Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 472
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
sunny:*kiss знам, но тогава остава най-наложителната част под средата на леглото, и тя не е малка ,  с прах. Затова ако ми беше по-слабичко роботчето щях да съм по-доволна от лайстунга му. Ама този гладник! Ще го кръстя Гарфилд Yum

# 316
  • Deutschland/HE
Бела, сложи му зона да не ходи там и един път седмично мъжа чисти  с прахосмукачката под леглото Simple Smile
И преди в България и сега се старая събота-неделя да са ни свободни от чистене, петък вечер и ако остане нещо в събота сутринка (докато се разсънват децата) и после да имаме време да се излезем, да се видим с приятели. В неделя следобед е гладенето и търся лечение, защото аз гладя всичко и трябва да преборя себе си, за да спра поне чаршафите да гладя.

# 317
Аз гладя само през лятото по някоя дреха и докато шия. Преди гладех и официални дрехи за концерти/опери/представления, но сега няма...

colibri, втълпи си, че е гадно да спиш в гладени чаршафи. 🤪 Плюс това не е хубаво всичко да е стерилно. Wink Предпоставка е за развъждане на кофти микроорганизми.

# 318
  • Немция
Колибри, защо трябва да спреш да гладиш? Вярно, че отнема време, но не виждам нещо отрицателно в самия процес. Аз гладя, не всичко(ама почти всичко Grinning), но чаршафи-да. Обичам при смяна на спално бельо чаршафите да са изгладени. Stuck Out Tongue Winking Eye
Докато гладя, гледам нещо по Тв и даже разпускам така.
Едното ми дете покрай мен проявява интерес да глади някой път.

Папа Панда май тук не може да ни стигне. Joy

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 12:08 от Бибит

# 319
  • Deutschland/HE
Ох, но ми е хубаво да си легна с изгладена пижама в изгладени чаршафи Simple Smile Не ми се получава самоубеждаването. Само чорапи и връзките не обувките не гладя (това според мъжа ми Simple Smile )

# 320
Аз само лятото някои неща гладя.

Щях да ходя утре на работа, шефът обаче каза да си стоя в къщи, че било опасно. Аз искам увеличение на заплатата, защото ми нахлузили случаите на напуснал колега. Шефът знае какво ще му искам, но уж загрижен за короната. 🤨 👻На някои пандемията дюшеш им дойде.

# 321
Аз пък не мога да спя в гладени и миришещи на прах за пране/омекотител чаршафи. Обикновено ми се случва на гости и ми е неудобно да си кажа. 😊 Обичам да миришат на чисто, на слънце и вятър...

# 322
  • Немция
Синьо, и да са без прах за пране, това не им пречи да са изгладени. Grinning

Ох, но ми е хубаво да си легна с изгладена пижама в изгладени чаршафи Simple Smile Не ми се получава самоубеждаването. Само чорапи и връзките не обувките не гладя (това според мъжа ми Simple Smile )
Както каза мъжът ми: "Признай си, че ти харесва да гладиш."

# 323
Колко ще стоят изгладени? Не ги ли мачкате тези чаршафи?😜

# 324
  • Германия

Рейна, това ни е ламината. Покрай децата и аз прахосмуча почти всеки ден, то край няма! И все не е чисто. Но ние нямаме сушилня, всичко суша или на балкона или вътре, това явно допринася. Но отделно косми, трохички, пясък, абе каквото се сетиш!, всичко се вижда и ме побърква!

# 325
  • Немция
Колко ще стоят изгладени? Не ги ли мачкате тези чаршафи?😜
Въпросът е в усещането и във визията, не кое колко ще стои ненамачкано.
Днес сменях чаршафи. Joy

Едно време пране се сушеше само вън, но не беше прашно като сега, поне у нас.
Другаде е ключа от прашната палатка. Grin

# 326
У нас въобще не е прашно, много пъти се питам защо. Минавам с прахосмукачка и парочистачка 1 път седмично. Прах бърша, когато се сетя.

# 327
За светлия под и за подозренията ми към ламината като прахомагнит. Значи ламината за мен е пластмаса, общо казано, знам че не е платсмаса като пластмаса, но ... не е естествен материал .
Аз съм забелязала, че неестествени повърности , без значение дали под  или каквото  и да е лепи прах. Дори съм забелязала на четка за коса дървена и пластична.  Също гребенчета и пр.
Та сега към практиката. Ние сложихме в хола дъски , бяло намаслени, подобни на тези , но с по-малко видими чепове  https://www.holzdielen-klassiker.com/preis/landhausdielen/landha … oden-eiche-weiss/
И мога да кажа, че въпреки дебел космат вълнен килим и вълнени одеала на диваните не виждам в стаята събрани по ъглите вълма. Имам 1х на ден пускане на робот вечер след като децата легнат в целия хол и по килима. Това е . Но нямам веднага насъбрани видими власинки, прашинки, и пр и целия ден не виждам такива. Най-очевидно се цапа в момента килима. Сравнително тъмен е и личат разни неща по него .
Според мен материала е от значение. От там кухня , коридор и гестевц са с теракота . И там не виждам прах. Останалите етажи са на стария ламинат още и имам видими събирания на вълма в ъглите дори веднага след робота.  Ще ги сменяме постепенно с дъски или паркет.
Сори за чаршафа, но за мен е ламината проблема. Той не само е неестествена материя, но и отдолу има поне 1-2 слоя други пластмаси за изолация. Сори и за израза пластмаси. Надявам ме разберете какво пиша. Ако не няма да се поправям Yum.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 12:47 от bella_ciao

# 328
  • Немция
И аз подозирам ламината. Белла не си сама в съмненията си. Grinning

# 329
Не чистим достатъчно! Това е причината. 🤣

Това за изкуствените подове/мебели е така. И на мен ми се иска всичко да ми е от дърво и естествени матеали, но някой друг път като забогатеем. 😂 Сега и ние имаме много неща от шведския магазин за по-беднички. 😕

Общи условия

Активация на акаунт