Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (5)

• 66 511
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Еми,
Скрит текст:
бащата на Илкер е виновен за случката. Той изхвърля от колата Еля. С любовницата му - адвокатката я помислили за умряла и я изхвърлят на пътя. А Хале гледаше някакъв запис от камера как мъжа й и адвокатката се карат за това и сега пратиха в ареста Исмаил, че и приятелчето на Еля вкараха, щото и той бил там същата вечер. Показаха го маниакално влюбен в Еля, а то момчето само се опитваше да й помогне. Общо взето това даваха 2 часа и половина, мега досадна серия.

# 256
Благодаря Каролина. Иначе Пепелче аз писах в предишно постове истинската история на Момичето зад стъклото, но не мисля, че ще я следват напълно. Иначе аз следя сериала - минавам го набързо колкото да видя идеята, че ми е интересно какво ще запазят от историята.
Слагам отново Пепелче преразказа ми на истинската история.
Скрит текст:
Да значи засега всичко е по книгата освен сестрата, защото Седат има два братя - Музо и още един, но тук са решили сестра. Иначе то и в книгата този шофьор си се появява по-късно - след като Налан се омъжва за Седат, те имат нещастен брак и после тя губи бебето си, след като дълго не е можала да си има. Точно тогава семейството на Седат наема този шофьор за Налан, за да се грижи за нея един вид. Така те се влюбват и той дава сила на Налан да се разведе. Но той е необразован и беден и семеен с деца. Налан се започнава и общува с жена му, която знае за връзката на мъжа и с Налан, но нищо не казва, защото той е спрял да я бие. След това той иска да се раздели с Налан, защото се е влюбил в друга и това е моментът, когато тя отива на психолог. Той умира - май заряди другата си връзка някви драми имаше и Налан остава сама, но променана - вече не е наивна, а силна и достатъчна на себе си. Междувременно Седат си продължава връзката с по-възрастната жена и май няма нищо повече за него след развода им. Това е по книгата, но аз вярвам, че ще променят много нещата. А иначе този шофьор много приличана на външен вид по мъжа на Бонджук от Червената стая.

# 257
Лили, благодаря!
Нещо скучновата ми се струва историята от книгата.
Може би тези лудости във всяко семейство я правят по-различна от една обикновена житейска дрма.
Знам ли и аз, май по-добре да не съдя за нещо, което не съм преживяла.
Ще го гледам обаче докато ми омръзна, обичайно към 10 серия. 😀 😀 😀

Светълчо, как ще съм го зарязала Сон яз.
Ми той е единственият сериал, който гледам без да ставам по 100 пъти уж, за да правя нещо. 😀
Не ми доскучава и минутка, ама с тези празници съвсем ни отсвириха.
Затова се хвърлих на Момичето на прозореца, а си мислех, че няма да го погледна никога. 😀
Днес полагах селско - градински труд 😀и още не съм надничала за някой от нашите сладури в ИГ.

# 258
Те Последното лято май са го спрели заради Ковид и сега пак почнали да снимат.
Това трейлърче ми хареса. Най-накрая нещо различно. Smile

Актьора ми напомня на певеца Гьокхан Тепе и поздравче по този случай с негова любима песен:)

Много сериали направиха финал. Дано скоро пуснат нещо ново и не банално. Simple Smile

# 259
Страхотен филм е "Последно лято", препоръчвам го на всички. Сюжетът не е някакъв летен или забавен, както може би подвежда заглавието. Интригата върви по линията "лошо момче - добро момиче", но филмът е много по-добър от "Черно-бяла любов", например. Май отдавна не ме е грабвал така някой сериал.
Алперен Дуймаз прави жесток образ, просто е изкарал голям късмет с тази роля, защото много му пасва и го представя в съвсем нова светлина. Но не само той - целият каст е много сполучливо избран и всички актьори имат страхотни попадения.
Интересно, какъв ли му е рейтингът, че на турците странните предпочитания са сложили неочакван край на не една и две стойностни продукции?!
Обаче, Светълчо, слагай моля те в скрит текст  постовете си, когато издаваш моменти от сюжета. С тази молба се обръщам и към останалите дами. Тук, за разлика от другите теми, в които се коментира всяка нова серия, хората гледат различни филми и по различно време. Аз затова и доста постове, които коментират "моите" сериали буквално ги прескачам със затворени очи, защото вървя малко назад с материала и мразя да ми се спойлва интригата.

