Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 11

• 71 987
  • 555
  •   1
Отговори
# 480
Щастливки сте, че може да слагате молив на горния клепач. Моят с възрастта все повече пада и нито молив, нито сенки стоят добре.

# 481
Ок, коя от вас има много мазна кожа и как успява да я държи матирана повече
от 30мин.? Питам с цел, ако не зная някоя тънкост, да опитам.За моите години и опит с козметиката, не съм намерила начин.Пудра, матиращи листчета, сетване, основи-нищо не помага.Тя и без грим си лъщи и е мазна.Просто няма начин това да се овладее.Но пък вече ѝ се радвам и оценявам -нямам бръчки Simple Smile

# 482
  • Между гори и планини
Ами моята е мазна. Пък са о с матиращ мус, над мазен крем изглежда като с пудра на снимка.в реалността не изглежда напудрена, просто не лъщя. Имам дребни косъмчета по лицето, светли, които с муса дават напудрен ефект. Гледала съм, че Мерилин Монро също е имала и за това на снимки кожата ѝ " свети "

# 483
От мазна до мазна има голяма разлика.Моята няма как да стои мат, ако ще гипс да ѝ сложа.Мусове имам, ББ, СС…все тая.Скъпи, средни, евтини..Туй-то.Който няма такава кожа, няма как да знае, че е невъзможно да е друго.
Както казах вече не се оплаквам, из форумите хората търсят глоу ефект на чиста кожа чрез козметика, така че се чувствам в свои води.

# 484
ДХЗ, моята е мазна. Не твърде мазна, но достатъчно, че да отбягвам много мазни и подхранващи кремове под ФДТ. И ако самият ФДТ е много гъст и мазен, бързо лъсвам. Имах един ББ крем на Нивеа, с който ми се получаваше грим подобен на твоя като се контурирам и хайлайтна. На първо четене не изглеждаше зле, но като постоя повече...ставаше мазало.
Аз обикновено като се гримирам сутрин в 7ч трябва да мога да издържа с грима докъм 6 вечерта. Това са цели 11 часа. Затова не искам да прекалявам с пластовете грижа и грим. Просто от един момент нататък самите клепачи ми се омазняват и така започва да люти на очите, че трябва да се измия. За вечерен грим, който да поседи 2-3 часа, по мога да се прежаля. Но намажа ли се с няколко крема и емулсии една върху друга, и аз след половин час ще лъсна като тиган. Лятото в жегата и един крем да сложа, бързо излиза от порите като вода. Аз бръчки си имам околоочни и една вертикална между веждите. На 44 съм. Кремове ползвам от 25 годишна мисля. Не се имам за добър пример, за да правя показнО.

# 485
ДХЗ, дали кожата ти е достатъчно хидратирана? Когато моята не е, светя, като месечинка.

# 486
Нямам проблем с грима, издържа ми цял ден, не оксидира.Намерила съм си моя начин и ми е екстра.За протокола- дерматолозите, които посещавам казват, че
кожата ми е страхотна.

Linofrina, хидратирана и мазна на 100%.Правила съм и скин чек.От пуберка съм така, много мазна.Но живи и здрави.Simple Smile)

# 487
Агент ми изглежда с много лек грим.
А, поне 5-6 пласта различни продукти има, ако не и повече + червило и сенки - снимката е от Милано, там беше топло и влажно, опитала съм се да се бетонирам със сигурност Grinning

Така е - от мазно до мазно има разлика! Какво пари съм потрошила за бяла и декоративна козметика, обещаващи чудото и колко все още харча само аз си знам, но и до профи гримьори съм стигала за да напипам чудото как се държи Т-зона под контрол.  Има си трикове за да поудължиш малко "светването" и съм ги разписвала надълго и нашироко в темите за ФДТ и грим, но повече от 2 часа при мен е абс. невъзможно. И със сигурност знам, че ДХ3 ги знае, поне 90+% .

E, поне установихме със сигурност, че има файда от мазната кожа, дето толкова ни измъчи, като бяхме млади Wink

За BB крем с висока покривност погледнете тези на Миша, за суха кожа акъл не искам да давам. Аз лично нито ВВ крем, нито ФДТ слагам директно под очите. Ако се налага слагам консилър, запечатвам със пудра за под очи, под него серум и крем. Но много рядко ползвам.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 22:12 от Agent Provocateur

# 488
Agent, а ти не си ли профи гримьор? Не знам защо съм останала с такова впечатление за теб от темите за грим...

# 489
ДХЗ, на прекрасната ни възраст това е предимство. Мен изобщо не ме притеснява, щом кожата ми като цяло има добър и здрав вид Simple Smile

# 490
Agent, а ти не си ли профи гримьор? Не знам защо съм останала с такова впечатление за теб от темите за грим...
Не Simple Smile от малка се мажа, но ми е чисто хоби. Никога не съм имала нищо общо с професията.

# 491
  • France
А, няма да махне увисналото, но ще помогне на кожата добякъде да забави процесите.
С пептиди ползвам на The Ordinary и  Skincyklopedia.Серадмиди има в някои продукти на CeraVe, и корейска козметика.Серуми с ресвератрол също харесвам( Mr.Asam).
Заглеждам M.Asam и се чудя дали да поръчвам. Добри ли са им продуктите?

# 492
Ок, коя от вас има много мазна кожа и как успява да я държи матирана повече от 30мин.?
Linofrina, хидратирана и мазна на 100%.Правила съм и скин чек.От пуберка съм така, много мазна.
Аз съм на същи хал (ставало е дума в стари теми, но рядко пиша).
Ти си много по-запозната с продукти, а аз съм лаик, но ако никога не си пробвала "лятната" база на Kiko Milano, препоръчвам ти да я тестваш, ако ти попадне.
Наричам я "лятна", понеже я продават само през лятото в сезонни колекции, има слънцезащита SPF 50.
На моята кожа седи доволно матово с часове, което е характеристиката, която ме е впечатлила в този продукт. С 99% от всякакви други ми е невъзможно. Simple Smile Купувам я от две години. Всяка година се сменя цвета на опаковката, последната беше от някаква колекция Festival Glow, иначе продуктът е матов.
Не знам имат ли магазини в България, но имат щанд във външната зона на летището на Бергамо (преди метал детектора).

# 493
Барби, ти ако не си запозната 😅.Липсваш!
Ще я видя, благодаря.Няма Кико в Бг, но ще намеря начин да се добера до нея.Благодаря!😘

# 494
Изпуснах ви…😤
ДХЗ мисля, че има Кико в България.
Намерих това https://alora.bg/produkt-kategoriya/marki/kiko-milano/
https://makeup.bg/brand/1274786/
https://halia.bg/product-category/kiko-milano/
Това на първо четене ми излезе. Сигурна съм, че има и повече.

Общи условия

Активация на акаунт