Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 418
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Немция
Реал ще става Кауфланд ли?

Много сте писали... Flushed

Аз съм все в някакъв готварски модус. Мотивацията е важно условие, когато денят все се върти около готвенето. Моите момчета нямат интерес към тази дейност засега, рядко се включват. Виж, мъжът често кулинарства през уикенда.

Моята мотивация иде от приятелка, с която общуваме виртуално и споделяме между другото коя какво ще готви. Снимаме, коментираме, дава ми тръпка.
Имам и готварски книги- когато вдъхновението ми липсва, разлиствам и все нещо ми хрумва. През Нет-а по-рядко се ровя така.

Мьос, от теб взех идеята за ориз с фиде, видях как се приготвя и децата са възхитени.
И аз имам едно много капризно на ядене голямо момче, мисля, че бие по назлъндисване и Асиния син.
И той е далеч от пълноценно хранене, таблицата за микроелементи е мисия невъзможна. Та затова и по таблици и норми в храненето не се водя. Опитвам се що годе да е свястно храненето му.

Rituals не са ми познати.
И в нашия градец има затворени магазини.

Ние нямаме никаква вест дали от понеделник учениците са присъствено!
Нашият Kreis вдигна чувствително числата тези дни, а градът ни стигна почти 300 на 100 000 за 3 дни, по нови 100 всеки ден!
Не стига Великден, а сега е почнал и Рамадана. Имаме доста мюсюлмани и нищо чудно да се посъбират тайничко.
Така че ми е любопитно какъв ще е учебния процес...

# 526
PapaPanda къде в Дюселдорф се намира този магазин?

# 527

И не само, май си го делят няколко фирми, но най-голям процент има кауфланд - като напишеш real.de и вече те препраща към кауфланд. Grinning

До летището, малко е коварно с навигация да стигнеш до там. Frachtstraße 27, 40474 Düsseldorf.

# 528

И не само, май си го делят няколко фирми, но най-голям процент има кауфланд - като напишеш real.de и вече те препраща към кауфланд. Grinning

До летището, малко е коварно с навигация да стигнеш до там. Frachtstraße 27, 40474 Düsseldorf.
Ще го посетя някой ден,Благодаряяя!🙂

# 529
Да, давам Б комплекс, магнезий, Вит Д и Б12.
Сега от известно време смучи едни таблетки Вит С, цинк и витД.

Не съм го изследвала, абсурд е да позволи да му вземат кръв
Ася да споделиш на кои марси са ти добавките?
Готвя основно зеленчуци с меса и крем супи. Вкъщи не обичат нуделн, детето хапва, но само със сирене, с друто не иска. Правим обаче много тестени и сладки и солени. Това хич не ми харесва. Вчера точих баница. И нашето готвене е за веднъж и после пак нищо няма. Излишно е да казвам и на мен как ми е писнало. Иначе се надъхвам редовно на рецепти, но се чувствам и уморена и не ми се правят връткави неща.
Бела и аз риба ям гузно, особено тази от Аляска и Пацифик..от преди 10год се писа, че изтича вода от Фукушима. Фишщебхен избягвах много време просто защото са си нездравословни, но от мързел последните две години купуваме. Обаче ще спра.
Папа Панда каква е тази карта? На всеки ли дават? Като Метро ли е този магазин?

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 01:30 от Анонимен

# 530

Папа Панда каква е тази карта? На всеки ли дават? Като Метро ли е този магазин?

Една никаква - жълта. Без имена, без нищо. Все едно тези за karstadt (което било пък вече галерия) Joy Преди 10 години беше трудно да се вземе, имаше значение - сега на всеки дават картата, като попиташ на касата - не знам защо  още държат тези карти изобщо (те може и покрай ковид да са ги спрели).

Малки магазинчета са в Кьолн и Дюселдорф (да речем размер на едно квартално реве) - на различните летища са различни по големина. Безмитен се води към луфтханза. Във Франкфурт до колкото знам е най-големия, там е препълнено с т.н. премиум неща на добри цени (най-често минус 15-20% от цената в Дъглас, примерно)

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 02:30 от Анонимен

# 531
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас го има този магазин, но от години пускат само летели или от екипажа.
Преди и аз съм ходила, мъжът ми често носеше неща, работеше наблизо, но после ограничиха достъпа.
Той е на едно малко летище без станции даже, лети се визуално.
Миналата събота ходихме да гледаме самолетите, магазинът беше затворен, но и ние бяхме след 16ч, та незнам дали работи.
Този при нас е по-малък. 20-30кв.м е

Вина досега ми стъкмяваме ше една приятелка - баща й имаше магазин за френски вина. Само казвах какво ще има за ядене и тя подбираше. Уви вече не се занимава, но пък тя споделя къде е открила интересни вина и ликьори.
Иначе около Мозел също има добри вина.

Белa, гугълни Schwabenland.

# 532
  • Am Dorf (BB)
Ех, като казахте Луфтханза и безмитни магазини, се сетих за времената, в които бях в началото на 30те, предобре печелеща и несемейна 🤣 За Коледа се прибирах към България, и тъй като от Щутгарт нямаше директни полет летях винаги през Виена и престоят беше по 5-6ч. Прекарвах времето в мързеливо шляене по безмитните магазини, щедро попълване на запасите ми козметика или купувянето на лакомства. Па уморена от бляскавите магазини сядах в някое приятно заведение с изглед към пистите, утолявах жажда с някое и друго вайншорле, хапвах, четях книга и просто се наслаждавах. Живот да бе да го опишеш.
По темата с готвенето - мъж ми готви, аз имам няколко ястия, които се харесват и само тях правя (Руло Стефани, пилешка дупа и гювечета). Иначе обичам да ям и така всеки прави това, в което е силен.