# 260
GG_BG добре са рейтингите на Последно лято и го подновиха за втори сезон, така че може да си спокойна.

# 261
ГГ, вземам си бележка за спойлерите и ще внимавам вече.
Просто си мислех, че само двете със Светълчето си говорим за Посл лято.
Радвам се, че станахме трима. 😀
Лили, ти ме зарадва за втори сезон.
Понякога това може да скапе и най-добрия сериал, но дано не стане така.

Обаче третите сезони и на най-любимите ми сериали досега са били пълно разочарование.

Феми, Йешилчам защо не го виждам  на руски след първите 2 епизода?
Гледаше ми се, жалко.

Снощи полу спах, полу гледах 5 еп. на Момичето, ама днес вече излязоха някои други сериали на руски, така че колкото толкова. 😀

# 262
  • на земята
Последно лято къде мога да гледам момичета?
Черно Бяла любов ми е любим❤
Ибо не си го заменям ☺

# 263
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
ГГ, и аз точно като Пепелче - мислех, че само двете си говорим за този сериал, поне досега друг не се е включвал. Ще имам предвид забележката ти.
Но не разбрах израза "мразя да ми се спойлва интригата". Какво искаш да кажеш? Защото обикновено се слага в спойлер именно интригата, за да не се разкрива предварително за тези, които са по-назад в гледането. А ти мразиш да ти се "спойлва". Т.е. какво да правим?

Лаленце, аз гледам Последно лято с руски субтитри в uTETa. ru или в Turk.ru.

# 264
Иска да каже, че мрази да й се издава. Ти го разбираш грешно.

# 265
Започнали са снимките на Последно лято , карантината е била кратка .

Фокс тв е взел решение да продължи Чудо Доктор. Сериала прави финал на сезона  на 27 май .
Пепелче , Заповядай Йешилчам 3 и 4 епизод .  Очакваме 5 се бави незнайно защо.Rolling Eyes
https://turkru.tv/yeshilcham-3-seriya.html
 https://turoktv.ru/jeshilcham-752/4-seriya-ozvuchka.html
 В трети епизод са танците. Танцьорчето ми , искам пак да денси Heart Eyes
Наздраве , малко приказки и после към същественото. Огън е ! Nature Fire

Gift Heart

Първи кадри от Пера Палас на Нетфликс с Хазал Кая и Селяхатин .

Скрит текст:

Един сладур бебок , който се опитва да казва думички заедно с бавачката. Поздрав за деня на майката в Турция .

Фико Yum

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 14:50 от femmi2

# 266
Иска да каже, че мрази да й се издава. Ти го разбираш грешно.

Т.е. да се пише в спойлер? Ако е това, не съм го разбрала грешно.

# 267
Лаленце, ето тук го гледам Последно лято на български - https://www.evropabgonline.com/posledno_liato?fbclid=IwAR0CMJ4NM … FNE2eaaBt7S1-LktQ
На руски са преведени малко повече серии  - https://turkru.tv/poslednee-leto26/

"Черно-бяла любов" е хубав филм, ама доста нереалистичен,  малко като приказка - завладява те, но си знаеш, че такива неща в реалния живот няма как да станат. На Лятото сценарият е много по-обмислен и близък до действителността. Ако Ферхат трепеше по 30 човека на минута, без никаква полиция да му търси сметка, тук главният герой казва - "Не е толкова лесно да убиеш човек". А и интригите между жените във фамилията от Черно-бяла любов бяха доста банални и идваха в повече.

Светълчо, имах предвид, че не обичам да ми се издава сюжета. Spoil на английски означава "развалям". Често неправилно се употребява израза "слагам в спойлер" като равнозначен на "слагам в скрит текст". Спойлер всъщност е самият текст, в който се разказва сюжета и значението на тази думата е "нещо, което разваля удоволствието от гледането на филма или четенето на книгата". Т.е. редно е да се каже "пиша спойлер" или "слагам спойлер".

# 268
Т.е. да слагаме в скрит текст това, което коментираме.( Ще използвам български ез., щото английски не владея перфектно.)

Уточнявам толкова много, защото се обърках от това, че  хем спойлването е мразено, хем ще ползваме спойлер.

# 269
Да, спойлерите дразнят, защото издават нещо, което още не знаеш, затова е хубаво да са в скрит текст.

Общи условия

Активация на акаунт