Първокласници- 2021/2022

• 34 134
  • 715
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Моят уж съм го учила как да пресича, но той е много разсеян. Може пък, ако е сам, да е по-съсредоточен.
Племенникът ми беше много самостоятелен и осъзнат на неговата възраст-и сам стоеше вкъщи, филии мажете. Оставяха го миналата година(беше първи и втори клас ) сам с племенницата, която след месец ще прави 6. Правеше и закуска, обяд, учеше през компютъра. Той е много буен, в училище се проявява, като разбойник, но е оправен и можеш да го оставиш и цял ден сам. Моето, милото, ще отвори хладилника и ще се чуди какво да яде, как да го направи. А съм го учила, показвала...но просто е друг характер, друг тип. Затова и малко се притеснявам как ще се справя с ежедневивто в училище-да си намира нещата, да ходи до тоалетна, да яде бързо.

# 541
Направо ми иде да продадем жилището и да купим до училището жилище. Ми аз сигурно и в 8 клас няма да го пускам сам 😐

# 542
  • Точно където трябва
Цял ден ми е ревливо. Пред очите ми е как я заведох на ясла. Утре сигурно ще буча като магаре.

# 543
Чувствам се и аз така. Как ми се иска да не съм работеща майка, той да ходи на училище, където занималнята не е задължителна. Ще го вземам след часовете на обяд и ще обядва в къщи, ще поспи 1 час, а после ще учим, след това ще играем до вечеря. Това е най-добрият режим за едно дете в първите ученически години!

# 544
  • Точно където трябва
То и при нас не задължителна, но за мен работата е.

# 545
  • София
И аз така. Аз работя на 4 часа и имам възможност да го взимам, но за жалост в училището му обучението е целодневно и реално няма как да откажеш занималнята.
Няма как вече да излизаме през седмицата 😒 С него толкова съм обикаляла-и с количката, със слинг или ергораница. Миткосвах по цял ден из града-паркове, кафета, срещи, пикници. После с брат му все бях уморена и не ми се разхождаше толкова.
Хубавото е, че пъл с малкото ще излизаме, той е много гальовен и гушлив и му липсва време само с мен.

# 546
Първокласничката се изкъпа рано рано уж с идеята да легне по навреме. Ама се кикотят с брат  ѝ. След малко го наритвам и него да минава през банята, че да се кротват и да лягат. Снощи ги усетих, че в 12,30 още не спяха та се карах. Не знам как ще влизат в ритъм. На мен първата аларма звъни в 5,15. А сега вместо да се излежавам или пия спокойно кафето ще има да правя сандвичи или друго за всички. Надявах се да се организирам първите дни спокойно докато съм в отпуск, ама уви. Викат ме на работа.

Пожелавам на всички първолачета да им върви по вода, да учат с желание и намерят много нови приятели!
Дъщеря ми ще има в класа няколко деца от детската градина и най-важното най-добрата си приятелка.
Утре споделете емоциите от първия учебен ден.

# 547
Магдена, моя позната си взема детето от такъв център около 16-16,30. Не ми се вярва да са до 18-18,30 при вас. То и за децата в масовото училище е прекалено. Нашите първокласници са от 8,20 до 16,40 на училище тези, които са на занималня.
Тази сутрин попаднах на един клип във фб, после разбрах, че е от филм и тази вечер си го пуснах. Наревах се - тежък и поучителен индийски филм за едно дете с дислексия. Препоръчвам го. На руски е "Звёздочки на Земле", има го и с английски субтитри в нета -  "Звезди на земята" или подобно е заглавието. Децата ми и те гледаха края. Повечето неща са ми познати от щерката, вече петокласничка. Все едно виждах нея. Стискам палци с малкия всичко да е наред в училище, че е много трудно да си различен

# 548
  • Sofia
Успех на всички първолаци и здрави нерви и спокойствие на нас! Искам само да са здрави, да изградят хубав колектив и да имат желание да ходят на училище. Дано не искам много.

# 549
Добро утро! 🌄😊
Да са ни живи и здрави децата, да са за добър пример на съучениците си, да се учат отлично в училище! 😊

# 550
  • Точно където трябва
Успешен старт и от мен! Да ходят с желание и учат с любопитство! Да са здрави!

# 551
Добро утро и от мен!Аз се включих съвсем скоро в темата,но искам да пожелая на добър час на всички първолаци-да ни бъдат ученолюбиви,спокойни и ходят с желание!Да намерят нови и верни приятели!🍀👨‍🏫👨‍🎓🖌🖍✂️👩‍🎓🖋👩‍🏫📕🌞

# 552
На добър час, деца.
Бъдете любознателни, постигайте успехи, но не забравяйте да бъдете приятели.

# 553
Добро утро! На добър час на първолаците!
Не мога да повярвам, че моето  прекрасно момиченце започва 1-ви клас..
Кога порасна и минаха годините, до вчера беше сладкото ми бебче...

Нека са най-вече здрави децата ни, да ходят на училище с желание, да са спокойни, любознателни, добри и да намерят приятели сред съучениците си.

Много емоционален ден, пожелавам сили и на майките Kissing Heart

# 554
Ревнах 😭

Общи условия

Активация на акаунт