Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 746
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 170
Казва се, ваксини след нова година няма да купуваме.
Не е сигурно. Може новата редовна власт да реши друго
Това, разяснителната кампания, трябваше да е направено още преди началото на ваксинациите - през януари/февруари/март.
Тогава от първостепенно значение беше медицински персонал + рискови групи. Масовката беше след това.

Тесла. Янев е човекът който трябва да решава и той е човекът отговорен за случващото се в държавата. Но вместо да е избран през НС е назначен от държавния глава.
@Merry_An
Цитат
Аз имам по-добро предложение - да се качи в един джип, да си пусне корона чао, чао, чао и сме готови.
Държавата, не друг.
И готово - смъртта е овладяна.
Това по въпроса от модераторската...

# 37 171
Кой където иска да му учат децата, няма лошо, че ако ще и 10 апартамента да има, но да не краде и да не търгува с влияние. Между другото Артекс си продължава безумието Златен век, вече се извисява в небето и закрива всичко наоколо. Пък ние се джанкаме по форумите и ни призовават да се обединяваме.

# 37 172
  • Другата България
Смит, няма да клъвна на кукичката.
Прекрасно ме разбра в онази тема.
КрадецЪТ да гони крадецА поне на мен никога не ми е било любимо занимание.
Четем се втора година, знаем кой, какво, кога и защо.
Прекрасно ме разбра и сега, тъй че аз спирам със спама, защото будни граждани следят всяка моя дума и веднага сигнализират на жените с метлите, в този конкретен случай ще са прави.

# 37 173
Цитат
Тесла, ако не бях прочела два пъти кой пише, щях да помисля, че чета поредна реч на ББ.
Радев е виновен, така е, това е ясно, за всичко от Втората световна насам

Ти не ме разбра или не си ме прочела внимателно. Казвам че Радев носи отговорността за случващото се в момента в държавата. На него му се отчита Янев и правителството. Радев и съветниците му определят политиката на страната. Когато няма парламент, изпълнителната власт се отчита на президента, той в момента управлява, но не като критика към Радев за Ковид. Аз точно обратното казвам относно критиките за многото починали, да, много са починалите, може да са по малко при по различна политика, повече мерки, по ранно затягане и тъй нататък, но като има ваксина, не може да бъде винено управлението за многото починали. Мерките трябва да са ориентирани не към това починалите да са малко, (за това има ваксини) което се постига с тежки за икономиката локдауни, а към това здравната система да не издъхне. Щом издържа значи добре се справя управлението. Ако българите не искат да има много починали, да се ваксинират. Което си е техен избор, и аз не съм против за свободният избор. За това казвам няма как да бъде винен Радев за многото починали, като има ваксина. Ако издъхне здравната система, и почнат да умират хора по стълби, тогава ще го критикувам, че го е допуснал. Около това трябва да е ориентирано управлението на Ковид кризата, след като има ваксини.

# 37 174
Скрит текст:
На каква тема? Нямаме наболели обществени проблеми за дискутиране? Ние буквално сме затънали в такива. "Например как ще подобрите работата между институциите при разрешаване на кризи"?" Какво мислите за задължителната ваксинация и достатъчни ли са анти Ковид мерките?" "Подкрепяте ли досегашната политика на България по отношение на Македония?"
Това към изпълнителната власт, не към президентската институция!

За едно сте права. Правителството на Борисов не трябваше да ляга на ресторантьорите... И една друга забележка имам, но няма да я споделям.
За колаборацията между институциите, при кризи и по международни въпроси не може да не бъде ангажиран президентът. Не всичко зависи от изпълнителната власт. Щото иначе излиза, че са едни фигуранти, които четат слово на Нова година.
Никак не съм съгласна, че президентът има само представителни функции.

Дори и да не си съгласна, това е положението. Има представителни функции и има функции подобни на кралското семейство в Англия, а именно да организира дарителски кампании, граждански инициативи за различни неполитически каузи, защото би трябвало да е надпартиен, да работи за привличане на повече инвестиции и такива неща. Всичко друго е поверено на законодателната, изпълнителната и съдебната власти.

И да се допълня, да, каузата ваксинация срещу Ковид би могла да е президентска кауза, защото е надпартийна. Но определено тя не е кауза на Радев, който в момента заема поста на президент на България.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 17:14 от Lachesis

# 37 175
Според мен РР е пътник, поне много ми се иска.
При новите претенденти не зная какви заслуги ще изтъкне.
Панов ще върви срещу него, и с право. Поне досега са му правилни критиките. Който и да е на балотаж, ще се справи по-добре от РР в дебат.
Представям си РР как ще апострофира в присъщия си войнствен стил на Панов, като е бил 7 години председател на ВКС , защо не е реформирал съдебната власт.
Искам дебати на личности и идеи.

За парламентарните избори, там е голямата интрига. КП сутринта много наивно си пееше при Николаев. Да го конституирал КС като страна Joy
Като какъв само се чудя. Той си има страна, цяло президенство , цяло правителство. Ама дайте да го допуснем на самостоятелно основание, че трябвало да обясни как казусът му засяга националния суверенитет. Силно се надявам да е чиста душа и да ги говори такива от наивност.
И там ще стане сложно - Славовите не са поканени да правят предизборно споразумение, а поне 10 процента ще са техни. Уж си говорел с Мика Зайкова, не ще сценаристите. Той не ги ще, но хората ги искат. А, и ако много, ама много е наложително, щял да стане МПредседател. Ех, Кирилееее.

# 37 176
Скрит текст:
Бойко Борисов все пак е разведен, да не го пишем в групата на семейните. Но пък Цветан Цветанов е женен, неразвеждан, с три деца, консерватор, републиканец и т.н. - ГЕРБ може да размислят и следващия път него да направят премиер, президент или каквото там решат.

Да и децата му учат в англо-американското училище, което е с най-високата такса у нас, а децата, които го завършват директно заминават да следват извън България. Айде нЕма нужда.
Между другото много бих искала, след сформирането на следващото НС, някой журналист да се заеме и да направи списък с това къде учат децата на нашите министри, зам. министри и народни представители. Дали са в частни или държавни училища, дали следват у нас или в чужбина. Ей така, да видим дали са готови да работят за просперитета на България и образованието у нас. Защото съм останала с впечатлението, че всеки докопал се до НС гледа да прати децата си да учат навън или в някое частно училище, вместо да се погрижи за образователната реформа, с която да вдигне нивото на образованието у нас - и държавното, и частното

п.п. За Вълчев - бившия МОН знам, че детето му учи в държавно училище.

Хубаво предложение.
Ще покаже дали политиците ни искрено милеят за БГ или само лицемерят.
Единици ще са тези, които след издигането си на висок пост са заложили на българското, и особено държавното, образование за децата си. Най-много СМГ, 1 НЕГ нещо такова да допуснат като компромис. Оттам нататък скъпи частни училища и чужбина. Това е.
И това е една от причините, поради които в БГ не можем да просперираме. Не възпитаваме обич към българското, а учим децата да бягат оттук.

# 37 177
Скрит текст:
На каква тема? Нямаме наболели обществени проблеми за дискутиране? Ние буквално сме затънали в такива. "Например как ще подобрите работата между институциите при разрешаване на кризи"?" Какво мислите за задължителната ваксинация и достатъчни ли са анти Ковид мерките?" "Подкрепяте ли досегашната политика на България по отношение на Македония?"
Това към изпълнителната власт, не към президентската институция!

За едно сте права. Правителството на Борисов не трябваше да ляга на ресторантьорите... И една друга забележка имам, но няма да я споделям.
За колаборацията между институциите, при кризи и по международни въпроси не може да не бъде ангажиран президентът. Не всичко зависи от изпълнителната власт. Щото иначе излиза, че са едни фигуранти, които четат слово на Нова година.
Никак не съм съгласна, че президентът има само представителни функции.

Дори и да не си съгласна, това е положението. Има представителни функции и има функции подобни на кралското семейство в Англия, а именно да организира дарителски кампании, граждански инициативи за различни неполитически каузи, защото би трябвало да е надпартиен, да работи за привличане на повече инвестиции и такива неща. Всичко друго е поверено на законодателната, изпълнителната и съдебната власти.

И да се допълня, да, каузата ваксинация срещу Ковид би могла да е президентска кауза, защото е надпартийна. Но определено тя не е кауза на Радев, който в момента заема поста на президент на България.
Ето го" положението" - https://m.president.bg/bg/cat72/Konstitucionni-pravomoshtia

# 37 178
Ново двайсет.
Областният управител, назначен от РР , гони БСП от Позитано 20 🤣 Извадили са Изпълнителен лист
Божанков по Нованюз в момента.
БСП искат оставката на Обл. Управител

# 37 179
@Бърди, не случайно има хора, които казват и са казвали - да пазим правото от закона.
Нашичкото право е останало там някъде в комунизма.

Част от прилагащите го, за съжаление също.
Това явно е обръщение към мен, но чрез друг човек, типично за форума. Имам личен принос в това доста неща да се променят в действащите закони, с което се гордея, но не е мястото тук да ги споделям. Подчертаното категорично не е вярно.
Аз по-горе споделих, че не искаха да "узаконят" фактическото съжителство в Семейния кодекс между мъж и жена, вие за гей бракове говорите. Ако се направи референдум - 90% ще са против.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 17:37 от Rosita

# 37 180
Според мен РР е пътник, поне много ми се иска.
И на мен, дано се случи.

# 37 181
Извадили са Изпълнителен лист
Да бе! Нямаше ли нещо за безвъзмездно ползване на помещения ако си парламентарно представен?

# 37 182
Цитат
Да бе! Нямаше ли нещо за безвъзмездно ползване на помещения ако си парламентарно представен?

Май че има, по тая причина и Герб не си плащат за НДК. Това мисля че е фалшива новина, инспирирана от Герб с цел електората на БСП, да се отдръпне от Радев.

# 37 183
Тесла, Божанков не отрече. Гледай Нованюз, не запомних името на коментарното им предаване от 17 и нещо
Никакъв герб тук не е страна.
Смит, не слушах внимателно, но лист има. Някой съдия го е издал сепак.
И молител е областният управител. Ох, ще търся после подробности,  сега нямам време
Голям резил за рр

# 37 184
Ееее! Къде го даваха, да го върна за да го гледам?
Тесла, дългата ръка на ГЕРБ откъде се появи  и в служебното правителство?

Едит: Минеков къде е писал "Убразование"?

Общи условия

Активация на акаунт