Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер 3

• 36 776
  • 585
  •   1
Отговори
# 540
Да, напълно възможно. Консултирайте се с лекар и променете лекарството или дозата. Майка ви с какъв вид деменция е?

# 541
Аз не съм забелязала такова нещо. Спокойна е, спи си, кротува си.

# 542
Да, напълно възможно. Консултирайте се с лекар и променете лекарството или дозата. Майка ви с какъв вид деменция е?
Съдова.

# 543
Направете консултация с психиатър. Моята майка беше така ихсефоказо тревожност, беше много неприятно. Не искаше да стои сама, все имаше някакво напрежение около нея. Психиатъра изписа медикаменти и сега е много добре. Спокойна е, обслужва се, излиза до магазина.

# 544
Има ли някой с подобен на моя случай? Баща ми е алкохолик с деменция. От 1 година вече е по домовете. Иска вкъщи, иска алкохол... Аз съм с бебе в апартамент 40кв. Брат ми е в чужбина. Разделен е с майка ми от много време и тя няма ангажимент към него. Няма кой и къде да го гледа. Пък и как се гледа човек, който е съсипал голяма част от живота ти? В същото време ми е тежко, че е в дом против волята му и аз съм лошата в случая. Направо съм в безизходица 😔

# 545
Има ли някой с подобен на моя случай? Баща ми е алкохолик с деменция. От 1 година вече е по домовете. Иска вкъщи, иска алкохол... Аз съм с бебе в апартамент 40кв. Брат ми е в чужбина. Разделен е с майка ми от много време и тя няма ангажимент към него. Няма кой и къде да го гледа. Пък и как се гледа човек, който е съсипал голяма част от живота ти? В същото време ми е тежко, че е в дом против волята му и аз съм лошата в случая. Направо съм в безизходица 😔
Просто ми се иска да ти ЗАБРАНЯ да изпитваш вина или колебания по отношение на тази ситуация. Направила си единственото правилно нещо. Имаш ангажимент към себе си и детето си, а не към човек, който носи последствията от собствените си избори в живота. Кой плаща за тези домове?

# 546
Просто ми се иска да ти ЗАБРАНЯ да изпитваш вина или колебания по отношение на тази ситуация. Направила си единственото правилно нещо. Имаш ангажимент към себе си и детето си, а не към човек, който носи последствията от собствените си избори в живота. Кой плаща за тези домове?
По принцип от пенсията му плащам сега. Когато беше в частен, пенсията не стигаше разбира се и доплащахме. Благодаря ти за съвета! Трудно е да не изпиташ вина, като ти се моли всеки път да се прибере вкъщи. Пита до кога му е присъдата все едно е затворник. Вкъщи няма никой, вкъщи ще е съвсем сам 😞 как да го прибера... Хем ми е родител и ми е болно, хем виждам как алкохола е по-важен от мен, от внучето му... 😞

# 547
Това "вкъщи" къде е? При вас с бебето или има друг дом?

# 548
Не се обвинявай, правиш най-доброто предвид ситуацията. Не си го оставила на произвола на съдбата, погрижила си се, в дома го наблюдават повече, отколкото ти би имала възможност с малко бебе. Не му обръщай внимание на това какво ти казва, той не си дава сметка са нещата.

# 549
Гледай си бебчето и изобщо не се връзвай на тези номера. Съжалявам, може да звучи гадно, но този човек няма да се промени дори и да го вземеш вкъщи, особено пък и на възраст. Просто в дома има правилник и не му дават алкохол най-вероятно. Нагледала съм се на много алкохолици в работата си и единственото, което причиняват на близките си е да страдат. В момента са едни от най-хубавите ти моменти с бебето, пази си силите и енергията за него.

# 550
Подкрепям горните мнения. Много пъти е споделяно в темата, че болните искат да са "вкъщи", дори и да не са мърдали от там с години. Може би по този начин изразяват тревожността си и мислят, че вкъщи ще намерят спокойствие, но повярвайте ми това място е някаква химера и няма никакви гаранции, че и да го прибереш при бебето, той ще престане да иска да си бъде вкъщи. Постъпила си правилно, взела си тежко решение някой да се грижи за него и не отстъпвай. Ако срещите те натоварват, ограничи ги, може да получаваш информация по телефона. Съжалявам, че звучи жестоко, но трябва да се съхраниш заради бебето.

# 551
Това "вкъщи" къде е? При вас с бебето или има друг дом?
Последното вкъщи беше при майка му, която е на легло вече, за която също няма кой да се грижи и тя доброволно отиде в дом жената. Ако го прибера ще е сам. А той пуши в стаята си, изхожда се с извинение в един санитарен стол, защото тоалетната е на долния етаж и му е далече, иначе си е подвижен, лекарства някой трябва да му дава ...

Само хора с такива близки могат да разберат какво е, и понякога да го оставиш в дом е единствения разумен вариант 😞 Дано Господ ми прости, но достатъчно жертви съм правила до сега за него. Благодаря на всички за съветите и подкрепата!

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 13:48 от deni_5

# 552
Няма ли вариант да се наеме жена, която да ходи в дома му за някакви часове? Има и такива, които предлагат гледане срещу квартира.

# 553
Няма ли вариант да се наеме жена, която да ходи в дома му за някакви часове? Има и такива, които предлагат гледане срещу квартира.
И да има бол пари и жени на опашка да се редят , кое налага това според вас, че давате съвет? Понеже той искал,така ли? Не четете ли жената в какво положение е. А тя какво иска,какво може и от какво има нужда?

# 554
Търсила съм. Жени не се наемат да се грижат за мъж. Страх ги е и е нормално. Мъже болногледачи малко има. Няма как да си позволя да плащам за 24/7 да има човек. Ще струва хиляди на месец.

Общи условия

Активация на акаунт