За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 38 241
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Кашуто ядки ли е или под формата на крем?
Ако са ядки и тепърва ще ги трансформираш в крем, аз по-скоро съм скептична. За гладка, кремообразна консистенция си трябва доста мощен уред. Дори и след накисване, колко да омекнат.. пак ще се разбият до зърнеста структура според мен, но няма да е това, което трябва да стане.

Ядка е. Flushed

Не знам какво да правя. Ще опитам на малки порцийки. Благодаря на всички отзовали се.

# 211
Кашуто ядки ли е или под формата на крем?
Ако са ядки и тепърва ще ги трансформираш в крем, аз по-скоро съм скептична. За гладка, кремообразна консистенция си трябва доста мощен уред. Дори и след накисване, колко да омекнат.. пак ще се разбият до зърнеста структура според мен, но няма да е това, което трябва да стане.

Ядка е. Flushed

Не знам какво да правя. Ще опитам на малки порцийки. Благодаря на всички отзовали се.
Първо с орехомелачка на стърготини, после на чопъра. Ще бъде перфектно кремообразна консистенцията. Така си правя аз фъстъчено масло. 🙂

# 212
Как приготвяте  миди?

Имам 3 кг миди и ще ги задуша някак, въпроса е как? После от булъона ще направя ориз.

А пържени калмари с какво овкусявате?

# 213
Аз лично миди и калмари обичам с лимон и черен пипер, на мидите може и доматен сос с чесънче. Не им слагам много допълнителни неща за да си личи вкуса.

# 214
  • София-Младост
Миди се задушават в тенджера, на дъното сипваш малко бира, или вино...девисил обичат. Слагаш мидите и захлупваш...е не трите кг наведнъж. Сол...не прекалявай, аз даже не слагам, те са си солени. И като се отворят са готови.
Калмари овкусявам само със сол, черен пипер, може и червен. Овалвам в брашно и пържа, после много ги обичам с маслено-лимонов сос.

# 215
+1 за калмарите, но пържа в равни части царевично и пшенично брашно. И из почиствам онази тънка ципа, която ги свива.
Мидите - освен натюр с масло, чесън, копър/магданоз (+-узо) ги харесвам и с доматен сос и саламурено сирене - миди саганаки. https://pep-4o.blogspot.com/2016/09/blog-post.html Но след като ги задушиш и извадиш.

# 216
Правих козунак, който не втаса. Изпечен е като тухличка. В какво мога да го трасформирам?

# 217
  • София-Младост
Правих козунак, който не втаса. Изпечен е като тухличка. В какво мога да го трасформирам?
https://albisrecipebook.blogspot.com/2021/03/blog-post.htmlhttps … 03/blog-post.html
Можеш да го ползваш за основа на торта.
А любимото ми е  на пържени филийки.

# 218
  • София

Следвеликденски сладкиш

# 219

никой ли не те дразни достатъчно? Joy

# 220
  • Sofia

никой ли не те дразни достатъчно? Joy
Хаха... Smile

# 221
Привет 🌸
Правих вафлени фунийки по рецепта дадена ми от тук, вкусни, много вкусни станаха, но са твърде крехки. Сега ми трябва съвет,  идея как да ги направя по-жилави и не толкова крехки? Рецептата е тази
Като цяло рецептите из всички видеа, които изгледах, се движат с тези продукти, но с леки промени в пропорциите.

# 222
Според мен, като увеличиш брашното. Най-крехко е тестото с малко брашно и много масло. Палачинките също стават по-крехки с по-малко брашно. Не съм правила вафли, но за мен това е логично. Ориентирай се към рецепта с повече брашно и по-малко масло.

# 223
За брашното нямаше да се сетя, благодаря 🌸. Мислех да сменям част от маслото с олио, да добавя лъжица - две мляко ...

# 224
  • Пловдив
Нямам опит, но аз пък мисля, че тайната на "жилави" е яйцата. Направи ми впечатление, че е специално указано яйцата да са големи.

Общи условия

Активация на акаунт