Покажи се ОКТОМВРИйско мъниче, момче ли си или момиче - Тема 5

• 31 307
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • au bout du monde
Момичета, тази нощ в 5ч пак ревах, че няма да се справя с две деца. Малкия се събуди тогава, беше се наакал и искаше да яде. От няколко дни се буди рано, иначе преди до 7 сутринта спеше.
След това не искаше да заспива и аз като се разревах. Мъжа ми се събуди и взе да ме успокоява. Сега вече съм добре, но от време на време ми става нещо. 😭

Майка ми има РД на 1ви май и смятам тогава да им кажем или на Великден. Зависи корема колко голям ще е и дали ще ми личи.

# 196
Аз не бих си следила стойностите по статия в интернет, още повече, че дори референтните стойности до 4 и за небременни показват проблем и не са ок, но спирам по темата с ТСХ, всеки да слуша лекаря си.
Сега се усетих, че почти цял ден съм във форума, чета разни теми за колички, кошари, столчета за кола уж само си чета ама се усещам, че се размечтах и развълнувах 😁 Тези дни само за такива неща мисля, това и сънувам. От 3 седмици не съм била на преглед, сутрин си пипам гърдите и като усетя, че ме болят се успокоявам, че всичко е наред 😂 Побърках се, трябва с нещо да се разсейвам, различно от интернет 🤯

# 197
Ето ги стойностите през 9месеца на тсх 
Много полезно аз съм с излекувана базедова болест и сега доста падна TSH, под 1 е на 20 съм на контролен преглед дано са окей 😊 но док каза, че засега няма промяна в жлезата и резултатите са окей

# 198
La Libellule, на колко е синът ти? Моето е на 13 месеца, при зъби се буди да суче нощем и тя. Понякога и мен ме обземат тъмни мисли, как ще съм с 2 под 2, както е модерно да се нарича в САЩ. Ние нямаме ни баби наблизо, ни гледачка. Мъжът ми работи нормален 8 часов работен ден, абееее... разбирам те Hug

# 199
И аз съм в постоянни мисли и добре че си ходя на работа, защото иначе положението щеше да придобие върхова точка, имам 1 загуба е мтого зле ми се отрази психически. Иначе и аз имам някакво жълто течение, правих микробиология и излезе, че всичко е наред, д-р каза, че ще изчезне, да видим. Относно пъпките преди никога не съм имала пъпки, от 1 година започнаха да ми излизат по лицето в долната част, просто не мога да се начудя от какво са, но ще взимам мерки.
Момичета, каква може да е причината за постоянната поява на гнойни и болезнени пъпки!? Аз и преди бремеността ги имах, но чак толкова нямах.Едните изчезват, излизат други, най-много около раменете и гърба.
Аз все още съм на утрогестан, но забелязвам и някакво течение на ежедневката, заедно с разпадналия се Утрогестан, дали е възможно да съм развила инфекция, впредвид че постоянно с този Утрогестан и никога не ми е сухо(с извинение).Малко се притесних.
А относно антителата да резус фактор, какво трябва да кажа в лабораторията . Изследване на антитела за резус фактор или!? Че не съм запозната с това.
Нямам търпение за Понеделник.
Отделно искам да ви призная , че след първата загуба съм в постоянно мислене, мисля че скоро  ще се побъркам.Преди беше мислене Кога ли ще стана, Какво ли ми има, а сега ме мъчат въпросите Всичко наред ли ще е, Дано не стане нещо лошо.. и най-разни...Наистина се радвам за дамите, който са нямали проблем със забременяването, това е най-голямата радост за всяка една..
Благодаря на темичката че я има, когато ми дойде вповече, решавам и ви пиша.
А иначе аз за сега съм с термин-24.10🙏

# 200
  • омъжена
Тези стойности са същите като тези за който съм питала ендокринолога. Но всеки си има мнение и глава на раменете. Аз просто исках да помогна с нещо съвпадащо и с Доктор.

# 201
Момичета, спокойно! Ще се справите чудесно 😊 Ще видите как като се роди бебето и всичко се нарежда от само себе си ❤️ Явно психологическата граница е между едно и две, защото аз с трето изобщо не се притеснявам дали ще се справя 😂 Да ви се оплача, аз пък много се притеснявам дали ще е здраво бебето. Врълпила съм си, че като е трето и съм на 36 и организмът ми сигурно се е изтощил и тн. Знам, че са глупости, но сигурно е от хормоните. Само ми се въртят някакви болести в главата и се старая да не ги мисля.
И откритието ми от днес, понеже ми се ядеше компот, намерих в Билла от ананас без добавена захар. Дали той става 🙄 Пише, че е само плод.

# 202
Ананас май не се препоръчва при бременност.

# 203
Бубамара, с два броя, кога имаш време да мислиш лоши работи... или да мислиш изобщо, хаха

Това за ананаса с предното го чух, че не трябвало в 8 месец, а аз бях изяла една щайга консерви и ни една контракция...

# 204
Абсолютно съм съгласна, че за ендокринни проблеми се търси ендокриног, а не се разчита само на АГ. Това са различни специалисти не случайно. Тсх над 2 е висока стойност за бременни. Още повече, че с напредване на бременността има тенденция да се повишава. Затова при установен проблем се прави ежемесечен контрол в началото, а ако са ок нещата, може интервалът да се увеличи на месец и половина. Прочетох мнение напред в темата, че няма страшно от високото тсх, здрави бебета се раждат и така. Ами да, така е, обаче ако има процент вероятност нещо да не е ок, а да е можело да бъде предотвратено, струва ли си това успокоение? Оптималната стойност на ТСХ е макс 1.5, като се гледа винаги и фт4. И няма значение дали жлезата има или няма структурни промени, важно е какво показва хормонът и от това зависи дали ще се пие хапче или не.
Същото се отнася и до кръвната захар например. Показател, който масово се неглижира от гинеколозите. Гледат се написаните референтни граници и ако не се надвишават значи всичко е наред, а далеч не е така. За съжаление в повечето случай е в нашите ръце да се насочим правилно и да вземем необходимите мерки. Изследването на щитовидната жлеза дори не е включено в задължителните пакети, правете сметка колко му се обръща внимание.
Целта ми не е да стряскам някого, но не се доверявайте само на 1 мнение или на коментари в интернет.

# 205
Аз преди да забремения ходих на ендокринолог и тя ме подготви за бременност с добавки, ТСХ не ми е мръднало от 1,5 вече съм 15 седмица. Над 2 било високо за жена планираща бременност или вече бременна, така ми обясни моята докторка.

# 206
Ананас май не се препоръчва при бременност.

Точно за ананаса  питах моето АГ, защото ми е любим плод.
Може да се консумира ананас, не в огромни количества разбира се.То и небременна не е хубаво да ядеш уау количество ананас.

# 207
sarajj Много добре го обясни!
Аз също нито искам да стряскам, нито да критикувам някого, напротив съветвам като човек, който се е сблъскал с това и обиколил достатъчен брой ендокринолози, докато попадна на свестен.Стойностите в статията 3-3.5 за мен е много и за небременна жена. За съжаление не само проблемите със щитовидната, а и много други са пренебрегвани от лекарите, особено ако си млада,значи нищо ти няма, а много проблеми могат да се решат с някое "излишно" за лекаря изследване.

# 208
Наистина трябва да се следи ТсХ и при отклонения да се консултира с еднокринолог, но не е вярно, че с напредването на бременността тенденцията е да се увеличава ТСХ-то. След 4ти месец бебето вече има собствена жлеза, която работи и намалява натиска на майчината жлеза, тогава сд позволява и мааалко по-високо тсх, между 2 и 3 например.

# 209
Момичета, да ви се похваля - вече съм минус един мъдрец. Ужасно преживяване днес цял ден от нерви покрай този проблем. Изкараха го най-накрая. Стискайте палци да няма усложнения, моля ви 🙏

Общи условия

Активация на акаунт