Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 388
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
asyalein, не мога да препоръчам от опит. Аз действам с храната.

# 571
От здравната ми каса ми предлагат Zusatzversicherung за зъби. Някой правил ли е, заслижава ли си?

# 572
  • DE
На някой връщали ли са му чек за осребряване от дефектирала стока. Имахме малка фурна която се развали един месец преди да изтече гаранцията. Свързах се с магазина и ми изпратиха етикет за връщане. Върнахме печката като очаквахме, че ще ни я заменят или ремонтират. Обаче ни изпратиха чек за сумата на която сме я купили.
Чека е от комерц банк, само там ли може да се осребри или може във всяка друга да отидем и да ни преведат сумата по нашата сметка Thinking

# 573
Идете с чека във вашата банка, там попълвате формуляр и ви превеждат парите по сметката, която посочите. Без такса е.
После вашата банка и банката-издател на чека си оправят отношенията служебно.

# 574
  • DE
О, много благодаря. За пръв път ми се случва да боравя с чек и не знам какво, що  Flushed Grinning

# 575
А, и ние скоро научихме каква е схемата с чековете.

Уж другия месец ваксини за всички. Хм... да видим.
https://m.faz.net/aktuell/wirtschaft/kassenaerzte-im-mai-wird-im … m_medium=referral

# 576

Демек да буукваме есента за БеГеТо? Heart Eyes

# 577
  • Немция
Трябва да дойдат много големи количества, иначе не знам как ще стане. В нашия Kreis са още на фаза 2 и има дълги "опашки" с чакащи, които са приоритетни.

# 578
Нашият доктор каза, сега правят списък за края на юли, началото на август. Казахме му, да ни пише след 23 август, като почне учебната година.

# 579
Есента трябвало да има трета доза . с две нямало да минем.
Сега с две или три може на бегето не ми стана ясно.
Но и фирмите ще си ваксинират служителите.  например BASF са си направили център .
И на мен вече ми се стъпва на педала. За сега можем още малко да се въртим наоколо, но започва да ми става носталгия.
Смятате ли , че децата ви ще останат да живеят в Германия? Това е по-скоро въпрос с цел ... има ли смисъл да се престарава човек да създава нещо, ако не е сигурен че ще бъде ползвано и че следващото поколение ще търти по света?

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 21:45 от bella_ciao

# 580
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, и аз знам, че Вит Б са най-добре усвоими от храна, но аз като не ям глутен и месо и важните източници ги няма при мен. Също е под въпрос доколко усвоявам, защото съм и доста слаба при все, че доста калории поемам.
Явно пак ще се наложи да се ровя.

Рейна, Б12 е за мен, че бях стигнала до инжекции, на децата давам 2-3 пъти в месеца, т.е това е нищо.

Абс, нещо не ми се занимава с айхърб. Ще потърся немска фирма.

Днес тестваха детето, мъжът ми ходи с него, минало е без драми. В сряда пак ще ги пратя!🤪

Бела, мисля, че никой не може да ти отговори на този въпрос. Аз като студентка не исках да напускам Бг.
Поработих там и идеализмът ме напусна.
Та, нищо не се знае....

# 581

Демек да буукваме есента за БеГеТо? Heart Eyes

Една приятелка днес кацна от БеГеТо, донесе тест, предварително се мелднала онлайн и това е всичко. Карантина няма. Това за НРВ, но и ти си тук.
Аз със или без ваксина отивам на плажа и вече даже не ми се чете какво се случва с пандемията.

# 582
Моята дъщеря, след като завърши средно и висше образование, доста реномиран университет в Германия, избра да се върне в България. Мисля, че като родители трябва да направим каквото трябва, а децата да се решават. Най- хубаво е да имаш избор.

# 583
Една приятелка днес кацна от БеГеТо, донесе тест, предварително се мелднала онлайн и това е всичко. Карантина няма. Това за НРВ, но и ти си тук.
Аз със или без ваксина отивам на плажа и вече даже не ми се чете какво се случва с пандемията.

Да де, то е ясно - ама аз искам да отида и да си прая готиното без да мисля за тестове, какво работи, какво не работи и до колко часа мога да се размотавам по улици и магистрали. Искам да си се чувствам като преди, не да "живея" под стрес 2 седмици. А и като цяло целта ми е студена и дъждовна София, не моренце. Joy

# 584
Papa Panda, вярвам, че няма да имаш грижи и в София .🥳

Моята дъщеря иска да ходи на много места, главно в САЩ, в краен случай Холандия. Където иска там да ходи, само ще ми е мъчно, ако не е близо до мен. На мен в Германия също не ми се седи до безкрай и все си мисля, че моето място е в Испания. Не искам да звучи пресилено, но аз мога да се оправя навсякъде. Но като няма море, не го считам за оправия. 😊

Общи условия

Активация на акаунт