Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 682
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 245
  • София
Истина е, 🤐
Четох статия в бТВ.
Ще опитам да я намеря.
Не искам да влизам в неговата стилистика, само да припомня -  1 декември 2020 - 221 смъртни случая за денонощие. Това ни е "рекорда" до момента.
От кое време са се "спасили" тогава хората.
Арогантен циник.
п.с. Да не се чете 178 са малко ☹️

# 37 246
Цитат
Да, разбрах. Знаеш ли какво съм се зачудила - ако ЛП стане президент, освен да налага вето на разни безумни законопроекти, други правомощия няма да има и съдебната реформа ще загуби много.
Не съм съгласен. От високата позиция на президентската институция, Лозан Панов ще има огромно влияние върху цялото общество. Правомощия реални може да няма, но президента не е само правомощия.

Изключително грозно изказване на Борисов ако е истина. Но е типично в стила му.

Като става дума за Слави между другото си мисля, че в новата ситуация около президентските избори най големият губещ ще са ИТН. Едно че подкрепата им към Радев, за чиято популярност искаха да се закачат и да ги изтегли нагоре, беше дадена още като ги нямаше ПП. Това не можаха да го предвидят, а там са и ПП и БСП. Той няма да изтегли всички нагоре. А ще изтегли основно ПП. БСП не толкова, не очаквам да имат по висок резултат от предните избори, само защото подкрепят Радев и да прехвърлят част от популярността му към резултата си. Те затова много искаха да се разграничава от ПП, и да обяви че подкрепя за парламентарните избори БСП. За да може те да вземат бонуса от неговата популярност. Само че действащ държавен глава няма как да обявява подкрепа за една партия на изборите, пък да се разграничава от друга. Освен всичко за ИТН, е много лошо че изборите за президент от протоколни, с ясен изход, вече са доста непредвидими и супер интересни, ще откраднат цялото медийно внимание от парламентарните, и партиите които нямат силен кандидат на президентските избори който да е под прожекторите ще пострадат на парламентарните избори. Според мен ако знаеха какво ще се случи предварително, появата на ПП, щяха да издигнат собствен кандидат на изборите за президент.

# 37 247
Скрит текст:
Ами харесва ни или не ни харесва, но това са функциите на президента по Конституция. Служи за украса и отвреме навреме да назначава служебно правителство. Разбира се хората, които са писали Конституцията, не са се сещали, че може да има такъв като Радев, който кара-вара да скара хората, за да може той да си прави служебни правителства, а да няма читав парламент. Точно за това му се казва, че е разединител, което той много добре знае, но не му пука, че народа страда поради липсата на политическа стабилност. Защото политическата нестабилност води след себе си икономическа нестабилност, която се отразява на обикновения човек. Ето за това не го харесвам този Радев, защото мисли само за собствения си...аз.
Кои хора е скарал Румен Радев?

# 37 248
  • София
Скрит текст:
Ами харесва ни или не ни харесва, но това са функциите на президента по Конституция. Служи за украса и отвреме навреме да назначава служебно правителство. Разбира се хората, които са писали Конституцията, не са се сещали, че може да има такъв като Радев, който кара-вара да скара хората, за да може той да си прави служебни правителства, а да няма читав парламент. Точно за това му се казва, че е разединител, което той много добре знае, но не му пука, че народа страда поради липсата на политическа стабилност. Защото политическата нестабилност води след себе си икономическа нестабилност, която се отразява на обикновения човек. Ето за това не го харесвам този Радев, защото мисли само за собствения си...аз.
Кои хора е скарал Румен Радев?
ДАже само факта, че в момента ГЕРБи присъдружната им извън закона етническа партия ДПС са сами , и този факт  да е заслуга на Радев , Браво!!!! Във фийса се появиха изказвания  на онзи Румен от бутиковата СДС, че след изборите  ще се развежда с лицето БМБ и групировката му.Ако това е вярно, ГЕРБ ще загубят % при следващи избори

# 37 249
  • Другата България
Същият Румен от СДС го чух и аз, че споделят много от приоритетите и вижданията на ПП.
СлучаЕност??? Не мисля.
Най-важно за ББ било да спечелят парламентарните избори.
И? После какво? С ДПС правителство? Няма как да стане. Хора няма, бройки не достигат. Корни ли ще прикотка? С какво?
И какво като са спечелили? И СДС ще ги напуснат, тъй че само съжаление изпитвам вече.
Да, и гнус.
Много.

# 37 250
  • София
Четох го Румен Христов.
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/10/05/34 … D1%2580%25D0%25B8
Те не се ли кандидатираха в тази коалиция и за парламентарните избори. ГЕРБ+СДС, имам предвид.
Не че в този файтон има много хора, ама брандът лъже.
"В новия парламент обаче ще се обърнем първо към "Демократична България", категоричен бе Христов. Ще влезе в НС с ГЕРБ и ще търси вътре наш РистЮ.
Хич и да не поглежда към ДБ таЗ въртиопашка 🤥

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 23:11 от ninnann

# 37 251
  • София
Малко клюки: снимки от семейството на Герджиков
https://pik.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D0%B … -news1058864.html

# 37 252
  • София
Подозирам, че втория  политик в "кутийката " на Пандора е, той е , неговото име е....започва с Б на татко Методи момчето.Днес от БМБ научих, че Радев нагнетил положението в Албания, какво положение , не уточни. Ама много е прост този човек. Понеже синът ми израстна с него, като беше по .малък  и чуеше, че говори  по ТВ ме викаше/ Мамо, мамо Бойко говори, ела сигурно ще каже нещо смешно/......Та така ....

# 37 253
Хаджигенов каза, че още не са решили дали Радев или Панов ще подкрепят, не бях разбрала, че вече са решили.
ДБ също нищо не казват все още, може би защото кандидатурата на Панов не е съгласувана с тях предварително. Там нещо определено се сдъвка.

И аз намирам, че Лозан Панов е по-подходящ в друга роля, но какво да се прави. Мандатът му за шеф на ВКС изтече, нормално е за търси нещо, което е свързано с власт.
Още не съм разбрала що е то целената "съдеба реформа" и как ще се постигне след махането на Гешев - никаква конкретика и общи приказки - Ива обяснява при Любенов, че ще се разглеждат всички бонуси в съдебната система, става въпрос и за администрацията към ВСС, а и към Инспектората - отпуски по 50 дни, големи заплати, бонуси, облекла и други привилегии. Много съм "за" да се преразгледат всички привилегии. Всеки ден ДБ трябва да разясняват за тази съдебна реформа - какво предлагат да се направи. Дано не внесат за трети път този меко казано недобър законопроект. А, да, и прокуратурата да е в изпълнителната власт - на мен не ми допада, но има фенове и на тази идея.

# 37 254
  • София
Хаджигенов каза, че още не са решили дали Радев или Панов ще подкрепят, не бях разбрала, че вече са решили.
ДБ също нищо не казват все още, може би защото кандидатурата на Панов не е съгласувана с тях предварително. Там нещо определено се сдъвка.
Хаджигенов още не е казал нищо конкретно. Направи едно изказване в негов стил, но каза, че в края на седмицата ще обяви решението на Ние идваме. Гледах го по ТВ-то.
Журналистите пак импровизират Simple Smile
Антоанета Цонева днес беше в БНТ и от устата й чух, че ДБ застава политически зад Лозан Панов.
Допълвам се, за да бъде коректно.
https://bntnews.bg/news/hajigenov-edinstveniyat-konkurent-na-rad … -1170865news.html

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 23:33 от ninnann

# 37 255
Цитат

Нищо не се е сдъвкало, просто Лозан Панов не иска да му се партизира кандидатурата, а да има по широк граждански характер, за целта няма нужда ДБ по 5 пъти на ден да повтарят това е нашият кандидат. Ти кой очакваш че ще подкрепят за изборите при положение че Лозан Панов е там. Чисто формално може решението да не е взето защото има да речем устав, трябва да се вземе колективно решение да се съберат колективните органи на ДБ и прочие технологични неща, но е ясно и на децата че ДБ ще застанат и формално зад Лозан Панов, на практика те са зад него, от самото му издигане от Правосъдие за всеки.

# 37 256
Хаджигенов още не е казал нищо конкретно. Направи едно изказване в негов стил, но каза, че в края на седмицата ще обяви решението на Ние идваме. Гледах го по ТВ-то.
Журналистите пак импровизират Simple Smile
Антоанета Цонева днес беше в БНТ и от устата й чух, че ДБ застава политически зад Лозан Панов.
Да, и аз точно това чух от Хаджигенов, затова се учудих, когато прочетох в темата, че едва ли не - било решено вече.
Цонева съм я пропуснала, че е казала очакваното.

Цитат
Нищо не се е сдъвкало, просто Лозан Панов не иска да му се партизира кандидатурата, а да има по широк граждански характер, за целта няма нужда ДБ по 5 пъти на ден да повтарят това е нашият кандидат. Ти кой очакваш че ще подкрепят за изборите при положение че Лозан Панов е там. Чисто формално може решението да не е взето защото има да речем устав, трябва да се вземе колективно решение да се съберат колективните органи на ДБ и прочие технологични неща, но е ясно и на децата че ДБ ще застанат и формално зад Лозан Панов, на практика те са зад него, от самото му издигане от Правосъдие за всеки.
Очаквам да го подкрепят, те са му основната подкрепа, но не го издигнаха те, това казвам,  а  инициативата "Правосъдие за всеки".

# 37 257
  • Пловдив
Мая Манолова по бтв каза, че било редно Мутрите вън да подкрепят Радев, защото той ги е подкрепил. С призива си бил един вид кръстник на тяхната коалиция.
Като орел, рак и щука са.

# 37 258
Малко да разведря темата.
Питах баща ми днес кого ще подкрепи на президентските избори.
Отговор:
- Разтревожения диригент.

😂😆

# 37 259
  • София
Скрит текст:
Ниннанн, защо ти е нужен подобен контрапункт.
Хг е много по- опасен от Кирилов, но защо въобще ми пишеш за ДК , за да ме опровергаеш , че ХГ е приемлив ли ?
Не ти разбрах поста, наистина

С вредните се води борба. Независимо къде са позиционирани в политическия спектър. И двамата са вредни.
А Лозан Панов го може Simple Smile
Да, разбрах. Знаеш ли какво съм се зачудила - ако ЛП стане президент, освен да налага вето на разни безумни законопроекти, други правомощия няма да има и съдебната реформа ще загуби много.
Но едва ли и президент ще стане, та после накъде ще върви. И той ще се похаби като Мето Лалов.
А такива като ХГ ще създават деструкции.

Лозан Панов такава конституционна криза може да врътне, ако се налага, че Радев ще ни се стори най-големият пазител на Конституцията.
Не разписва примерно указа за назначаване на нов шеф на ВКС и гледай какво става.
Това, като предположение, естествено Simple Smile

Скрит текст:
Организира се протест в края на седмицата срещу назначаването на Ивайло Иванов в СО от Фандъкова. Чекнах се и аз (нали съм прост протестър). Специално ще потърся Мето Лалов, който е част от организаторите, че и той от 10-ина дни мъти едни води.
Да разбера как и какво.

Общи условия

Активация на акаунт