Отговори
# 240
  • Sofia
Ирини не се безпокой, това при децата се случва често, може да се е поохладил леко и от това да са секретите. Дано бързо се оправи bouquet Пиши, какво е казала докторката и не се притеснявай Peace

За банята - и аз мисля, че е задължителна при бебчетата, освен че им е видимо приятно, е полезно за тяхната нежна кожа. Ние къпем също по едно и също време - към 20-21ч. - и Марти като, че ли усеща че е наближило времето за сън.

За кърменето навън- аз се настанявам на по закътано местенце в някоя градинка и се прикривам с пелена - и с количката. Нещо не съм се специализирала и отпуснала изцяло и  ми е напрегнато докато кърмя, но ще свикна.

Лесси как се казва книгата ти? Ще искам автограф Heart Eyes Днес ще си правя една разходка до голямата книжарница на Хеликон, че мисля да се включа към литературния клуб на Клюкарника Mr. Green А и оттдавна не съм си купувала книжки, а толкова обичам.

# 241
Иринии, не се притеснявай. Това не е нищо сериозно. Може да е от някакво замърсяване, примерно ако е спинкал на запрашено място или на течение. На скоро едно съседско бебе имаше такъв проблем и се орави за дни с промивки. Пиши какво са казали. Ще се оправи!  Grinning

Весито, книгата ми се казва "Анатомия на илюзиите". Мисля, че навсякъде я има. Весела разходка  Wink

целувки

# 242
Ивана заспа и аз бързам да попиша малко, което ни се случва рядко, защото сме по цял ден на разходка!
Но днес ще пропуснем, защото ни биха ваксината и педиатърката ни препоръча да си стоим вкъщи! Малката ми героиня понесе леко ваксината! Заплака само докато се вливаше в мускулчето й, а сега е много спокойна  Hug Дала съм й 1мл Панадол бебе!

За нашия режим: бях решила да се храним на поискване, което се оказа, че е точно на три часа Laughing Само нощно време не сме като швейцарските часовници, но си взимаме всичките папания! Храним се спокойно на вън без никакви притеснения, само дето се унася по-бързо breastfeeding Но то е от въздуха!
Къпем се всяка вечер към 20:20/20:30 часа bath1 и много ни харесва, особено когато водата е по-топличка! После стоим известно време голички и това ни доставя страхотно удоволствие! Мажем се обилно с преварен зехтин и правим лек масаж! Слагаме памперса /минахме на Либеро/ и си играйкаме! И накрая, най-неприятната част, обличането /понякога с рев/!

И накрая да ви споделя, че днес налапахме биберона!  smile3504 След упорито плюене, днес се надхитрихме! Сега не си смучем вече пръстите и сме по-спокойни! Обнадеждене съм, че ще засмуче и от шише, за да може мама да ходи на лекции! Със сигурност обаче е по-лесно от гърдата на мама, която направо излива папото!

И от мен много   love001 на всички!

# 243
Здравейте момичета!

Влизам много набързо да ви поздрвя и почерпя виртуално , защото днес ставаме на 2 месеца.  newsm38 newsm38 cook beer beer Wine Glass Misc Baby Bottle

Хубава и спокойна  вечер на всички!

