Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 940
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 945
Те нали обявиха, че подкрепят Радев.

Ако обаче Лозан Панов има реален шанс - не се знае.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 20:01 от Iris04

# 36 946
Има ли държава от Европа и Северна Америка с премиер/президент или министри (бивши) емигранти?!

# 36 947
Скрит текст:
Гледай значи как се завъртат нещата - сега вече всички искат военни сред кандидатите си Simple Smile
Всички ползват наготово съветите на Решетников.
Щом работят, защо не! Thinking

Скрит текст:
И на мен ми е интересно дали ГЕРБ ще подкрепят Панов при евентуален балогаж и обратното - дали ДБ ще подкрепят Герджиков.
Първото, Да! Второто, Не! Лишено е от всякаква логика.
Пак да питам, симпатизантите на ПП за кого се очаква да гласуват на президентските избори? На тур едно...
Би трябвало за Радев. Техни представители има в иницианитвния комитет, който го издига.

# 36 948
Цитат
Като се изключат партийните пристрастия, кой от тези тримата претенденти би бил най-подходящ за президент?
Кой от тях искате да ви представлява?
Лозан Панов. Аз за него ще гласувам и на първи, и на втори тур ако стигне до него. Ако не стигне Радев ще е моя избор. Не го познавам като човек Герджиков, и се съмнявам че ще ме спечели. Не съм чувал този човек да е известен с нещо в обществото, като каузи, като обществено политически позиции, това че е кандидатът на Герб допълнително ме отблъсква. Иначе като личност може и да е добър човек, начетен, интелигентен в области като антична история, самият факт че е ректор на СУ говори достатъчно за ерудицията му, но ние избираме президент. Човек който да ни представя пред света, да е пример за морал, политически позиции в интерес на обществото. Примери за това са Панов а и Радев в моите очи с президентството си досега. Панов обаче няма да допусне някои грешки които допусна Радев във външната и вътрешната политика. Например си мисля че Радев можеше повече да направи за да се случи правителство в 45-ият или 46-ият парламент. Не направи достатъчно. Можеше да е инициатор на разговори между партиите в президентството. Да има по активна роля в създаването на редовно управление извън чисто протоколната по връчване на мандати. Той имаше и все още има образа на обединителната фигура на цялото протестно пространтво, на 60-те % от обществото които подкрепяха протестите и са срещу управлението на Борисов. На мен ми се струва че не направи достатъчно като фирура с голямо влияние и одобрение в обществото да накара партиите извън Герб и ДПС да се разберат и да създадат демократичната управленска алтернатива на Борисов.

# 36 949
ПП стотина пъти заявиха, че подкрепят Румен Радев. Мисля, че нямат против Панов, но появата му ги изненада. КП днес е вметнал, че виждат Панов като главен прокурор (може и да бъркам, но това мернах в новинарските отгоре-отгоре).

# 36 950
Като се изключат партийните пристрастия, кой от тези тримата претенденти би бил най-подходящ за президент?
Кой от тях искате да ви представлява?
Панов! Юрист!
Не ми идеалът за президент, но ще е моят президент, който ще разкара самодоволната усмивка на един генерал. И на една предЦедателка на една партия столетница
ПП стотина пъти заявиха, че подкрепят Румен Радев. Мисля, че нямат против Панов, но появата му ги изненада.
Ще подписват предизборно споразумение с ДБ но ще гласуват против техния кандидат! Интересно....

# 36 951
Има ли държава от Европа и Северна Америка с премиер/президент или министри (бивши) емигранти?!

Борис Джонсън се отказа от американското си поданство през 2016-та, ако за това питаш.

ПП Валдас Адамкус - 2 мандата президент на Литва, емигрант, отказва се от американско поданство.  Томас Илвес - 2 мандата президент на Естония също.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 20:14 от Vapor

# 36 952
Аз пък нещо не мога да харесам Панов
Да видим дали ще ме спечели

# 36 953
ПП стотина пъти заявиха, че подкрепят Румен Радев. Мисля, че нямат против Панов, но появата му ги изненада.
Ще подписват предизборно споразумение с ДБ но ще гласуват против техния кандидат! Интересно....

Търсите коснпирация там, където такава няма.

ПП няма да гласуват против кандидата на ДБ, а за друг кандидат. Причните нямат общо с личността на Панов, а с политическия опит на ПП до момента. Фактът, че споменават Панов като потенциален главен прокурор, за мен сочи, че нямат проблем с него.

# 36 954
ДБ и да обявят подкрепа на Радев на втори тур,това не значи, че избирателите им ще го направят. Да не забравяме, все пак, че винаги съществува опасността да се свият до минималните си проценти преди хаоса, който ги изтласка нагоре, а мястото им в обществото да се заеме от други играчи.
Точно обратното. Според мен ДБ няма да подкрепят Радев гласно, за да не им се развали имиджът на десни, а и нали ХИ вече издрънка някакви глупости, с които се разграничи, но избирателите им по-скоро ще гласуват с/у некандидата на герп. На ДБ немалка част от избирателите им са такива, защото просто мразят герп.

# 36 955
  • София
@Мери,
Скрит текст:
настоящия кмет. Този, който бил подкрепен от СДС, оттеглили си подкрепата. Цветан Ценков.

Много, много ще стане интересно, ако ДПС наистина издигнат собствен кандидат за президент. Герджиков ще разчита в този случай основно на гласовете на ГЕРБ в първи тур.
Ако на балотаж отидат Панов и Радев ще има ритуални самоубийства.
Не мога да си представя един хардлайнер на ГЕРБ да стои пред машината в този момент.
Не сме се променяли, а?
Кой преди 2 години дори си го представяше това 😳
Заслуга за събитията имат и Радев, и Лозан Панов.
Хубави избори се очертават. Интересни.
Признавам си за мен ще бъдат трудни.
И президентските, и парламентарните.
Ехххх, че е хубаво 😀 човек да има реален, истински избор.

# 36 956

Кое му е хубавото? Чисто разединение.

# 36 957
  • София

А някой иска да ни обединява. Ние обединени не бяхме ли достатъчно дълго. Едни 45 години. Айде няма нужда.

🤣🤣🤣

# 36 958
Търсите коснпирация там, където такава няма.
Нищо не търся. Опитвам да си създам модел на средностатистическият избирател на ПП. Интересно ми е откъде ще съберат едни 20+ процента. Досега само са ми ясни едни шест до осем от Слави.

# 36 959
Скрит текст:

Най-тъмно е преди разсъмване. Wink Така поне Радев избегна служебната победа. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт