STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away

• 32 185
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Малък му е този кораб на Мандо. Възкачил детето на покрива. Да беше взел този на R2D2

# 706
Още не съм го гледала.Обещах на половинката да го чакам,за да го гледаме заедно.
Никога,никога повече няма да давам подобни обещания.

# 707
Свърши.
Не исках да свършва.Мога да гледам още. Мандо имам предвид.
Поне в последният епизод имаше Боба.Имаше от всички и всичко,дори и от домашния му любимец.
Уестърн, ренджъри, меле (очаквах повече подкрепление от Свободния град,а не 13 човека ) и Грогу,който помогна на Мандо.
Жалко,че не ми казаха защо Боба и Кад Бейн таят такава омраза един към друг. Дори спомена баща му.  Поне го уби с оръжието на пясъчните хора и така си отмъсти.
Имаше някаква градация в героя на Боба - ловец на глави,после част от колектив,който го научи да работи с други,после създаде собствена клика,защитава хората си и се усмихва и покланя.Той е лидер и всички го уважават.Боба е скучен.Сори,нот сори. Ако не беше появата ма Мандо и Грогу сериала щеше да е 5 епизода и то ако не искат да го разтягат допълнително. Реално Мандо не допренеси с нищо (ОК,би се там) за сюжета на Боба.Не, че се оплаквам. Истината е,че само засилиха глада за Мандо и Грогу,а сега тяхното настояще и бъдеще е още по неясно.

# 708
В Свободния град сигурно толкова хора си живеят.

# 709
Тогава незнам.
Свободата е нещо имагинерно на Татуин или трябва Свободния град да се прекръсти на Свободната улица.

# 710
Опитвам се да се сетя дали в сезона на Мандо (когато взе бронята от шерифа) беше по-оживено, но си спомням само бармана и шерифа и още един-двама Simple Smile

# 711
To и лошите се брояха на пръстите на двете ми ръце.
Просто казаха,че очакват помощ и аз очаквах,че ще се изсипят тумба народ и ще стане меле.
Никой не ми е виновен,че моите очаквания не се препокриват с реалността.

Обаче много харесах сцената с Грогу до влечугото на Боба.

# 712
Грогу се свърза с ранкора както Езра от Бунтовниците се свързваше с живите същества. За мен това е най-хубавата и единствената запомняща се сцена от епизода.

# 713
  • София
Рекордно закъснение при мен, но покрай олимпиадата нямах време, а и настроение нещо.
Изгледах го днес, с противоречиви чувства съм за последния епизод.

The Book of Boba Fett
Chapter 7: In the Name of Honor

https://www.imdb.com/title/tt13948762/

Всичко е казано вече, така че типичното ревю няма да правя, а ще напиша кое в епизода ми хареса и кое не.

Хареса ми:

Както винаги аз съм голям фен на скритите подсказки и намигвания. Естествено имаше ги в изобилие и в този епизод.
Така че ще започна с тях:
Препратки (или ако искате го наречете, отдаване на почит) имаше към Буч Касиди и Сънданс Кид (Боба и Дин рамо до рамо с бластерите) ; Десперадо (нормално, Родригес е режисьор) ; Кинг Конг (ясно за всички кой момент) ; Годзила (моментът в който Ранкора леко се поддаде иззад стените) ; Кръстникът (на финала, отдаването на почит към Боба и черпенето с мелоръна) ; Планетата на маймуните (Пели Мото към Грогу: ''Ще ти викам, ''‘Кафяви очи’)
И от вселената на Стар Уорс:
'Рикшата' с която пристигна Пели Мото е същата с която се разхождаха Анакин и Падме в Епизод 2
V-35 спийдъра с който пристигнаха спасителите от Свободния град е същата от Епизоди 2 и 4

Кое още ми хареса:
Когато Грогу използва наученото от Люк и със силата се гушна в татко си Дин на рикшата на Пели Мото.
Грогу си получи любимата топчица
Митрила му стоеше много добре
Грогу успокои и приспа Ранкора (беше епично и много добре направено), както правеше Езра Бриджър в ''Бунтовници'' и Анакин на Арената в Епизод 2.

Уестърн сцената между Боба Фет и Кад Бейн. Много добре се получи, а Кад Бейн отново обра точките (а се води на 71 г. абе отвсякъде си е бесна страшна пенсия)
Хареса ми как Боба окончателно скъса с миналото, част от което е и самият Бейн и го победи с наученото от Тусканските ездачи, с гафи пръчката.
Сега, мъртъв ли е Кад Бейн? Мхмх, ами според мен, 'Да' НО, онази мигаща червена лампичка не случайно я дадоха в кадър. Едва ли е гаф. Дали изпраща някакъв сигнал за помощ, дали е някакво стартиране на възстановителен режим или нещо си там не знам. Но да го кажа така: мъртъв е, но ако решат могат да го върнат, ще си има основание и няма да сме изненадани.

Екшън сцените с Ранкора бяха страхотни.

