За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 486
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 9 475
Почисти им ципата , панирани само в брашно са ми най вкусни
https://pep-4o.blogspot.com/2020/05/blog-post_14.html?m=0

# 661
  • Мнения: 1 477
Момичета, търся рецепти за сладки или дребни сладкиши подходящи за почерпка    в офис.

Моите любими сладки:

Напукани шоколадови бисквити В сайта на Мария можеш да откриеш и други сладки
https://www.mycookingbookblog.com/napukani-shokoladovi-biskviti/

Маслени бисквитки с шоколад
https://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_22.html
И при Пепи има интересни и вкусни предложения:
Голямото коледно сладкоправене
https://pep-4o.blogspot.com/2012/12/blog-post_22.html

Мини сладкиши с портокал и шоколад
https://inthebeniskitchen.com/2021/03/03/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B … 0%BB%D0%B0%D0%B4/

Напукани меденки – различната рецепта
https://-spam238-/napukani-medenki/

Соленки с мая
https://www.mama-didi.info/2009/11/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B … 0%BC%D0%B0%D1%8F/

Еклери
Как се прави парено тесто за еклери – стъпка по стъпка. И тук има интересни неща.
https://www.cookwithasmile.com/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0 … 1%81%D1%82%D0%BE/

# 662
  • Мнения: 293
Благодаря на всички момичета за идеите за сладки🙂

# 663
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 246
Здравейте,направих голям гаф.Залях торта отгоре с разтипен черен коветюр смесен с масло но явно маслото дойде малко и се втвърди ужасно много(като камък).Има ли начин да се оправи.?

# 664
  • София-Младост
  • Мнения: 24 089
Предо сервиране и ряьане да постои на стайна Т

# 665
  • София
  • Мнения: 12 229
Здравейте,направих голям гаф.Залях торта отгоре с разтипен черен коветюр смесен с масло но явно маслото дойде малко и се втвърди ужасно много(като камък).Има ли начин да се оправи.?
...............ми ...не, няма как да свалиш заливката, но на стайна температура може и да омекне, ама може...Освен това ганташ се приготвя и със сметана, не само с масло, като, примерно - 75 мл  сметаната  + 1 с . л . масло се сгорещява до точка на кипене и се излива върху 50 г  шок. порчета, изчаква се за 1 мин. и се разбърква до гладка смес

# 666
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Скрит текст:
Здравейте,направих голям гаф.Залях торта отгоре с разтипен черен коветюр смесен с масло но явно маслото дойде малко и се втвърди ужасно много(като камък).Има ли начин да се оправи.?

Здравей!
Според мен трудно ще се поправят нещата, дори и на стайна температура ковертюра ще остане твърд. Не знам в какво съотношение сте правили "ганаша" с масло.
Ето една изпитана рецепта. Обикновено съотношението е 4 части шоколад, 2 части течна сметана, 0,8 части краве масло.
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/07/blog-post_28.html

# 667
  • Мнения: 3 416
Възможно ли е да се приготви ряженка в домашни условия ?
Днес за пръв път пробвах и съм фен вече до гроб.
Утре ще търча за още от Берьозка . Но ако има начин бих пробвала да си направя .

# 668
  • Мнения: 920
В YouTube има видеа как се прави. Значи е възможно. 🙂

# 669
  • Мнения: 3 416
В YouTube има видеа как се прави. Значи е възможно. 🙂
В тубата всичко има - но не всичко винаги се получава така както е показано.

# 670
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Скрит текст:
Възможно ли е да се приготви ряженка в домашни условия ?
Днес за пръв път пробвах и съм фен вече до гроб.
Утре ще търча за още от Берьозка . Но ако има начин бих пробвала да си направя .


Аз също съм фен на ряженката и често си купувам.
https://ipeychev9.blogspot.com/2019/02/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2019/03/blog-post.html

# 671
  • под тепетата
  • Мнения: 11 240
Gudana, не може да оправи глазурата, но преди всеки разрез топвай ножа в гореща вода, за да се реже лесно и не се напуква. След това бършеш със салфетка, за да е сух ножът.

# 672
  • Sofia
  • Мнения: 29 245
В домашен ябълков оцет се е образувала голяма гъба.
Имам кисело вино,също и една вече доста кисела отвара от червени боровинки .
Ако сложа гъбата вътре ще стане ли оцет?

# 673
  • Мнения: 3 416
В домашен ябълков оцет се е образувала голяма гъба.
Имам кисело вино,също и една вече доста кисела отвара от червени боровинки .
Ако сложа гъбата вътре ще стане ли оцет?
Пробвай , но мисля ти е нужна гъба от винен оцет .
В киселото вино сложи захар и малко оцет винен / натурален за закваска и ще стане.
Но тази гъба може и да умре в друга среда .

# 674
  • Мнения: 5 629
Преписвам си тефтерите с рецепти. Одобрих и вкарах в новия обновен тефтер тестото за пица от пицарии Верди, бавното тесто на Морена (ще се радвам ако сподели и бързото). Сега съм пред дилема това дали е ок и сполучливо, писала съм Италианско тесто за пица ама дали е такова изобщо. Дайте мнение какво мислите за тази рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт