Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 11

• 71 938
  • 555
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Кремовете на Вили са страхотни! Заслужава си поне да се пробват. Имат тестери. А ФДТ е уникален!

# 121
  • Бургас
Здравейте...
Ползвам предимно бюджетни кремове,на 39 съм,но с много,много суха кожа и в изкуствена менопауза от 10 години...
На Виши харесвам серума 89,Аквалия Термал и един тъмносин,доста скъп,нощен 50+ лв...Взех го,защото имах възможност тогава и с него подаряваха 30 мл Виши 89.Ами...най-хубавият крем,който съм ползвала.
За съжаление се налага да ползвам по-бюджетни кремове като Микса,един на Делиа ми свършва,но май вече не се предлага...
На Орифлейм добре ми понасят кремовете,на Фаберлик се оказаха доста хубави...На Ейвън не толкова...
Не ме интересуват бръчките,аз хем съм пълна,хем нямам толкова,но и да се появят ми е все тая на фона на липсата на зъби заради заболяванията...
Това,което търся е хидратация,подхранване,запазване на кожата здрава.Има ужасният навик да се зачервява,опъва,лющи,бели...Много,ама много болезнено суха и тънка е.
Не мога да ползвам фдт,все едно си свалям после кожата,ако ще с масло да го свалям.Не понася търкане,гел...
Някой с такъв проблем?
Ужас просто.
Бюджетни подхранващи и силно хидратиращи кремове?
На Фаберлик поне попиват нацяло.
Но някои съдържат парабени...

# 122
  • Варна
Мария, аз съм с много суха кожа и единствените кремове ,  с които постигам комфорт на кожата на лицето са тези за атопична кожа. В момента ползвам на Биодерма intensive Blume. Има малки опаковки . Но аз си купувам 500мл, с помпичка е. Около 40-45лв. Може да има и мостри по аптеките. На 51г. съм

# 123
  • Бургас
fani34,повечето или поне повечето подобни кремове,които съм разглеждала,са със салицилова киселина.
Аз съм алергична.
А и някак са тежки,не попиват.
Имаше на Авент богат компенсиращ крем в бурканче.Спряха го...Ама и цената му беше доста,вече там с намаление някак се търпеше.
Трябва пак да ги видя,но нещо...
На Мартин с карта бях взела с голяма отстъпка един от серията Аквапорин.Уф,хем е без аромат,хем никак не ми помага,не ми пасва...
Комфортно ми е с този Vichy liftactiv supereme night.Ама цената...Дори да пуснат талони за 10 лв отстъпка,пак ще е 40+ и не е ок...

# 124
Mariqivanova 799, силно ти препоръчвам кремчето на Eucerin Urea Repair, на мен много ми помогна за сухата кожа. Научих за него от форумите и останах приятно изненадана.

# 125
Дами, здравейте.
Влизам в темата с полу-въпрос, понеже май знам отговора...
Имам петна по кожата, които ако съм се ориентирала добре, би трябвало да са Lentigo Solaris. Сега съм на 39, но не са (ексклузивно) старчески, понеже първите получих 10-годишна след първото ми ходене на море. Още имам една обширна пигментирана зона на едната ръка към рамото от тогава. Повече ме дразни, че имам и на челото, малко съм като Горбачов Rolling Eyes, само че моите петна са кафеникави, все едно тен на петна. И тези на лицето имам от над 10 години вече, като само се разрастват, въпреки че слагам слънцезащита, но явно не е успявам да се опазя тотално. Мисля, че първите по челото се появиха по време на бременността (тогава бях на 24), така че може би има и нещо хормонално? Сега имам лунички и по слепоочията.
Както казах, почти ми е ясен отговора (че няма шанс да се махнат или подобрят), но все пак - има ли някакъв начин?

# 126
Барби, атака по всички фронтове трябва с петната, да видиш кое на теб е ок като рутина на кожата и табота срещу петната.
Киселини, ексфолианти, хидрохинон, третиноин…
При ме дпбре работи вит Ц, азелаинова к-на, 1-2 пъти седмично по-силна киселина вечер, гликолова чат-пат,вечер ретиноиди

# 127
  • Бургас
Лунички имам и аз.
Странно,защото бях чернокоса.
Имат ги хора с по-светли коси.
От малка ги имам,не нося слънцезащита.
Няма как,през лятото почти денонощно тече вода на вади по лицето ми.
Потя се,кожата още повече се раздразва от това потене.
Ужас и ад.

# 128
Момичета,  да споделя какво върши голяма работа при мен.  Купих от Елитис във Варна безсмъртниче за 8 лв шишенцето. Слагам по няколко капки в крема. Мажа всяка вечер. Лицето ми и тена ми се загладиха, миглите, веждите, за съжаление и мустаците и кисъмчетата в носа избуяха. Една позната,която не ме беше виждала от няколко месеца ме попита дали съм си сложила мигли. Обяснявам си го с безсмъртничето. Силно го препоръчвам.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 23:56 от lora_1

# 129
Мария, погледни състава на Глизолид дали ще е ок за теб. Бяха го препоръчали на майка като кремът с най-висок процент уреа и го ползваше за страничните ефекти от химиотерапия.

# 130
  • Бургас
Благодаря...
И постоянно клепане с по-бюджетни кремчета върши донякъде работа.То и със скъпите пак се клепам,кожата ги "изпива" буквално.
Вечер и синята(най-старата) Нивеа,намазана щедро,действа като маска.
Майка ти може да пробва и Микса,богат маслен крем 25%.
Дано е здрава.

# 131
Барби, атака по всички фронтове трябва с петната, да видиш кое на теб е ок като рутина на кожата и табота срещу петната.
Киселини, ексфолианти, хидрохинон, третиноин…
При ме дпбре работи вит Ц, азелаинова к-на, 1-2 пъти седмично по-силна киселина вечер, гликолова чат-пат,вечер ретиноиди
Благодаря за насоките! Някои думи още си ги превеждам с речника. Май само за Вит. Ц бях чувала, че е хубаво за лице и че избелва. Simple Smile Реших да започна от някъде все пак и днес ми пристигна една киселина (за употреба от време на време) и вит. Ц. за сутрин и вечер. Нали така? С времето се надявам да се ориентирам повече.

# 132
Точно така.Вечер може да включиш ретиноиди, ретиноли.Не завдно с киселините.При мен май азелаинова к-на най-добре работи.Редувам ден с нея, ден с гликолова, ден с вит Ц(сутрин).Вечер
слагам ретиноиди и 1-2 пъти седмично киселини.Трябва да видим на твоята кожа кое как се отразява, ще напишаш верния път, но не очаквай чудеса.(чакай сега и аз да сложа една киселина,че скоро май не съм Simple Smile))

# 133
Киселината, която купих, е гликолова 35%. Защо точно нея - никаква представа нямам, от клик на клик там ме отведоха рецензиите в амазон. 🤷 Сложих я за 5-10 минути. Аз имам мазна кожа по природа, та видях с просто око как ми "изпи" порите. Тежки кремове не ползвам, така че малко се чудих с какво да подхраня кожата след това и малко импровизирано се намазах с едно студенопресовано олио от коноп. Simple Smile))) До тук съм с красотата за тази вечер. Но тази киселина е силна, едва ли става за по-често от веднъж седмично. Пишеш, че редуваш гликолова през ден. Аз ли прекалено се впечатлявам от думата "киселина" или ти ползваш някакъв слаб процент за ежедневно?

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 10:37 от Barbabeau

# 134
SVR CLAIRIAL CREAM 10 ANTI-BROWN SPOT UNIFYING CARE - 40ML- за петна много много работлив крем за 1 месец ежедневно ползване ми заличи петно което с никакви киселини/пилинги не се подейства.

Общи условия

Активация на акаунт