Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 317
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 360
  • София
По принцип с академични хора поне комуникацията е на добро ниво.
Със сигурност е по-добра кандидатура от Балтов, например.
Поне ще имаме цивилизовани диспути.
Да, абсолютно. Това е и моето мнение.
П.П. Точно този случай от 2019 имах предвид.

# 36 361

Съгласен съм, обаче с едно ярко изключение от групата “академични хора” - гл.ас. д-р Петър Илиев.

# 36 362
То не е задължително да издигат кандидат. Просто ще сметнат, че могат да подкрепят ИК на Геджиков. Така ще ударят едно рамо срещу Радев. След като е надпартийна кандидатура могат и хора, които не харесват ГЕРБ да гласуват за него срещу Радев.

Явно това е идеята.
Така, или иначе до момента това е единственият нормален опонент на Радев.

# 36 363
  • Разпиляна във въображението
Да, така е. На пръв поглед изглежда добре, образован.

# 36 364
Ама и ДеПъ сето ли нямат собствен кандидат? Резил!

Какво му е на Мустафа Карадайъ? На НГ освен преводач за хората със слухови увреждания ще си имаме и субтитри на български. 😊

Аз имам особено мнение за Карадайъ. Смятам, че владее отличен български, винаги казва говориМ, вършиМ, правиМ, вместо -МЕ-канията на Петков, Борисов и другите. Но нарочно натъртва турския акцент, все пак е председател на ДПС.

# 36 365
  • София

Съгласен съм, обаче с едно ярко изключение от групата “академични хора” - гл.ас. д-р Петър Илиев.

О, да. Пишейки поста веднага това ми светна, и добавих по принцип Simple Smile
За съжаление българинът обича салатка, ракийка, еФтина музичка.
В този ред на мисли през тази призма пречупвам колко е "силна" и разпознаваема кандидатурата на проф. Герджиков в моментната политическа ситуация.
Извън гласовете на ГЕРБ, разбира се.

# 36 366
Скрит текст:

О, да. Пишейки поста веднага това ми светна, и добавих по принцип Simple Smile
За съжаление българинът обича салатка, ракийка, еФтина музичка.
В този ред на мисли през тази призма пречупвам колко е "силна" и разпознаваема кандидатурата на проф. Герджиков в моментната политическа ситуация.
Извън гласовете на ГЕРБ, разбира се.

При предишния избор за президент познати, които иначе подкрепяха ГЕРБ, гласуваха за Радев, защото Цачева не им харесваше, а и беше жена с мъжко излъчване. Сега не зная кой биха подкрепили, предполагам ако е Герджиков, биха подкрепили него, защото смятат, че Радев е комунист.

# 36 367
По нормално е десните хора, от вида умнокрасив жълтопаветник,  да подкрепят кандидатурата на академичен човек, отколкото креатура на БСП, обаче в тия изчекнати времена на какво ли не се нагледахме, нищо чудно да станем свидетели на феномен ДБ да подкрепи Радев, вместо природно естествения си представител, само защото той получава подкрепата на ГЕРБ.

Което не ознава, че и избирателите им ще постъпят по същия начин, разбира се.

# 36 368
Академичен човек, но набързо сключил договор с майка си и й платил 9000 лв.
За мадридския измамник, дето щеше да оправя България за 800 дни, пък с години я съди, дори не ми се говори...

# 36 369
Както се вижда от академичен човек до академичен човек може да има океан разлика.

Между другото Петков и Василев също преподават в СУ - про боно, доколкото помня. Всъщност дори да са на хонорар, парите за нехабилитирани лица обикновено са колкото за кафе и сандвич.

# 36 370
Академичен човек не винаги е еквивалент на човек, достоен за подкрепа, щото и Петър Илиев е с този профил. По същия начин Радев не го възприемам като креатура на БСП. Много е далеч от послушковците, с които е пълно в ГЕРБ.

# 36 371
Е, разбира се, че само това, че някой е от академичните среди не е гаранция.

Изглежда добър кандидат, но едва ли ще може да привлече широк кръг избиратели.

# 36 372
При предишния избор за президент познати, които иначе подкрепяха ГЕРБ, гласуваха за Радев, защото Цачева не им харесваше, а и беше жена с мъжко излъчване. Сега не зная кой биха подкрепили, предполагам ако е Герджиков, биха подкрепили него, защото смятат, че Радев е комунист.

Радев може и да не харесвам особено, но не бих гласувала за човек, който казва това:
„За 6 месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за много повече. Имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна честност и всеотдайност, които дават плодове не само за българския народ, но и за нашите съседи, които искаме да ни бъдат приятели…“ – каза в приветственото слово ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков при връчване на званието „почетен доктор на Софийския университет“ (доктор „хонорис кауза“)

Ако е вярно това, разбира се.

# 36 373
ВЕрно ли го е казал това!? Без думи съм, ако е истина. Жалка история. Абе какво им става на тези мъже...

# 36 374
ВЕрно ли го е казал това!? Без думи съм, ако е истина. Жалка история. Абе какво им става на тези мъже...
Май е истина, открих го на още едно място  - https://www.informiran.net/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B3-%D0%B … 0%BE%D0%BB%D0%BA/

Не съм гласувала на парламентарни избори поне от 15 години, омръзна ми в листите да има хора без принципи, сменили поне 4 партии. Пролетта почти бях решила да подкрепя ДБ, но колкото повече гледах и слушах ХИ и тези около него, толкова повече се разочаровах. На тези избори обаче ще отида да гласувам, знам още няколко такива хора като мен, които също ще отидат. Очаквам 50-55 % активност на изборите, което е добре защото процентът на ДПС ще намалее.

Общи условия

Активация на акаунт