За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 966
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • In transit
  • Мнения: 14 169
Пейч благодаря. Имам я.

# 706
  • Русе
  • Мнения: 6 129
Скрит текст:
Пейч благодаря. Имам я.

За нищо. Все на някого може да потрябва.

# 707
  • Мнения: 12 135
Това изглежда ли ви надеждно?
Ако да как да го опека за да изглежда така 'Simple Smile


На мен ми се струва, че в тази марината се мариноват суровите месеца, а после се панират. Мисля, че ако ги опечеш на фурна, няма да изглеждат така. Това са според мен пилешките месца в сладко кисел сос от китайските ресторанти. Маринатата не е лоша, в каквото и да ги сложиш, винаги се овкусяват добре. Аз лично бих махнала сухите билки, бих добавила къри, чесън на прах и някакъв алкохол или оцет.

# 708
  • Мнения: 3 416
Искам да направя песто Дженовезе. Какво е съотношението - босилек - пармиджано - ядки - мазнина / зехтин /.
Някакви там пинизи - в чопър или с пасатор да го правя.
Може ли бялото от пресен чесън вместо скилидка чесън.
Ядките нужно ли е да са запечени ?
Имам кедрови и бразилски орех / той подходящ ли е , не ми се чупят орехи обикновени /
Ще се радвам да споделите някаква там бърза и лесна рецепта .

# 709
  • In transit
  • Мнения: 14 169
Искам да направя песто Дженовезе. Какво е съотношението - босилек - пармиджано - ядки - мазнина / зехтин /.
Някакви там пинизи - в чопър или с пасатор да го правя.
Може ли бялото от пресен чесън вместо скилидка чесън.
Ядките нужно ли е да са запечени ?
Имам кедрови и бразилски орех / той подходящ ли е , не ми се чупят орехи обикновени /
Ще се радвам да споделите някаква там бърза и лесна рецепта .

Саня, заповядай Песто ала дженовезе
Истинското песто се прави с кедрови ядки. Може леко да ги запечеш на сух тиган колкото да се загреят и да се отдели маслото, но не е е задължително.
Може и с бялото от пресен чесън, той е за аромат.
В чопър (блендер), не в пасатор се прави.

# 710
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Подобни са и при мен като при Мики. Слагам малко по-малко пармезан и зехтин според нуждата. Чесънът ми е 1ск. и кедровите ядки (или кашу, с орехи не правя) слагам сурови, защото при блендирането се загряват така или иначе.

# 711
  • Мнения: 3 416
Благодаря много .
Кедрови ядки имам / обрах почти всичкият си босилек - в друга рецепта трябваше да е 100 грама - но беше 70-80/
 Ядките сложих сурови - зехтина смесих с малко олио - щото горчи та направо люти . / Друг трябва да си купя/
Виждала съм рецепти със 100 г ядки . Тук са само 20 грама.
Стана доволно количество .
Само дето грана падано - то ми беше малко и настъргах там някакъв микс от испански сирена .
Нагарча от зехтина - та това му е кусура . Чесъна не го усещам грам.
То от зехтина нищо не се усеща .
Отивам да си купя чери доматчета за пастата .
Благодаря за бързият отговор.

# 712
  • Мнения: 1 341
Тази рецепта съм си скрииншотнала, предполагам от тук. Не пише обаче как се пече и нужно ли е наистина да чакам 20 минути. Ще ползвам вишни от компот

# 713
  • София
  • Мнения: 8 176
Имам 800 грама кайма смес ( свинско + телешко ) и искам да направя кюфтета на фурна. Какво трябва да добавя в каймата, освен лук, за са станат мноооого вкусни?

# 714
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Аз правя този - https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/blog-post_74.html,  доста подобен, но е с масло и не овалвам вишните, както и не чакам изобщо.

# 715
  • Мнения: 22 867
Тази рецепта съм си скрииншотнала, предполагам от тук. Не пише обаче как се пече и нужно ли е наистина да чакам 20 минути. Ще ползвам вишни от компот
Скрит текст:

zai4eee, това е вишневият пай на Тина-рина, има твоя въпрос в темата и нейния отговор. Никога не чакам тия 20 мин, според мен няма нужда. Много любим сладкиш вкъщи, сигурно сто пъти съм го правила, вкусен е и много лесен. Докато го набъркаш, фурната е загряла и за нула време е готов.

# 716
  • Русе
  • Мнения: 6 129
Скрит текст:
Имам 800 грама кайма смес ( свинско + телешко ) и искам да направя кюфтета на фурна. Какво трябва да добавя в каймата, освен лук, за са станат мноооого вкусни?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_6760.html

# 717
  • In transit
  • Мнения: 14 169
Имам 800 грама кайма смес ( свинско + телешко ) и искам да направя кюфтета на фурна. Какво трябва да добавя в каймата, освен лук, за са станат мноооого вкусни?

Ако искате да станат сочни Кюфтета със сметана
Ако харесвате турската кухня Ориенталски кюфтета

# 718
  • Карлово
  • Мнения: 5 267
Вчера правих опит за торта "Павлова" нещо като това:
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BE%D0%B2%D0%B0

Питането ми е - вътре кремообразен ли остава блатът или е твърд?
Моят беше кремообразен, само отгоре твърд като целувките.

# 719
  • Мнения: 10 632
да, кремообразен трябва да е.

Общи условия

Активация на акаунт