От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 22

• 46 469
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Звънче, така е. Бая скъпо ще ми излезе тоя опит обаче. Лошото е, че Амазон ми накълцаха поръчките в 8 пратки по 200/300гр и ДА си тарикатеят както им дойде. 
Просто ще ги изчакам до сряда, да видя дари случайно пратките няма да пристигнат и просто са забравили да ги отбележат и ги почвам.

Ако някой знае телефон, на който има човек, който може да отговаря на въпроси,  да ми каже.
Тази в Слатина като я питах, само свива рамене и ми казва, че не знае как ги товарят. Ако трябва и в Англия ще им се обадя. Ако трябва и на Защита на потребителите ще звъня, да ги видя тогава. Imp

# 121
Здравейте, бих искала да попитам тези , които са регистрирали пратка от Англия  в сайта на Габиели,
в секцията  "Екстри", какво маркирате?
Пробвах с  "Митнически документи", но системата не ми приема заявката. С "Проверка на пратка" също отказва.
 Ще съм благодарна да ме насочите!

Здравей !

И аз миналата седмица, опитвайки ги едно по едно всички изброени "екстри" не ми даваше да продължа.
Накрая отметна всички, без една, мисля и успях да завърша, НО сега съм с начислени близо 30 лв за тези "екстри"
Аз мисля, че освен това, имаше нещо друго, трябваше всяка пратка да се опише детайлно и може би и там след като редактирах успях, но явно в е бил в един опит, защото имам и начислени вс. допълн. такси Simple Smile)) Така, че внимавай, после не се редактира ! Единствения начин е да се свържа с тях в статус Разпределение в депо и да изкоригираме "екстрите"

# 122
На мен момчето от Пловдив ми даде този номер 0887566338 в София на ДА като ми каза с тях да се разправям .След малко ще звъна и аз!

# 123
Пиши после получила ли си отговори.
Записвам си номера Grinning

# 124
Такааа....още по-интересно става с ДА.Звъня в София на номера който ми дадоха от Пловдив и който е посочен в сайта на ДА за офис централен и там ми вдига мъж.Казва номера е грешен от години ,аз съм частно лице постоянно ми звънят на този номер но е грешен .След което звъня в офис Люлин-изключен телефон,звъня в офис Слатина -никой не вдига!Още повече ме дразнят тея 😡🤬

# 125
  • софия
Махнете номера от тук, за да не подлудяват човека.

# 126
Офисът на ДА в Люлин работи само между 16 и 20 ч. В този часови интервал вдигат и телефона.
Вчера си получих още една пратка и разбира се, питах господина там как се преценява кое е обемно тегло. Минимум за размери няма - както излиза по-скъпо, така го начисляват на клиента (кг или обем).
Вашата практа поне е била 70 см, това и при другите доставчици щеше да се начисли като обемно, мен ме дернаха за 40 см. Отделно товарят, както си искат, пак са ми разделили в следващи курсове пратки, които пристигнаха почти заедно и дни преди тръгването на курса.

# 127
И какво се оказва?! Няма на кой да се обадим, а?
Някой, които може да ни даде отговор на въпросите...
Ох, как ще им пратя защита на потребителите...

# 128
  • Sofia
Искам да ви се оплача от Доставка Англия!Чакам няколко дни за потвърждение по имейл за получена пратка ,а токова няма!Звъни ми вчера мъж и ми вика имате 16 кг пратка при нас на стойност 61 лв.Казвам “Абсурд!Пратката тежи 8 -9кг /бебешко бънджи/“.След което господина ми казва,че понеже била обемна ми я смятали на обемно тегло/размера е 70*70*25/Да спомена само че миналата седмица Габиели ми доставиха лятна количка на детето от Германия с доста по “обемни”размери и не платих доставка повече по 25 лв по спомен.Тези ДА ги ползвам за първи път и определено последен!досега поръчвах с Габиели и никога не съм имала проблем с тях,но заради хамалогията с прикачването на фактури от Англия реших да пробвам ДА!Днес ще
Звъня в София в офиса им да видя от там какво ще ми кажат и защо  не си напишат на профила ,кой и как преценява коя пратка е “лека ,но обемна”,защото моята е 8-9 кг и определено не е лека .Хората мн се подвеждат така!
Всъщност, те са го написали в официалните условия, упоменати на сайта им. Презастраховали са се, както коментирахме наскоро. Затова е важно внимателно да се изчитат условията на превозвачите, преди да се поръчва.

[Но има как доставчиците да не си вдигат телефона. От две седмици не мога да се свържа. Мисля, че тези забележки не са необходими в момента. Ако всичко беше ясно и точно от заглавната страница, нямаше да има смисъл от тази тема и дискусия изобщо. Как пък все ще се намери някой да се заяде...
Безпредметен коментар. Точно така – ако новите потребители в темата обръщаха поне минимално внимание на заглавния пост, преди да решат да зададат питането си, половината постове в темата нямаше да съществуват.