# 244
Здравейте сладки каки и батковци – нали сме най-малки  baby_neutral
Аз все още не мога много да се организирам и намирам време само да ви прочета докато го кърмя вечер и през нощта но после Крис заспива и аз също лягам да подремна 2-2.30 часа до следващото хранене а през деня гледам да посвърша нещо вкъщи или сме на разходка. Ние се кърмим на поискване което е през около 3 часа но понякога стават 4 до 5 часа дори през деня особенно ако сме навън но никога не го будя. Вечер го къпем с татито към 21 часа +-1 час зависи кога се събуди.
За коликите давам след къпането 4 капки Саб и с малко гушкане засега удържаме положението. Но много се напъва като ака целия става червен направо ми се къса сърцето да го гледам и при вас ли е така или мога да го облекча по някакъв начин  newsm78 ?
И на Крис едното оченце доста секретира и слагаме 3 пъти по 2 капки Тобрекс но вече седмица почти няма промяна. На вас Ирини какво ви изписаха?
Как обличате бебчовците? В нас е около 23 градуса и Крис е с 1 боди с дълъг ръкав и ританки и чорапки и го завивам с тънка пелена и понякога и с тънко одеалце.
Крис все още хапва и почти веднага заспива. Буден е само докато го преобувам, къпя и храня. Вашите рожби кога започнаха да стоят будни повече време?
Някои от вас писаха че са решили да захранят с оризова каша ако не се бъркам. Какво точно представлява и ориза не запича ли? Още ни е рано но ми стана интерестно.
Някои от майчетата родили секцио мажете ли белега с нещо? Аз си взех Контратубекс но още не съм го почнала. А за упражненията как казахте от кога и си спомням че имаше ограничение какви не трябваше да се правят бихте ли ми припомнили  Embarassed .
Поздрави на всички да сте здрави и дано времето е хубаво да ходим на разходки  Hug

# 245
Здравейте и от нас   bouquet
stes , честита втора месечинка  Hug
Ирини , не се притеснявай и ние преди няколко дена имахме зачервено оченце, което сълзеше и събираше секрет. Но след промивки с преварена водичка си мина. Дано и при вас да е така и да мине бързо  Peace
dennis , тетрата в която го слагаме не е силно концентрирана, слагаме по малко и я разреждаме допълнително с водичка. А и днес преди да отидем на консултация го сложих за малко само във водичка и резултата отново е същият- изакване с доста пръцкане  Mr. Green Ще му мислим как ще се отказваме  Grinning

Нашият режим също е на поискване, което е горе-долу 3 - 4 часа. Банята ни обикновенно е към 22 - 23 ч , тъй като таткото ни се прибира от работа към 18:30 - 19 ч , а ние почти винаги се храним тогава . Ако не ни мъчат много коликите спим до сутринта. Напоследък обаче е голямо пъшкане вечер, биберона го успокоява, но като го изпусне и се почва с пъшкане, мрънкане и ако още не съм го дала следва рев. И така снощи това продължи до 4:30 ч   #Crazy през 10 минути, направо щях да лудна. Дано тази вечер е по-спокоен.
Днес ни сложиха ваксината, не плакахме много. Станали сме 4. 200кг, качили сме 0.350 кг за 1 седмица  Grinning
Лека вечер на всички   bouquet целувки на бебчовците

# 246
viki81 ние почти по-цял ден сме будни Tired дремва за малко и пак се укукорва ooooh!
Лошото е че заради тези колики свикнахме на ръце и сега е някакъв ужас ooooh! Най лошото е че не иска да стой в количката -някой друг имали подобен проблем и как се справяте Rolling Eyes

# 247
ive1ina ,с какво прави6 промивката,аз от 2 дни следя бебо и няма голямо изти4ане на  секрети,в смисъл постоянно,но стои подуто.Много ми е притеснено и мъ4но за дребосъ4ко...днес 6те отидем до педито.
Споделете Мами с такъв проблем как действате?
viki81 ,Торбекса какво съдържа?
Приятен и усмихнат ден на вси4ки!

# 248
Момичета, някой знае ли колко процента трябва да е влажността на въздуха в стаята на бебето? На климатик сме и се изсушава въздуха, купихме овлажнител, но ми се струва пък че стана прекалено влажно.
Сутрин на Макс му се запушва нослето и се дразни като не може да се ноцока порядъчно  Mr. Green Днес е малко по-добре, но влажност 85-95 % ми се струва много.

# 249
Здравейте мами септемврийки!
Знам че всички сте вече навън - и ние смятаме скоро да потегляме, но ползвам момента че Мия се радва на пеещите си въртящи играчки над леглото,за да напиша и аз нещичко.Искам да ви се похваля,че с малката ми принцеса вече си гукаме!Всички ми се смяха когато прекарвах часове да повтарям "АГУ"като развален грамофон..А сега е толкова сладко!И като добавим малката беззъба усмивка!И се закача,и ми обяснява, и ръкомаха..Мога с часове да си говоря с нея, но тя много бързо се оттегчава и трябва да мислим нови забавления:)
ДВВ и ние не обичахме количката..А да не говорим за коша за кола..Доста си поиграхме вътре за да не ги свързва със спане..и сега сме ОК и дори я надхитрихме и вече си спинка вътре.Пробвай да сложиш бебко в количката, когато е намуцкан и много сънен.И веднага навън!От друскането и чистия въздух ще си поспи сладко.И не се бой ако ти поплачка малко вътре..Иначе ще се измъчиш на ръце..А и килограмите на бебчо ще се увеличават и фитнеса ти ще е доста тепърва.
Да се похвалим че и нашият режим е на 3часа и то по нейна воля Wink Лошото за мен е, че спряхме да пропускаме нощното папу и сме като часовник. Но пък така таткото ни има възможност да се включи нощем ако изцедя едно шишенце. WinkНо вече по-лесно си заспиваме след папане нощем.
И аз доскоро не се престрашавах да я кърмя навън - тя ми е мързеливичка,заспива на гърдата и си представях какво шоу ще сме.С проблема се справях като си изцеждах една дозичка в шишенце и така спокойно си изкарвахме 5-6 часа навън.
Как са болничките ни септемврийчета?Преборихте ли конюктивитите, пъпчиците и настинките?Мами,успявате ли да си откраднете малко повечко сън?Влязохте ли в ритъм с домакинството?При мен единственото решение е Златно чудо или с други думи Златна баба, която хваща количката, а аз  - метлата..Или по скоро я яхвам защото се чуствам сякаш губя ценно време от това с дъщеря ми..и затова - излизаме по женски Simple Smile
Няма да сме в Южния, но и из Младост ни е хубаво като сме си двете Simple Smile Поздрави на всички!

# 250
Здравейте майчета от мен и малкия ми Мартин!
Отдавна не съм писала, но не остава време.
Вчера бяхме на първата консултация и сме пораснали с 1100гр. -т.е. сега сме 4200гр. и сме станали 55 см.(роден е 51 см.) Биха ни ваксина за Хепатит В и като цяло всичко е наред с бебо. Само на кърма сме и продължаваме в същия дух.

Сокчетата-Педито ни каза да започнем сега да захранваме с ябълка и после морков. Смятам да му давам. Хубавото е, че имам домашни и не се налага да купувам от пазара, че не се знае с как во са пълни Mr. Green.

Масаж- почваме да се масажираме и в тази връзка да ви попитам сутрин или вечер правите масажите на бебовците? Аз правих днес сутринта по препоръка на педито, но ми се струва, че ще е по-добре да го правя вечер след къпане. В крайна сметка още едно допълнително събличане за дълго време и затопляне на стаята хич не ми се нрави. Може да изстине малкия.

Вигантола-педито ни го изписа от 20-я ден по 1 капка сутрин на гладно.

Колики-ох, от тия колики май свикна да си го носим постоянно. Най изразени са вечер.
През деня почти не спи това дете, а вечер не заспива до към 12-12.30. Ококорва едни големи сини очи и няма заспиване. Мрънка ако не го вземеш на ръце, просто иска постоянно внимание.

Разходки-добре, че хванахме от хубавото временци и гледаме да сме колкото се може повече на въздух. Естествено сигурно се досещате, че щом помирише въздуха навън заспива за секунди.

Иринии, мила специални благодарности към теб за лекарството за хемороиди. Доста ме мъчиха тия гадини. В началото за 10 дни си слагах едни свещички, но нямаше ефект. После се сетих ,че ти също страдаше от тая гадост и се разрових в твойте постинги и намерих името на лекарството Долопрокт и веднага си го взех. Оправих се от него. Благодаря, ви че ви има момичета!