Двата бойни дроида, 'The Scorpenek' бяха приятна изненада. В Епизод 1, Куай Гон и Оби-Уан имаха сблъсък с подобни дроиди, но онези бяха доста по-малки. Имаше такива и в анимацията, ''Войната на клонираните''

Дин и Боба с джет паковете и джаджите беше яко. И крайно време беше.

Не ми хареса ми:

Това не е само от този епизод, а от последните три. Дадоха прекалено много неща свързани с Грогу и Люк, които просто не са за този епизод, а за сезон 3 на Мандалорецът.
Сега какво ще имаме в сезон 3 на Мандо? Ами същото като в предните два... Странствания и приключения.
Ще има и не малко хора, които няма да са гледали Боба Фет и ще се чудят защо Грогу и Дин отново са заедно.
Трябваше да има по-дълга раздяла, да се акцентира над Мандалор и Тъмния меч и т.н. Ок, ще видим как ще го извъртят, ама май ще гледаме повторение на сезон 1 на Мандо.
Исках и да видя самият избор на Грогу, реакцията на Люк и т.н. Едва ли ще ни ги покажат някога, а и едва ли ще видим отново Люк, или поне няма да е скоро. Според мен ще е чак в сериала за Асока.

Някак си ми стоеше меко казано странно и неуважително, Люк да натири Грогу сам в Екс Уинг. Ок Арту пилотира (Арту и друг път е пилотирал Екс Уинга, това не е новина) ама Грогу е детенце все още, за да го изпрати в космоса с един астродроид. Бе не знам, странно ми беше и не останах с особено добри чувства.

Двамата гаморианци умряха по много нелеп начин. А и те могат да се бият, как с такава лекота се оставиха да ги избутат в пропастта, не знам.

Уукито, колото и да е силно, чак пък толкова. Те го стреляха, ръгаха и какво ли не, той все едно с два ката бескар беше облечен.

Скорпините как така не убиха никого не знам. Е, да имаше там май една, две рандън жертви ама те буквално не направиха никаква разлика, а по принцип тези дроиди опустошават всичко след себе си...

Боба отново се съгласяваше с който каквото каже. Значи класика в жанра, имаме си - Боба казва едно и хоп, обажда се някой и казва друго. И Боба веднаха се съглясава, 'Добре' ?! WTF? За цял един сезон, каза ли и отстоя ли нещо свое? Все слушаше Фенек, а после и пауър рейнджърите и кой ли още не.

Фенек хубаво очисти боса на Пайкс на Мос Айсли, кмета и останалите, ама това трябваше да го направи Боба, за да си отмъсти лично за Тусканските ездачи или поне да бяха заедно с Фенек. Ако искаха да ни покажат колко яка убийца е, то ние това отдавна го знаем вече. И да, яка е, но специално в тази сцена не трябваше да е само тя. Отново Боба остана на заден план.

Твърде много слоу моушън сикуънси, което не е за Стар Уорс.
Робърт Родригес е далеч от визията и света на Стар Уорс, сори.

Завършва сериалът за Боба Фет и финалната сцена не е с Боба Фет... Да, обичам много Дин и Грогу (много повече от Боба), но по дяволите, това не е редно!!! Да бяха измислили друго име за сериала тогава.

В посткредит сцена ми дават Коб Вант в бакта камерата, сериозно? Ок, харесвам и се радвам за Коб Вант на Тимъти Олифант, но чак пък толкова...
И какво означава това? Че ще го видим в сезон 2 (което не е новина), че ще имаме все пак Рейнджърите на новата република с него в главната роля или пък може би ще търне злодей?

Извън харесвам/не харесвам искам да кажа, че Дисни+ не е отпуснало твърде голям бюджет за Боба, така че не се учудвам или оплаквам, че липсват батални сцени с много хора. Няма как... Това не е Игра на тронове или Властелинът на пръстените.
-
7.0

Оценка на сезона:
8.0 / 7.5

Въпреки всичко давам висока оценка, защото като фен се забавлявах и защото имаше як фен сървис (но не лошо направен, само заради него самия) и дебют за някои култови герои в 'лайв акшън'

Уви, имаше потенциал за оценка 8.5 и дори 9.0, но след епизод 2 развалиха всичко това. Беше изпуснат златен шанс.

Най-голямата ми критика е, че Боба Фет не беше главния герой в собственото си шоу. Поне не остави такова усещане...

Галерия от епизода

Скрит текст:

# 714
  • София
Така, така, сега чакаме 21 май с Оби Уан. Интересно там как ще бъде

# 715
  • София
Нямам търпение за Оби-Уан.
Тук вече от Дисни би трябвало на 100% да са развързали кесията и да си личи далеч по-скъпата продукция.
Но не това е най-важното, а сценария и как каста ще успее да разкаже и покаже всички замислено. Simple Smile

25 май ще е нов знаков ден за историята на Стар Уорс.

# 716
Най-после намерих снимка на фалшивата сграда в Боба Фет (ясно, че всички са фалшиви, но не се предполага да личи):

# 717
  • София
😃

😮

# 718
  • София
Хахахахахах Grinning Grinning Grinning 

Адски добро

# 719
Черен хумор Joy

Общи условия

Активация на акаунт