За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 442
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 17 116
Имате ли идея от къде може да се купят от тези игли, които се ползват при пълнене на пиле?
В ибей има, като потърсиш "turkey lacers".

# 91
  • под тепетата
  • Мнения: 11 238
Здравейте!
Виждам, че по магазините ( пазарувам основно в Билла) има вече бои за яйца. Аз боядисвам няколко години с гръцка - Captain"s. Няма я тази година в Билла. Понеже са стоки от хранителен магазин си позволявам тук да питам дали сте я виждали някъде? Потърсих в Гугъл, но нищо не излиза освен в сайта им.

# 92
  • София-Младост
  • Мнения: 24 089
Пише, че е гръцка и преди години са я купували и от Джъмбо. Да провериш там, ако има при вас.

# 93
  • под тепетата
  • Мнения: 11 238
Благодаря! Наистина има логика. Ще поръчам да ми вземат, само да я има.

# 94
  • София
  • Мнения: 8 444
Имам пакет амарант и пакет замразен пюриран/ситно кълцан спанак. Не знам защо ...Не обичам и не искам да извхърлям храна.
Мога ли да направя следното, като целта е да получа гарнитура към месо :
1. Сварявам амаранта 20 мин 1 към 3 вода ( така пише на опаковката ) с малко сол.
2. Задушавам спанака с лук и обилно чесън и прибавям сварения, прецеден амарант? Имам консерва домати на кубчета, която също не ми трябва и мога да сложа? Като подправки много обичам копър, кимион и кориандър? Коя/кои да сложа? И в какво да задуша/запържа? Имам само краве масло и класическо слънчогледово олио, които могат да се обработват топлинно.

# 95
  • Мнения: 900
Здравейте!
Виждам, че по магазините ( пазарувам основно в Билла) има вече бои за яйца. Аз боядисвам няколко години с гръцка - Captain"s. Няма я тази година в Билла. Понеже са стоки от хранителен магазин си позволявам тук да питам дали сте я виждали някъде? Потърсих в Гугъл, но нищо не излиза освен в сайта им.
И аз издирвам тази боя, някъде изчезна. Миналата година никъде не успях да я открия. В Джъмбо също я нямаше, специално за нея ходих. Ако някой я открие из веригите, моля свиркайте силно Simple Smile

# 96
  • Somewhere far away
  • Мнения: 5 881
Защо се прави тази вуду акупунктура на пилето?
С цел да не се изсипе/изтече плънката. Бабите ни едно време го шиеха.

# 97
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Имам пакет амарант и пакет замразен пюриран/ситно кълцан спанак. Не знам защо ...Не обичам и не искам да извхърлям храна.
Мога ли да направя следното, като целта е да получа гарнитура към месо :
1. Сварявам амаранта 20 мин 1 към 3 вода ( така пише на опаковката ) с малко сол.
2. Задушавам спанака с лук и обилно чесън и прибавям сварения, прецеден амарант? Имам консерва домати на кубчета, която също не ми трябва и мога да сложа? Като подправки много обичам копър, кимион и кориандър? Коя/кои да сложа? И в какво да задуша/запържа? Имам само краве масло и класическо слънчогледово олио, които могат да се обработват топлинно.
Аз бих сервирала амаранта за канапе, отгоре спаначеното пюре и накрая месото.
При амаранта бих сложила и ядки някакви и сушени плодове. Кимиона при месото евентуално. На спанака му върви дожоджен. Ама това според моя вкус. Simple Smile
 Мазнините (олио и масло) са си толкова обичайни, не знам какво им се чудиш.

# 98
  • под тепетата
  • Мнения: 11 238
Този пюриран спанак някак не си го представям задушен. По-подходящ е да се направи тортата с него. Но това е мое виждане.

# 99
  • София
  • Мнения: 8 444
  Аз бих сервирала амаранта за канапе, отгоре спаначеното пюре и накрая месото.
При амаранта бих сложила и ядки някакви и сушени плодове. Кимиона при месото евентуално. На спанака му върви дожоджен. Ама това според моя вкус. Simple Smile
 Мазнините (олио и масло) са си толкова обичайни, не знам какво им се чудиш.

Благодаря ти, почти всичко ми се изясни, освен :
- Ядките и сушените плодове да ги варя с амаранта или само да го сложа начукани/накъсани/кълцани след като е готов?
- Домати на кубчета да не слагам при спанака или е ОК да сложа, ако обичам принципно домати?

# 100
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
  Аз бих сервирала амаранта за канапе, отгоре спаначеното пюре и накрая месото.
При амаранта бих сложила и ядки някакви и сушени плодове. Кимиона при месото евентуално. На спанака му върви дожоджен. Ама това според моя вкус. Simple Smile
 Мазнините (олио и масло) са си толкова обичайни, не знам какво им се чудиш.

Благодаря ти, почти всичко ми се изясни, освен :
- Ядките и сушените плодове да ги варя с амаранта или само да го сложа начукани/накъсани/кълцани след като е готов?
- Домати на кубчета да не слагам при спанака или е ОК да сложа, ако обичам принципно домати?
Домати може да добавиш към спанака - като яхния ще е.  Ако ще го слагаш в/у амараната трябва добре да го редуцираш, да не е много течно.
Сушените плодове (за 3-4 мин към края )  и ядките може да вариш заедно с амаранта. А може и въобще да не ги готвиш - както ти звучи по-добре на теб.

# 101
  • Мнения: 944
Преди няколко дни ви питах за кафявия(пълнозърнест) ориз.
В крайна сметка днес реших да го сготвя традиционно "пиле с ориз" на фурна. Ако шете вярвате, готвя го от 11,30 часа и още не е готов. Стои твърд, въпреки че го накиснах около 10 часа във вода!
Уж обяд чакаме, но май ще ядем към 2 часа.
Възможно ли е аз да съм сгафила като го запържих леко в края, заедно с морковите и лука? И кога солите ориза- като го сложите във фурната или към края на готвенето, че аз го посолих в началото?

# 102
  • Мнения: 6 154
Аз не обичам много ориз, пък с кафяв изобщо нямам личен готварски опит, но когато приготвям вкъщи винаги соля накрая. Включително и разните култури - боб, леща и т.н.
Знам, че сол в началото пречи да се сготви.

# 103
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Аз скоро не съм ползвала кафяв ориз и като цялао не много. Не съм имала случай да не се свари, но си е тегав по принцип. И като се пече няма как да се посоли по-късно (а солта стяга разбира се)... абе не знам какво да ти кажа. Може би пък не е трябвало да го запържваш.
Аз снощи готвих славянски гювеч - ориз с месо, чушки и домати .. ама обикновен ориз (Баланс на Крина) и го посолих преди печенето разбира се. 
Струва ми се, че е подходящ повече за салати... като черния ориз.

# 104
  • Мнения: 593
Здравейте!
Може ли да се замрази тесто за пита? Ако има значение става въпрос за питка Слънце. Кога трябва да се замрази-веднага след като го омеся или трябва да втаса първо. И после и при размразяването- трябва ли да го оставя пак да втасва или го оформям и слагам да го пека?
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт