Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 180
  • 789
  •   1
Отговори
# 300
"Последно танго в Харвард", има линк, даден от Ежко назад в страниците. От Ерик Сийгъл.

# 301
Мецане, много хубаво ревю. И аз я прочетох след препоръката на Ежко. Потвърждава каквото сме говорили тук, нещата не са се променили към добро. Твърде многото герои ми досадиха обаче и четенето не ми достави чак такова удоволствие. Интересен е българският превод на заглавието. На английски е The Class.
И последно- независимо къде завършваш и колко блестящ млад човек си, накрая животът си казва тежката дума. Никой не знае как ще го завърти и какви жертви трябва да плати. За съжаление Sad

# 302
  • в страната на чудесата
Аз пък да си кажа този уикенд се отдадох на агата Кристи Simple Smile
Винаги съм я харесвала, макар че с годините ми е все по-наивна...
Търся рецепта за патешко магре... ако някой сподели, ще съм благодарна!

# 303
  • София
Аз пък идвам да се оплача от роднинска вечер, в която близки ми заявиха компетентно, че с ваксините ни правели на опитни зайчета. Не знаех, че някой е длъжен да ни произвежда ваксини, както и ваксини, които да са перфектни, ама нейсе.

Извинявам се, че пак за ваксините - ама без тях ...

Опитвам се да гледам хубав сериал,  който не е Холивудска сапунка, макар че и сапунките не са толкова лоши.

Лейка, магре май съм консумирала само в заведение - не мога да помогна с изпитана рецепта.

# 304
  • София
Snowpiercer

Pretend it’s a city

# 305
Аш, ние гледаме “Homeland” в момента. Уау! Не е точно моя вид жанр, но ужасно много ме радва и вълнува този сериал.
Бих препоръчала и много, много други филми, но  съм на тази вълна в момента.
Дочитам сега една книга и съм на път на поръчам четеца на Ежко. Преди ползвах киндълите на девойките, но вече нямам тази възможност и май дойде време да си имам свой.
Има ли значение откъде ще се поръча. Гледам в ozone е с 20 лв по евтин, но пък няма калъф с бухал там. 😂 За сметка на това кликнах на калъв за телефон с таралеж и сега ми го предлага тоз калъф навсякъде. 😂

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 21:20 от Фран

# 306
Искрено благодаря на Ежко. Удоволствието от книгата и с една каса уиски не бих могъл да му платя.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 23:33 от Татко Мецан

# 307
  • София
Лейка,
Скрит текст:
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2015/04/blog-post_26.html?m=1

По тази рецепта съм правила. Месото става много крехко, но от соса не съм впечатлена. Може да си харесаш друг сос от някъде Simple Smile

# 308
Аз пък да си кажа този уикенд се отдадох на агата Кристи Simple Smile
Винаги съм я харесвала, макар че с годините ми е все по-наивна...

Любим диалог:https://www.youtube.com/watch?v=GViKACljeR0&t=1m17s

# 309
  • Отвъд алеята зад шкафа
Фран, точно свършвам Homeland. Много е добър.

# 310
 Деймиън Люис ми е любим от Милиарди. А Клеър Дейнс дори не е нужно да коментирам. Ще го гледам.

# 311
Неделен следобед, слънчев и свеж.
Мечтата на всеки развяващ се еж.

# 312
  • в страната на чудесата
На мен магрето ми се получи супер. Вместо портокал малко зехтин д трюфели и картофено пюре.
Еркюл Поаро се отрази добре на домашните Simple Smile
Ежко, къде е това?

# 313
Черна гора. Радибош. Изгледи към Витоша, Рила, и още пет по-малко известни планини. За бонус, изглед към язовир Пчелина и известния параклис.

За десерт - манастирски боб с еко наденица от биволи-монаси.
И за разкош - мото-вятър в бодлите на цялото таралежо войнство.
Ндам.

# 314
  • София
Браво, Лейка Simple Smile На мен на Агата Кристи ми харесва точно усещането за наивност. Някак е един по-добър свят Joy

Ежко, щом и ти го удари на поезия, добре са нещата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт