Истанбул [тема 54]

• 58 037
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • на Мелмак
Ние сме купували от центъра, вижте в гугъл мапс ptt. Ще ви заведе до най - близкия клон.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 22:08 от etty775

# 526
  • Ропотамо
.Въпросът ми е от къде да си купим тази карта и стикер и за 60  лири ли  да я заредим? Казаха ни, че имаме право 15 дни да караме без тази карта.
На влизане в града, 1 км преди камерите за сканиране на тол таксата.

# 527
Днес пристигнахме в Истанбул. След границата, там където уж продават винетки за магистралата, ни казаха да си караме без и като стигнем Истанбул, преди пунктовете вляво да си  купим. Е, ние изобщо не ги видяхме, може и да не сме минали от там, не знам. Въпросът ми е от къде да си купим тази карта и стикер и за 60  лири ли  да я заредим? Казаха ни, че имаме право 15 дни да караме без тази карта.

Стикера продава отделението на пощата, на влизането на магистралата от лявата страна. След границата само ги зареждат с пари и то .... не е сигурно. Съответно всеки си купува от там, в самият Истанбул погледнете къде Ви е най-близкото отделение на пощата и се разходете до там, с паспорта и талона на колата.

и да не е постен поста, малко да разнообразим:

след работният ден и свършена работа, се разходихме до заведението "баран ет мангал" и отново поне 25човека на опашка отвън за свободна маса.

Нямаше как да чакам, затова кило фурми и кило бадеми от пазара

и две пидета по 50см от "уста пидеси" и по леглата.

да допълня за любителите на цени. Фурми големи и не сладки - 15лири килото, бадеми намерихме на 55лири.

две пидета + две коли - 22лири.

Не ми стана много ясно на какъв принцип се дава ХЕС код. Моят излезна  с валидност две години, на колегата е до края на годината? А после какво става с истанбулкард? и парите вътре? и ще може ли да се връзва към нов код, май не.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 22:55 от PafPaf

# 528
  • Варна и...духом на Босфора
Е,че хубУ напрайхтИ,афиейт олсун!
Ким той пазар,аджеба?

# 529
  • на Мелмак
Привет, мацки.
Сгреших в ХЕС кода номера на паспорта на сина ми. Не мога да го оправя, дали на място ще може някой да ми помогне?
Уфф, притесних се.

# 530
Днес пристигнахме в Истанбул. След границата, там където уж продават винетки за магистралата, ни казаха да си караме без и като стигнем Истанбул, преди пунктовете вляво да си  купим. Е, ние изобщо не ги видяхме, може и да не сме минали от там, не знам. Въпросът ми е от къде да си купим тази карта и стикер и за 60  лири ли  да я заредим? Казаха ни, че имаме право 15 дни да караме без тази карта.

На мен ми излезе съобщение някъде по фейсбук групите, че в периода на Байрама няма да има такси по магистрали,  мостове и въобще целия градски транспорт ще е безплатен.

# 531
  • Димитровград
Привет, мацки.
Сгреших в ХЕС кода номера на паспорта на сина ми. Не мога да го оправя, дали на място ще може някой да ми помогне?
Уфф, притесних се.
Не позволява ли да направиш нов?

# 532
  • на Мелмак
Не. Запаметило е номера на паспорта и не става. Нищо де, мисля че няма да изпадат в подробности.

# 533
  • Димитровград
Сега пробвах, няма проблем да се извади нов код. Изчистете бисквитките на браузъра и опитайте отново.

# 534
  • на Мелмак
Благодаря, пак ще пробвам Grinning

Пп. Не става, сменя ми името, но когато тръгна да го разпечатам си е с грешните данни. Нищо де, семейство сме, заедно, дано няма проблем.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 16:32 от etty775

# 535
Моля ,ако някой е отсядал в хотел в Пера да сподели впечатления.Благодаря.

# 536
Здравейте,
Има ли вероятност скоро Турция да стане от "червените държави" ?

# 537
Здравейте.
В Истанбул сме по повод лечението на мъжа ми. От седмица сме тук и ще останем още около два месеца. Поради естеството на пътуването ни (лечение с лъчетерапия и химиотерапия) не сме никак за обиколки по жегата и под яркото слънце, но пък ще му действа добре някакво разнообразие извън хотелската стая и болницата. Успяхме да се "запознаем" с Levent квартала (ако се води квартал) - молът Ozdilekpark, видяхме и Sappfire, че е точно до нас, също и с М2 ходихме до Kapali Carsi. Дайте някакви предложения за разходка на закрито (интересни молове или други закрити места), също и идеи за пешеходни разходки след залез слънце, но да не са прекалено натоварващи като маршрут дестинации. Също нещото, което адски ми липсва откакто сме тук - голям хубав, сенчест парк с пейки, фонтани и т.н., ей така за релакс, каквито имаме в България много навсякъде.
Сигурна съм, че има адски много информация в темата, но ще се радвам някой по-запознат да даде сбита информация за подходящи дестинации.

# 538
Здравейте.
В Истанбул сме по повод лечението на мъжа ми. От седмица сме тук и ще останем още около два месеца. Поради естеството на пътуването ни (лечение с лъчетерапия и химиотерапия) не сме никак за обиколки по жегата и под яркото слънце, но пък ще му действа добре някакво разнообразие извън хотелската стая и болницата. Успяхме да се "запознаем" с Levent квартала (ако се води квартал) - молът Ozdilekpark, видяхме и Sappfire, че е точно до нас, също и с М2 ходихме до Kapali Carsi. Дайте някакви предложения за разходка на закрито (интересни молове или други закрити места), също и идеи за пешеходни разходки след залез слънце, но да не са прекалено натоварващи като маршрут дестинации. Също нещото, което адски ми липсва откакто сме тук - голям хубав, сенчест парк с пейки, фонтани и т.н., ей така за релакс, каквито имаме в България много навсякъде.
Сигурна съм, че има адски много информация в темата, но ще се радвам някой по-запознат да даде сбита информация за подходящи дестинации.
За парк мога да ви препоръчам Йълдъз парк. Много хубав, голям и сенчест, приятен е за разходка, има масички с пейки. Намира се като тръгнете от Бешикташ в посока Ортакьой в ляво, има табела, ще го видите.

# 539
Много наблизо до вас е Istinye Park, много хубав мол. След Левент на 3-4 максимум спирки по посока Хаджиосман, слиза се на ITU, това е Истанбулски Технически Университет. Гледате изхода към ITU, или питате хората. Излиза се директно пред университета. Почти пред входа на университета има спирка, леко подминавате входа, и от нея се хваща автобус, слиза се на втората или третата спирка, късички са. Питате шофьора за Istinye Park, пред мола спира. Наблизо е, обяснението е повече, иначе е лесно.
Наблизо до Istinye е парка Emirgan. Аз в него съм влизала откъм Босфора, не знам дали има други входове, знам че с такси от Istinye, или от университета не е никак далеч, с автобуса  май е с прекачване и не е много ок. Погледни на картата как са едно спрямо друго, наистина е близо. Тъкмо от Емирган се вижда Босфора.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 17:06 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт