Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 418
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 305
  • Разпиляна във въображението
И нищо от това няма да бъде обявено за нищожно.

Браво на Радев за позицията спрямо СМ. Борисов, като шеф на една партия, е забил нож в гърба на Радев/България, но може би слагачеството пред Запада вече му е рефлекс.

Евала на Пеевски де. Отслабнал доста Simple Smile За кого ли ще се разприказва?

# 37 306
  • София
Липса на предмет. Но Киселова онзи ден се изказа, че според нея е нарушена К- ята, поради незавършен фактически състав. Отказът от гражданство не е едностранен акт. Та Рр с тази позиция казва, че каквото от него зависи, го е проверил. Но моето усещане е, че произнасяне по същество ще има. И то защото КП изнагля, можеше да си подаде оставката като сл министър и щеше да е доста по- достойно. И без друго беше временно там.

Огнян Герджиков пък е на противоположната позиция. Ти по-добре от мен знаеш, че законите са въпрос на тълкуване.
Ето виждаш - Киселова и Герджиков - безспорни специалисти, две тълкувания на един и същ закон.

Независимо от всичко, хората зад Продължаваме промяната са доста свестни
Редят си листите с хора завършили платените им Харвардски курсове.  Няма значение, че си завършил университета в Русе с 3,50, щом си бил на тези курсове си почтен и достоен за депутат. Може да си завършил London School of Economics and Political Science но не си ли бил на техните курсове не ставаш.

Може ли конкретно име, някаква конкретика. Естествено, ако имаш желание Simple Smile
Видяла съм лично част от листите и това е причината да видя какво разпространяват жълто-кафявите.

# 37 307
Според мен КС ще реши че отказване от двойно гражданство, при еднопосочна процедура, при която имаме начало и край, е в момента в който даденото лице е стартира. Това е мнението и на проф. Огнян Герджиков. Аз поне ако бях юрист така щях да реша. Защото в противен случай държавата се изправя пред риск от бъдещи прецеденти. Вътрешните работи на Република България не могат да зависят от бързината с която завършва еднопосочната процедура в чужда държава. Ами ако двойното му гражданство не беше канадско, а руско. И руската държава нарочно бави процедурата, за да не може даден политик да заема държавен пост, знаейки че няма да защитава руски интереси да речем. А примера който дава самият Кирил Петков е брилятно издържан юридически. Ами ако другото му гражданство беше Афганистанско. Какво правим в такава ситуация. Защото от там да чакаме да бъде завършена процедурата е като да чакаме от умрял писмо. Какво правим тогава, остава афганистански гражданин докато талибаните не паднат от власт. Т.е. Афганистан ще определя какво да става във вътрешните работи на България, и кой да заема или да не заема даден пост.

# 37 308
Това беше първото, което отпадна като вариант. Отдавна във времето.
Има си законово измерение, което.
https://www.mediapool.bg/resheniyata-na-kiril-petkov-nyama-da-ba … s-news325486.html
Благодаря, не знаех.
Но граждански дела за деликт могат да водят засегнатите.
Всеки индивидуално. Аз го очаквам, големи интереси нагази.
Очаквам и някой да сезира прокуратурата за декларация с невяпно съдържание.
Просто не може така. Как се очаква от всички нас да спазваме законите, а министрите да са над закона.
Голяма беля си направи КП, жалко, че е сладур.
Ноооооо, много лош личен пример е това

Тесла, според мен това, което е казал Герджиков, не си го разбрал, а може и така да е казал. Негово мнение.
За мен, който има двойно гражданство, няма да заема пост в разрез с конституцията. Точка.
Конституцията не е парцал, а основен закон.

# 37 309
  • София
Независимо от всичко, хората зад Продължаваме промяната са доста свестни
Редят си листите с хора завършили платените им Харвардски курсове.  Няма значение, че си завършил университета в Русе с 3,50, щом си бил на тези курсове си почтен и достоен за депутат. Може да си завършил London School of Economics and Political Science но не си ли бил на техните курсове не ставаш.

Може ли доказателства за това твърдение?

# 37 310
Цитат
Тесла, според мен това, което е казал Герджиков, не си го разбрал, а може и така да е казал. Негово мнение.
За мен, който има двойно гражданство, няма да заема пост в разрез с конституцията. Точка.
За това правото е интересна наука, защото винаги има 2 страни със своите аргументи. А истината обикновенно е по средата. В казуса с Афганистан какво правиме. Кога той спира да има двойно гражданско, в началото или в края на  еднопосочната процедура. Защото край няма да има. Не може някой насила да бъде някакъв гражданин, след като всичко каквото зависи от него е направил. Не може вътрешните работи на Република България да зависят от чужди държави. Това е и извън всякаква логика и разум.

# 37 311
  • София
Още нещо, поне за мен интересно.
Димитър Стоянов, BIRD: Вторият българин в "Пандора" е заемал висок държавен пост.

Аз лично залагам на
Скрит текст:
Влади Горанов

# 37 312
  • София
Какво правим тогава, остава афганистански гражданин докато талибаните не паднат от власт. Т.е. Афганистан ще определя какво да става във вътрешните работи на България, и кой да заема или да не заема даден пост.
Хаха, този аргумент ме уби - друга държава решавала какво става в България само защото си изпълнява законовите процедури.
Винаги съм смятала, че незаменими хора НЯМА. Сега се оказва, че КП е като ББ....без него нищо не става.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 09:04 от Cuckoo

# 37 313
Скрит текст:
Цитат
За това правото е интересна наука, защото винаги има 2 страни със своите аргументи. А истината обикновенно е по средата. В казуса с Афганистан какво правиме. Кога той спира да има двойно гражданско, в началото или в края на  еднопосочната процедура. Защото край няма да има. Не може някой насила да бъде някакъв гражданин, след като всичко каквото зависи от него е направил. Не може вътрешните работи на Република България да зависят от чужди държави. Това е и извън всякаква логика и разум.
Това с Афганистан е интересен казус. Какво ли прави наш гражданин с гражданство в Афганистан, че после изведнъж да го припари меракът да управлява в нашата държава Laughing

Сега сериозно. Не може едностранно да се отказваш от гражданство, а няма такъв филм. Засега.
Лично аз съм крайна по повод на всякакви злоупотреби със закона, знаеш защо. Не мога това да го работя цял живот и да пазя хора от НКодекс , а други да си дерибействат. Пример имам и от днес, затова съм още по-ядосана.

Скрит текст:
Дело с голям материален интерес. За първа инстанция се плащат 4 процента от интереса от ищеца. Загуби делото .
Сега е подал жалба. Трябва да плати 2 процента по въззивна жалба. Поискал освобождаване от държавна такса, че бил социално слаб. А не е, да не казвам защо, но най-малкото има два апетитни апартамента в София, лична негова собственост. И подал декларация, че няма нищичко! И съдията го освободил от държавна такса въз основа на декларация с невярно съдържание. А това е ощетяване на фиска , най- малкото. Да не говорим, че е престъпление. Обмислям да сезирам Прокуратурата. Как може да има толкова нагли хора!
Скрит текст:

# 37 314
Цитат
Хаха, този аргумент ме уби - друга държава решавала какво става в България само защото си изпълнява законовите процедури.

Казуса не е такъв, дали Канада изпълнява или не процедурата, и дали се меси във вътрешните ни работи, а в кой момент от една еднопосочна процедура, човек спира да има двойно гражданство, в момента в който си предаде паспорта, попълни всички документи и прочие, или в момента в който чуждата държава завърши еднопосочната процедура. Ако КС не реши че той е спрял да бъде канадски гражданин в началото на еднопосочната процедура, държавата се изправя пред риск от бъдещи прецеденти. Това означава, че всяка чужда държава ще знае че ще може да се меси във вътрешните работи на България като просто бави административни процедури.

Тейс, няма значение че е малко вероятно да изпаднем в такава ситуация, някой с агфанистанско гражданство да има възможност да заема държавен пост. Правото трябва да обхваща всички възможни ситуации. Т.е. не можем да отхвърлим примера с Асганистан, само защото е малко вероятно да се случи. Заради това и проф. Герджиков казва че КС трябва да отсъди че Петков е спрял да бъде канадски гражданин в момента в който е направил всичко което се изисква от него в еднопосочната процедура, предал си е пасторта, попълнил документите и прочие. Изгледай го, беше гост през уикенда в Събуди се по Нова.

# 37 315

Може ли конкретно име, някаква конкретика. Естествено, ако имаш желание Simple Smile
Видяла съм лично част от листите и това е причината да видя какво разпространяват жълто-кафявите.
Име няма как да кажа, човека ми е близък. Говоря за провинцията, не за София. Няма как да знаеш кои са в листите в цялата страна, освен, ако не ги редите двамата с Кирчо.

# 37 316
Тесла, а защо КП след като е знаел по-рано, че ще става министър не си е уредил гражданството!

Слушам А.Василев как ще имаме азерски газ, няма да строим АЕЦ Белене, .... докато Гърция със закон намали цената на тока за домакинствата.
https://bgr.news-front.info/2021/10/04/grcziya-ss-zakon-namali-c … za-domakinstvata/
Така ще задухаме студения таратор, та свят ще ни се завие.

# 37 317
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Нана, ти кажи защо не си е уредил по- рано гражданството, след като всичко е решено предварително

# 37 318
Цитат
Тесла, а защо КП след като е знаел по-рано, че ще става министър не си е уредил гражданството!
Направил го е, всичко каквото зависи от него го е направил в момента в който е разбрал че има вероятност да бъде поканен за министър. Това му е и аргумента за отказ от канадското гражданското в документите когато си предава паспорта.

# 37 319
  • Пловдив
Близнашки, който се слави с авторство на Конституцията, смята, че КП към момента на подписване на декларацията има двойно гражданство.
Цитат: "Мисля, че декларацията, която е подписал при встъпване в длъжност като служебен министър, е невярна, а за това се носи наказателна отговорност"

Общи условия

Активация на акаунт