Първокласници- 2021/2022

• 34 213
  • 715
  •   1
Отговори
# 345
MamaRu, купихте ли раница за първокласника? Да си призная, звъннах на фирмата, от където беше харесал раница и ми вдигна един нелюбезен мъж. Оказа се, че и ти си говорила с него. Каза, че тая раница никога няма да я намерим.
Утре ще ходя при личната за направление за очен лекар. Моят присвива леко очите, но и профилактично да го видят, че е важно. Нали на дъската ще гледат, ще четат и пишат.
Купихме друга. Раницата в българските сайтове е изчерпана. Господинът просто ме излъга първия ден, когато го помолих да провери дали наистина разполагат с раницата и могат да я изпратят. Явно просто е цъкнал на компютъра, а информацията за клиентите не се актуализира.
Има я и в руски сайт, но не мога да платя с "виза". С Виза може през Пейпал, ще изчакам заплата и ще я взема с мастеркарт картата от руския сайт. Дори с доставката ми е 40лв, т.е по-евтино отколкото от бг сайтовете.

# 346
Някак присърце взех тази история и се радвам, че си намерила вариант да я купиш! 😊 Ще е много щастлив!
Аз продължавам да умувам за етикетчета за дрехи с името и класа. И накрая ще взема да избродирам сама на всяка дрешка инициалите му и класа. Ще пробвам поне, че не съм голяма шивачка/бродирачка 😄
Не разбрах лична карта за ученик трябва ли да купя, в училище ли ги дават?

# 347
  • София
За мантуто- нашата педиатърка го направи. Неприятна е инжекцията, моят обикновено не протестира, но се уплаши и на помощ дойде един друг педиатър. Та аз го гушнах, лекарят му хвана едната ръка и нашата педиатърка го боцна. Гадно си е, аз имам страх от игли и се опитвах да не гледам, докато му говоря и го успокоявам Laughing После получи награда сладолед за геройството. 72 часа се чака и трябва да има леко розово петънце. Педиатърката каза, че някои родители си мислели, че няма нищо, но на лекаря му трябва да е леко порозовяло.  Мисля, че може да се отиде и в районната здравна служба, но може да бъркам мястото...  
Педиатърката твърди, че е нужна лична здравно профилактична карта- или си взимате едно, което се сгъва на две от книжарница и тя го попълва, или принтира 2 листа със здравния статус на детето и ваксините. На нас ни изкара второто. Спомена при напускане на градината да си вземем картона от там, защото ще го искат в училище. За друго не е казала.  
Мен ме отрязаха за помощта за първокласник миналата седмица. Няколко жени от квартала, казаха, че са взели удостоверението още сега, аз звънях и казала след началото на септември. Та ще ходя и затова. Ние сме накупили всичко, та ще ги сложим в касичката за новото обзавеждане на детската стая.  

Такива текстилни пликове видях в няколко книжарници, онлайн също...обаче сега не мога да се сетя в кои. Аз взех по-елементарни, не са така с обем, а плоски и отгоре с ципче. Но са по-големи от А4 и могат да се разтягат. От магазин "по левче", но и в Джъмбо видях различни варианти.  
Мисля, че личната карта се купуваше от книжарница навремето, заедно с бележник или отделно. Освен ако не правят някакви пластики в някои училища. Трябва да го снимам тези дни, че после след 15-и никъде няма да можем да ходим през деня през седмицата.  

Имам лепящи се етикетчета(с ютия), които бях поръчвала от алиекспрес преди 100 години. Ще пробвам тях, дано не се е съсипало лепилото. Мисля да напиша име, клас и някак да събера телефона ми.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 12:30 от Дези.

# 348
Ох, че съм 🦢! Вчера взех готовите униформи и трябваше да ги взема днес, за да го снимам, че така и така сме навън. Нищо, тея дни ще го направя, че скоро ще настане хаос по фото ателиетата.

# 349
В Лидъл пускат другата седмица нелоши преложения . Едно от които несесер Херлиц - пълен, 10 тина лв.

# 350
Вчера купихме по 5 тетрадки тесни и широки редове и големи квадратчета, няколко блока за рисуване. Имаме нови цветни моливи.
Но понеже сме в ремонт на детската стая гледам да не избързва, че няма къде да прибирам.
Сега проверих големия - от миналата година тетрадките са с изписани по 10-тина листа. Ще продължи да пише в тях, ако има същите предмети. Но чакам да почне учебната година и да видим какви специални предмети ще има и какво още ще трябва + учебниците по всичко.
Но трябва да помисля за дрехи и на двамата. На първокласничката взех няколко нови клинчета, ще трябва блузки с дълъг ръкав, че сигурно са умалели старите. Нямат униформа. Големия се издължи и трябва да се взимат панталони.
Остават 2 седмици за училище. Единия се радва, а другия не. 😁

# 351
  • have faith and be patient ..
от къде взехте детските бюра и столове ?

# 352
И ние сме почти готови. Бюро има от миналата година. Правихме ремонт, понеже каката беше първолак и направихме бюро и за малкия. Раница взехме от Лидл. Супер здрави са и са големи, ще вършат работа за събиране на всички учебници, а втората ежедневна раничка ще я вземем по късно. Дрехи напазарувахме от пазара в Димитровград. Цените са в небето дори и там. Консумативи имаме, мисля другата седмица да взема един несесер от Лидл. Както има 5 от там и са супер. Намерих етикети на униформите, да не ги бъркам при пране и евентуално, ако загубят нещо. Поръчахме маратонки онлайн, по магазините нещата са опоскани. Компютри взехме миналата година, тази само поръчахме малко периферия, клавиатури, камери, микрофони. Наивно е да се надявам да няма дистанционно, освен това откриха силата на Гугъл и как може да си търсят информация там. Малкия не може да пише много добре, но пък смята като Елка и горе долу се оправя с четенето. Лятото се упражнявахме с ченгели чертички да му свикне ръката.

# 353
Здравейте! От Пловдив сме.  Бях първи клас преди 9 години с баткото,сега имаме първокласничка 😉. Раница, тетрадки и канцеларски са готови. Чакаме бюро и стол от Икея, че са изчерпани да задедят. Днес е родителската среща и ще разберем в коя паралелка и с коя класна ще са.
Госпожицата пише печатно и смята, но не иска да срича и чете. Живеем в затворен комплекс с много деца и много я влечат игрите навън 😉,но е умно и изпълнително дете и мисля, че в училище ще се справя добре.

# 354
Моля кажете от къде купувате  етикети за униформите, какво представляват и колко струват.Благодаря.

# 355
Аз купувам от Бубуб, залепят се с ютия и издържат и на сушене в сушилня. Цената е 5лв. за 10 броя.

# 356
Благодаря!

# 357
  • have faith and be patient ..
Аз купувам от Бубуб, залепят се с ютия и издържат и на сушене в сушилня. Цената е 5лв. за 10 броя.

може ли линк точно към тези етикети , че се загубих в сайта им Simple Smile)

п.п. намерих ги  https://bubub-shop.com/bg/za-drehi/

# 358
  • София
Аз имам едно стекче от алиекспрес. Купувала съм ги преди 2-3 години и тези дни ще пробвам дали вършат работа. Може лепилото да се е развалило.

# 359
Местя въпроса си от другата тема тук.
Чудя се, какви обувки/маратонки да му взимам на първокласника. Ще прекарва в училище над 9 часа, ще му се съсипят краката. Бях приготвила два чифта на Уайкики и ботушки пак от тях, но сега не знам, дали изборът е удачен?! През зимата ще е още по-сложно откъм обувки. Хем да му е топло, хем леко... Че и да не се спарва.
Вие на какви марки, щадящи краката, ще заложите?!

Общи условия

Активация на акаунт