Първокласници- 2021/2022

• 34 662
  • 715
  •   1
Отговори
# 315
И ние купихме бюро. Сега аз го използвам, че работя от вкъщи, но при евентуално онлайн обучение със сигурност ще влезе в употреба. Отделно смятам, че е хубаво да свиква да е по-организиран и бюрото ще допринесе.
Имаме 2 бюра вкъщи. Ползват ги малко децата, разхвърлят ги в редките случаи, в които се сетят за тях, малките ги затрупват с играчки, големия - с инструменти и дребни консумативи за ремонти(от няколко години се вживява в майстор). Ами не съм много сигурна, че покрай бюрата много са се научили да са по-организирани. Няма да купуваме трето бюро. На този етап ще е излишно. В случай на ДО имаме една холова маса, която ще влезе в употреба. Всяко дете в отделна стая, а аз ще щъкам от едната в другата да помагам, наглеждам и контролирам процеса. Ама се надявам да няма до. Пу пу пу...

# 316
  • София
За жалост ,от това което чувам, онлайн ученето ни е в кърпа вързано. Все се надявах малките да ги оставят, но ми казаха, че вчера на срещата с министъра на образованието, настроението е било"отиват да си видят учителките на 15-и и после вкъщи".

# 317
  • Пловдив
Склонна съм да вярвам, че 1ви клас ще ги държат присъствено възможно най-много.

# 318
Видяхте ли каталога на Лидл за другата седмица 😊 Има ученически разни.

# 319
Миналата година децата 1-2 клас най-малко бяха онлайн, само 5-6 седмици за учебната година, когато тотално затвориха училищата и градините през декември и март. Надявам се, че и сега ще изчакат поне предбуквеният етап да минат. На този фон съм много доволна, че плащах една година на специалист да обучава детето по 60 минути на седмица. Чете, пише, макар и с грешки, накрая се опитвахме да го учим и ръкописно. С математиката е доста напред, остана само да се научи да пише цифрите, защото до сега смята на ум, иначе ги познава.

# 320
  • София
Моето само се е научило да чете, пише и смята. На мен не ми е притеснено за тези неща. За социалните умения, за навиците да учи се тревожа.
Да свилне да е на чин, да внимава, да помни. Да общува с деца, с които не е в една група от бебе. Той е като златна рибка от към внимание и памет. Рее се из пространството и едно онлайн обучение няма да му помогне да се осъзнае.

# 321
  • Точно където трябва
На този фон съм много доволна, че плащах една година на специалист да обучава детето по 60 минути на седмица. Чете, пише, макар и с грешки, накрая се опитвахме да го учим и ръкописно. С математиката е доста напред, остана само да се научи да пише цифрите, защото до сега смята на ум, иначе ги познава.
Няма как да съм доволна да пращам детето на училище/ за какво?/ и после на частно да плащам за това, което е трябвало да научи там . Т.е. да угодя на държавните изисквания да ходи за присъствие, а после да угодя на себе си, че искам знания да плащам допълнително и да му е двойно на него.

# 322

Помагайте. Синът ми иска точно тази раница, а никъде не я намирам. На сайта на Булдозер е изчерпана. Заявките в Спорт шуз 7, майшуз и мес - отказани. Вчера от майшуз ми потвърдиха в личен разговор по телефона, че я имат и днес ще я изпратят, а днес ми се обадих да ми предлагат червената, защото тази, видите ли, я нямали.
Намерих я в аутлет, но ще могат да потвърдят чак след 22.08.

# 323
Mama Ru, и аз порових, но не я намирам никъде. Остава да се намери в някое магазинче останала или да избере друга с утешителна награда - бакуган, готино шише за вода, ключодържател - нещо такова. И уверението, че Ехааа, тая раница даже е по-хубава! Добре, че нея си избра, страшно ми харесва! 🥰

# 324
Катерун, в Русе само в един магазин предлагат на Булдозер. Жената пусна заявка, чакахме една седмица и накрая каза, че точно този модел я били свършили. Първо разочарование. Накарах го да си избере друга, но не я хареса. Нещо друго не хареса и няма как да го убедя, че е избрал по-яката. 100 пъти си мени желанията и накрая като се спря на нещо остана излъган. За да го прилъжа да купим все пак някаква раница му обещах, че тази ще я поръчам онлайн. И ядец. Закъснели сме.
Намерих я веднъж онлайн - отказаха ми, била свършила. Намерих я втори път и дори лично звъних да питам имат ли я налична - приели били заявката, да имало я и днес щели да я пратят. Ядец трети път - днес звънят да ми кажат, че тази я нямат и да предлагат други. Ало, аз други не искам. Вчера ми каза изрично, че тази я има. Как така днес я няма? Защо ме излъга и ми загуби времето?
Звъня на трети сайт - вчера продали последната 😭.
Днес поръчвам от четвърти сайт, но там телефонът не работи и ще потвърдят заявките чак след 22.08

# 325

Ето и раничката за първокласничката. Сега остана да на купим и канцеларските неща. Другата седмица ще има нещо в Лидл, но ще разгледам и другаде. Още не е готова стаята и не ми се иска да бързам, че ще се чудя къде да ги прибера.  Трябва да строя и големия да си подреди бюрото за да преценя и за него какво ще е необходимо. Взех и за него една нова раница, че с тази е вече 4-та година. А и да е по тинейджърска.
Направо не ми се мисли за учебната година, а наближава.

# 326
  • София
Извинявам се, помня бяхте обсъждали, но не го намирам Simple Smile

За започване на 1 клас, освен пробата манту, карта от ЛЛ, картона от ДГ други изследвания /бележки трябва ли да набавим?

Тъй като ЛЛ не се задейства до сега, а до 15 септември е отпуск с изключение на настоящата седмица, днес ще ходим, да знам какво да й искам и има ли проблем , ако отидем без пробата?

# 327
Картона не им трябва, трябват им приложения 5 и 6 от детската градина. На мен останалото ми го върнаха.
Срокът за това е до края на септември при нас, ще ви подсетят класните около 15.09 или на родителската среща преди това.
Аз ще си ги заведа децата преди края на август за тези приложения, защото после съм на работа.

# 328
Какви са тези приложения 5 и 6 ,за какво се отнасят?

# 329
В нашето училище минават през мед.сестра за преглед. Ще видя дали ще искат още нещо. Но моята е м. Ноември и тогава ще взимам профилактични преглед.

Общи условия

Активация на акаунт