Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 11

• 72 021
  • 555
  •   2
Отговори
# 135
Киселината, която купих, е гликолова 35%. Защо точно нея - никаква представа нямам, от клик на клик там ме отведоха рецензиите в амазон. 🤷 Сложих я за 5-10 минути. Аз имам мазна кожа по природа, та видях с просто око как ми "изпи" порите. Тежки кремове не ползвам, така че малко се чудих с какво да подхраня кожата след това и малко импровизирано се намазах с едно студенопресовано олио от коноп. Simple Smile))) До тук съм с красотата за тази вечер. Но тази киселина е силна, едва ли става за по-често от веднъж седмично. Пишеш, че редуваш гликолова през ден. Аз ли прекалено се впечатлявам от думата "киселина" или ти ползваш някакъв слаб процент за ежедневно?

Този процент е твърде висок за начало. Има тоници с 3 или 5 процента и кремове с 10-12. С 35 % се прави пилинг и трябва да се внимава много.

# 136
  • Бургас
С моята суха и болезнена кожа не мога да си представя да си правя пилинг.
Само богати,компенсиращи кремове.
Друго нищо.
Даже фдт не слагам,когато го свалям,все едно си свалям кожата.

# 137
И при мен положението е такова- започна ли с разни пилинги и натрупване на продукти, кожата ми веднага реагира.
Затова ползвам само крем и от време на време серум и тя се чувства добре.

# 138
  • Бургас
Не обичам да се мажа с крем.
Ама никак.
Обаче два дни да не я намажа,се зачервява и започва да се бели.
Снощи не съм се мазала,днес не съм.И усещам неприятно опъване.
Добре,че тялото няма нужда от крем,не мога да си представя да се плескам цялата.Е,използвам душ гелове,които не изсушават.
За лицето само мицеларен измиващ гел понякога.Само вода иначе.
Преди баня с миене на коса(през два-три дни мия коса),мажа маска на лицето или някакъв мазен крем и стоя поне половин час,да попие хубаво.
Иначе изключително много се изсушава при по-дълъг престой в банята.
Беше много мазна,миех сутрин и вечер с гел за лице.Сега само вечер,с вода,кратък душ на тялото...Съветите за суха и атопична кожа са вече и да не се ползва толкова често душа,лятото веднъж на ден,зимата дори ако може и през ден...
Наистина не ме интересуват бръчките,все тая,но когато се зачерви и започне да се бели е хем грозно,хем болезнено.

# 139
Барби, аз имам кремове с гликолова , азелаинова, вит Ц, с малък процент.Това , което си купила, явно е някакъв силен разтвор за пилинг, който трябва да се мия най-вероятно или неутрализура след някакво време, не знам.Внимавай с такива чисти киселини и процентите им.

# 140
Да, точно така, за пилинг и е вече неутрализирана, така пише. В инструкциите пише от 5 до 10 минути и после се отмива с вода и се слага подхранващ крем. Обаче аз съм с мазна кожа. Суха и раздразнена не ми е била никога, с други дефекти ми се налага да се боря. Може би затова нищо не ми стана на кожата от киселината, освен че ми изчисти и затвори порите, което в моя случай не е лошо. Но, добре, изхвърлила съм се Simple Smile))) при следващи покупки ще я карам по-умерено.

# 141
Тази в позваш 1 път седмично или по описание.След нея на следващия ден ползваш хидратация, никвки коселини.После пак обичайната рутина.Идеята е да не нараниш кожната бариера с много силни продукти един слвд друг.
Аз ползвам АНА-БНА киселини и млечна .
Иначе серуми/кремове с гликолова, азелаинова, вит Ц.Манделовата киселина е хубава за кожа като твоята(и моята), но не съм пробвала.Ползвам и ниацинамид за мазната кожа.Отгоре лятото леки хидратиращи кремове ,вечер може по-богати:Есен-зима богати анти-ейдж.
Трябва да се съблюдава какво кремове се слагата нада серумите, не може да се смесват ралични киселини , пептиди с киселини….
Абе…проба-грешка кое работи при зряла кожа с петна

# 142
Препоръчайте крем за паднали  клепачи?

# 143
Е такова нЕма…😄

# 144
  • През девет планини в десета...
Здравейте, имате ли наблюдение за този крем, заслужава ли си парите.         
  https://www.notino.bg/apivita/queen-bee-stjagassh-nosshen-krem-p … reene-na-kozhata/

# 145
Е такова нЕма…😄

Е,стига де! Няма ли нещо поне малко да помогне!😀

# 146
Каноконлит? Joy
Шегувам се! Аз самата съм с паднали клепачи по природа, изобщо нищо общо с възраст. Даже не знам защо се счита за дефект, освен че трябва да се съобразиш с това при гримирането. 🤷

# 147
Е такова нЕма…😄

Е,стига де! Няма ли нещо поне малко да помогне!😀
Ноу.Само някакви апаратни процедури или блефаропластика.

# 148
  • София
Похвалвам Revox Just Caffeine за около очи - за подпухналост и тъмни кръгове.

# 149
  • Велико Търново
Здравейте, имате ли наблюдение за този крем, заслужава ли си парите.         
  https://www.notino.bg/apivita/queen-bee-stjagassh-nosshen-krem-p … reene-na-kozhata/

Аз много харесвам марката, като продажби в аптечната мрежа е една от първите.
Много добре ми се отрази на мен крема с лозите от Санторини, този не съм го ползвала/на 42 години съм/, хидратацията им също е много приятна.Сега като го загледах ...едва си сдържам ръката да не го поръча.

Общи условия

Активация на акаунт