За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 22 766
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Нашата е на 7++, на 7+ и дадох попара и иЗобщо не я при добре. Сирене и масло и давам с юфка или правя качамак.

# 151
Да питам малко по-опитни майки, защото почвам да се притеснявам, че никога няма да се отървем от това нещо. Мъника се подсече. При смяна на памперсите ползваме мокри кърпи water wipes защото пълни памперсите с такава скорост че иначе трябва в банята да живеем. На 5 седмици е, и по препоръка на педиатър още като дойде на първата визита вкъщи, при смяна мажем с бебешко олио, не с крем. Като ходихме при нея на 20тия ден тя каза, че мъника не е подсечен. Обаче аз си спомням как му изглеждаше дупето в болницата първите дни и въобще не беше такова червено и леко грубо (не е точната дума, но се усеща, че кожата е различна където е зачервено). Сменихме памперсите - от пуфис сменихме на памперс, уж леко мина, но нов проблем се оформи (власинки му се лепяха по дупето и влизаха в пениса му) и ги сменихме отново с такива на лупилу, които пак сменихме защото 1ца са му много големи. Сега сме на huggies. Както и да е, пробваме с какво ли не да го мажем. С на хип крема при налично подсичане, с бепантен, с на мустела коремчето. Не става и не става, пък той и не седи с пълните памперси дълго защото веднага почва да реве за смяна. Има ли нещо друго, което може да опитаме за да помогнем на кожата да се възстанови? Имам снимка на обрива, обаче не знам дали е удачно да я кача. Но търсех в гугъл как изглежда и при нас е същото...

Отворете при всяка смяна да пелената да подиша. На нас никакви мокри кърпи не ни вършат работа. Water wipes ползваме само на вън в извънредни случаи. Иначе термос с топла вода ( използвам бебелан , за да не преварява) + бебешки тампони бебо, така я чистя и използвам судокрем всеки път. 😊

# 152
На 7 м. Директно го хвърлих в дълбоката вода - сирене и глутен наведнъж

# 153
На 7м започнах въвеждане на глутен, четох чв тогава е най-добре за организма.

# 154
Ще пробвам да дам попарата за закуска. То ние нямаме заместено хранене още, дори когато си изяде всичко, почва едно мрънкане и докато не суче поне 15-20 мин. не се успокоява. Ако не хареса попарата, ще пробвам както казахте с юфка или кус кус с масло и сирене.

# 155
Мами днес на ваксина последен прием синфлорикс , бебка е на 6месеца. Заплака така силно след боцкането чак се отнесе от плач, до захласване. Стреснахме се много! Педито също се уплаши , реагира бързо! Притесних се , до сега не се беше случвало Sad и ме е страх да не се случи отново , че не знам как ще реагирам! На някой от вас случвало ли се е подобно нещо? Страшно ли ? Има ли място за притеснение 😭

# 156
Мисля, че на всеки се е случвало, не е кой знае какво. Леко подухване в лицето помага.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 22:09 от Pistachio

# 157
И моята мома отказа попара, не съм я мъчила ..голямо чудо какво толкова 😄сирене въведох в каша.После масло и сирене с юфка и кус кус

# 158
Мисля, че на всеки се е случвало, не е кой знае какво. Леко подуване в лицето помага.

Не помогна този път, педито започна да я ощипва по бузките и след което се разрева и дойде на себе си

# 159
Аз винаги нося любима играчка, сапунени мехури, шоколадово яйце (заради играчката) та така се разсейваме.. а милия накрая подаряваше яйцето на докторката

# 160
Малкият майче досега не е стигал до захласване, но има моменти, в които така реве, все едно си му направил нещо.
Тогава много ни помага една книжка за фермата. Пускам му някой от по-високите звуци - кравичка, конче, петел и той мигновенно се затишава и насочва вниманието си там. После може пак да заплаче, но вече с по-умерено темпо. Най-често като превъртим животните вече се успокоява и насочва вниманието ди някъде другаде.
Та тази книжка ме е спасявала в повечето му ревливи моненти. Simple Smile

# 161
А като стана дума за плач... Нашият човек и той като реши да плаче много... Направо въздух не може да си поеме. От скоро ми прави впечатление, че ако иска нещо и се докопа до него, но не трябва да си играе с него - например телефона ми или пък днес плака за млякото за тяло 😐, та ако му го взема после, такъв рев настава, то въздух не може да си поеме! Нормално ли е това? Какво да правя в такава ситуация? Имам чувство, че като покаже, че иска нещо - значи го иска и друго не може да му отвлече вниманието. Да му го давам ли или от сега да се учи, че не всичко, което иска може да го има? Оф ... на 7 месеца е. 😖

# 162
Напълно нормално, ще има и драми и сцени на думата Не, когато се каже за нещо опасно или забранено.
Когато се разсеят с нещо, я снимка някъде залепена, я друго, напр ние имаме залепено едно куче от списание, както и да мърда календара по датите, та тия неща помагат бързо като падне , удари се и заплаче например.
Някои деца са склонни към захласване, тип нервна система.

# 163
На 6 месеца вече спокойно можеш да разсееш, като се разплаче. Носи любима играчка, някаква шумяща или пееща. Нас ни спасяваше една въртяща се и издаваща звук при въртенето богомолка. Иначе вече при навършени определени месеци разсейвам на огледало, почуквам по някакъв материал, насочвам вниманието към непознат предмет.

# 164
Още като влезем и взема да я събличам дори като нямаше ваксина, само за мерене реве ще се скъса....Нищо не помага ни играчка...нищо

Общи условия

Активация на акаунт