Първокласници- 2021/2022

• 34 709
  • 715
  •   1
Отговори
# 180
Teams, Zoom или Google Classroom. Т’ва се използва основно. За Teams и Classroom МОН създават персонални профили на децата. Ако се стигне до дистанционно обучение, класните ръководители ще ви ги дадат.

# 181
При нас Zoom ще се ползва. Не знам дали е най-добрата програма.

# 182
Teams, Zoom или Google Classroom. Т’ва се използва основно. За Teams и Classroom МОН създават персонални профили на децата. Ако се стигне до дистанционно обучение, класните ръководители ще ви ги дадат.
На таблет или лаптоп може ли да се включим или задължително на компютър

# 183
И трите програми ги има и за телефон/таблет и за компютър. Тука вече зависи на кого как му е удобно.

# 184
И трите програми ги има и за телефон/таблет и за компютър. Тука вече зависи на кого как му е удобно.
Благодаря много

# 185
Нашето училище е в клас рум. Още на родителската среща през юни класната раздаде бележки с профилите на децата за клас рум.
Дъщеря ми ползва таблет, за малкия ще ползваме стария лаптоп. Може и през телефон, зависи колко място имате, защото трябва да се инсталира камера

# 186
  • Sofia
С Гугъл класруум и в нашето училище, не са ни давали профили засега.

# 187
Не бързайте с инсталирате още програми. Изчакайте училището да кажат какво ползват. Някои училища правят профили на децата от тях.
Синът ми например ползваха офис 365 още от 5 клас и имаха направен профил от училището. Като почнаха онлайн обучението ползваха тях, а не такива от МОН. Сега в 8 клас бяха с Класруум.
Но е добре да се помисли за устройство. За мен лично е по-хубаво да е лаптоп или компютър. Ще се пращат файлове, екрана е по голям за четене  и е по удобно за мен.
Изобщо не ми се иска ДО. Не знам кой ще стои с нея. При мен отпуска е трудно да ползвам.

# 188
Mama Ru, как да се инсталира камера? Не се ли ползва камерата на телефона/таблета/лаптопа?

# 189
  • София
Mama Ru, как да се инсталира камера? Не се ли ползва камерата на телефона/таблета/лаптопа?
Ако няма, се купува отделно. Лесно се закача.

Каката има камера на монитора. Но за компа на сина мъжът не хареса монитор с вградена камера и заъова купи камера отделно. Опитахме да минем без, но класната му настояваше да има и се наложи да вземем.

Сега за малката ще се взима лаптоп, колкото и да не се кефя на идеята... но и тримата ще започнат първа смяна и ако има ДО, някой ще трябва да е мобилен и да може да мигрира в хола. Не знам как ще оцелея в такава конфигурация... Ама да сме живи и здрави.

# 190
И аз съм с трима ученика от тази есен и идеята за ДО изобщо не ми се нрави. Достатъчно трудно беше с двама ученика. Искам да са присъствено. Как ще се справя от три страни да ме викат, защото нещо не става, не се получава, връзката се е разпаднала или някой си играе да  изхвърля съученици от час....

# 191
Клас рум си иска отделна камера като приложение, въпреки, че на телефона има. От Гугъл плей се сваля приложението. Без него няма връзка в реално време с учителя.
Изразила съм се неточно, понеже приложението е с иконка камера. Трябва ви Гугъл мийт за клас рум.

Иначе аз влизам през браузъра в клас рум, не го свалям на телефона като приложение и така не ми заема от мястото.

# 192
Ние купихме вече ранницата. Госпожицата се спря на Херлиц. Въпреки, че опреелено са скъпи .. хубави са. Леки, ортопедични, едновременно твърди. Харесаха ми, стиснах очита и купих. Нашето училище се бави с родителската среща и разпределението по класове. Още нямаме информация. Явно ще е в последния момент.   За това проявявам самоинициатива - днес ходих и взех блузки за униформата, за да избегна струпванията и липсата на размери Simple Smile Не остана!

# 193
  • София
Аз още се колебая между Херлиц и Белмил. Не мога да се реша, а наистина време не остава, трябва да действаме по списъка вече.

# 194
  • София
А онлайн ли поръчахте или в магазин? Къде в София има добре заредени магазини с раници, където може да се видят Херлиц?

Ние ще имаме родителска среща чак септември и май чак тогава ще разберем за разпределението на калсовете. Засега съм взела няколко тетрадки и дребни неща като бои, гланцово блокче, моливи, линийка.

Общи условия

Активация на акаунт