Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 447
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 560
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ами защото си имат хора, които познават прокурора, а той е недосегаем

Или се плаща на прокурор да пусне
 погрешно съставено обвинение и обвиняемия е пуснат от съда

или... има много врътки и те са неконтролируеми

Ако имаш човек, няма правосъдие

А това, че не те интересува ми е ясно, ако те интересуваше, нямаше да питаш в темата, а да потърсиш и прочетеш

Разбирам. Това, което ме интересува е: Как ще спрете това?
Без да искам да те обидя, но за човек, които иска съдебна реформа, трудно вдяваш какво те питам.

Аз ще спра това, като гласувам за хората, които могат да го направят

И не съм "навътре", ако изгледаш това, което съм пуснала и прочетеш още малко, докато стигнеш до днес, ще си толкова навътре колкото и аз.

Самите съдии, прокурори и адвокати искат промяна, защото системата им се вижда лоша. Тези са хората ОТВЪТРЕ, които искат промяна в системата, защото е несправедлива

# 37 561

... Аз съм обикновен човек и желая с думи прости да ми се обясни какво конкретно ще се промени за мен, чрез тази съдебна реформа. Не желая да ми се криете, слагам и теб в това число, защото го играеш много навътре в нещата, зад слогани от сорта на "имунна система на държавата", а желая с думи прости, като на простия Борисов да ми обясниш до кога ще ме крадат престъпници с висящи дела и до кога дрогирани и пияни хора, които убиват други хора по пътищата ще лежат по 1 година в затвора (ако въобще), а също така и до кога дела, свързани с подялба на имот, ще се точат с години...

Защо не питахте Борисов? Нали гласувахте за него 12 години? Освен това, ако не ме лъжат спомените, Борисов беше обявил, че прокуратурата нямала никаква нужда от реформи, защото работела много добре.

Аз не искам да питам Борисов. Питам ДБ, които се явяват на избори само с една единствена цел - съдебна реформа. Остави Борисов настрана, той вече не управлява. Интересува ме какво ми предлагат кандидатите да ме управляват, а нещо не получавам желаната от мен информация. Питам ясно и точно как ще промените сегашното положение? Дайте конкретика моля.

# 37 562
  • СИ

... Може да съм от 90-те%, може би от позицията на годините ми, но когато хвалят прекалено много, както румънската съдебна система или успехите на КП, започвам да изпитвам съмнения...

Като ти хвалеха Борисов денонощно по всички телевизии, не изпитваше ли съмнения...?

Без да съм наясно в детайли с успехите на румънската съдебна система, бях чел някъде простичко обяснение, какво са променили, за да почнат да постигат резултати. Най-общо казано промяната се изразявала в това, че са премахнали така наречената колективна отговорност. Тоест под всяко решение трябва да стои само един подпис. Няма комисии, няма съветници. Няма този ми каза, този ме подведе или комисията препоръча. Накрая решението се взема от един човек и той носи отговорността. Кратко и ясно.

# 37 563

... Може да съм от 90-те%, може би от позицията на годините ми, но когато хвалят прекалено много, както румънската съдебна система или успехите на КП, започвам да изпитвам съмнения...

Като ти хвалеха Борисов денонощно по всички телевизии, не изпитваше ли съмнения...?

Без да съм наясно в детайли с успехите на румънската съдебна система, бях чел някъде простичко обяснение, какво са променили, за да почнат да постигат резултати. Най-общо казано промяната се изразявала в това, че са премахнали така наречената колективна отговорност. Тоест под всяко решение трябва да стои само един подпис. Няма комисии, няма съветници. Няма този ми каза, този ме подведе или комисията препоръча. Накрая решението се взема от един човек и той носи отговорността. Кратко и ясно.

Това е добре. Но явно в Румъния. Не чувам нищо подобно и конкретно казано от нашите кандидат-управляващи? Ето точно това искам да чуя, това и това ще направим, после това и това и накрая резултатите ще са такива и такива. А не да ми се крият зад разни уж публични дискусии, които тепърва трябва да се водят, защото от публични дискусии файда няма. Тези публични дискусии между експерти, трябваше вече да са си ги провели в ДБ и да излязат с конкретни предложения. А такива не виждам.

# 37 564
  • София
Не само изпитвах, но след 2009 не съм гласувала нито за него, нито за някой негов кадър.

Интересно е това, което казваш за румънската система. Обаче тук имат ли такова намерение - да премахват колективната отговорност? Или просто ще е "кучи синове, но наши".
Ето това да обяснят, а не само тази прословута реформа. Предполага се, че прост човек не може да говори сложно, но умен човек може да опрости нещата до разбираемост.

# 37 565
  • СИ

Аз не искам да питам Борисов. Питам ДБ, които се явяват на избори само с една единствена цел - съдебна реформа. Остави Борисов настрана, той вече не управлява. Интересува ме какво ми предлагат кандидатите да ме управляват, а нещо не получавам желаната от мен информация. Питам ясно и точно как ще промените сегашното положение? Дайте конкретика моля.

Моля? Не искаш да питаш тия, които са управлявали 12 години?! Обаче много държиш за конкретика от тия, които не са управлявали. Защо да оставим Борисов настрана? Борисов ни остави купища проблеми и ни направи африканска държава насред Европа! Защо да го оставим? Преди да питаш, първо помисли какво не направи Борисов. И най-вече, защо. После търси конкретика в другите... Всъщност, конкретиката я има. Но нещо не им понася на феновете на ГЕРБ и Гешев. И се правят, че не разбират за какво става въпрос.

# 37 566

Моля? Не искаш да питаш тия, които са управлявали 12 години?! Обаче много държиш за конкретика от тия, които не са управлявали. Защо да оставим Борисов настрана? Борисов ни остави купища проблеми и ни направи африканска държава насред Европа! Защо да го оставим? Преди да питаш, първо помисли какво не направи Борисов. И най-вече, защо. После търси конкретика в другите... Всъщност, конкретиката я има. Но нещо не им понася на феновете на ГЕРБ и Гешев. И се правят, че не разбират за какво става въпрос.

Защото съм електорат и гласът ми ви е нужен. Та за това искам да знам кандидат-управляващите какво ми предлагат. Дано ти да разбираш, че ако не ми отговориш на въпросите, няма да гласувам за вас? А със сигурност не съм единствена.

# 37 567
Скрит текст:

И да го питаме и да не го питаме,  проблемите остават и трябва да бъдат решени. Има кандидати, които искат доверие от народа и обещават решаване на тези проблеми и не са малко /кандидатите/. Затова питаме тях - как ще си върнем европейския облик. Ако нямат отговори, вероятността да продължи африканизирането остава.

# 37 568

Е нали гледаме напред, искаме промяна и нови хора, които да ни управляват. Какво има да му питаме на Борисов, като той вече е ясен - и да спечели изборите няма да направи правителство и ще си седи в опозиция. Нека новите, амбициозните, хората, които водят промяната със себе си да ни обяснят каква точно ще  е тази промяна, какво ще се промени, как точно ще стане и какво ще постигнат с нея. На нормален за хората език.
Не само да повтарят, като папагали думите "промяна" и "съдебна реформа", но удобно да избягват обясненията

# 37 569
"Междувременно пред bTV финансовият експерт Кольо Парамов заяви, че за периода 2001–2010 г. над 24 млрд. долара са изнесени от България към офшорни зони."

И защо трябва да се приемат за чиста монета думите на този експерт? Има ли някакви документи?

# 37 570
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е от линка, който ти пусна, Сапфир

# 37 571

Защото съм електорат и гласът ми ви е нужен. Та за това искам да знам кандидат-управляващите какво ми предлагат. Дано ти да разбираш, че ако не ми отговориш на въпросите, няма да гласувам за вас? А със сигурност не съм единствена.

Ама ти първо трябва да го почувстваш със сърцето си, виждайки какво става в държавата че основен проблем на държавата е съдебната система, корен на много други проблеми. Не го ли почувстваш, няма смисъл някой да те убеждава в каквото и да е. Почувстваш ли го ти сама ще видиш какво предлагат като стигнеш да речем до тук.
https://demokrati.bg/program/svoboda-i-spravedlivost-2/zakonnost-i-spravedlivost/
Ама ти трябва сама да го направиш. Не че си длъжна разбира се, ако искаш. Аз нито съм член на ДБ, нито ме грее дали ще гласуваш за тях. Аз гласувам за тях, защото чувствам със сърцето си, че съдебната система е основният проблем на България. Виждам какво става. Гласувам за тях защото им харесвам и другите политики, но ти не почувстваш ли сама че съдебната система е основен проблем, какво да те убеждавам. Всеки сам трябва да си решава за кого да гласува, спрямо възприятията си.

# 37 572
Това е от линка, който ти пусна, Сапфир
Но това не променя факта, че в статията няма цитирани документи, а само едно голо твърдение.

Със сигурност Час не пише в темата, стилът е съвсем различен. Ако някой се съмнява, е редно да уведоми модератор, а не да отправя лични намеци с ироничен тон (с което нарушава правилата на форума).

Не знам какво става днес с тези профили...но съм съгласна с написаното.

Чувства, вяра...елементарно ми се струва, но вероятно работи.

# 37 573
Тука нещо се развихриха идеологии и сляпа вяра, от които мислех, че отдавна сме се отървали.

Поне стана ясно, че никой няма представа какво съдържа въпросната съдебна реформа.

Включително и тролът.

# 37 574
Нормалния гласоподавател трябва да усети със сърцето си, че държавата има нужда от съдебна реформа?
Е това вече ме уби - честно!
А не е ли по-добре да му бъде обяснено, за да разбере точно какво се крие зад израза "съдебна реформа" и след това той да прецени дали това според него е най-важното за държавата или не? Какво сърце, какво почувстване - това е абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт