Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 210
  • 789
  •   1
Отговори
# 165
  • София
О, Дъждец, полезна информация. Не знаех. Точно за българска ми трябваше. Бяха дали от училище на детето миналата пролет и нали пандемия - купих електронен вариант. И греда Joy Та в крайна сметка пак поръчах на хартия Joy

# 166
  • София
Подсветката е много важна, да. И нашият има такава.

# 167
  • в страната на чудесата
Супер сте. Следобед ще разгледам calibre да няма мак проблеми и поръчвам!!!

# 168
Понеже говорите за Амазон, аз до миналата седмица не знаех кой е Джеф Безос. Научих от детето. Може да не знае какво е свила, обаче знае кой е Джеф Безос и кой е Илон Мъск, аз за втория знаех, но не и за първия. Детето най-подробно ми обясни - е как не знаеш, бе тати, това е шефът на Емъзон, и така го произнесе, Емъзон с ударение на Е, а не като нас тук дето всички пишем Амазон. Обясни ми най-подробно какво представлява платформата, за какво служи, и ме уведоми, че Джеф Безос е билионер, точно така каза, не каза милиардер, а билионер, че бил най-богатият човек в света и бил по-богат дори от Илон Мъск. Знае кой е Илон Мъск, знае, че прави Тесла, знае и моделите на Тесла и т.н. Всичко това го е научил, като гледа на английски клипове в нета. Миналата седмица си направил сървър за Майнкрафт, нямам идея това какво е, сам чел в нета, на английски естествено, следвал инструкциите и успял. А те го карат в часовете да чете как ятото щъркели било увиснало от небето като сребърен гердан. Ами, не изгаря от интернес.

# 169
  • София
Не отваряй темата Майнкрафт. С години съм го проклинала.

# 170
Интересно защо тогава англичаните маниакално събират от цял свят скучни вехтории (например едно известно четириевангелие), че и плащат луди пари да ги съхраняват? И защо по дяволите зубрят Шекспир на староанглийски? Това в училищата за елита, разбира се...

Подобно французи, руснаци, испанци, немци, холандци, италианци, гърци ...
Да не говорим за вехториите на последните, които се зубрят задължително на оригинален език и в елитните английски, немски и сие (про)гимназии.

И ах, да - в елитните колежи гейминга и социалните платформи се оставят зад файъруола, но пък спортовете (особено на открито и груповите) се поощряват всемерно.

# 171
Да, но не и във втори клас!

# 172
Да, но не и във втори клас!
Не, наистина. Там се учат скучни поеми за рицарите на кръглата маса, Роланд, вехти приказки на Грим, Перо и т.н.

# 173
  • в страната на чудесата
И в пъблик скулс се опитват Simple Smile

# 174
  • София
Учат се, за да звучат високопарно пред "простолюдието" Wink

Санака, явно интернет "езикът" ми не е на много добро ниво, обикновено в личен разговор се обяснявам Grinning Вече и с Фенси установих, че имам различна "карта" за разчитане на думите.

Четци имам няколко и никой не ползвам, някак ми се губи кефа "да си наплюнча" пръстчето и да отгърна страницата и миризмата на хартията/мастилото ми липсва.

# 175
Имам четец-киндъл. Много ми е удобно да купувам книги от амазон Simple Smile
Малката също е с киндъл,някакъв детски, вързан за моя, и съм страшно недоволна от настройките за дете.
Страшно удобство ми е да си легна под завивките зимата и да чета. Подсветката ми е задължителна.
Страшно съм разтревожена от масовото оглупяване на хората, не знам дали го споделих с вас. Хем го знам на теория,хем съм някакъв еднорог. И като се сблъскам с тъпотията,започвам да запецвам, не мога да повярвам какво се случва.

# 176
  • София
Аз си мислех, че всички запецваме. Аз си млъквам и се оттеглям (при мен по принцип най-опасна е фазата на млъкването).

# 177
Не знам всички ли зацепваме. Аз мълча,започвам да се депресирам колко бързо се развиват в лоша посока нещата. Не смея да сляза на нивото,за да направя коментар. Изобщо, като опра до практиката, оказва се, че не прилагам адекватно това дето знам на теория Simple Smile

# 178
  • в страната на чудесата
Поръчах pocketbook touch hd3
С бухал. За петък.
Не съм пробвала калибър на мак, дано става...
пред нас има технопейо, аз не купувам от тях, ама реших да пробвам работят ли. По телефона - работят, ама нямат модела. Ежковият линк ще дойде за петък Simple Smile

Имаме ли вече новини от Хюстън? Кой ще управлява еу билиънс Wink

# 179
  • София
Лейка, дори да не стане калибрето, аз примерно не го ползвам него, ами си цъкам в гугъл 'convert epub to mobi" и ми излизат безброй онлайн конвертори. Честита поръчка!

Общи условия

Активация на акаунт