Отговори
# 870
  • Мнения: 1 349
Пържени тиквички, пържен патладжан, панирано сирене.
И две любими разядки - с авокадо ( с кисело мляко и майонеза - в блендер) и с патладжан.

# 871
  • Мнения: 1 352
Суфле от тиквички
Тиквичките се нарязват на кубчета в купа. Добавят се яйца, натрошено сирене и малко олио. Разбърква се и се слага в тава да се пече. Малко преди да се извади от фурната се настъргва кашкавал отгоре.

# 872
  • София
  • Мнения: 1 946
Каша от коприва:
нарязана и попарена коприва се запръжва с лук и брашно в тиган, добавя се вода, сол, червен пипер на вкус.

# 873
  • Сливен
  • Мнения: 5 346
Панирана коприва. За 30-40 стръка коприва са нужни:2 яйца, 3 с.л.брашно, 1ч.л.бакпулвер,50мл.газирана вода(бира или лимонада) и щипка сол. Изчистена и измита коприва, оставяме да изсъхне, след което потапяме в сместа и пържим до готовност.

# 874
  • Сф
  • Мнения: 12 040
Гъби с ориз, мусака от тиквички и картофи, печени зеленчуци, разядки с извара,яйца, сирене, супа от лапад, коприва и още много идеи и пак се получава празнична трапеза!
Ето и рецептата на едно предложение.Нещо като  суфле.
500 гр гъби кладница , нарязани и сварени почти до готовност, слагат се в подходяща тавичка и се заливат със смес от - 4 ,5 яйца, чаша прясно мляко, лъжица,две брашно, щипка сода, сол и пипер на вкус. Малко зехтин преди сместа върху гъбите, сместа и се запича около 20 Мин до готовност. Накрая по желание може и кашкавал да се добави настърган и да се върне във фурната за 2 ,3 минути.

# 875
  • София
  • Мнения: 15 537
На всеки празник приготвям салата/гарнитура от сварен ориз с грах, царевица и моркови. Подправям със сол, черен пипер и олио. Понякога слагам и гъби.

# 876
  • Мнения: 1 387
В къщи всички обожаваме патладжан с доматен сос 🙂

# 877
  • Мнения: 12 875
Пълнени тиквички със яйце, сирене и кашкавал на фурна.

# 878
  • Мнения: 432
Гъби с ориз - около 350 г. гъби ,ориз - 1 ч.ч.,лук - 1 бр.
зеленчукова подправка - джоджен,черен пипер,червен пипер
олио,масло и сол.Измийте и почистете гъбите, нарежете.
Лука нарежете на ситно и заедно със гъбите ги сипете в тиган с малко олио и масло.Задушете ги, след което прибавете измития ориз, зеленчуковата подправка и запържете, докато оризът стане прозрачен.
Сипете две чаени чаши вода и оставете да къкри на умерен котлон, като на моменти разбърквате.Овкусете с подправките и преди да изключите котлона, поръсете с червен пипер.

# 879
  • Мнения: 1 904
Тиквички на фурна

Необходими Съставки
•   тиквички - 2 бр.
•   яйца - 2 бр.
•   сол - на вкус
•   брашно - 1 ч.ч. бяло
•   царевично брашно - 1 ч.ч.
•   черен пипер
•   олио - за поръсване
•   галета - 2 - 3 с.л.
•   МЛЕЧЕН СОС
•   кисело мляко - 1 ч.ч.
•   чесън - 2 бр. скилидки
•   сол - на вкус
•   копър
* мерки и количества
Начин на приготвяне
Измити тиквички се режат на пръчици с дължина колкото един пръст.

В купа се разбиват яйцата, отделно в чиния сипваме бяло брашно, смесено с половин чаена лъжичка сол, а в нова чиния смесваме царевично брашно и галета.

Приготвя се широка тава от печката с хартия за печене, която се намазва леко с олио. Поръсваме тиквичките с черен пипер и щипка сол. Всяка пръчица от тиквички се овалва първо в бяло брашно, после в разбити яйца и накрая в смес от царевично брашно и галета.

Нареждат се в тавата, отгоре се поръсват добре с олио. Печем в загрята фурна 200°C до златисто.

Изваждаме в чиния и сервираме с млечния сос.

# 880
  • Мнения: 3 285
Много обичаме запържени гъби с лук, чесън, пресен спанак за гарнитура и като самостоятелно ядене.

# 881
  • Мнения: 2 437
Любими безмесни и сезонни ястия вкъщи са спанак с ориз, сарми с лападови листа, баница с лапад и супа от коприва.

# 882
  • Бургас
  • Мнения: 917
Всякакви варианти приготвени пиперки, било то миш маш, пълен с яйца и сирене, с кайма и ориз, та до суров натъпкан със сирене 😁😜

# 883
  • Мнения: 894
Панирани тиквички
1 кг тиквички се нарязват на продълговати ленти, осоляват се и се планират с яце и галета. Пекът се върху хартия за печене във фурната на 180 градуса до зачервяване. Поднасят се със чеснов сос.

# 884
  • Мнения: 1 421
Ориз със спанак, ориз с лапад. Сарми с лозови или зелеви листа

Общи условия

Активация на акаунт