Великобритания - тема [87] Пролетно - Лятна Много Коронована Локдаунска

• 34 230
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
  • Bristol
Все пак не е добре да отлагаш много, знаеш че си има някакъв диапазон за слагане.
Да, 12 седмици макс е изследвано. За след 12 нямат информация.
Оправих се и имам час точно няколко дни преди 12тата седмица да завърши. За съжаление не е в поликлиниката ни, която е на 5 мин пеша, но не е и далеч. Чудя се, дали да отида сама до там или да ангажирам мъжът да идва с мен, все пак имам няколко часа интервал, в който би трябвало да съм ок 🤔 През седмицата е, така че този път няма да си пропилея уикенда 😂

# 676
Аз съм дала на пауза ваксинацията, тъй като ми дава час за 2рата ваксина в началото ня септември, когато планирам да съм извън страната. Смятам да изчакам няколко седмици и да букна. Малко тъпо, че системата дава автоматично час за след 11-12 седмици, а не може по-рано. По телефона ми казаха, че нямало проблем и след 12 седм да се направи, ама я намеря час, я не.

# 677
  • London
Ако си с Модерна или Пфайзер не е ли 4-5 седмици?

# 678
  • Bristol
Ако си с Модерна или Пфайзер не е ли 4-5 седмици?
Само Модерна беше 4 седмици. Пфайзер до скоро беше като АЗ, но сега нали забързаха втората ваксина, може да са съкратили и за нея интервала 🤔 АЗ вече масово викат на 9та седмица. Мъжът беше на 9та, моята покана, която отказах, също беше за 9та седмица.

Vivian, интересно, ако букнеш час за септември и после влезеш да го канселираш, дали няма да даде по-ранна дата 🤔 Моите съседи първа ваксина минаха през поликлиниката, за втората през системата им дала възможност на 9та седмица да букнат.

# 679
И на нас ни дава втората доза 12 седмици след първата, когато планираме да сме в България. Видях, че има walk in  център в централен Лондон и ще се обадя да питам дали може да отидем около 7-8 седмици след първата доза.

# 680
  • London
12 седмици е по-добре уж с оглед, че защитата е по-голяма и ваксината действа по-добре. Ако е така аз бих изчакала 12 седмица, аз бих в 12 та.

# 681
Да, за АЗ казват че оптималният интервал е 12 седмици, но Пфайзер май само тук слагат на такъв голям интервал. Нали наскоро намалиха интервала на 8 седмици за първите 8 или 9 групи, заради индийския щам. Другият вариант е втората доза да я сложим в БГ, но честно казано предпочитам да сме напълно ваксинирани преди това.

# 682
При мен ваксините са букнати с интервал малко по малко от два месеца, не знам какви са.

# 683
  • London
Ще разбереш като отидеш според каквото има. Ако сте под 40 имаш шанс за нещо различно от АЗ, но като цяло нея бият най-много....ако няма други налични може само това да ви предложат. Разбира се може да откажеш.

# 684
  • на малък остров в океана
В Ирландия всички под 55 ваксинират с Файзер, Модерна или тази еднократната (забравих коя). Интервалът при Модерна и Файзер е 4 седмици. Така че, до края на юни ще сме ваксинирани напълно и само за детето ще трябва тест при пътуване, което предвид цените доста облечава положението.

# 685
Не знам какъв е шанса да канселирам 2рата и да букна на случаен принцип по-рано. А не ми дава да букна само 1вата. По телефона ми казаха, че автоматично е направен интервала 11-12 седмици. Аз бих искала да ги взема възможно най-скоро и да се приключва.
Обаче повече от 12 седмици за втората честно казано ми се вижда много време.

# 686
Здравейте, живея в Англия. Чета, че говорите за ваксини, може ли да споделите има ли някой ваксиниран с Модерна и на какъв интервал са първа и втора ваксина. Аз имам поставена първа доза Модерна, но втората ми доза е за след 12 седмици. Няколко пъти говорих с NHS, те твърдят че това е интервала, макар че дори в брошурата, която ми дадоха при вакдинирането пише след 28 дни.

# 687
mim_d, по брошура е минималния интервал за слагане. На всички ваксини е 21-30 дни.

Аз забавих записването на часове при нас именно, за да не съвпадне втора доза с отпуската. Пак я нацелва, не ми се отлагаше повече, но след почивката в Уест Мидландс ще е моята и после имаме седмица да идем другаде преди тази на мъжа ми. Тъкмо пе се изперем, ще полеем цветята и хайде пак по пътищата.
Покрай мен всички са само с болка в ръката и един с главоболие. Без значение коя ваксина е бита, а някои минаха вече и втора доза.

Мери, няма ли да ни зарадваш с някоя снимка?

Ние в понеделник бяхме в Yorkshire Wildlife Park, но не сме очаровани. Добра организация, много заведения и тоалетни, няколко места децата да играят, сенчести навести за наблюдение, но малко разнообразие на животни и лоша видимост. Ако не са до оградата покрай пътеката, няма как да ги видиш. Децата са доволни де. Получиха и много подаръци.

Vivian, по-ранен час дава над 50г. Колеги си смениха вторите дози. Канселираш и веднага дава опция да избереш нова дата. Но ако си под тази възраст, все още е 11-12 седмици.

# 688
Pampers, сега ми е ясно каква им е схемата. Ще изчакам тогава още месец. Благодаря.

Някой от вас ще ходи ли в Португалия? Загледах им цените и е доста евтино в сравнение с тукашните цени. Някакви мнения за туризма там?

# 689
Аз не съм над 50 г. Датите ми са 5.6 и 31.7. Не знам от какво зависи, но определено не са 12 седмици.
Пп. Влязох да ги изброя 8 седмици точно.

Общи условия

Активация на акаунт