Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 600
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 395
Така ли? Искаш да кажеш, че Президенството не може да представя проект за промени в Конституцията?
Ще чакам с нетърпение да го направи.
Не разбрах къде греша в почернените думи по-горе.
Няма право да направи това, за което говориш. Допълних си поста по-горе с малко теория.

# 37 396
Резултата от работата на "работната група" кой може да я внесе в НС, като законопроект?

# 37 397
И аз най-после успях да чуя Лозан Панов. Ами честно казано съм доста разочарована. Може би четейки тук хора, които са по-запознати с дейността и позицията му, съм имала други очаквания. Говори доста многословно и някак си сякаш прави изложение по определена тема . Трудно се разбира какво отговаря на зададен въпрос защото не дава пряк и конкретен отговор, а си продължава по темата. Интонацията му също е монотонна и не задържа вниманието на слушащия го. Отделно по някои въпроси не съм на неговото мнение, но това не ми е голям проблем. Искам да чуя мнението му и по други важни теми извън правото. Това, че като президент би казвал кое е честно и кое нечестно не ми е достатъчно. Като цяло според мен му липсва присъствие и ще му бъде трудно в дебат. Но пък първото ми впечатление може да е погрешно. Ще следя.

# 37 398
  • София
Имаме новина, утре вероятно ще стане известно ново име от досиетата Пандора, след това на Пеевски. Кое ли ще бъде. Пеевски днес е коментирал че тепърва щели да стават известни разни неща за много хора.

Пеевски е коментирал? Не го вярвам. Подписва си смъртната присъда така.

# 37 399
  • София
Ако необикновените така събирахте две и две за цялата корупция, която се вихри последните 12 години, вече щяхме да сме Швейцария на Балканите, ама уви...

Причините България да не е Швейцария, се коренят мноооого преди тези 12 години. По-близо са до век, но за точност - 77 са.
Иначе не знам как да тълкувам тази контра. И не разбрах функции на прокурор и съдия ли ми вменихте? Всеки посегнал на закона, трябва да бъде наказан, убеден съм.

# 37 400
Цитат
Тесла, вече взех да гледам черна или червена ти е точката до ника, та да знам как да приема написаното! Joy

Simple Smile Видях го трола преди да го изтрият. Оригинален беше, използваше ми ника.

Вижте какво се случва с Илиян Василев заради критиките му за енергийната ни политика по времето на Делян Добрев от Герб.

Скрит текст:
От три месеца имам запорирани всички сметки по иска на Делян Добрев, един от стожерите на ГЕРБ, лейтенант на Борисов и Пеевски, за когото среди от партията твърдят че се ползва с особено статут след като възкръсва няколко пъти.
Съдията не пуска исковата му молба, нямам я официално връчена, имам известие от ЧСИ, което сам поисках. Финансово състоятелният Добрев депозирал сума, която за него не е проблем и вече три месеца не мога да си ползвам сметките, картите и т.н. Защото съдията преценил че така ще си обезпечи иска.
Разбира се, се оправям, но се питам що са правосъдие е това. Още не са преценили че съм виновен, не са ме осъдили, но аз вече търпя наказание, защото това ограничава правата ми като арестуват сметките ми. Да, било законово възможно, но ако това е законът, къде е правото? Тези обезпечение се ползват основно от компании, по фирмени искове.
И какво ако съдът прецени че искът му е неоснователен, бития е бит. Няма как да търся възмездие, защото "лицето" е използвало законова вратичка, която адвокатът му удобно е предложил.
И като гледам съдията, която до този момент не бърза с делото, още по-малко да ме запознае с жалбата на Добрев, не ми е връчена вече три месеца ?!?1 се питам дали изобщо може да се разчита на българското правосъдие. Защото няма начин да не съзнава, че търпя неудобства и аз и свързаните с мен лица. Така Добрев постига "дисциплиниращ" ефект - изпраща сигнали, че ако спра да се занимавам с него ще оттегли иска си?!. Наглост, нали.
Нека да бъде ясно - има съд, ще го уважа, но няма да се огранича до игрите в съдебната система. И ще критикувам до дупка. Заради тази критика и правото да я упражнявам съм понесъл толкова несгоди в живота си, че ми е късно изобщо да се съобразявам с нещо. Никога не съм допускал персонални обиди, всички е било по линия на обществение интерес.
Цялата критика, която Добрев има да понесе тепърва ще се стоварва върху него, включително и от мен, заради всички грехове които е извършил в различно качество - и като министър, и като шеф на енергийната комисия и като депутат. Не ми пука какви мрежи може да активира, масони или назначени от него държавни чиновници или властимащи. Правото на критика не може да бъде ограничавано, защото то не ползва само мен, нямам никакви преки материални или нематериални изгоди, напротив губя /на практика не мога да работя с нито едно енергийно дружество, което се оглавява от негов човек/. Правя го за обществото, което трябва да знае кой и защо измъква пари от джобовете им? И ако чрез съдебната система се опитват да ограничат това право чрез финансови репресии, значи проблемът е много, много съществен. И не, не е само прокуратурата проблем на съдебната система.
Не аз трябва да се променя, а съдебната система. За сведение на съдията. Късно ми е да се страхувам. Прекалено късно. Ще направя този процес публичен, да знаят хората и да преценят. Всички аргументи, и негови и мои ще бъдат изложени пред вас.
Няма никакво съмнение, че от момент в който правя Алтернативата и предаването изигра важна роля за сваляне на правителството на ГЕРБ съм обект на атаки от негови активни членове. Сега се опитвам да го превземат отвътре чрез хора на Пеевски и Спас Русев. При мен нямат шанс. Опитват при други.

# 37 401
  • Разпиляна във въображението
Чл. 154. (1) Правото на инициатива за изменение и допълнение на Конституцията принадлежи на една четвърт от народните представители и на президента.
(2) Предложението се разглежда от Народното събрание не по-рано от един месец и не по-късно от три месеца след постъпването му.

Ал.2 само за предложението на народните представители ли важи, а Президентът защо е споменат изобщо? По тази логика той може да си прави групи, да си разискват, и какво - едно нищо?

# 37 402
Резултата от работата на "работната група" кой може да я внесе в НС, като законопроект?
Всеки народен представител и Министерският съвет имат право на законодателна инициатива по принцип. За изменения в Конституцита има и специални изисквания. Той така и не обяви крайния продукт - нова ли ще е или само изменена. Това вече е спам и затова спирам да пиша по темата.

Miriel, да, това се опитвам да ти обясня досега!

# 37 403
Това, че някой от тук ще се изяде от злоба, че КП трупа симпатиите на хората за сметка на стария, изхабен, втръснал до болка и т.н. Борисов, няма никакво значение.
Груба грешка. Точно това не прави. На хората им втръсна да слушат колко е лош Борисов. КП не съм го чула веднъж да е казал нещо подобно. Печели с това, какво ще направят /остава загадка как и за сметка на кого/ и го говори с такава лекота и емоция, че слушайки го без да задълбочаваш в думите изглежда напълно възможно и най-вече лесно. Това е печелившия ход на ПП, а не Борисов.
Същите приказки с комсолски ентусиазъм слушахме и при един много знатен Цар-Премиер дето щеше да ни оправи за 800 дни. И ни оправи! Прибра си обратно горите, изсече ги, изнесе ги за Гърция. Присвои си имоти на държавата за негови, а сега най-нагро осъди държавата ни в Страсбург. Неговите велики юпита, които тогава също ни ги рекламираха като завършли престижни университети някъде на запад, така ни извръткаха с външният дълг, с прилапани апетитни имоти с компестаторки, на които вдигниха хотелски комплекси, играха карти с едни мутряги на яхти и чадъросваха наркобизнеса, прибраха едни пари от приватизацията на Бургартабак, на БТК. Завладяха квотите за търговия с лекарства за онкоболни и ред други "благини" за българския народ. Добре напудрени и излъскани млади, образовани лъжци и измамници. За съжаление  част от народа пак ще подлъже по измамни приказки и илюзии. Отново ще има много разочаровани по подобие на тези, които тогави гласуваха за Царчето и неговите придворни, както и като тези гласували за един друг скорошен "спасител" от Учиндол.

# 37 404
  • Разпиляна във въображението
Ами не знам дали да вярвам на теб, или на хората около Президента. Аз мога да си го тълкувам така - той няма право на законодателна инициатива, да променя наказателния кодекс, закона за документите...., но има право на инициатива за промяна на Конституцията. Ако ми намериш още някъде другаде тълкуване ще го прочета.

# 37 405
Причините България да не е Швейцария, се коренят мноооого преди тези 12 години. По-близо са до век, но за точност - 77 са.
Иначе не знам как да тълкувам тази контра. И не разбрах функции на прокурор и съдия ли ми вменихте? Всеки посегнал на закона, трябва да бъде наказан, убеден съм.
Ми не, на никой нищо не вменявам, просто ми е чудно как едно гражданство може да се дъвче всеки ден по 40 пъти, а от "вашия отбор" за 12 годишната корупция - йок. Не оправдавам Кирил Петков, ама неговото сравнено с борисовото е като детска игра. Иначе когато единия понесе отговорността за всичко, вярвам, че и другият ще понесе своята. Нужно ли е да казвам кой е нагазил лука повече и има крещяща нужда от последствия?

# 37 406
https://bnr.bg/post/101348155/radev-predlojenia-za-promeni-v-kon … -sled-novi-izbori
Това намерих за предложението за промени в Конституцията от страна на президента.
Явно нещо се разминаваме с Росита.

# 37 407
  • София
Имаме новина, утре вероятно ще стане известно ново име от досиетата Пандора, след това на Пеевски. Кое ли ще бъде. Пеевски днес е коментирал че тепърва щели да стават известни разни неща за много хора.

Пеевски е коментирал? Не го вярвам. Подписва си смъртната присъда така.

Обеща на журналистите, че често ще се виждат Satisfied
Помоли да не се бутат, защото има грипна епидемия и каза, че предстои да излиза истината и за други хора.
След това bird съобщиха и показаха тайни сметки в швейцарски банки на мама Ирена.

# 37 408
  • Пловдив
И аз изгледах Панов. Приказките му (наистина доста смислени) все стигаха до правосъдната система. Като вица за краставицата. Трудно би докоснал простичките хора.

# 37 409

Ирена Кръстева е следващото име от списъка, но това ще бъде обявено (ако вече не е) всеки момент. Не е вторият политик. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт