За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 563
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 12 231
Снощи правих кайзершмарн по тази рецепта:
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2020/01/kaiserschmarrn.html
Изпълних всичко по рецептата. Надигна се тестото както на снимките. Но когато го извадих от фурната готово, спадна. Много беше вкусно, изяде се, но не беше пухкаво, а по-скоро степано.
Къде може да съм сбъркала?

Кайзершмарнът силно ми наподобява суфлето (като състав и съотношение на продукти) , а то са капризно на печене и не рядко спада.  Наподобява ми и на мързелива палачинка. Simple Smile
А, то си е много близо до мързеливата палачинка, при Люси е снимано веднага от фурната все още когато е бил топъл и пухкав, но след малко винаги спада

# 181
  • Мнения: 43 694
За вечеря съм подготвила пилешки бутчета за печене. ММ не ги уважава много, но това измислих за вечеря. Как да ги направя по- вкусни?

# 182
  • Мнения: 4 859
За вечеря съм подготвила пилешки бутчета за печене. ММ не ги уважава много, но това измислих за вечеря. Как да ги направя по- вкусни?

Тип КФС печени
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/11/kfc-better-tha … -chicken.html?m=1

По гръцки
https://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_21.html?m=1

Псприковани
https://pep-4o.blogspot.com/2016/06/blog-post_11.html?m=1  

# 183
  • Мнения: 216
Цитат
За вечеря съм подготвила пилешки бутчета за печене. ММ не ги уважава много, но това измислих за вечеря. Как да ги направя по- вкусни?
С  малко бира, масло и гъби на фурна. Подправки само сол и чер пипер.

# 184
  • Русе
  • Мнения: 6 235
Скрит текст:
За вечеря съм подготвила пилешки бутчета за печене. ММ не ги уважава много, но това измислих за вечеря. Как да ги направя по- вкусни?

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/05/blog-post_30.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5070.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/05/2.html

# 185
  • София
  • Мнения: 12 231
За вечеря съм подготвила пилешки бутчета за печене. ММ не ги уважава много, но това измислих за вечеря. Как да ги направя по- вкусни?
Ето ти последната рецепта, тя по принцип е за пил. бутчета, но нямах в момента и я направих с пил. филе, разкошна е на вкус
ЗАДУШЕНО ПИЛЕШКО С БЕКОН В БИРЕН СОС
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/04/blog-post_10.html

# 186
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 275
Здравейте, гурута Simple Smile
Стоим си с едно момченце на 14г в една болнична стая и си говорим за храна и точим лиги. Така, в "сладки" приказки, минава времето и стигнахме до дюнер тема Simple Smile знаете ли, сигурна съм че знаете, как се прави белия сос на дюнерите?

# 187
  • Мнения: 4 859
Здравейте, гурута Simple Smile
Стоим си с едно момченце на 14г в една болнична стая и си говорим за храна и точим лиги. Така, в "сладки" приказки, минава времето и стигнахме до дюнер тема Simple Smile знаете ли, сигурна съм че знаете, как се прави белия сос на дюнерите?
Бързо оздравяване Hug
Погледни този сос ,има пропорции ,аз на око го правя
  https://www.google.com/amp/s/boutiquedekristina.com/2018/ … BC%25D0%25BE/amp/

От човек работил в софийска дюнерджийница знам че слагат от пържените картофки в соса и оттогава слагам винаги картоф ,много вкусен става .

# 188
  • In transit
  • Мнения: 14 311
Здравейте, гурута Simple Smile
Стоим си с едно момченце на 14г в една болнична стая и си говорим за храна и точим лиги. Така, в "сладки" приказки, минава времето и стигнахме до дюнер тема Simple Smile знаете ли, сигурна съм че знаете, как се прави белия сос на дюнерите?
Да, смесват се сусамов тахан, счукан чесън и кисело мляко. Въпреки, че навремето един ливанец ми обясняваше, че чесън не се слага. Само сусамов тахан, мляко и сол.

# 189
  • Sofia
  • Мнения: 22 629
Аз харесвам едни определени дюнери  (Рафи) и техния сос не мога да докарам, а съм поробвала посочените и подобни...

# 190
  • Мнения: 796
Здравейте, да попитам, тъй като довечера ще имам гости и съм предвидила доста неща за фурната- мога ли да опеча заек във фурната с алуминиево фолио следобед, да го оставя за час- два така и непосредствено преди сервиране да му махна фолиото и да го запека за 15 минути?

# 191
  • Мнения: 9 478
Можеш, но по-добре си го стопли с фолиото пак,  или завит с ленти бекон

# 192
  • Мнения: 496
Здравейте, прекрасни. Колко тежи една бучка захар? Трябва ми равностойността на 100 гр. захар по тази пропорция
Скрит текст:

# 193
  • Мнения: 4 859
Здравейте, прекрасни. Колко тежи една бучка захар? Трябва ми равностойността на 100 гр. захар по тази пропорция
Скрит текст:
На моята кутия пише ,че една бучка е около 4.16 грама ,малки са .

# 194
  • Мнения: 375
Здравейте, гурута Simple Smile
Стоим си с едно момченце на 14г в една болнична стая и си говорим за храна и точим лиги. Така, в "сладки" приказки, минава времето и стигнахме до дюнер тема Simple Smile знаете ли, сигурна съм че знаете, как се прави белия сос на дюнерите?

Ако харесвате Аладин, в Кауфланд се продават кутийки с техния сос, не съм го пробвала обаче.

Общи условия

Активация на акаунт