За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 523
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
Скрит текст:
Моля за рецепта за козуначна торта/ от готов козунак/.Синът ми е ял такава в някаква сладкарница и много му е харесала.
Иска да му направя,а аз не зная как.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/04/blog-post_20.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_22.html

# 646
Да добавя още една вкусотийка към вече дадените рецепти: Лесна козуначена торта с ванилов крем С кръгъл хасковски козунак я правих, торта-венец се получи.Simple Smile

# 647
Аз правя подобна на тортата на Пепчо, но с кисело мляко и сметана. Става по-лека и много влажна от киселото мляко. Слагам и стафиди, и всичко, за което се сетя.
Въпреки че последният път мъжете единодушно казаха, че ако се хабя да правя торта, по-добре било да се жертвам за Фереро Роше.

# 648
  • София/Испания
Благодаря много за рецептите за козуначена торта.
Около Великден замразих козунак и ще изпробвам няколко рецепти.

# 649
Здравейте . Трябва ми рецепта за компот или лимонада от ревен.
Или каквото и да е от ревен. Забравих една опаковка в хладилника и ако чакам още ще трябва да го хвърля.
Имам лимони , ягоди , един лайм, мента.
Възможно е и някакъв сладкиш с ревен .
Благодаря .
Апропо и едни аспержи - бърза и лесна рецепта .

# 650
Горещо препоръчвам този пай с ревен
https://www.uhaena.com/2019/06/rhabarberkuchen.html

# 651
  • Mediterraneo
Аспержите в масло само и стават прекрасни. За 2 минути са готови. 2 капки балсамов оцет и нищо друго.

# 652
Тарталета,  бланшираш ли ги преди това?

# 653
Съни , Тарти благодаря.
Аспержите с кеф ще ги задуша само с масло . Балсамов оцет имам само тъмен обаче .
Надявам се да се включи някой с лесна лимонада - или да го кльопна да се вари и после да сложа лимон и мента .

# 654
  • Mediterraneo
Не бланширам, но аз винаги купувам от тънките аспержи. Обичам ги хрупкави, та две, максимум три минути в масло са им предостатъчни. Саня, давай смело с тъмния балсамов оцет, аз само такъв ползвам, чудни стават наистина. Понякога пускам склидка чесън в маслото, колкото да остави лек аромат.

# 655
Благодаря Тарти.
.

# 656
  • In transit
Момичета, търся рецепти за сладки или дребни сладкиши подходящи за почерпка    в офис.
23 рецепти за дребни сладки и бисквити

# 657
Момичета и Пейч, моля за лесна рецепта за три туби калмари( от Л., около 500гр.е опаковката)? Благодаря!

# 658
  • In transit
Момичета и Пейч, моля за лесна рецепта за три туби калмари( от Л., около 500гр.е опаковката)? Благодаря!

Задушени калмари в бяло вино

Калмари в доматен сос

# 659
О, Mikkey,  твойте рецепти  ги гледах , но нямам вино( само бира)😘, мислех си за пълнени, но са големи, а не бейби и са само три.

Общи условия

Активация на акаунт