# 533
Снощи бяхме на рожден ден на приятелско семейство. Двамата имат на един ден рожден ден. Правила спазени, само ние бяхме поканени. По едно време се върна синът им и ни съобщи, че в 00:00 часа влиза в сила вечерен час, само че вече го бяхме изтървали. Влязох в сайта на местната община и наистина вчера го обявили за след малко. Като партизани се прибирахме по селски пътища и без фарове. 🙈

Къде ги намирате тези безмитни магазини? В ЕС не съществува безмитни търговия. Магазините по летищата са просто магазини. Има единични стоки без мито, като например незнайни марки цигари, които обаче можеш да си купиш, само ако покажеш билет за пътуване до държава извън ЕС. На козметиката цените често са по- високи отколкото в Дъглас и Сефора.  Има и палати разбира се, но не защото няма мито или акциз.

Ритуал ги има и в Карщадт и Каухоф. Аз не ги харесвам, много са ми химически миризмите им. За свещи голям фен съм от години на Yankee Candles. Наскоро с изненада открих, че има техни свещи в Росман, макар и много ограничен асортимент. Аз като ги хвана в Zalando Lounge си купувам по няколко. Една свещ изкарва няколко месеца ежедневно палене.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 10:50 от Анонимен

# 534
  • Немция
Софт, как без фарове?
Не знам каква глоба щеше да има за неспазване на вечерния час, но ако би бяха хванали за каране нощно време без светлини....

Tan_nia, ти не пишеше ли и преди години в темата?

# 535
По темата за безмитните магазини - преди 10+ години, като бях Airliner и аз, много харесвах Crew шопа на франкфуртското летище, имаше много хубави оферти и сезонни намаления, беше ми лесно с купуването на подаръци. В рингелтаубе цените тогава бяха по-високи и можеше също само с карта или ID. В момента Duty free шопа на франкфуртското летище продава и без билет онлайн, и пращат от 50€ нагоре с безплатна доставка. Поръчвах два пъти последните месеци, имаха хубави ангеботи, доставката беше бърза и супер добре опаковани пакетите.
Скрит текст:
P.S. Много беден е изборът в момента, февруари като поръчвах имаше и много козметика и парфюми на добри цени.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 11:18 от margolotta

# 536
да. без светлини по селските пътища през гората и могат да си разправят че не са бракониери ... Stuck Out Tongue

рамадана , да ... и вместо да ги оставят да се събират легално, като някой напр. орнунгсамт следи за спазване на хигиенни правила и дистанция , те ги карат да се набутат по десетки души в някакви домове и къщи, без контрол на хигиен а,  или да карат без фарове или изобщо ... недомислица пълна. Важно е да не претоварваме полицията като сложим още доста нощни смени да проверяват за събирания и орднунгсамта да си прави файерабенд .
За какво да се морят с ауфщокунг на персонал, като може всички да се заключим по къщите и да сложат една патрулка на главната улица. Ама не плащаме данъци за това.
За майнц Майнц е касиран този вечерен час. Да се постигнат целите с други средства, имало достатъчно на разположение.

И с това К фраге такъв цирк правят и такъв вятър. То е ясно , че трябва да има поне една центриска или дясна партия и не разбирам защо не се разделят и да си направят две партии . Едната нещо климатично , а другата неяо по - централно. Ама тази ляво зелена линия не знам дали ще обенини всички заедно за да останат една партия с преписана зелената програма и нищо различно.  Тази политика си има вече партии . Който иска да се присъединява към тях, какъв е този театър.

Вчера си скубнах няколко стръка джоджен и ще се опитам да го хвана в градинката. Ако излезне мента ще се радвам да си правя чай.

Ася тенкс. Прочетох. По римско е било голяма провинция май. Аз се чудих защо на всички немци са викали шваби през войната. Поне у нас така е било мисля.

Reina точенето на баници за мен е висше изкуство.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 11:24 от bella_ciao

# 537
  • Am Dorf (BB)
Софт, как без фарове?
Не знам каква глоба щеше да има за неспазване на вечерния час, но ако би бяха хванали за каране нощно време без светлини....

Tan_nia, ти не пишеше ли и преди години в темата?
Пишех, Бибит, но по едно време ми писна, темата беше преминала в бюро информация и всички се бяха понапрегнали. Информативният характер е важен, но и малко шпас трябва да има в цялата работа. Отделно че още не бях семейна и нямах дете и някои от темите ми бяха чужди. Сега съм пак тук, странно че някой ме помни от старите времена, дано с хубаво 🤣🙈

Едно време определено имаше разлика в цените на козметиката в безмитните магазини и Дуглас, имах си тефтерче с дугласките цени и винаги сравнявах преди да купя нещо на летището.

# 538
  • Немция
Таня, знаеш ли с какво те помня- ти ли имаше ник с kein- Bildzeitung-Leser? Joy

# 539
Бибит, ей тъй. През селата без фарове, през гората на къси.

Общи условия

Активация на акаунт