Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер 3

• 32 702
  • 507
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Активната съставка на сомазина е хранителна добавка. Не мисля, че може да навреди.

Също тебукан и подобни стимулират мозъчните функции.

Нивалин се прави от растения, ние сме правили курсове с инжекции. За съвсем други проблеми, с парези. Правеха го с разни физиотерапии, йонофорези и каквото там измислиха. Месеци наред по схеми. Не помогна при нас.

За другото предписано лекарство не знам.

По принцип стимулиращите лекарства се дават сутрин. Но е добре да попитате вашия лекар. Лично мнение - нивалин не би трябвало да навреди, дори да не помогне.

Успех желая от ❤️

# 211
Записвам се в темата с баща на 78г. При нас през деня нещата са поносими, но като по часовник стане ли 21ч и се започва. Пие Хидонин 25лм, взела съм и от 100мл. и се чудя дали да не дам от утре. Никой не може да спи от него.

# 212
Записвам се в темата с баща на 78г. При нас през деня нещата са поносими, но като по часовник стане ли 21ч и се започва. Пие Хидонин 25лм, взела съм и от 100мл. и се чудя дали да не дам от утре. Никой не може да спи от него.
Спи ли през деня? Те май се преуморяват  и вечер допълнително превъртат.
В нета го наричат съндаунинг и има доста съвети. Общо взето вечер трябва да ги занимаваме с нещо, което обичат и ги отпуска.

# 213
Баба ми вече около 5месеца пие Аксура и не знам дали от нея или от някое от другите лекарства, но от около месец е доста адекватна. Помни си почти всичко, доста по-спокойна е и енергична.
Пие доста лекарства - ноотропил 1200мг два пъти на ден, вицетин пак по два пъти на ден, Аксура, акутил, витамин б12 и вечер й давам мементин. Изписани са от лекар освен акутил и б12, чудя се някой път дали не са твърде много, но й се отразяват добре или поне не й пречат. Успява да ги пие много редовно. Дано се задържи така още време, че се бяхме отчаяли.

# 214
На майка ми вече се образуваха две рани на двата таза от страни, тъй като спи на едната страна. Съответно аз я въртя ту на едната ту на другата страна, но раните докато зараснат и отново се отваря. Всяка вечер ги мия с кислородна вода и после ги пръскам с Цикатридина спрей, но не успяват да зараснат. При вас как е? Някой има ли подобен проблем и с какво третирате раните?
Здравейте! Искам да споделя моя опит с майка ми... Бог да я прости! Разболя се от тази коварна болест на 55г и почина на 62г,преди 2г.
Минахме през всички етапи на тази болест Sad
В последния стадий, от залежаване получи рани, с баща ми ги третирахме предимно с отвара от смрадлика и запечатвахме с прах Топоцин. Страшно упорити, една зараства - друга се появява....
Въоръжете се много търпение! Ако мога с нещо да помогна, пишете ми!

# 215
  • София
На майка ми вече се образуваха две рани на двата таза от страни, тъй като спи на едната страна. Съответно аз я въртя ту на едната ту на другата страна, но раните докато зараснат и отново се отваря. Всяка вечер ги мия с кислородна вода и после ги пръскам с Цикатридина спрей, но не успяват да зараснат. При вас как е? Някой има ли подобен проблем и с какво третирате раните?
Здравейте! Искам да споделя моя опит с майка ми... Бог да я прости! Разболя се от тази коварна болест на 55г и почина на 62г,преди 2г.
В последния стадий, от залежаване получи рани, с баща ми ги третирахме предимно с отвара от смрадлика и запечатвахме с прах Топоцин. Страшно упорити, една зараства - друга се появява....

това разболяване на 55 свързано ли е с някаква психична травма? Инсулт?

# 216

Откриха й, на ЯМР в Стара Загора - минингиом, три малки туморчета, колкото грахово зърно на самата кора...
Явно оттам се отключва, деменция 😢😭

# 217
  • София
Маскарад съжалявам за майка ти и за всичко, през което сте минали.

Деменцията може да се отключи от различни фактори, и не е само Алцхаймер, може да е съдова /атеросклероза, травматична /среща се при боксьори/, или просто дегенеративна /леви боди/. Има и други видове и причини, някои необясними, вероятно свързани с храна, начин на живот, гени. Най-страшното е, че последни десетилетия и деменцията, както аутизмът, засягат все повече гора.

Бъдете силни.

# 218

Всичко е следствие от прекаран минингит или (минингиом) Sad

# 219
Здравейте,
Аз съм нова в този сайт. Сестра ми е с алцхаймер напреднала фаза и аз се грижа за нея, дъщеря й не може. Болната все още може да се придвижва и да ползва тоалетната по инстинкт. Боя се че в един момент рефлексът й може да изчезне, а тя все още ще се придвижва и ще се освобождава където и както намери. Познавате ли такива случаи и какво се прави тогава?

# 220
Ние ползвахме памперси, за мама, когато вече започна да се изпуска по малка и голяма нужда...
Съжалявам, за сестра Ви! Въоръжете се с много търпение, дарявайте й много любов...
Тя, усеща!❤️

# 221
Всичко е на периоди и една странност заменя други. Майка ми в   началните фази ходеше на едната тераса върху съндъка с индришето.
В друга фаза накъсваше мръсния нощен памперс и го завираше под дивана, в шкафове, ъгли по стаята си. Вадеше от тоалетната голямата нужда да я крие. Бягала ми е от тоалетната, за да си легне и свърши работа в леглото - това и сега се случва. 
Вечер й затварях/заключвах всички излишни помещения. За изпускане е с памперс гащи от доста време.

# 222
  • Пловдив
Здравейте! Някой пробвал ли е лечението с Амброксол?

# 223
  • София
Да, ние.

# 224
Да, ние.
Може ли да споделите какъв беше/е ефекта?

Общи условия

Активация на акаунт