Великобритания - тема [87] Пролетно - Лятна Много Коронована Локдаунска

• 34 319
  • 764
  •   1
Отговори
# 315
Ние не сме записвали предварително дата за втора доза - обадиха се и тогава записахме.

# 316
  • някъде в орбита...
За ваксини си говорим....току що ме поканиха да си букна ваксина в някакъв хотел в околността 🤣🤣🤣 Гледам има спа...ма...дали ще има нощувка, да се възползваме. Ако са включили и childminder директно ме навиха
Ама споделяйте къде точно, искам и аз Satisfied

# 317
La Catrala от 6г ги ползвам. Много бързо превеждат парите. Проблеми не съм имала и в двете посоки.

Синът не искаше да говори на български, но свикна с идеята, че с нас се говори само на този език и за известно време не откликвахме на друга реч. Мина и той през периода със смесените изречение. Сега рядко ще вкара някоя английска дума. В Бг не ходим, рядко виждаме други българи.
От личен опит - само със слушане език не се учи. Аз съм от двуезично семейство, разбирах до към 12-13 г другия език и после това избледня. Ама ей така от изведнъж. Нищо не мога да кажа, нищо не разбирам, а роднините ми ползват езика постоянно. Но някак са разчитали, че сама ще го науча.

# 318
  • Bristol
Само със слушане се учи пасивно. Аз с руският език съм така, разбирам на прилично ниво, чета без проблем, шегите им малко ме затрудняват, но ми е супер трудно да говоря.
Моите деца са ок с разбирането, ако е ежедневен разговор. Но ако забия в някоя специфична сфера политика, наука и тн, не са запознати с терминологията и им е много трудно.

# 319
Ние не сме записвали предварително дата за втора доза - обадиха се и тогава записахме.
Имахте ли срок за втората доза? Притеснява ме, че ако сложа сега първата, точно в периода на втората може да сме в България (пада се началото-средата на август, а и дъщерята има тогава рожден ден и вероятно ако има възможност ще иска да сме там). И ще ми стане едно сложно.

# 320
Имахте ли срок за втората доза? Притеснява ме, че ако сложа сега първата, точно в периода на втората може да сме в България (пада се началото-средата на август, а и дъщерята има тогава рожден ден и вероятно ако има възможност ще иска да сме там). И ще ми стане едно сложно.

В какъв смисъл да сме имали срок? На картончето си пише датата на поставяне на първа доза и ваксината. Няма срок. Казаха - ще ви се обадим. Е - обадиха се на 10-та седмица и записахме час. На практика втора доза на Пфайзер в 11-та седмица.

# 321
  • Bristol
В момента тук между 10та и 12та седмица слагат Астрата и Пфайзер, Модерна е на 4тата седмица.

# 322
Именно - обадиха се през 10-та седмица, за да си запишеш удобен за теб час през следващите 2 седмици.
Предварително не сме записвали час за втора доза.

# 323
На нас в GP-то ни поставиха ваксинита. Като ни се обадиха за първа доза, директно ни записаха и за втора, точно 11 седмици след първата.

# 324
Ей това ми е притеснението, че между 10 та и 12 та седмица може да не съм тук.

# 325
Ние сме с първа доза АЗ. Остава месец до вторите дози. От сърджарито ще ни пратят отново линк да си букнем час. Затова и не се интересувам вече от другите ваксини, а следя основно новини около АЗ. За ваканцията ще сме готови, друг въпрос е, че нещо хич не ми се пътува. Мисълта да съм в карантина, дори вкъщи, ми действа много депресиращо.
Brumm, ако слагат наистина Модерна на 4 седмици и нямате други съображения каква ваксина искате, изберете Модерна тогава. И ако изобщо някой ви даде избор, разбира се. Ако сложите сега, втората доза ще е рано. Но имам чувството, че и при нея ще раздалечат двете дози, уж под предлог да сложат първа доза на колкото се може повече хора и защото и така има достатъчно висок имунен отговор. Иска им се по-малко да пътуваме, да почиваме тук, да побутнем малко тукашните курортни и хотели.

# 326
Абе малко, да не кажа много, не ме вълнуват тукашните им хотели. Искам жега и море, миналата година го видях за ден и вече леко съм "изпушила". Освен тази причина, имам работа в Бг, която трябва да свърша това лято (можеше и по-рано да я свърша, но пътуванията са забранени, а и дъщеря ни е на училище). Не съм виждала майка ми почти една година, а тя е сама в Бг, искам и да предоставя "златната" възможност бабите да погледат малко внуците 🤣, а аз да имам контакт с възрастни хора поне за кратко, че от нечленоразделна реч по цял ден като се прибере мъжа вечер почвам да муча. Ще се дам и комарите да ме поизядат поне за кратко, и ваксина да ми сложат, само и само да разбообразя пейзажа. От друга страна си мисля (по-скоро опасявам), че ако пътуваме това лято до България, вероятността да се приберем насам с корони на главата не е малка. При никакви мерки, никаква дисциплина и свободно вилнеещ вирус, ми се иска да имам защитата на поне една, ако не и две дози ваксина. От два дена чета само за реакции, притеснявам се както от ковид, така и от ваксината и всеки ден уж съм взела решение, а на другия ден се разколебавам. На всичкото отгоре мм в момента не желае да слага ваксина и слуша изопачени данни за страничните реакции, което още повече ме напряга. От приятели и познати в Бг имам само една ваксинирана + майка ми, всички други безтестово ми обясняват, как са го изкарали и са убедени, че няма да ги повтори. Един от най-добрите приятели на мм се зарази преди месец, изкара го тежко с пневмония, задух и всички екстри, а покрай него и цялата фамилия с майки, бащи, два комплекта братовчеди....Та заради цялата тая разпасаност, ме е страх. Освен това съм с астма, която е в застой и не ми прави проблем, но знам ли ако се заразя дали няма да се влоши. Е....излях си терзанията, благодаря на изчелите ме 😀

# 327
Brum, и аз съм с подобни терзания, да не кажа същите- все още нямаме нито ваксини, нито покани. Втора доза няма да имаме като пътуваме лятото, също за рожден ден на детето и за почивка, разбира се. Нашите роднини почти всички са ваксинирани.

# 328
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз точно заради безхаберието в БГ се отказах да си ходим и за съжаление ще стане 7ма поредна година.
Надявам се да се опазим живи и здрави и когато се чувстваме по-сигурни да пътуваме.

# 329
  • Bristol
Те в България много народ го преболедуваха и изградиха естествен имунитет 😔 Не случайно места в болниците нямаше и кислородът не стигаше.
Аз се притеснявах и да не заразя майка ми, но тя се ваксинира вече с първа доза Модерна, края на месеца трябва да е втората и ще съм по-спокойна. И тя в началото беше сред чудещите се, дали да се ваксинира или не.

Общи условия

Активация на акаунт