За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 579
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 5 671
Как правите крем-супа от тиква? Може ли изпитана рецепта?

# 196
  • София
  • Мнения: 12 745
Как правите крем-супа от тиква? Може ли изпитана рецепта?

Става страхотна: Крем-супа *Тиквено кадифе*.

# 197
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Как правите крем-супа от тиква? Може ли изпитана рецепта?
Бюти, от мен тази... снимката е линк.

# 198
  • Русе
  • Мнения: 6 236
Скрит текст:
Как правите крем-супа от тиква? Може ли изпитана рецепта?

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/10/blog-post_20.html

# 199
  • Мнения: 5 671
Чудесни сте, много ви благодаря за рецептите за крем-супата Flowers Hibiscus
Забравих да напиша, че имам печена тиква и с нея ще я правя. Мисля, че не е проблем да е предварително печена.

# 200
  • София
  • Мнения: 12 233
Чудесни сте, много ви благодаря за рецептите за крем-супата Flowers Hibiscus
Забравих да напиша, че имам печена тиква и с нея ще я правя. Мисля, че не е проблем да е предварително печена.
Не мисля , че е проблем, но това - "Тиквено кадифе" на Ваня е повече от разкош, това ми е любимата супа.  Няма да ти пусна рецепта, защото тя ти е пуснала, но ще ти добавя снимка, само да я видиш ,че е наистина кадифе.
Скрит текст:

# 201
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Бюти, никакъв проблем не е. Simple Smile

# 202
  • Бургас
  • Мнения: 215
Здравейте!

Досега винаги съм приготвял хапките без да ги размразявам и се зачудих дали ще станат по-хубави, ако първо ги размразя.

Някой дали е пробвал това?
Бихте ли споделили опит?

Благодаря предварително!

# 203
  • Мнения: 4 790
Няма да станат по-хубави.

# 204
  • София
  • Мнения: 485
Mили момичета, имам питане , не мога да го измисля...
Исках да направя веган тортичка с крем от кашу, бадемово мляко, сушена смокиня и кокосово масло . Трагедията е че блендера ми изгоря, а в момента нямам възможност да си купя нов ( на село съм си) . Имам наличен пасатор и чопърче с ''S'' образен нож. Ще се получи ли нещо с тях или да не съсипвам продуктите?!

# 205
  • Мнения: 487
Колко време мога да съхранявам в хладилник /без да го замразявам/ и съответно замразено тесто за хляб, приготвено в хлебопекарна? В рецептата няма животински продукти, само брашно, суха мая, вода, сол, захар, олио. Благодаря!

# 206
  • Мнения: 17 116
Исках да направя веган тортичка с крем от кашу, бадемово мляко, сушена смокиня и кокосово масло . Трагедията е че блендера ми изгоря, а в момента нямам възможност да си купя нов ( на село съм си) . Имам наличен пасатор и чопърче с ''S'' образен нож. Ще се получи ли нещо с тях или да не съсипвам продуктите?!
Зависи колко е силно чопърчето, сушените смокини са бая твърди. Аз правя подобен сладкиш, но с фурми, ползвам чопърче и се справя. Можеш да нарешеш смокинките първо на дребно и тогав да ги врътнеш в чопърчето малко по малко, не го препълвай да може да ги завърти.

# 207
  • София
  • Мнения: 485
Исках да направя веган тортичка с крем от кашу, бадемово мляко, сушена смокиня и кокосово масло . Трагедията е че блендера ми изгоря, а в момента нямам възможност да си купя нов ( на село съм си) . Имам наличен пасатор и чопърче с ''S'' образен нож. Ще се получи ли нещо с тях или да не съсипвам продуктите?!
Зависи колко е силно чопърчето, сушените смокини са бая твърди. Аз правя подобен сладкиш, но с фурми, ползвам чопърче и се справя. Можеш да нарешеш смокинките първо на дребно и тогав да ги врътнеш в чопърчето малко по малко, не го препълвай да може да ги завърти.

Ефибуш, много благодаря. Ще ги накисна във вода сега и утре ще опитам на етапи, както казваш ти. Иначе със сигурност ще ги накисна, за да омекнат малко, че остава и чопъра да изгърми само ...

# 208
  • София
  • Мнения: 12 233
Колко време мога да съхранявам в хладилник /без да го замразявам/ и съответно замразено тесто за хляб, приготвено в хлебопекарна? В рецептата няма животински продукти, само брашно, суха мая, вода, сол, захар, олио. Благодаря!
Ако е само в хладилник тестото ще продължи да си втасва, до ден му няма нищо, ако се замрази до 6 месеца.

# 209
  • Мнения: 6 157
Кашуто ядки ли е или под формата на крем?
Ако са ядки и тепърва ще ги трансформираш в крем, аз по-скоро съм скептична. За гладка, кремообразна консистенция си трябва доста мощен уред. Дори и след накисване, колко да омекнат.. пак ще се разбият до зърнеста структура според мен, но няма да е това, което трябва да стане.

Общи условия

Активация на акаунт