, след това, което е написала Бон Есперанс.

Общи условия

Активация на акаунт