Сега един важен въпрос към мамчетата с момченца!
Майчета, когато слагате пампата на бебоците, нагоре или надолу слагате мъжкото им достойнство? Има доста противоречиви мнения по този въпрос. Не знам кое е правилното. Като бях на консултация вчера и сестрата ме видя, че му слагам пацата надолу и ми каза, че трябва да седи нагоре, заради уретрата. А моята братовчедка живее в Германия и там ги учат да я поставят надолу и аз я послушах. Още повече, че когато е нагоре, памперсите в повечето случаи изпускат и Марти постоянно ми е мокър отстрани. Дайте съвет вие как постъпвате?

Това е от мен засега. Приятен и слънчев ден ви пожелавам Hug

# 251
Здравейте и от нас, искам да ви почерпя за нашата месечинка    cook  cheers
Ходиме да се мерим днес, за да знам колко сме наддали за 1 месец и резултатите са
25.09 - 3750 гр - 53см
25.10 - 5050 гр - 57.5 см
Храним се добре, на поискване , спинкаме спокойно и растем.   baby_neutral
svetlodara, и тук в Белгия ни учат да слегаме пацката надолу и да не я забелваме изобщо. Както и че няма проблем да мокрим пъпчето и т.н. Аз изпълнявам съветите на тукашните лекари, защото те после ще ни лекуват, не дай си боже .... Много различни мнения ще срещнеш, но най-добре ти преценяваш за своето дете, няма по-верен съветник от майчинския ти инстинкт...   Hug

# 252
Здравейте и ние сега се прибираме от консултацация.Тежим вече 6300грама и сме 60 см.Толкова беше ангажиран Арен да се усмихва и примига на докторката ,че несхвана за какво сме там.Не даде признак да е усетил ваксинирането.по тозо повод получихме подарък една бибка  Grinning  За сега е в супер настроение и дано няма истории с температури и други подобни.
MariaF ЧЕСТИТА ВИ  МЕСЕЧИНКА!Продължавайте да растете така добре  Hug
svetlodara аз на 100% заставам зад написаното от MariaF

svetlodara, и тук в Белгия ни учат да слегаме пацката надолу и да не я забелваме изобщо. Както и че няма проблем да мокрим пъпчето и т.н. Аз изпълнявам съветите на тукашните лекари, защото те после ще ни лекуват, не дай си боже .... Много различни мнения ще срещнеш, но най-добре ти преценяваш за своето дете, няма по-верен съветник от майчинския ти инстинкт...   Hug
Освен това природата си знае работата и ми се струва противоестествено да му се слага пишлето нагоре,въпрос на гравитация  е пак да си падне надолу,а и ще сте целите опишкани.

Ирини дано се оправило това оченце  Peace  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

целувки за всички бебоци и техните мамчета

Последна редакция: ср, 25 окт 2006, 16:33 от dennis

# 253
привет!
пиша с 1 ръка...
водихме спаси на доктор вчера - очето  му сълзеше и отделяше жълто-зелен секрет. док ни каза, че често се случва /вече съм с 2 ръце...  Wink/ при бебенцата да получат конюнктивит като понятието е валидно за всякакви видове възпаления на окото. Причините могат да бъдат физиологични - когато проблемът е в слъзния канал, който може лесно да се запуши и след лечение и масажче да се оправи. В 10% от случаите на запушен слъзен канал се налага оперативна намеса под пълна упойка когато бебо стане 3-4 месеца /да не дава Господ/ - това е за случаите когато детенцето се е родило с увредено каналче. Най-честата причина за конюнктивит обаче си остава външната среда - прах, вода, попаднала в очето при къпане, пипане с ръчички /Спаси постоянно си бърка в очите/ и др. След лечение се оправя. Докторът взе секрет от оченцето и от носа /нали цялата система е навързана, а и хремичката ни още се проявява сутрин/ и ни предписа постоянно почистване на секрета с преварена вода, поставяне на дезинфекциращ разтвор /офталмо септонекс/на всеки час, масажче и антибиотични капки ciloxan. Интересното обаче е, че от прегледа вчера до днес на Спаси нито веднъж не му се напълни окото - сякаш с магическа пръчица оздравя. Аз естествено решх, че няма д аслагам аннтибиотичните капки, а само ще почистя /докторът също покрепи решението ми/ ... Та така - това е одисеята - дано в петък резултатът от секретите е добър  Praynig
За влажността в стаята - Афродита и аз се чудя същото. 1 седмица вече сме с овлажнител на въздуха, обаче сутрин нослето пак е пълно...Даже за момент ми се стори, че вече е прекалено тежко за дишане и за мен, затова пускам овлажнителя само за 1-3 часа и проветрявам стаята при всяко кърмене. Не знам как ще я караме през зимата, но 3ма души в стаята -прекалено задушно става...
Бон Есперанс, като чета постинга ти за поведението на малката ти принцеса - все едно з съм го писала. Вълшебно е как от ден на ден със Спаси имамевсе по-пълноценна комуникация. Аз му говоря, а той ми отговаря, смеем се, закачаме се с ръчички...направо до просълзяване  Heart Eyes
По въпроса за съня - снощи беше кошмар... спала съм максимум 4 часа с чусти прекъсвания. така че на въпроса ти - променливо е положението. Все още не сме имали пауза от 12 до 6 както други бебоци и засега няма изгледи. Доколкото разбрах когато бебо натрупа повече килца /над 5500/ по-големи стават и паузите.
Светлодара, радвам се,че вече си по-добре и съм ти била от полза Simple Smile
Деннис, Арен е нашата мъжка гордост - какво голямо момче става, а как го гледаме от 1 клетка!!!Да го цункаш.
МарияФ, честити мерки и на теб  bouquet
За мъжките достойнстмва в памперса, педито ни каза, че само в \бг се съветва пенисчетата да се слагат нагоре. \поради тази причина и аз си го оставям в естествена позициа, но вечер по време на баня задължително лекичко придърпваме  кожичката  Naughty

днес до 14.00 бях на работа и спаси си хапна за първи път от шише... Цял ден е спал /сега пак задрема/ и се моля нощта да не е пълна с игри и закачки, че утре патк ме чака разграфена по час програма... Praynig
Целувки на всички гукащи, усмихнати бебешори!

# 254
Sparki, ужасно съжалявам миличка! Cry
Да ви се похваля, моята мама дойде да ми помага, че с този тромбофлибит дето ме мъчи... Док препоръчва да лежа с вдигнати крака, ама не е онова дето си мислите и дето и аз си го помислих Mr. Green
Та лекуващият ме лекар ми препоръча повече лежане и да си взема детегледачка. А аз му казах: "А , докторе, не мога да си търпя свекървата", а той се смее и ми отговоря: "Тъкмо ще имаш стимул да оздравееш по-бързо като се мотае около теб". hahaha  Днес дойде у дома уж да ми помогне за домакинската работа, а тя се лепна за бебка и край! След неколкократно напомняне да ми помогне с прането, станах и си свърших аз работата. Детето си лежеше спокойно, тя обаче го взела на ръце и ме гледа как се опитвам да се кача по стълбите с тежкия леген (краката много ме болят) и после ме изгледа как си го простирам #Cussing out Наистина много се ядосах. И знаете ли какъв парадокс? Моето дете (т.е. и на сина и) го нарича "нашето", а това на зълва ми (на дъщеря и, и тя има бебче) нарича "Нининото" (зълвата се казва Нина). Често ще я чуете да казва примерно: "Нашата Василенка как си вдига главичката, а Нининото още не може". Shocked То на мен ми става обидно заради зълвата, а как ли се чувства тя?
И ние бяхме на консултация. Заведохме я за първи път на месец и половина, защото моят мъж искаше първо да изляза от болницата. И се оказа, че не е наддала достатъчно - 1.200кг, иначе вече е висока 56 см. След десетина дни педиатърката иска отново да я види. И на нас ни предписаха Вигантол, но понякога забравям да го давам Embarassed.
Честито на MariaF за месечинката и на stes за двумесечието. Момичета, почерпката беше много вкусна Wink.
И да знаете само как ви се възхищавам за смелоста да кърмите навън! Браво, вие сте супер! Много съжалявам, че при мен така се стекоха обстоятелствата и не кърмя. А така имахме желание и за трето детенце Simple Smile, но след случката която ми се случи малко се поуплашихме. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт