Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 539
  • 38 566
  •   2
Отговори
# 37 680
Панов ме дразни и мен да си призная. Висока класа, големи претенции дрън дрън и накрая наплю опонентите си по почина на Баце по най-махленски начин. Другите двама се държат далеч по-достойно.

# 37 681
Извинявам се, явно наистина Пандора пепърс още не са отворени за широката публика, но от само от досиетата Панама излизат 97 адреса от България, с трите имена на хората, някои на лични адреси, други на компаниите им и можеш дори да ги намериш с Гугъл мапс и стрийт вю
И като излизат тези имена и ги намериш, каква информация ще получиш? Вече се писа, че не е незаконно да имаш такава фирма.
Ако се върнем назад и си припомним предишна такава акция -  „Панама гейт", 50 компании, 117 граждани и 8 посредника, които са свързани с България.
Баневи да са осъдени?

# 37 682
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Извинявам се, явно наистина Пандора пепърс още не са отворени за широката публика, но от само от досиетата Панама излизат 97 адреса от България, с трите имена на хората, някои на лични адреси, други на компаниите им и можеш дори да ги намериш с Гугъл мапс и стрийт вю
И като излизат тези имена и ги намериш, каква информация ще получиш? Вече се писа, че не е незаконно да имаш такава фирма.
Ако се върнем назад и си припомним предишна такава акция -  „Панама гейт", 50 компании, 117 граждани и 8 посредника, които са свързани с България.
Баневи да са осъдени?

Човек не си отваря офшорна сметка за 10 000 лв., нали. Могат много изводи да се направят, например за недекларирани доходи. Все пак тези сметки са за прескачане на данъци.

Могат да се разследват за незаконна дейност

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 12:53 от Роузи

# 37 683
Блек_сапфир, ти като си толкова навътре в темата, кажи точно какви ще се последствията за България. Просветли ни нас, невежите. На ЕС Македония му е най-малкия проблем. Пак казвам - ако му е толкова важно мекодонците руска или европейска невеста ще бъдат, отдавна да са ни накарали да ги пуснем. Цял ЕС ще се съобразява с нас, да бе.
А на боко пък да не казвам на кое му дреме за македонците, че и за България. На него му беше важен неговия рейтинг.

# 37 684
Скрит текст:
Човек не си отваря офшорна сметка за 10 000 лв., нали. Могат много изводи да се направят например за недекларирани доходи. Все пак тези сметки са за прескачане на данъци
Може да се направят всякакви изводи, но нека сме коректни и те да важат за всички - наши и ваши, и а също и нека не се забравя, че притежанието на офшорна сметка не е престъпление. Престъпление е обаче публикуването на лични данни.
Скрит текст:
Блек_сапфир, ти като си толкова навътре в темата, кажи точно какви ще се последствията за България. Просветли ни нас, невежите. На ЕС Македония му е най-малкия проблем. Пак казвам - ако му е толкова важно мекодонците руска или европейска невеста ще бъдат, отдавна да са ни накарали да ги пуснем. Цял ЕС ще се съобразява с нас, да бе.
А на боко пък да не казвам на кое му дреме за македонците, че и за България. На него му беше важен неговия рейтинг.
ЕС оказва сериозен политически натиск върху нас, вече очаквам и финансов (примерно чрез прословутия План). САЩ не остават по-назад. Така че, да, важно им е. Бойко Борисов изгуби от рейтинга си заради неопределената си позиция по македонския въпрос, така че едва ли го е направил от грижа да рейтинга.
Няма как да ни "накарат" по благовиден начин. Останалото не мога да го напиша по обясними причини.
Скрит текст:

Напълно е възможно Комитова да е човек на Орешарски и присъдружните му. Къщите са построени преди 2014 г., т. е. процедурите по разрешителното и строителството е много вероятно да са извършени през 2013.
Скандалът е избухнал още през 2017 г. по време на правителството на Герджиков. Възниква въпросът защо Радев назначава една вече компрометирана личност да се разпорежда с такъв финансов ресурс? Нали търсехме нови, неопетнени?

Тц...! Основният въпрос който възниква е защо ГЕРБ не упражняваше контрол по време на управлението си?! Като се почне от 2009-та, та досега. Първо ревяхте за договори и заменки на Тройната коалиция, после 10 години се пляскахте по кълките докато изтекат давностните срокове. Сега питате за къщите за тъщи и се чудите, защо станало така и онака...! И ако Комитова е компрометирана, не знам като как трябва да класифицираме някои от ДПС-арските министри в правителството на ГЕРБ.
Изглежда, че е най-важно да си отмъстим на лошия (дето вече не играе никакъв). Дали сегашните са същите като него, не е толкова важно. Разбирам такава позиция, но не я споделям. Струва ми се деструктивна.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 13:01 от Анонимен

# 37 685
По българските закони ли не е престъпление ?

И колко морално е това, ако хората с милиони
съвсем законно не плащат данъци,

като си вкарват парите в офшорки

Данните са публикувани, мога да ви пусна имената и адресите им Simple Smile
Както и всеки може да влезе и да види сам...Има и адрес в Люлин

Кои са тия наши и ваши?

Мой човек с офшорка нямам, а ако разбера за такава, вече няма да е мой човек

# 37 686

Предполагам, че като изгубят надежда да се разберат цивилизовано с неизправната държавна институция, ще заведат и дела. Но междувременно тия хора нямат с какво да си посрещат разходите. Протестират за свършена и незаплатена работа. За съжаление не се предвиждат бъдещи строителни дейности, така че секторът като цяло си заминава. Трудно ми е да си представя, че това е в национален интерес, но от СП ще намерят начин да го обяснят по-разбираемо за избирателите.
Имаше протести на ресторантьорския бизнес, вероятно ще има и други.

Аз продължавам да не съм убеден, че само държавната страна е неизправна. Шефовете на фирмите ги няма, бачкаторите на стачка. Много плоско...!
Много хора нямат с какво да си посрещат разходите. И това не е проблем от вчера. В ГЕРБ сега ли го разбрахте? Какво направихте, когато вашият любимец Пеевски съсипа Булгартабак, разпродаде го на парче и остави няколко хиляди души без работа? Защо не поплакахте и за тях...?!
Секторът не си заминава, но е добре да си заминат некадърните фирми, които бяха абонирани за печелене на обществени поръчки. Добре е некадърниците, които строят пътища на вълни и правят калпави ремонти да изчезнат. Ако може даже и да ги осъдят да връщат пари заради калпавата си работа. Ама едва ли...!
Може и така да се действа, ако обаче някой докаже в Съда, че строителството е некачествено. В случаят на протестиращите пътни строители, строежите са им одобрени с Доклад за оценка на съответствието с основните изисквания на строежите. Също така обектите са приети от Държавна приемтелна комисия, имат издаден Акт 16 и са въведени в експлоатация, т.е. установено е, че отговорят на изискванията и в затова възложителят АПИ, респективно принципалът му МРРБ им дължи сумите по договора и по сключените допълнителни споразумения към него.
Мисля, че някой е забравил гладната тълпа на какво е способна, но може съвсем скоро да си припомни и то да бъде много болезнено.

# 37 687
Скрит текст:
По българските закони ли не е престъпление ?

И колко морално е това, ако хората с милиони
съвсем законно не плащат данъци,

като си вкарват парите в офшорки

Данните са публикувани, мога да ви пусна имената и адресите им Simple Smile
Както и всеки може да влезе и да види сам...Има и адрес в Люлин

Кои са тия наши и ваши?

Мой човек с офшорка нямам, а ако разбера за такава, вече няма да е мой човек
Не. Както и по ничии други. Незаконно е да не си декларираш офшорната сметка.
По тази логика, Асен Василев също е доста неморален, защото неговата съвсем доскоро офшорка е активна и генерира хубави печалби.
Моля те, престани с тези адреси. Незаконно е.

# 37 688
Не е незаконно, на сайта са

Дай ми линк за сметката на Василев

# 37 689
Човек не си отваря офшорна сметка за 10 000 лв., нали. Могат много изводи да се направят, например за недекларирани доходи. Все пак тези сметки са за прескачане на данъци.

Могат да се разследват за незаконна дейност
Никакви изводи не може да се направят без достатъчно информация. Може да се изкажат само предположения, които да бъдат верни или неверни.
Може да се направи разследване, проверки, .... които след като бъдат оповестени да се стигне до някакви изводи, включително, че не всички с такива сметки са нарушили закона. По интересно е, какво става с нарушителите, защото след "Панама гейт", освен Баневи, кои  други  са подведени под отговорност и какво реално е последвало - Пандора.Wink
Много е удобно да се отвлича вниманието на масата от ежедневните проблеми, които или не могат или липсва желание да бъдат решени.

# 37 690
Според Сапфир не са нарушители, тъй като си е съвсем законно

Ако беше така, защо е скандал ?

АА, ясно- не са декларирани, затова е скандала.
Били са тайни

Аз мисля, че за всички изтекли адреси трябва да се проведе разседване за бизнеса на притежатлите на такива сметки

Не е съвсем отвличане на внимание, че Пеевски не плаща данъци

Тази фирма не съществува в целия интернет
Axelbert Ltd
освен в публикацията на БНР за Николай Младенов

Дали не е измислица на Труд

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 13:23 от Роузи

# 37 691
Не е съвсем отвличане на внимание, че Пеевски не плаща данъци
Как установи, че Пеевски не плаща данъци? Нали ако беше така Рашков до сега да е прибрал Пеевски.
И на мен ми се иска да бъде просто, бързо и ясно, всеки който нарушава законите да понесе и последствията, но не би.

"Направете списък с всички, които желаят /дебат/ и ще участвам. Имам и друга работа".
https://dnes.dir.bg/politika/rumen-radev-oshte-mnogo-imena-shte- … dosietata-pandora

Този човек ме отказа от гласуването за президент, но определено ще ме накара да гласувам против него.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 13:53 от Mama_Nana

# 37 692
Големият любимец на темата- Сл. Трифонов същи имаше офшорка, за да не плаща данъци, което е законно, но неморално,
защото цял референдум със злонамерени и зловредни въпроси направи как да се харчат данъците на другите ...

# 37 693

Продължавам обаче да твърдя, че привидно пасивната му позиция е МОЖЕ БИ единствената възможна или поне най-малко вредна при настоящата външнополитическа обстановка.

Може да си подкрепиш твърденията с разяснения, защо Борисов подписа един безкрайно глупав договор с Македония? И защо Борисов спа няколко години, докато Македония най-нагло не изпълняваше договора?

Не зная дали е глупав договора, но вчера слушах по БНТ експерт, който каза, че Северна Македония не би могла да поиска реципрочно (както ние искаме да бъде признато българско малцинство там) македонско малцинство в България, защото съгласно този договор, това е невъзможно.

# 37 694
Това за Слави доказано ли е или е само слух?

Общи условия

Активация на акаунт