Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 11

• 71 988
  • 555
  •   1
Отговори
# 465
Да се сравняваме с майките си по отношение на остаряването ми се струва банално и неуместно. Едва ли не ако мама е била с лоша кожа и наднормено тегло, неминуемо ме очаква същото и обратно, да разчитам само на добрия ген, ако го имам.
Различни личности сме, различни поколения, с различен начин на живот. Сигурна съм, че някой ден дъщеря ми ще е подобрена моя версия Simple Smile

Нощем ползвам идентични продукти целогодишно. През лятото само сменям дневния крем с по-лек. Неотдавна ми се наложи да започна да използвам и крем за шията, поради силно изсъхване на кожата. Мога да го пропусна само в най-големите жеги.

# 466
  • Между гори и планини
Аз пък нося и у дома. Всеки ден от 17 годишна. Дори да раждам ходих с грим. Кокона Мара 😂
Аз под 5 слоя визирам баш шпакловка 😂 Фон дьо тен никога не съм слагала. Преди използвах крем пудра на Лореал, ама я спряха, сега съм си намерила матиращ мус, който нанасям като крем. Покрива колкото бб крем, тоест колкото да уеднакви тена. Моята маноя са червила.

# 467
Не, у дома нямам нужда.Просто крия несъвършенствата с грим.Докъм 30г слагах само пудра, защото нямах забележки по тена, само омазняването.
Не изпитвам потребност да съм постоянно с грим, но обожавам да се гримирам и когато го правя, отделям време и внимание, макар че и за 10мин мога да нанеса пълен набор на лицето, ще се лиша от 1-2 пласта 😝
Пластовете- основа, пудра върху основата, кънсийлър или коректор, течен руж, контур, после ФДТ, коректор на определени точки, контур с прахообразен продукт, ако не е ползван стик, нанасяне на светъл ФДТ на места(понякога заменям него с коректор), ако преценя надграждам ФДТ(често ги смесвам да си получа моя консистенция), следва руж, хайлайтър в няколко точки, пудра на цялото лице, избагвам около очите,оформяне на вежди, грим на очи( там не се заигравам много в ежедневието), основа за спирала, спирала, накрая червило и фиксация.Според случая е по-наситен или по-семпъл грима, но стъпките са тези.Понякога смесвам пудра с ФДТ на Т зоната( Агентче, от теб!)…пластовете са фини и премерени.

# 468
Ако трябва да бъда максимално честна, без да знам възрастта и на 3-те ви, най-ми хареса Доня как се е гримирала. Макар да личи, че си е сложила матираща пудра. Агент ми изглежда с много лек грим. ДХЗ - за мен това е тууу мъч. Личат си всички слоеве и кожата изглежда видимо мазна.

# 469
Това е грим за повод, кожата няма как да се матира в моя случай, а и тенденцията в грима е да не се прави.Сложила съм допълнително блясък с хайлатър, за да изглежда озарена, а не омазнена в Т зоната.Вече не се гони брашнян грим без лъщене, а озаряването е търсен ефект в съвременния грим.(това като инфо. казвам).Иначе съм на 45г.

# 470
  • Между гори и планини
В ружа ми има някакви блещукащи частици, на снимката не се вижда. На предишната заради ружа ми казаха, че използвам филтър на снимката.
Така съм всеки ден.

# 471
Аз имам същите проблеми с кожата като DX3 (ама каква фатална жена си!) - хиперпигментации и мазна, реактивна кожа. В къщи нося най-често BB/CC крем (не се заблуждавайте, някои от тях са с по-висока покривност от много ФДТ) или минерални ФДТ/пудри с цвят.

Гримирам се от 16 год с двойна цел - едно да коригирам/прикрия това което не ми харесва и две, да създам на лицето си визия, която ми харесва. За мен лично гримът е вид себеизява - по същия начин по който мои приятелки си подбират парфюмите и обувките аз си подбирам грим визии и шалове Simple Smile Вече на 47 год.

# 472
ДХЗ, хубава си. Разбирам и необходимостта от добро покритие. Брашнян ефект също не харесвам и съм наясно, че не е в тренда.

# 473
  • Между гори и планини
Ами старомодна съм, но лъщене все едно съм потна не ми харесва. Иначе знам че сега е модерно да си като глазирана. Ама не е моето.

# 474
То в това е тънкостта. Кожата да изглежда не мазна, а озарена. Иначе пак става не брашняно, но кейки.
Доня, много свежо! Харесва ми. Simple Smile

# 475
  • Варна
Аз снимка тук няма да кача...
Да използвам да питам за ББ кремове и сие. Имам лош опит, явно не случих на марка преди години. Но взе да ми писва от сегашния фдт и искам пак да опитам нещо по-леко. Какво ще ми препоръчате като качество? С много неравномерен тен съм, вкл. сенки под очите по наследство, т.е. искам повечко покритие.

# 476
Не съм корифей и слагам малко грим - руж, молив, спирала, молив за вежди, червило. От скоро малко хайлайтър. Червило.
Имам въпрос. Понякога ползвам малкоФДТ. Напр в края на седмицата, в края на зимата - когато потъмнява под очите:)  Как се справяте с изсъхването му през деня? Реално прави бръчки, които имаче нямам…
Сори Ако звучи прекалено непрофесионално.

# 477
И трите показали сте не сте ми приятелки;) Как го направихте на 40+ без бръчица дори? Адмирации!

Гримирам се, ако имам време. Напоследък почти не ми се случва. Реформулираха ББ крема на Гарние и още страдам. Всичко останало, което съм пробвала, или не е моят цвят, или не е моята консистенция.
При грим слагам дневен крем с фактор, ББ крем, руж, сенки и спирала. Спрях да очертавам очите и да слагам очна линия, че изглеждам възрастна и уморена, уви.
Това от няколко месеца, допреди това си се харесвах.

# 478
И аз се присъединявам към въпроса на svetli за ББ кремовете. Никога не съм ползвала такъв-ползвам крем и фон дьо тен, пудра. Моля препоръчайте ББ крем, от който сте доволни( за суха кожа). Какви са стъпките, слагате ли под очите от ББ крема?

# 479
  • Между гори и планини
Причината да си слагам молив на горният клепач е защото толкова " добре" си слагам спирала, че редовно изглежда нацапано. Молива го скрива. Слагам предимно кафяв, рядко тъмно сив, черен само за вечер. Очна линия използвах преди, сега ми изглежда много изкуствено за моето лице и ме състарява. Ако някой иска мога снимам всекидневните гримове.

Общи условия

Активация на акаунт