Покажи се ОКТОМВРИйско мъниче, момче ли си или момиче - Тема 5

• 31 248
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, излезе и моят резултат, но не ми харесва. Вие как бихте постъпили при такъв резултат?

Резултатът е супер, реално е такъв заради възрастта (така се вижда), а не заради стойностите. На мен ми казаха пренатест или допълнителни тестове под 1:1000.

Ако на ФМ всичко е било наред, резултатите не подсказват друго. Реално при тези изследвания НТ е най-големия показател, който си е топ при теб.

# 556
И аз съм с ниска предна. Докторът каза, че няма никакъв проблем, да си живея нормално. Вдигала се с времето.
Днес бях на ЖК. Бебчо расте, има си 5 пръста, пишле,  което вече видяхме със сигурност и така. 😁
Каза ми само да органича шоколади, сладоледи, цитруси, въглехидрати... имате ли идея какво общо имат цитрусите с гестационен диабет?
До колкото знам в плодовете има много захар и особенно при висока кръвна захар те трябва да се ограничат. Знам даже че трябва да се избягват изцяло фрешовете и сокове, защото много по-трудно се усвояват от огранизма и забавя производството на инсулина от панкреаса. Така че може би твоя доктор затова ти е казал да ги ограничиш.

Бубамара, аз не съм много веща(даже пуснах и аз вчера мойте, но никой нищо не коментира), но до колкото знам възрастовия риск не е толкова показателен, а няма ли да имаш консултация или обаждане с коментар за стойностите, може би лекар ще ти каже по-добре, но щом и на Ултразвука всичко е било добре мисля че няма какво да се притеснява;

# 557
Момичета, излезе и моят резултат, но не ми харесва. Вие как бихте постъпили при такъв резултат?
Изпрати ли го на доки?

# 558
Звъннах първо на доки, но не вдигна. Естествено ще изчакам консултация с нея и ще преценя дали да не направя пренатест. Оф, колкото повече мисля и повече се притеснявам 🙄 Няма да го мисля и ще чакам доки да върне обаждане.

# 559
Звъннах първо на доки, но не вдигна. Естествено ще изчакам консултация с нея и ще преценя дали да не направя пренатест. Оф, колкото повече мисля и повече се притеснявам 🙄 Няма да го мисля и ще чакам доки да върне обаждане.
Аз също се притеснявам докато и той не потвърди че всичко е наред . По-добре не мисли много че по-лошо става.

# 560
Момичета, не се тревожете! Моят резултат излезе 1:2938 за Даун. Днес докторът ми каза, че това е много нисък и напълно реален резултат. По -скоро тези които четем 1:10000, 1:100000 са нереални. Това са думите му. За нисък резултат се счита 1:1000. Вече за 1 към по-малко от хиляда не е нисък. Но все пак това е само статистика и дори и да пише 1:200000 няма как да знаеш че тази една не си точно ти. Изобщо не го мислете. Аз съм на 27 години и възрастовия ми риск е 1:780. Което пак се разминава с резултати на други момичета   в моята възраст. Явно на различни места има различни стойности за изчисление.

# 561
Момичета,според мен са ви супер резултатите,аз не вярвах на моите 1;100 000 ама предвид че съм на 22 сигурно го вземат предвид,ноо докато не мина ранната фетална аз не вярвах,защото ми звучи нереално..

# 562
А кое се гледа - комбиниран, биохимичен или възрастов риск? 🤔

# 563
Така, говорих с док и каза, че иска да и продиктувам комбинираните рискове и PAPP и bCG стойностите, което били хормони. Каза, че ако има голям риск от Даун този bCG хормон ще подсказва също, че нещо не е ок и стойността тогава била над 2, а моя е 0,8. Така че явно гледат в съчетание различни показатели. Успокои ме и ми каза да ида пак да ме види на 27.04 и до тогава да и обещая да съм спокойна 😊

# 564
Моят възрастов риск за Даун е 1:139...
Но моят ЛИЧЕН риск е 1:5000, което е доста нисък риск и определено мисля да се фокусирам върху него.

# 565
Момичета не се шашкайте толкова, моя тест е малко по-различен от вашите, и резултатите са ми доста по-ниски от 1:100000, но АГ каза, че са добре. Утре съм при него на Жк, ще му покажа резултата с графиката, бях му пратила само стойностите по вайбър . Аз и не разбирам много английски и тези стойности PAPP-A и fb-hCG

# 566
Cherry, какво е личен риск? При мен има възрастов и биохимичен, другият е комбиниран

# 567
  • София
Чета си ви, но толкова ме мързи да пиша. Grinning

Хайде, все пак и аз да кажа. И моят БХС беше вчера. Всичко по ехограф е точно. Видях, че днес и кръвното изследване е готово.

Странното е, че преди 2 години съм имала 3 пъти по-висок риск.... Но няма значение. Важното е, че всичко звучи окей. Blush

Имаме и предположение за пол, но ще чакам да се потвърди. Blush

# 568
Гледайки различни бхс се чудя, възрастовия риск доста се е променил спрямо 2015г, когато правих моя пръв такъв. Тогава на 25г възрастовия ми риск по спомен беше около 1:2400. Вероятно софтуера се актуализира постоянно, но се чудя по широк обхват от база данни ли има сега или рискът от Даун става все по-голям.

# 569
Аз мисля, че вземат на предвид и данни от предна бременност, мен ме разпитаха подробно кога, как и колко голямо бебе съм родила и тн.

Общи условия

Активация на акаунт