За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 553
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Страната на приказките
  • Мнения: 372
Задължително ли е при стерилизиране на буркани да бъдат потопени във водата изцяло, над капачката? Нямам толкова висока тенджера.

# 601
  • Мнения: 43 692
Да. Питай в някой хранителен магазин в близост дали имат свободна тенекия от сирене.

# 602
  • Мнения: 12 311
Или в кофа с бързовар.

# 603
  • София
  • Мнения: 31 415
Здравейте,

искам да направя питка, но с безглутеното брашно. Рецептата е с обикновено брашно тип 500 и суха мая. Трябва ли да променя нещо в рецептата заради безглутеновото брашно?

# 604
  • Мнения: 24 739
Търси рецепта за такова брашно специално... няма как да стане същото иначе. Или поне я направи содена там със сода или бакпулвер. Без глутен трудна работа да стане с мая, то няма какво да държи консистенцията като втасва.

# 605
  • Мнения: 2 378
Здравейте,
искам да направя питка, но с безглутеното брашно. Рецептата е с обикновено брашно тип 500 и суха мая. Трябва ли да променя нещо в рецептата заради безглутеновото брашно?
Порових се малко, имало и  безглутенова мая. Опитай и ще усетиш дали това е твоята рецепта
https://bg-bio.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80% … 0%BF%D1%82%D0%B0/

# 606
  • София
  • Мнения: 31 415
Много Ви благодаря!

# 607
  • Мнения: 5 630
Здравейте, искам да направя пици с тестото от пицария Верди, но указанията са с прясна мая, а нямам, имам суха. Нея как трябва да я активирам или с нищо да не я смесвам.

# 608
  • Sofia
  • Мнения: 22 629
Аз сухата мая я разбърквам в брашното. 
Тъкмо бриош хлебчетата днес замесих със суха мая.

# 609
  • София
  • Мнения: 4 969
Сместа за палачинки колко време може да седи в хладилник?
А самите направени палачинки колко могат да седат преди консумация?

# 610
  • Мнения: 12 311
Един-два дена може да седи сместа за палачинки, поне толкова съм пробвала. Даже става по-добра, защото брашното се разтваря. Някои ядат студени или претоплени палачинки, на мен не ми харесват. Можеш да ги направиш на торта или да ги завиеш с кайма и да ги запечеш, но иначе не са много добри. Като имаш смес в хладилника, винаги можеш да си изпържиш колкото ти трябват палачинки. Сместа я правя в блендер, става за секунди.

# 611
  • Мнения: 11 948
Момичета, дайте идеи за лесна коктейлна храна. Нахвърляла съм доста неща, но няколко нови идеи няма да си ми излишни. Все пак няколко глави мислят по-добре от една. Hug

# 612
  • 1st floor
  • Мнения: 9 833
ММ е купил една тенекия с овче сирене от производител и понеже ни е много, си я раздели с познат. Сиренето е трябвало да отлежи 40дни и тогава да се отвори, но познатия е искал да си вземе неговата половина и са отворили почти веднага. В резултат сега разполагаме с половин тенекия супер меко овче сирене без почти никаква саламура. Какво да го правим, за да не отиде в кофта? Буците са толкова меки, че се разпадат, като ги местим. А сиренето е страхотно на вкус...

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 09:53 от НеПоКоРнА

# 613
  • Мнения: 5 300
Направете саламура и го залейте. Вода, сол и лимонена киселина.

# 614
  • 1st floor
  • Мнения: 9 833
Направете саламура и го залейте. Вода, сол и лимонена киселина.
Мерси. Какво съотношение горе-долу?

Общи условия

Активация на акаунт