Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 182
  • 789
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Тази вечер като гледах министъра на БНТ - нашият модел е пример и вече се изпълнява и от други държави, говорело се за него как сме ги постигнали тези числа.  Обаче за учениците нито го питаха, нито той каза нещо.

# 286
  • София
Не искат да се ваксинират, защото си мислят, че се минават, а е много важно да не се минат.

Нот, а ти как го виждаш да се развие? Sad

# 287
  • в страната на чудесата
Ааа тежка... мойте са си едни и същи. В последната година Simple Smile
Поне си карам моята кола вече. Три седмици за една врата... един младеж реши да смени платното и не ме видя. Та пробвахме една Киа, докато я оправяха.

Мангалска му работа, Аш...

Имам 4 ваксини против морбили. Задължително ако искаш да практикуваш и нямаш антитела. Е аз и след четвъртата нямам. Ама слагам Simple Smile

# 288
  • София
Лейка, то просто пак се оказахме най-големите будали, мислейки се за най-големите тарикати. И с ваксините така. Дето казваш, ще гледаме естествения ход и това е. Поне да бях един епидемиолог, че и да ми е интересно и полезно, ама не би. Всички навремето казваха, че право, МИО и подобни е мега якото. Как никой не ми каза "Вземи стани един епидемиолог, вирусолог, нещо. Барем като има пандемии ще те показват по телевизията като панаирджийска мечка" Joy

# 289
  • в страната на чудесата
Е то не е късно Simple Smile

# 290
Ако те гони амбиция да си теле-звезда, пътеката минава през СМГ и специализация за коремен хирург.

# 291
  • в страната на чудесата
Кой е учил в Смг?

# 292
  • София
А, не е. Тя докато завърши и специализира, пандемията ще е заминала и пак ще дават по телевизията само политици и социолози. Laughing По-добре чалга певица да стане или обект за експерименти на пластични хирурзи - по бързо ще стигне до екрана.

Виж Аш, епидемиите си имат естествен ход - това, което се случва без намеса от хората. Тъкмо ще наблюдаваме как е. Според мен ще затихне спонтанно и после 2025 нова и така... Simple Smile
Ееее, дай поне 10 години гратисен период, де! Joy А най-добре 100.

# 293
Глупости, дайте да отваряме лаборатории. Колкото повече, толкова повече. Народът се тества за закуска.

Ашче, мъчно ми е да мислите за пандемия безкрай. Хайде, Лейка е лекар, те са си циници по дефолт, ама другите защо си го причинявате. Дори пролетта още не е дошла, ще стане по-ведро. Ако не друго, кръчмите ще отворят, народът ще се нареди на Кулата за 24-ти май и животът ще потръгне .....

# 294
  • София
А кой е учил МИО? 😀

Еее, Нот, много ме веселиш. Ама все пак децата 6 месеца не ходиха на училище, нали (с вкл. април)?

# 295
  • София
Еее, Лейка, как 2025? Дай поне малко време да я завърша таз ми ти епидемиология. Joy
Да не говорим, че Ежко ме върна чак за СМГ. То вярно 100 години ще минат Joy

Нот, право в десятката Wink

# 296
  • в страната на чудесата
Е добре де, какво толкова е драма. Малко препядствия има като ще пътувал, но като цяло не са преодолими. Иначе не виждам чак толкова промени.
Нали знаете вица, че всички Ша умрем Simple Smile

# 297
Поне да дочакаме новото правителство. Тъкмо си пуснах 7/8.

# 298
Ежко, нямаше си работа с този линк. Снощи четох до 2,30 през нощта и днес продължавам. Като изпушвам невероятно количество цигари и съм на път да отворя втора бутилка вино в 19 часа. Страхотна книга, страхотна! Прекрасна, просто...
Обикновено такъв обем страници го прочитам за една вечер. Но не и с тази книга. Втори ден и още съм някъде на половината. Защото чета и препрочитам, връщам се по няколко пъти на един и същ абзац, връщам се по десет пъти на някои изречения. Толкова е прекрасна, толкова невероятни истини има в нея, толкова материал за размисъл дава...
И накрая, бих казал нарочно нещо скандално, което твърде вероятно няма да бъде разбрано, но наистина го мисля.
Аз харесвам западните автори, особено англо-американските, харесвам и трилъри. Затова един от любимите ми автори е Фредерик Форсайт. В книгата си "Четвъртият протокол" той пише за Филби, как след години, прекарани в Русия, той е разбрал, че за него това е напълно чуждо, безкрайно чуждо общество, което никога няма да разбере, нито да свикне.
Четейки тази книга, изпитвам същото като Филби, в огледален вид. Той е бил с про-съветски, комунистически убеждения, аз съм твърдо с про-западни и демократични убеждения и като чета тази книга, Ежко (а и много други американски книги преди това, но тази е истинско откровение), точно това си мисля за Америка - във всяко отношение чуждо, завинаги чуждо, неразбираемо за мен общество, което не ме кефи и никога не бих могъл да вирея там. Харесвам книгата, и разбира се, не отричам, че Харвард и Айви са велики, но аз мен са шантави. Докато напълно разбирам и чувствам близки примерно съвременните руски книги, макар че не съм стъпвал там от 30 години, 30 години е много време и сега няма нищо общо с времето там, но като чета книги за сегашната действителност там, всичко разбирам, не става дума за езика естествено 😀 не знам как да го обясня,😀😀😀
Но и тук много, ама ужасно много ме дразни, че много неща се промениха в такава точно посока, както са в Америка, макар и искрено да се надявам, че все още сме далеч от тяхното и хич не искам да ги стигаме.
Напълно разбирам и споделям изразените от Тинкърбел мисли, във връзка с кандидатстването на дъщеря й и не става дума за дъщеря й, а картинката като цяло.
Мога да подкрепя мислите си с многобройни цитати от книгата, по всякакви теми, защото книгата е панорамна и обхваща целия спектър на живота. Авторът, доколкото разбирам, е завършил Харвард и знае какво говори.
Ежко, много ти благодаря за линка, не знам дали и тази нощ ще успея да свърша книгата. Толкова бавно не съм чел досега, в смисъл, аз чета бързо, но бавно напредвам, защото почти всеки абзац ме поразява толкова, че го препрочитам няколко пъти, а после се замислям.

# 299
  • Отвъд алеята зад шкафа
Коя е книгата, че съм пропуснала?

Общи условия

Активация на акаунт