# 129
  • Точно където трябва
Аз имам пратка с курса от петък и от вторник. Не им знам номерата. Писах им и помолих да ги изпратят с един Еконт, за да не плащам двойно. Съгласиха се без проблем. Може би трябва да им пишете, иначе не знам следят ли и такива неща.
Да се допълня. Те хубаво потвърдиха, но днес получих СМС за пратка, която е на стойността само на едната. Т.е. Другата ще я изпратят по-късно... Та какво са обещали не е като каквото ще направят.

# 130
На мен момчето от Пловдив ми даде този номер 0887566338 в София на ДА като ми каза с тях да се разправям .След малко ще звъна и аз!
Точно това им е телефона, да не се правят на луди, че е частен номер. От началото на седмицата на този телефон се разправям с тях. Пратих багаж на сестра ми до Лондон, платих транспорта до там, като отишла да го вземе и на нея и взели пари за транспорта. От понеделник ги чакам да разследват това двойно плащане.

# 131
Искам да ви се оплача от Доставка Англия!Чакам няколко дни за потвърждение по имейл за получена пратка ,а токова няма!Звъни ми вчера мъж и ми вика имате 16 кг пратка при нас на стойност 61 лв.Казвам “Абсурд!Пратката тежи 8 -9кг /бебешко бънджи/“.След което господина ми казва,че понеже била обемна ми я смятали на обемно тегло/размера е 70*70*25/Да спомена само че миналата седмица Габиели ми доставиха лятна количка на детето от Германия с доста по “обемни”размери и не платих доставка повече по 25 лв по спомен.Тези ДА ги ползвам за първи път и определено последен!досега поръчвах с Габиели и никога не съм имала проблем с тях,но заради хамалогията с прикачването на фактури от Англия реших да пробвам ДА!Днес ще
Звъня в София в офиса им да видя от там какво ще ми кажат и защо  не си напишат на профила ,кой и как преценява коя пратка е “лека ,но обемна”,защото моята е 8-9 кг и определено не е лека .Хората мн се подвеждат така!
Поръчвам с Габиели от как са почнали дейност и съм поръчвала многократно колички и други обемни пратки и ще ви кажа, че само количките не ги таксуват на обем ако дойдат в кашон. Всичко останало, мине ли 60 см. се таксува на обем. Получавала съм с тях играчки с обемни кашони от Англия и куфар от най-големия размер от Германия и всичко ми таксуват на обем т.е. бънджито и него щяхте да си го платите на обем при Габиели, единствено правят изключение за количките, за което всеки път преди да пусна количка питам дали още е така, за да не ми я таксуват и нея на обем, понеже най-често купувах Макларън, а техните кашони са около 100 см.
На ДА в сайта им пише, че се таксува по-голямото от двете, което смятам и аз че не е редно, трябва да си пише точните размери както при другите превозвачи, над колко см. трябва да е едната страна на пратката за да се смята по формулата за обемно тегло.

Аз от началото на година пускам с ДА и за момента няма от какво да се оплача. Пратките ми обикновенно са тежки така че минават на кг. Единствено не ми харесва, че не си обновяват редовно системата. Пратки, които стоят със статут ПРИЕТИ в склада в Англия въобще не ги отбелязват като пътуващи, а направо получавам мейл че са пристигнали. Като цяло предпочитам Габиели, че и като локация са ми по-удобни, обаче с това прекачване на документи не ми се занимава. В някои пратки имам повече брой артикули и не искам да си ги описвам едно по едно. Лошото при ДА е че таксуват на започнат кг. примерно ей сега имам 3 кашончета козметика с общо тегло 1,10 и ще ми вземат 6 лв. но пак предпочитам така от колкото да седна да си описвам сенките, червилата, моливите и в прочие едно по едно в системата на Габиели.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 10:16 от anbibian

# 132
  • София
Ще дойдете на моето... и аз чакам да ми се източат пратките в ДА и няма да ги използвам повече!

И да се посмеете, как са ми завели една пратка, писах им - пътувала, като е в София, щели да проверят случая.

Пратката от 3ти април, явно мноооооооого дълго ще я чакам....

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 10:31 от nad_tab

# 133
Аз с Габиели съв получавала обемни кашони, което са таксувани на кг. Явно и там не е най-много ясно. Получавала съм буквално огпомни кашони, особено преди Коледа. Със сигурност по-дълги от 60см, и доста високи.
Столчето за колата си го платих по ценоразпис, 40лв май беше.
Въобще при Габиели проблеми не съм имала.  Но този опис ме дразнеше, а и далечният офис. Ще преосмислям де.
Едно е да платя 10 пратки по 3лв за 3 кг, различно е 3х4 при Габиели. Че вече и щях да съм ги получила.
Здраве да е, пари се печелят.

Ето тази играчка дойде в огромен кашон
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01CS4VH3E?psc=1&ref=ppx_po … _mob_b_asin_title

# 134
  • София
във фейса някакви cargoo bee ми се рекламират постоянно.
ама в сайта им пише очкавайте скоро.
ни адрес, ни нищо, само мейл за контакт и пише цени от 3.42.

Общи условия

Активация на акаунт